Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Trabzonspor savunmasının başarılı isimlerinden Song, Eskişehirspor maçının ardından yaptığı açıklamada Yattara'nın penaltı atışında, takım arkadaşını uyardğını ancak Yattara'nın yine de kafasındakini yaparak penaltıyı kaçırdığını söyledi.
Song sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben pozisyonun arkasındaydım ama Youla baktım ki kalecisiyle konuşup Yattara sağ tarafa atacak gibi bir işaret yaptı. Youla, Yattara'yı çok iyi tanıyordu. Ben de hemen Yattara'nın yanına gidip bunu söyledim ama maalesef Yattara yine sağ taraf attı ve kaleci kurtardı. Üçlü savunmaya geçmemizden memnun kaldım, çünkü teknik direktörümüz alınması gereken bir risk aldı ve golü atıp kazandık. Orta sahamızdan oldukça iyi bir yardım alıyoruz, Trabzonpsor'da ilk sezonum ve buraya imza attığımdan dolayı çok memnunum. Kaptanımız biz savunmacılara çok büyük katkı yapıyor, Selçuk ve Colman da bize büyük yardım sağlıyor. Biz takım arkadaşıysak birbirimize yardım etmeliyiz. Taraftarımıza teşekkür ediyorum, sezon başından beri 12. adam görevlerini hakkıyla yerine getirdiler. Sezonun ikinci yarısında onların istediğini tam anlamıyla yerine getirip, daha iyi neticeler alacağız."
21-12-2008, 15:19
Roc72
İki stoper ve santrafor alacağım
Hacettepespor Kulüp Başkanı Turgay Kalemci, devre arasında ikisi savunma ikisi golcü olmak üzere 4 transfer yapacaklarını söyledi. Kayserispor maçında alınan 3-0 lık mağlubiyeti haketmediklerini belirten Kalemci, "İnanılmaz derecede şanssız bir takımız. Bu kadarda olamaz. on dört maça bakıyorum ve şaşırıyorum. Geçmişe göre çok daha iyi futbol oynuyoruz ama gol atamıyoruz. İnanın sakatlanan İbrahim Şahin'i çok arıyorum. Onun olmaması bizi bu duruma soktu. İkinci yarı gerekli müdahaleleri yapacağım ve tıransferleri en kısa sürede bitireceğiz. Bu takım inanıyorum ligde kalacaktır ama konumumuz çok zor" dedi.
Başkan Kalemci, transfer çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "Balkan ve Kuzey ülkelerinden iki santrafor ve iki stoperle ön görüşmeleri yaptık. Bir sorun olmazsa Cuma gününe kadar Türkiye'ye getireceğiz ve takımın kampına katılacaklar. Amir Azmy, Yakubu ve iki yabancıyı da sanırım göndereceğiz" diye konuştu.
21-12-2008, 15:20
Roc72
Azmimiz tarihi değiştirebilir
Trabzonsporlu savunma oyuncusu Rigobert Song, ''Bu takımın mücadele azminin tarihi değiştirebileceğine inanıyorum'' dedi.
Song, yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısını iyi şekilde tamamlayabilmek için Eskişehir maçından galip ayrılmaları gerektiğini vurgulayarak, ''Öyle ya da böyle bunu başardık. İlk yarıyı olumlu geçirdik. Bir adımcık bile olsa rakiplerimizin önündeyiz. İkinci yarıda daha iyisini yapmak için çalışacağız'' diye konuştu.
Azimli ve mücadeleyi seven bir takım olduklarını ifade eden Song, şöyle devam etti:
''Ligin ilk yarısında oynadığımız maçlarda bunu taraftarlarımız da gördü. Bu sezon takım kurulmadan önce herkes büyük fedakarlıklar yaptı. Bunların başında da yönetim geliyor. Bizim iyi koşullarda çalışabilmemiz için her türlü imkanı sağladılar. Geriye dönüp baktığınızda bu durum sayesinde ligin ilk yarısını olumlu bir şekilde bitirdiğimizi görüyoruz. Bu sezonki görevimiz de bu tarihi değiştirmekti. Nedir bahsettiğim tarih. Hep Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın tepede olduğu bir durum söz konusuydu. Ama gün gelecek bu tarih değişecek. Bu tarihin değişmesi içinde uygun zamanın bu sezon olduğunu düşünüyorum. Bu takımın mücadele azminin tarihi değiştirebileceğine inanıyorum.''
