Atatürk demek bile yasak olucak az kaldı.
Printable View
Atatürk demek bile yasak olucak az kaldı.
ALLAH ademden başlayıp hazreti muhammete kadar toplam 29 peygamberi görevlendirmiştir....niçin... ALLAHI anmadıkları onu unuttukları emirlerini yerine getirmedikleri koyduğu yasakları çiğnedikleri için......günümüzde gerçekten samimi olarak kalpten 75 milyonluk ülkemizde kaç kişi ALLAHI anıp farzlarını emirlerini yerine getirip yasakladıklarını kendine yasak ediyor,bende dahil bir cuma namazından başka ALLAHA ibadet hanemize yazacağımız başka hiç bir farzımız yok..yok diyorum çünki çevremde benim gibi ibadet fakiri birton insan tanıyorum....varın kafa kağıdında dini islam yazan 75 milyonu siz düşünün...yaradanıyla bukadar samimiyetsiz bir yaradılandan atatürk gibi bir beşere ne kadar sevgi saygı vefa beklenebilir...insanoğlu nankör bir yaratıktır ALLAHına nönkörlük yapan ölümlüye neler yapmaz...vehpi koçun ne kadar semirmiş bir zengin olduğunu sizlere anlatmama gerek yok fakat o zenginliği mezarından çıkarılan kemiklerinin aylarca dolaşmasına engel olamadı,sağlığında butür bir muameleye cesedi maruz kalacağını biri söylese gece kafasını yastığa koyduğunda nasıl yorumlardı acaba...iyiki atatürkü koruyan yanıbaşında bir tümen asker var,birde olmassa gerisini siz düşünün....uzun lafın kısası hayat denilen fani dünyada şunu gördüm önce ALLAH gelir sonra onun peygamberleri ve enson enteresan ve tuhaf bir yaratık olan insanoğlu....
29 ekim akp döneminde dahada bir manalı olmaya başladı.
nedenmi? nedenini herkes biliyor ama kimsede dile getirmiyor be bilader.
akp ye muhalif çok insan var. muhalefetlerini böyle 29 ekimlerde bayrakları hırslı ve hareketli şekilde sallayarak ve fotoğraf taşıyarak/asarak vs. göstermek istiyorlar. küçük bir engellemede "vay vatan hainleri- atatürk düşmanları- keser döner...vs" gibi bastırılmış duyguları sesli, şekilde haykırıyorlar. haaa haksız olduklarını söylemiyorum haa...istedikleri kadar bağırsınlar. haklıda olabilirler.
ben çok fazla bu konularda fanatik değilim. çıkıp yürümem mesela. sadece balkonuma bir gün evvelden bayrak asarım. arada bir alt komşum gelir biraz yukarı çekermisin der. hay hay derim. aslında savunduğum başörtünün yasaklı zamanlarındada hiç beyazıta cuma namazı sonrası mitinglerine katılmadım. bunların/butür şeylerin bişeyi düzelteceğini sanmıyorum.
1 yıl oldumu bilmiyorum belkide daha fazla olmuştur, yukarıda paylaşılan bir haberin aynısı paylaşılmış, yine arkadaşlar arasında hararetli tartışmalar çıkmıştı. burundan solunarak yazılan yorumlar havada uçuşuyordu. haber; falanca okulun önündeki çöp bidonundan atatürk resimleri istiklal marşı gençliğe hitabe vs. bir çok şey atılmış. evet haber böyle idi.
sonrası daha ilginç, biri polise haber veriyor ve polis parmak izi için olay yeri incelemeyi gönderiyor çöp konteynırlarının olduğu yere...
neden ilginç diye düşünüyorsunuzdur? yahu okulun önündeki konteynırda bulunanlar için okul müdürüne hocalarına sorulmazmı? bunları neden attınız diye? hem niye atılmasın? eskimişse yıpranmışsa yenisi alınmışsa niye atılmasın? kasıt olmadığı takdirde sorun yok.
bugüne kadar (bende dahil) okul kitaplarımızın başlarında gençliğe hitaba istiklal marşı vardı. bir sonraki yılda çatır çatır çöpe giderdi?
şu son on yıl içerisinde çok şey değişti. iyi şeylerde oldu ama kötü şeylerde oldu. ben bir türlü tartamadım hangisi ağır bastı diye.
şu an insanlar 29 ekimde 23 nisanda kutlamak yapmak istiyorsa. bunların bir kısmı hükümete olan muhalifliğindendir. özellikle bazı konularda poliside zorda bırakacak yürüyüşler de bulunmak ve polis izin vermeyincede "vay atatürk elden gidiyor, bunlar cumhuriyet düşmanları" gibi laflar söylemek istemelerinden olmasın sakın? (bu söylediklerim kesin değil tabi. benim görüşüm. doğru yada yanlış. böyle düşünüyorum. ayrıca bu yazdıklarımda akp lehine olarak anlaşılmasın. ben akp li değilim. sadece tespit yaptım. kendimce.)
selametle...
hüseyin bey klavyene sağlık.:present::present::present: