-
Selam arkadaşlar ben enfilasyonun düştüğüne inanmıyorum,çünkü enfilasyonu temel gıda maddeleriyle hesaplamazsan tabiki düştü gözükür.Sen enfilasyonu hesaplarken iğneği ipliği ne kadar az tüketilen maddeleri hesaba katarsan tabi düştü gözükür.Ev kiralarını Bayramda yükselen meyve ve sebze fiyatlarını hesaba katmaz isen her zaman enfilasyon tek haneli çıkar.
SELAMLAR:00000002: :Smiletabar
-
bende enflasyonun düştüğüne inananlardan değilim hükümet enflasyon araştırmasını kendi kriterlerine göre bakıyor asıl gitsinler market ve pazar fiatlarına baksınlar oradaki fiatları dengede tutsunlarki gerçek enflasyon ortaya çıksın.
-
Ne kaldıki doslar,fiatı artmayan onu söyleyin siz fiatlar düşerse enflasyonda düşer,öyle değilmi bence düşmedi çıktı,sayğı[email protected]
-
kazandığım parayla eskiye oranla üç;ün birini alıyorum 3/1 ama maaaaaaaalesef daha iyisi yooooook şayet erdoğan CUMHURBAŞKANI olur ise ak partiye oy yok.yoksa devam.
-
naneyi yedik.erdoğan türkiyeyi düzeltmeden bırakır ise özala söylenen kötü sözlerin hepsi erdoğana söylenecek.bende dahil BİGA'dan selamlar
-
yok yaw ne düşmesi.pembe tabloyu çiz babam çiz
-
ben düştüğü yönünde oy kullandım ama o tv de izlediğimiz oranlarda değil elbette onun biraz daha üstünde enflasyon var piyasada
bunu esnaflar daha iyi anlıyabilir kendimden örnek vereyim arabaya yakıt alıyorum petrol ürünleri zamlanıyor buna karşılık ben sattığım mala hemen zam olarak yansıtamıyorum bunu ya da her yeni yıla girdiğimizde (neden özellikle yeni yılı beklerler onu da bu yaşa kadar anlamış değilim ??millet sarhoş giriyor yeni yıla anlamaz diye herhalde zammı kaktırırlar hemen )bütün vergiler ve resmi masraflar hemen zamlanır bunu da masraf olarak sattığım mala yansıtamam YANİ KISACASI GİZLİCE ZAM YİYORUZ SAĞDAN SOLDAN AMA PİYASADA DURGUNLUK OLDUĞU İÇİN BUNU SATTIĞIMIZ MALA YANSITAMADIĞIMIZDAN DOLAYI KARDAN ZARAR ETMEK SURETİYLE ZARAR EDİYORUZ
-
daha durun bakalım..asıl sıkıntı bu sene
-
düşmekten ne anladıgımıza bakmak gerekiyor düşmek artı para getırmıyor yerınde sayması bıle cebimizdeki paranın degerını artırıyor benim bakış açım bu başta kım olursa olsun iyi amaçlarla orda yukseltenlerde sabıt tutanlarda dusurmeye çalışanlarda bizim için ordalar.....!
-
İnanmıyorum bundan yalan dolandan başka birşey değil.Ben eskisinden daha büyük bir geçim sıkıntısı içindeyim neden acaba? Bir düşünün enflasyon düştüğü için mi eskiye nazaran daha zor geçiniyorum yoksa sıkıntı içinde olmam yüzünden bir şeyler alamadığım içinmi enflasyon rakamları düşük çıkıyor.Birde sepete konan göstermelik bir kaç kalem dışında kalan kaç şey günlük yaşantımızda zorunlu ihtiyaç maddesi bağlamında aldığımız ürünlerdir.Doğru sepettekilerin fiyatları bir önceki seneden daha az artış gösteriyor fakat bu benim bu sene geçen seneden daha az alış veriş yaptığımın göstergesidir.Benim almak zorunda olduğum mal ve hizmetler daha Ocak ayı bitmeden enflasyonu 5'e katladı.Bu nasıl düşüş.Saygılar.