enazından,sonu belli gibi olsa da heycanlı serüven misali bir anket.Dolayısıyla tebrikediyorum.
ALLAH öyle denk getirdi ki san ki insanların iç dünyası ve dış dünyası arasında seçim yapacak olduklarında neye karar vermeleri gerektiğini tüm dünyaya bildirme durumu ortaya çıkardı.
buna vesile olmak da güzel.
bazen,bize günah olan veya mübah olan;diğer dinden insanlarımıza tam tersi olabiliyor veya temelde tutuyor. aslında diğer dinden olan veya dinsiz olan veya dini inancına bağlı olanlar da bu ankete oy vereceklerdir.hiç olmazsa hakları var.
onun için,bence yorum yaparken biraz daha dikkatli ve tabii ki içimizden geldiği gibi özlü olmalıyız.yani sesimizi,seçimimizi daha dikkatli duyuralım ve kırmayalım.
benim memlekette hristiyan,yahudi vb. dinden insanlar da var ve hatta yılbaşını daha kutsal sayacak islam hüviyeti taşıyan insanlar da mevcut.bu da onların seçimi.bence sorun veya sorunsuzluk onların meselesi.benim seçimim veya bu konudaki yorumum da benim meselem olacak.
***şimdi en nihayet seçimime sıra geldi;
bana göre,inancımın gereği evvela gelir...yani hayatta yaşarken dinim icabı olan inançlarım...yani kutsallarım..dolayısıyla evvela farz olan şeyler gelir.yaptıklarım veya yapamadıklarım benimdir.kimseyi bağlamaz.
kurban da dinin önemli gereğidir...ve yılbaşı ise dünyevi bir eğlence şeklidir.
KURBAN BAYRAMI benim için kıyas bile gerektirmez.
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...
amma diğer inançtaki arkadaşların veya katılmayanların da MERRY CHRISTMAS...
NİCE KURBAN BAYRAMLI YENİ YILLARA...(ortası):D