Yiyecek gibi bir ürünü sanaldan alma mantıgını ben şahsen anlayamıyorum,1 kg der 800 gr yollar,kaliteli der şekeri gagalar,ararsın suratına telefonu kapar.Mahallesindeki esnafından alsaydı gider kafasına atardı,Şimdi klavye başında çare arayıyorlar.
Printable View
Yiyecek gibi bir ürünü sanaldan alma mantıgını ben şahsen anlayamıyorum,1 kg der 800 gr yollar,kaliteli der şekeri gagalar,ararsın suratına telefonu kapar.Mahallesindeki esnafından alsaydı gider kafasına atardı,Şimdi klavye başında çare arayıyorlar.
Yaa arkadaşlar bu reklamlara kanmayalım. Gazetelerde çıkıyor her gün bir yerde tonlarca sahte bal ele geçiriyorlar. Etiketine, rengine bakmadan bal almayalım. Bunlardan alacağınıza oturun evde küp şeker yiyin daha iyi. Paranız cebinizde kalır hiç olmazsa
Kesin sahte baldir o hakiki balin tadindan yenmiyor gilikozdanmi ondan yapiyorlarmis galiba bu tip ballari nasilki bazi lokantalar doneri soya fasulyesinden yapiyorlarsa bunlarda sahtesinden yapiyorlar reklam parasini karsilamaz ya hemde baya uzun bir reklam yapiyorlar
balın iyisi karadeniz ile bitliis ahlatta olur gerisi bana göre hikaye!
Piyasadan 4 kat ucuza gerçek bal sattığını iddia eden uyanıkların oyununu Hıfzıssıhha ortaya çıkardı.
15.01.12 12:30
Son günlerde televizyon ekranları ve radyolara reklam veren bazı bal firmalarının sahtecilik oyununu SABAH ortaya çıkardı.
Doğrudan satış yöntemini kullanan firmalar, reklamlarında organik ve karakovan olarak bilinen bazı özel bal çeşitlerini piyasadaki fiyatından 4 kat daha ucuza satıyor. Reklamlarda balın faydaları sıralanıyor ve birçok hastalığa iyi geldiğinden bahsediliyor. Kamuoyunun gündemine oturan binlerce kişinin satın aldığı balların gerçek olup olmadığını test ettik. Bu satışlara öncülük eden firmadan kilogramı 95 liradan bal aldık. Satış yapan tezgâhtar balın Siirt Pervari yöresinin ürünü ve yüzde 100 doğalolduğunu söyledi. Aldığımız balı Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı İstanbul Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü’nde analiz ettirdik. Türk Gıda Kodeksi 2005/49 sayılı Bal Tebliği’ne göre, balın tam analizi yapıldı. Bal, rengi, görünüşü, tat ve kokusu, rutubet miktarı, asitlik, sentetik boya, kül miktarı, polen, ticari glikoz, glikoz/fruktoz miktarı gibi parametreler açısından incelendi. Yapılan inceleme sonucunda, yüzde 100 organik olduğu belirtilerek satın aldığımız balda ticari glikoz tespit edildi. Ayrıca, mevzuata göre, 0.9-1.4 oranında olması gereken glikoz/fruktoz miktarı ise 1.52 çıktı.
KATKI VARSA SAHTEDİR
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, balda ticari glikozun olmaması gerektiğini söyledi. Boyacıoğlu, "Balda ticari glikoz olması balın hileli olduğu anlamına geliyor" diye konuştu. Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Silici de glikozun balın yapay olduğunu gösterdiğini belirtti.
DOWN SENDROMUNA BİLE İYİ GELİR DİYORLAR
Hacettepe Üniversitesi Arı Ürünleri Ar-Ge Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kadriye Sorkun, glikoz/ fruktoz oranın 1.4’ten yukarı olmaması gerektiğini belirterek, "0.9 ile 1.4 arasında normal kabul ediliyor. Ama onun üstündeki değerler normal kabul edilmiyor. Bu, doğal bal değil. Fruktoz nedeniyle sağlık bozucu bir şey. Bunların engellenmesi lazım. Bal, ’down sendromuna bile iyi gelir’ diyen insanlar çıkıyor" dedi. VATAN
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
osmann kardeş ben çam balı ege kıyılarında yetişiyor biliyorum .senin aldığın bal kesin çiçek balıdır çünkü çam balının fiatı 10 tl yi geçmez çam balı diya satılan tatlı çam biti'nin salgıladığı bir tatlıdır. Kastamonu'nun çiçek balıda hakikaten kalteli bir baldır balın kalitesi içindeki çiçek çeşidinin fazlalığıyla ölçülür ki kastamonunun çiçek florasıda baya zengindir.50 kadar kovanım var 1979 dan beri hobi olarak uğraşırım.naçizhane biraz arı ve bal hakkında bilgim var.:45:
TSE balgesi aldıkları bal acaba bize gönderdikleri balmı.birde kara kovan balı diyorlarki o yalan süzme balın karakovanı fenni kovanı olmaz karakovanın özelliği peteğidir.teknik konulara girip kafanızı yormak istemem.
Bu adamdan nefret edenler beğensin!! :D :D :wave: :bangin: :common001:
[YOUTUBE]BmCUO1zhdMw[/YOUTUBE]
Alıntı:
seven var sevmeyen var di mi arkadaşım kanalı.herkesin görüşüne saygı duymak lazım.sevmiyorsan bile kendime saklamalısın bunu.konumuz kimin reklamı yaptığı değil.yapılan reklam burda konuştuğumuz.lütfen arkadaşım görüşlerini kendine sakla.
gıcık herifler. kazıklayacak adam arıyolar