Trabzonspor'da 6 hafta aradan sonra golle buluşan golcü futbolcu Gökhan Ünal da Eskişehirspor maçına çok iyi başlayamadıklarını ifade ederek, ''Talihsiz bir gol yedik. Ama oyunu bırakmadık. Penaltı kaçırdık. Üstün oyunumuzla ilerleyen dakikalarda kendimizi toparladık. Güzel bir galibiyet aldık. Biz buraya tesadüfen gelmedik. Belki zor maç kazanıyoruz ama bize karşı oynayan rakipler nedense bizden sonraki maçlarda böyle oynayamıyorlar'' dedi.
İstedikleri zaman yenemeyecekleri takım olmadığını vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:
''Bunu ikinci devrede göstereceğiz. İkinci yarıya daha iyi hazırlanıp sezon sonunda daha iyi olmak istiyoruz. Şimdilik lideriz. Sivasspor maçını bekleyeceğiz. Sivasspor yense bile aynı puanda olduğumuz için kendimize lider gözüyle bakacağız. Amacımız sezonu mutlu sonla tamamlamak.''
Gökhan gollerden sonra 'sus' işareti yapmasıyla ilgili olarak ise ''Bana gelen eleştiriler vardı. Kafamın başka yerde olduğu ve Trabzon'u sevmediğim söyleniyordu. Ben Trabzon'u sevmesem buraya gelmezdim. Alışma dönemim oldu. Gelmeden 3 ay top oynamadım onun da verdiği hamlık vardı üzerimde. Eskişehir maçı benim başlangıcım oldu. Bundan sonra daha iyi bir Gökhan Ünal izleyeceksiniz'' diye konuştu.
23-12-2008, 13:26
Roc72
Gökhan Ünal zirveye taşıdı
Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını 34 puan ile lider Sivasspor'un ardından averajla ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor'da, Gökhan Ünal attığı goller ve yaptığı asistlerle takımın başarısında önemli katkı sağladı. Sezon başında Kayserispor'dan 6 milyon 250 bin Avro gibi yüksek bir bonservis bedeli ile alınan golcü oyuncu, 16 haftada 7 gol ve 7 asist yaptı.
Gökhan Ünal, ligin ilk yarısında 24 gol atan bordo-mavili takımda, gollerin 14'ün de pay sahibi oldu.
-GOLLERLE 16 PUAN-
Gökhan Ünal'ın gol attığı maçlarda, bordo-mavili takım yenilgi yüzü görmedi. Karadeniz ekibi, söz konusu maçlarda 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 16 puan topladı. Bordo-mavili oyuncu, böylece attığı gollerle de 34 puanın 16'sına katkı sağlamış oldu.
-GOLLER VE ASİSTLERİ-
Gökhan Ünal, Ankaraspor, Denizlispor, Antalyaspor, Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Eskişehirspor (2) maçlarında gol atma başarısı gösterdi. Bordo-mavili futbolcu, Ankaraspor, Ankaragücü, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Kayserispor, Kocaelispor ve Bursaspor maçlarında da asist yaptı.
-DİĞER GOLLER-
Trabzonspor'da Gökhan Ünal'ı 6 gol ile Umut Bulut takip etti. Selçuk İnan (3), Colman, Yattara, Isaac ve Tayfun da 2'şer gol kaydettiler.
23-12-2008, 13:27
Roc72
Trabzon Yusuf'ta sona yaklaştı
Trabzonspor ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için düğmeye bastı. Bordo - mavili takım Bursaspor'dan Yusuf'un transferinde önemli aşama kaydederken, yönetim alternatif isimler üzerinde duruyor.
Süper Lig'de devre arasına ligi ikinci sırada bitirerek giren Trabzonspor, ara transferde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı. Bursaspor'dan Yusuf'un transferi için önemli aşama kaydeden ve tecrübeli ismi Trabzon'a gelmeye ikna eden yönetim, yeşil - beyazlı kulüple de görüşmelerini sürdürüyor. Yusuf'u devre arasındaki Antalya kampına yetiştirmek isteyen bordo - mavili yöneticiler, yurt dışında da arayışlarını sürdürüyor. Bu arada Trabzonspor yönetiminin Tunuslu bir futbolcuyu da yakından takip ettiği öğrenildi.
EN İSTİKRARLI SONG
Bordo - mavili takım da bu sezon en istikrarlı futbolcu Kamerunlu futbolcu Rigobert Song oldu. Ligin ilk yarısında oynanan 16 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan futbolcu, hiç kart görmedi. Bordo - mavili takımda Song dışında Gökhan ve Umut Bulut'ta tüm maçlarda görev yaparken, Abdülaziz, Buğra, Ergin, Onur ve Fatih hiçbir maçta forma giyemedi.
EN AGRESİF SERKAN
Trabzonspor'da sezonun ilk yarısında en çok kart gören oyuncu 7 sarı kartla Serkan Balcı oldu. Serkan'ı 6'şar sarı kartla Hüseyin ve Cale, 5 sarı kartla Colman, 4 sarı kartla Tayfun, 3'er sarı kartla Umut ve Selçuk, 1'er sarı kartla Yattara, Isaac ve Egemen takip etti. Egemen ligin ilk devresinde bir de kez kırmızı kart gördü.
BUĞRA'DAN ÖMÜRLÜK İMZA
Trabzonspor'un sezon başı Çanakkale Dardanelspor'dan transfer ettiği genç futbolcu Buğra Erdoğan, Çorum'da gerçekleşen nikah töreniyle hayatını Elif Sevcan ile birleştirdi. Çorum Penez Center'de yapılan nikah törenine bordo - mavili futbolculardan sadece Tayfun'un katılması dikkat çekti.
PAF TAKIM ZİRVEDE BİTİRDİ
Trabzonspor PAF takımı ligin 16. haftasında Eskişehirspor'u 4 - 0 mağlup ederek puanını 39'a çıkartıp ligin ilk devresini lider olarak tamamladı. Bordo - mavili takımda genç futbolcu Göksu'da, PAF liginde attığı 16 golle, gol krallığında zirveye oturdu.
24-12-2008, 10:18
Roc72
Yusuf'un menajeri ne dedi?
Bursaspor'un kaptanı Yusuf Şimşek'in menajeri Alaattin Gülerce, ''Yusuf'un Trabzonspor'a transfer olabilmesi için önce kulüplerin anlaşması lazım'' dedi.
Gülerce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yusuf'un Trabzonspor'a ''Seve seve gelirim'' dediği yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını, bordo-mavili kulüple transfer konusunda şu ana kadar herhangi bir görüşmelerinin olmadığını söyledi.
Trabzonsporlu yetkililerin bu konuyla ilgili kendilerini aradığını dile getiren Gülerce, şöyle konuştu:
''Biz de konuyu Bursaspor yönetimi ile görüşmeleri gerektiğini söyledik. Yusuf'un Trabzonspor'a transfer olabilmesi için önce kulüplerin anlaşması lazım. Bu iş bitmeden, bizim pazarlık masasına oturmamız mümkün değil. Yusuf, profesyonel bir futbolcu. Teklif gelmesi çok doğal. Bursaspor ile de sıkıntısı yok. Giderse kulübünün onayıyla gider. Kalırsa da Bursaspor'a en iyi şekilde faydalı olabilmek için elinden geleni yapar.''
Gülerce, Trabzonsporlu yöneticilerin bugün yapılacak Kulüpler Birliği toplantısı öncesi veya sonrası bu transferle ilgili Bursasporlu yöneticilerle görüşeceğini sözlerine ekled
24-12-2008, 10:19
Roc72
Trabzonspor Yusuf'u askıya aldı
Kulüpler Birliği Toplantısı'nda Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Yusuf Şimşek trasferini görüştü. Yazıcı'nın Yusuf için 2 milyon YTL istemesi üzerine Başkan Şener transferi askıya aldı.
Kulüpler Birliği Vafkı'nın İstanbul'da gerçekleştirilen 2008 yılının son toplantısında, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Yusuf Şimşek transferini görüştü. Son günlerde ismi transfer gündeminde Trnabzonspor ile anılan Yusuf için taraflar arasında uzun süreli hareretli bir görüşme yaşandı. İbrahim Yazıcı'nın kaptan Yusuf Şimşek için 2 milyon YTL'lik bonservis bedeli istemesi üzerine Trabzonspor Başkanı Şener'in bu fiyatın yüksek olduğunu belirttiği öğrenildi. Trabzon kanadından Yusuf transferinin şimdilik askıya alındığı öğrenildi.
