Dediginiz sistem dsmartta mevcut her üye cihazını 1.nolu kanal üzerinde Standby konumunda bırakırsa gerekli güncellemeler yapılmaktadır.:wave:
Printable View
önemli yazılımlar için 1. nolu kanalı belirttim illaha şu kanalda bırakın kanal güncellenir demedim mesala dsmart yakın zamanda kanal sıralaması degiştirdi ben o anda kanallar arasında zappig yapıyordum acaba cihaz zapping sırasında güncelleyebilecekmi diye ve sonuç olumlu zapping sırasında bile güncellendi.:wave:
merhaba,
çift anten kablosu kullanıyorum.
aynı noktaya dreambox bagladıgımda sorunsuz bütün kanalları izliyorum. hd
+ ta ise ancak fabrika ayarından sonra 1. kanal moviesmart premium hd yi izleyebiliyorum.
fabrika ayarlarına dönüp basit kurulum yaptıgımda ilk baglanılan tp de sinyaller%100 görünüyor. kalitede gidip gelme var ancak 1. kanalda sinyal seviyesine ve kalitesi %100 olması kafa karıştırıyor.
forumlarda okudukarımda hd plus cihazların merkezi sistemlerde sıkıntı yaşadıgını gördüm ancak uydu geçişine kadar benim sıkıntım olmadı.Acaba 4a dan gelen yayın zayıfmı?
Şimdi merkezi olmayan bir sistem bulup deneyecegim bakalım ne sonuç verecek.
Serviste merkezi olmayan sisteme baglandıgımda bütün kanallar sorunsuz açılmıştı. eve gelip merkezi siteme bagladıgımdada 1 gün kanallrı izlemiş ve turksat ve hotbird kanallarınıda sorunsuz eklemiştim.
sonra ne değiştigini anlayamadan eski duruma geri döndüm.
teşekkürler
@devin Farklı bir dsmart cihazda sizin yaşadıgınız sorunun bir benzerine denk geldim cihaz sadece bir nolu kanalda sinyal %100 iken diger tüm kanallarda ise %0 olarak göstermekteydi sorun tuner arızası meydana gelmişti sizin yaşadıgınız sorunda cihazınızda tuner arızası olabilir. ama siz serviste sorunsuz çalıştı dediginiz için tuner arızası kesin var diyemiyorum.
cihazı merkezi sistemde olmayan yerde deneyin bakalım sonuç ne olacak.
Merhaba,
cihazı merkezi sistem olan başka bir noktada denedim oradada normal çalıştı! dolayısıyla cihazda herhangibir arıza olması olasılıgı ortadan kalktı. santraldan çıkışları değiştirdim olası bir çıkış problemine karşı santraldan çıkışları değiştirdim ancak yine değişen birsey olmadı. Antenden cihaza kabloları kontrol ettim onlardada sıkıntı görünmüyor. geriye lnb kaldı müsait zamanda catıya çıkıp lnb yi değiştirecegim.
braz önce cihazı denerken yeni bir şey keşfettim, servise ve başka noktaya denemeye gittiğimde hdd kutusunu takmamıştık, önce tek anten kablosu ile denedim birkaç kanal hariç kanallar geldi 2. kabloyuda taktım çalışmaya devam ediyordu kanal sayısı arttı harici hdd yi taktıgımda cihazın yine kilitlendiğini gördüm sabit son seyrettiğim kanalda takıldı. harici hdd yi tekrar devreden çıkarttıgımda kanalların çogu çalışmaya başladı.yarın hdd kutusunuda alıp servise tekrar gidecegim.
ya besleme kaynagında sıkıntı var yada hdd kutusunda sıkıntı var.
iyi geceler.
Dsmart HD Plus cihazlarda HDD takılı degilken tek kablo takılı iken sorun yapmaz HDD takıp taknıgınız 2 kablodan birisinde sinyal seviyesinde düşüklük varsa cihaz sinyal yok uyarısı verir bilginize.
kendi evinizde her iki kabloyu takınız ve ayarlardan dsmart tp 1 sinyali seçip deneyiniz.
umarım işini bilen teknik servise denk gelirseniz yoksa işiniz zor. yalnız artık servis ücretini cepten karşılıyp teknik servis eve çagırısanız gelen servis ekipleri sinyal degerlerini ölçüp daha fazla yardımcı olabilirler HD plus cihazlar sinyal seviyesi az düşük olsa hemen cihazlar sorun yaşatmaktadır.
sorunun çözülmesi dilegiyle kolay gelsin.:wave:
merhaba,
sorunun sinyallerden degilde hdd den oldugu kesinleşti. hdd yi değiştirince cihaz normal çalışmaya başladı