Sayın drvet06
Al sana cevap.
"şimdi; bu güne kadar gelen hükümetleri, akp dahil, halk mı seçti?"
1.Şimdiye kadar seçilen hükümetleri Türk Halkı seçmiştir.Amerikadan ,Avrupadan 20 milyon insan ülkemize gelip, sandığa gidip oy kullanarak hükümet seçmemiştir.
2."şimdi; bu güne kadar gelen hükümetleri, akp dahil, halk mı seçti?"
Demokrasi gereği çoğunluk esasına göre hükümetlerin hepsini Türk halkı seçiyor,Türk halkı götürüyor, fakat darbeciler zaman zaman milletin düşmana kullanmak üzere kendine verdiği silahla halkın seçtiği hükümetleri darbe yapıp al aşağı edebiliyor. Tartıştığımız Anayasa değişikliği de bunu sonlandırmak için, 12 Eylülü ve tüm darbeleri tarihin çöplüğüne gömmek için yapılıyor..
3."Darbeleri ordu kendi iradesiyle mi yaptı?"diyorsun. Darbeleri Türk ordusunun içinden çıkan cuntacı generaller yapmıştır.
İsimleri bellidir. Kendi iradeleri ile yapıp yapmadıklarını bilmiyorum.Eger kendi iradeleriyle yapmadılarsa olay daha da vahim. Bizim kahraman generallerimize iradesiz kuklalar diyemeyiz herhal. Sen diyorsun galiba.
4."Binlerce yıldır olmayan halkın iradesi, şimdi mi olacak"
Binlerce yıldır halkın iradesi vardır bu topraklarda.Bu topraklar halkın iradesiyle vatan olmuştur. Yönetim konusuna gelince çok partili demokratik hayata geçtiğimiz yıllardan itibaren Türk halkı hep demokrasiden yana olmuş, ülkesini seven dindar insanları sürekli yönetime getirmiştir.Ama Halka tepeden bakan ,halka güvenmeyen halkın seçmediği Milli şeflerin kışkırtmasıyla ihtilaller olmuş,milli irade atanmışlar tarafından ayaklar altına alınmıştır. Belli bir zaman sonra Millet yeniden sandık başında özgür iradesiyle bunlara gerekli dersini vermiştir.
Askerlerle ilgili anlattığın örnekler inandırıcı değil beyefendi. Biraz araştırırsan irtica töhmetiyle yaş kararlarıyla atılan subay ve assubay sayısının binleri aştığını görürsün.İnterneti bi karıştır bakalım. Bu subay ve assubaylar İçki içmediği, namaz kıldığı, oruç tuttuğu için ordudan atılmıştır. Karısı baş örtülü olduğu için terfi ettirilmemiştir. Bugün hala ordu evlerine başörtülü annelerimiz,bacılarımız alınmamaktadır. Alınıyor diye bilir misin. Bırakın onu, hanımı örtülü biri Cumhurbaşkanı olacak diye sabık genel kurmay başkanı general Yaşar hükümete muhtıra vermiştir. Sizde bana falanca yarbayın eşi örtülü diye maval okuyorsunuz.
Savaş oldumu, Alllah Alllah , Yaş da Yallah Yallah.
5.Ben parti ismi vererek olayı politize etmeyeceğim.Dilediğiniz partiyi sever, dilediğinizi sevmezsiniz .O benim ilgi alanım değil. Partileri , insanları değil, olayları ve fikirleri konuşmak daha doğru.Ben anayasa paketinin tümünü okudum. Bu paketi CHP de getirseydi yine de faydalı olanı doğru olanı söyleyecektim.
6.Lütfen demokrasi konusundaki bilgi ve düşüncelerinizi geliştiriniz. Kim söylerse söylesin "demokrasi bir araçtır, amaç, insanların mutluluğudur.
Bu söz doğrudur.Doğru söylenmiştir.
"İslam bir araçtır".Amaç insanların mutluluğu ve insanların "insanileştirilmesidir.
Bu söz doğrudur ve doğru söylenmiştir.
Kuranda Yüce Allah, İslam'ı, insanların barış ve esenliği için gönderdiğini bir çok yerde açıklamaktadır.
Son söz: Bağnazlık ve fanatizm rengi ve deseni ne olursa olsun tüm kötülüklerin anasıdır.
Beni ve düşüncelerimi daha iyi anlayabilmeniz için "neden hayır demeliyiz başlığı altındaki yazımı okuyunuz.
Peşin yargılardan kaçınınız.
Ve hoşça, iyilikle kalınız.