işte ben bu forumun bu yönünü seviyorum.hakaret olmadıkça tartşmaya izin veriyor sayın adminler.
Önce; ruhlar alemi yaratıldığında bizlerin ruhlarına Allah cc. tarafından hangi milletten olmak ister misiniz diye bir soru sorulmuş mudur. yani anamızdan türk olarak doğarken bizlerin herhangi bir gayreti olmuş mudur. eğer bizim bir gayretimiz olmamamışsa, ki zaten insanların bu konuda hiçbir seçimi yoktur ve bu tamamen takdir-i ilahidir. türk olmakla niye övünelim. eğer biz türk olarak övünürsek, başka ırktan birisinin kendi ırkıyla övünme hakkı yok mudur. burada övünülecek bir şey varsa, o da müslüman bir ana babadan dünyaya gelmemizdir. yani hayata 1-0 galip başlıyoruz.:45:
ikinci olarak; bildiğiniz gibi andımız reşit galip tarafından 1933 tarihinde yazılmıştır. andımızın ilk yazılışı da şöyleydi;
"Türküm, doğruyum, çalışkanım.
Yasam; küçüklerimi korumak,
büyüklerimi saymak,
yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir.
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. "
1972 yılında andımız çeşitli değişikliklere uğramış ve yönetmelikteki yerini almıştır. Her gün okunmasından vazgeçilerek, pazartesi günleri derslere başlamadan önce okunması hükme bağlanır. Atatürk'ün adı da ölümünden 34 yıl sonra öğrenci andına eklenmiştir. 12 Mart muhtırasına kadar öğrenci andında Atatürk ifadesi de geçmiyorken muhtırayla birlikte öğrenci andına "Ey bugünümüzü sağlayan ulu Atatürk" cümlesi eklenmiştir. “budunumu" kelimesi de "milletimi" olarak değiştirilirken "Türküm, doğruyum, çalışkanım" diye başlayan cümle ile sonra yer alan "Ne mutlu Türküm diyene" cümlesi eklenir.
29 Ağustos 1972 tarihin değiştirilen ‘Andımız’:
"Türküm, doğruyum, çalışkanım.
Yasam; küçüklerimi korumak,
büyüklerimi saymak,
yurdumu, milletimi, canımdan çok sevmektir.
Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.
Ey bu günümüzü sağlayan, Ulu Atatürk; açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Ne mutlu Türküm diyene!"
şeklinde omuştur.
bu açıklamalardan sonra; görüleceği gibi andımız bir kişi tarafından yazılmıştır.ne ayettir ve de hadistir.üzerinde değişiklik bile yapılmıştır. o halde biri tarafından yazılan bir şeyin başkası tarafından değiştirilmesi ve kaldırılmasında aranılan art niyeti ben anlamıyorum
bir de şöyle düşünelim; bu ülkede T.C. olarak yaşayan ve türk olmayan başka insanlar da var. adam ben türk değilim diyor. biz de ona hayır sen illaki türksün diyor ve bu andımızı söylettirmişiz yıllarca.
son olarak; istiklal marşımızı her dinlediğimizde gurur duyarız ve içimiz ürpererek dinleriz. bu istiklal marşımızın yazarının arnavut olduğunu hiç düşünüyor muyuz. biraz zorlama olcak ama, sizin gibi düşünürsek, istiklal marşımız bir türk tarafından yazılmamıştır, o halde onu da kaldıralım diyebilir miyiz.
umarım cevap sizin için yeterlidir.