25-12-2008, 11:05
Roc72
Papy Trabzon'da
BURSASPORLU Yusuf Şimşek’in transferini askıya alan Trabzonspor, daha önce anlaşma sağladığı Burundi Milli Takımı’nın genç yeteneği Faty Papy’i dün akşam saatlerinde Trabzon’a getirdi. Bordo mavili takımın sezon başında anlaştığı, ancak pasaportunda ana doğum tarihi olan "1990" yerine "1993" yazıldığı için pürüz çıkan futbolcuyu, gecikmeli de olsa renklerine bağladı.
Futbol koordinatörü Özkan Sümer’le birlikte Trabzon Havalimanı’nda basının karşısına çıkan Papy, ilgi nedeniyle şaşkınlığını gizleyemedi.
Orta Afrika’da 8 milyon nüfusa sahip, Demokratik Kongo, Rwanda ve Tanzanya ile komşu olan Burundi, 27 bin 830 km2’lik yüzölçümüyle küçük bir ülke. Futbolda pek başarısı olmayan Burundi’de Papy’nin gelecek vaadeden bir yetenek olduğu ve Trabzon A takımıyla idmanlara çıkacağı öğrenildi. Beğenilmezse, PAF ya da başka bir takıma kiralık verilecek.
Bruno transferi yattı
Özkan Sümer, genç futbolcu için son kararı yönetim kurulu ve teknik direktör Ersun Yanal’ın vereceğini belirterek, "Futbolcunun yaşının pasaportuna küçük yazılması nedeniyle bir takım sorunlarla karşılaşmıştık. Ancak o sorunları aştık ve pasaportunda 1993 olan doğum tarihini, gerçek doğum yılı olan 1990 olarak düzelttirdik. Oyuncunun Antalya kampına getirilip getirilmeyeceğine hocamız Ersun Yanal karar verecek" diye konuştu. Öte yandan Orduspor’da yıldızı parlayan Brezilyalı Bruno’nun transfer girişimi sonuçsuz kaldı.
Bu arada 6 Ocak’ta Fortis Türkiye Kupası’nda deplasmanda Antalyaspor’la karşılaşacak Trabzonspor, bu kentte düzenlenecek Antalya Cup’a katılarak hazırlıklarını sürdürecek.
26-12-2008, 10:19
Roc72
Yanal'dan transfer açıklaması!
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ara transferde takıma direkt katkı yapabilecek oyuncuları almak için uğraştıklarını söyledi. Bu arada Yusuf'un transferini askıya alan yönetim, Gaziantepsporlu Tabata ve Ankarasporlu Özer için kulüpleriyle yeniden görüşme yapacak.
Turkcell Süper Lig'de sezonun ikinci yarısında zirve iddiasını sürdürmek isteyen Trabzonspor, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Bursasporlu tecrübeli isim Yusuf Şimşek'in transferinde önemli sorunlarla karşılaşan ve bu transferi askıya alan bordo - mavili yöneticiler, Bursaspor'un kendi şartlarına yaklaşmaları konusunda transfer görüşmelerinin yeniden başlayabileceğini söylediler. Yusuf'un dışında Burundili 19 yaşında Faty Papy'i Trabzon'a getiren ve futbolcuyu Antalya kampına götürmeyi planlayan bordo - mavili yöneticiler, Gaziantepsporlu Tabata ve Ankarasporlu Özer için yeniden nabız yoklayacak. Trabzonspor'un bu futbolcuların dışında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başarılı futbolcusu İbrahim Akın ile de yakından ilgilendiği öğrenildi.
YANAL: "ÜZERİMİZDE BASKI YOK"
Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal da devre arasında ilk 11'de oynayabilecek futbolcuları takviye etmek için çalıştıklarını belirterek, "Bunun için yönetim kurulumuz belirlenen isimler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Eksik gördüğümüz yerlere takviye yapacağız. Biz hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Belirlediğimiz noktalara gelmek için çaba sarf ediyoruz. İkinci yarıda hem oyun kalitesini yükseltme, hem de kazanma adına olumlu gelişmeler ortaya koyacağız. Ligin genel ortalaması içerisinde istediğimizi aldığımızı düşünüyoruz. Bunun yanında yüksek oyun kimliğimizi daha sık aralıklarla sahaya yansıtabilmeyi becermeliyiz. Üzerimizde bunu engelleyecek hiçbir baskı yok. Çünkü baskı denebilecek durumu yaratabilecek herhangi bir problem söz konusu değil" diye konuştu.
