Askeri ücreti 1300 Tl olması herkezi sevindiriyorda neye göre.
Bakın tüm siyasi partiler seçim vaatlerinde askeri ücret emekliler işte dul yetim vesayre üzerinden halkla oynadı.
Şu anda askeri ücret 2000 TL olsun 2016 yılı itibari ileaskeri ücretli ancak rahat şekilde boğazını doyurur. Bir memur yada askeri ücretli işçi yada emekli sıfır bir ev sahibi yada sıfır bir araba sahibi olamaz.
Her insan güzel bir arabaya sahip olmak ister yada tatil kefi yapmak ister.
Sıfır bir aracın 1300 cc araın yıllık vergisi 2016 yılı itibari ile 800 TL ye yakın olacak. Muayneleri 300 TL Sigorta 400 Tl gibi bir rakam bunu üst üse koy 1700 TL gidi sadece kapının önünde durarken bir masraf.
Bu çok basit bir örnek. Siyasi partilerin hiç biri bunun gibi benzer konulara değinmediler sürekli halkın zaten sıkıntılı yönlerini ele aldılar. Sıkıntıyı afadersınde 30 tl maaşa zam yap ama hayalde olan ev arabayada 3000 TL zam yap ne anladım ben bundan. Bir taraftan çay kaşığıyla ver diger taraftan kepçeyi falan geçtim buldozerle al.
Sanmayınki 1300 TL olunca herkez 1300 TL alacak. İş veren diyecek bankadan parayı çek gel 250 TL iade et etmezsen şikayetçi olacaksan kapı orda. Yada maaşın 1800 Tl ama sıgortan 1300 den yatacak. Beş kişi çalışıyorsa 2 sine yol verip geri kalan 3 ne bu ileri siz yapacaksınz yapmazsanız kapı orda.
Bu ülkede adaletli gelir sağlanmadığı surece vatandaşa verilen zammın hiç bir anlamı yok.