FUTBOL KOMİTESİ TOPLANACAK
Bu arada, Başkan Sadri Şener, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Teknik Direktör Ersun Yanal ve Futbol Koordinatörü Özkan Sümer'den oluşan Futbol Komitesi'nin yarın bir araya gelerek bir görüşme yapması bekleniyor. Transferde yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek için toplanacak komitenin Özkan Sümer'in izlediği futbolcular üzerinde açıklayacağı rapora göre hareket etmesi bekleniyor.
GENÇLER KARADENİZSPOR'U İSTEMİYOR
Trabzonspor'da sezon başı yapılan Almanya kampının ardından kadroda tutulan üç genç futbolcu Buğra, Abdülaziz ve Fatih'e, pilot takım olan Trabzon Karadenizspor'a gönderilecekleri tebliğ edildi. Ancak bu futbolcuların Karadenizspor'a gitmeye sıcak bakmadıkları ve kendilerine kulüp aradıkları öğrenildi. Özellikle sezon başında Almanya'nın Hamburg takımın transfer edilmesine rağmen bu sezon hiçbir maçta forma giyemeyen yetenekli sol kanat oyuncusu Fatih Altundağ'ın Süper Lig'deki bir çok takımdan teklif aldığı ve bu teklifleri değerlendireceği öğrenildi.
26-12-2008, 10:20
Roc72
Trabzon cevap bekliyor
Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Yusuf Şimşek transferinde Bursaspor'un vereceği kararı beklemeye başladıklarını söyledi. Hacısalihoğlu, devre arası transfer çalışmaları kapsamında Trabzon'a getirdikleri Burundili oyuncu Faty Papy'nin ise gelecek için düşünülen bir oyuncu olduğunu belirtti.
Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Bursaspor takım kaptanı Yusuf Şimşek'in transferinde ilk olarak kulübü ile görüştüklerini belirterek, "Daha sonra oyuncuyla bir görüşme yaptık. Trabzonspor ile ilgili düşüncelerini sorduk. Olumlu yanıt aldıktan sonra oyuncunun kulübü ile tekrar görüştük Teklifimizi bildirdik, ama anlaşma sağlayamadık. Bizim düşüncelerimize göre fazla bir rakam istendi. O nedenle bu transferi beklemeye alarak Bursaspor'un vereceği kararı beklemeye başladık" diye konuştu.
Gaziantepspor'un Brezilyalı yıldızı Tabata için de girişimde bulunduklarını söyleyen Hacısalihoğlu, "Türkiy'de ilk yarıda yıldızı parlayan oyuncular oldu. Tabata da onlardan biri. Basın bu oyuncuları büyük kulüplere ilişkilendiriyor. Ancak Anadolu kulüplerinin de başarılı olması ve yaşaması lazım. Trabzonspor olarak bizler de Türk futbolunun bir yerlere gelmesini istiyoruz. Kulüpler ellerindeki kaliteli oyuncuları da bırakmak istemiyor. Doğal olarak biz de bundan mutluluk duyuyoruz. Gaziantepspor yönetimi, bize Tabata'yı bir kulübe vermeyi düşünmediğini iletti" dedi.
Dün akşam saatlerinde Trabzon'a gelen Burundili oyuncu Faty Papy'nin gelecek için düşünülen bir oyuncu olduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Sezon başında Afrika'da yapılan turnuvada maçlarda ve antrenmanlarda izlenen bir oyuncu. Alınması için olumlu rapor verilen bir oyuncu. Yaptığımız görüşmelerde Türkiye'ye gelebileceğini bize söyledi. Teknik Direktör Ersun Yanal, bu oyuncu için bize düşüncelerini aktaracak. 'Sezon sonu değerlendirebiliriz' der ise bir takıma kiralık olarak vermeyi düşünüyoruz. Daha sonra da oyuncuyu kadromuza katmayı planlıyoruz. Yapılacak olan Antalya kampında oyuncu izlenecek ve ona göre bir karar vereceğiz. Kendi ülkesinde Milli Takım'da oynayan bir oyuncu, gelecek için düşündüğümüz çok genç oyunculardan biri" diye konuştu.