Perinçek'ten ittifaka ilginç benzetme
Perinçek'ten ittifaka ilginç benzetme
19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:37
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Avcılar ilçe örgütünce düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, milletin sorunlarını çözecek bir oluşumda ittifak konusunu değerlendirebileceklerini belirtti.
'DSP-CHP ittifakının mandacı bir ittifak olduğunu' iddia eden Perinçek, şunları söyledi: 'Maalesef, Zeki Sezer ve Deniz Baykal birbirlerini Avrupa kapısına perçinliyor, lehimliyor. Orada Türkiye bölünüyor. Türkiye'nin bölündüğü yerde birleşme olamaz. Türkiye'yi parçalayanlar paramparça olurlar. DSP-CHP ittifakı solda bir ittifak değildir. Avrupa kapısında bir hizmet sözleşmesidir.' Doğu Perinçek, sol parti liderlerinin bir senaryonun parçası olduğunu ileri sürerek, 'Bakın, şu an Deniz Baykal da Zeki Sezer de bu milletin başına çorap ören senaryonun içindedir' şeklinde konuştu.
Mayo reklamları için son söz
Mayo reklamları için son söz
19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:26
Sunset Swimwear firmasının Bakırköy İncirli ve Kadıköy Bağdat Caddesi'nde bulunan Boyner mağazalarının duvarlarına mayo afişi asmak için yaptığı başvuru dün imzadan çıktı. Ancak Sunset'in mayobikinili ilk izin başvurusunun Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Tasarım Müdürlüğü komisyonunca reddedildiği, mayolu fotoğraf afişine izin verildiği öğrenildi. Gelişmeler üzerine Sunset belediyeye yeni izin başvurusu yapmaya karar verdi.
SEBZELER ŞİMDİLİK RAFA KALKTI
Belediye yetkilileri, önceki gün Nelson'un sahibi Moris Eskinazi ve Kom'un sahibi Ayşenur Anıç'ı telefonla arayarak, yanlış anlaşılma olduğunu belirtti ve resmi başvuru yapmalarını istedi. Kom ve Nelson'un davete icabet edecekleri öğrenildi. Yaşanan olaylar üzerine tepkilerini ortaya koymak için çeşitli sebze fotoğraflarından oluşan afişlerinin altına "İşte mayolarımızın rengi" yazarak kampanya hazırlığında olan Zeki Triko, şimdilik kampanyasını askıya alma kararı aldı. Zeki Triko yetkilileri de izin başvurusunda bulunacaklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri son 5 yıl içinde kendilerine billboard ve bina dış cephe reklamı için, mayo ve iç giyim firmaları tarafından yapılan 5 ayrı başvurunun da kabul edildiğini belirtti.
"MAYOYU YASAKLASAK PİJAMA AÇMAZDIK"
New York'ta düzenlenen İklim Zirvesi'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün Türkiye'ye dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında mayo reklamları ile ilgili tartışmalara değindi.
Mayo reklamı konusunda bir kısıtlamalarının olmadığını söyleyen Topbaş, "Böyle bir zihniyet olsa 30 yıldan beri kullanılmayan plajları açmazdık" diye konuştu. Billboardlarda herhangi bir yasaklama olmadığı halde böyle bir şey varmış gibi sunulmasının, kültür başkenti olacak İstanbul'un imajına büyük zarar vereceğini belirten Topbaş, "kurnaz tüccar" mantığı ile bir kampanya yürütüldüğünü söyledi.
Turgut Özal'ın 'evliyası' bulundu
Ata'ya saygı için yarın yollar kapalı
Ata'ya saygı için yarın yollar kapalı
19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:19
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde 20 Mayıs Pazar günü düzenlenecek ''Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü'' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.
KAPALI OLACAK YOLLAR
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Pazar günü
saat 08.00'den itibaren Divan Kavşağı, Yedikuyular Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve İnönü Caddesi trafiğe kapalı olacak.
Dolapdere'den gelen akış Pangaltı'na, Kadırgalar'dan gelen akış Mete
Kavşağına, Mete Kavşağından gelen akış da Taşkışla Caddesine yönlendirilecek.
Beşiktaş'tan gelen akış, Akaretler'den kesilip, Spor Caddesine, Karaköy'den gelen akış Fındıklı Işıklar'dan (U) dönüşü yaptırılarak Karaköy'e, Bayıldım
Caddesinden gelen akış, Bayıldım altbaştan kesilip, Küçükçiftlik Caddesine
yönlendirilecek.
Tarlabaşı'ndan gelen akış, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü yönüne, Abdülhak Hamit Caddesinden gelen akış, Çiçekçi ışıklardan Unkapanı istikametine, Mecidiyeköy Caddesinden gelen akış Kuştepe'ye, Abide-i Hürriyet Caddesinden gelen akış da Ergenekon Caddesine yönlendirilecek.
Ergenekon Caddesi Kurtuluş ve Dolapdere Caddesine, Valikonağı Caddesi Abdi İpekçi Caddesine, Abdi İpekçi Caddesi de Teşvikiye Caddesine ve Bayıldım altbaşa yönlendirilecek.
KADIKÖY'DE YAPILACAK MİTİNG
Öte yandan, Kadıköy İskele Meydanında 20 Mayıs Pazar günü yapılacak açık hava toplantısı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Rıhtım Caddesi ile Boğa Meydanından Rıhtım Caddesine kadar tüm yollar, saat 09.00'dan itibaren toplantı bitimine kadar trafiğe kapalı olacak.
Söğütlüçeşme Caddesinden Rıhtıma inen ara sokaklar ise ihtiyaç duyulduğunda trafiğe kapatılacak.
Trafiğe kapatılan yollara alternatif olarak, Tıbbiye Caddesinden gelen trafik akışı Burhanfelek Caddesinden E-5 yönüne, Behiçbey Sokaktan ise İbrahimağa Işıklar istikametine yönlendirilecek.
Söğütlüçeşme Caddesinden gelen sürücülerin Altıyol Boğa Meydanından Rıhtıma inmeleri engellenerek, Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine yönlendirilecek, Moda'dan gelen trafik akışı ise Mühürdar Kavşaktan geri döndürülecek.
Seçmen listeleri için son 2 gün
Seçmen listeleri için son 2 gün
19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:07
22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi için muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri 21 Mayıs pazartesi günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.
T
ürkiye'de ilk kez Bilgisayar Destekli Seçmen Kütük Sistemi'ne (SEÇSİS) göre oluşturulan seçmen listeleri 9 Mayıs 2007 tarihinden beri askıda bulunuyor.
Herhangi bir sebeple seçmen kütüğüne yazılamamış olanlar, 22 Temmuz 1989 tarihinde ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkarıldığı seçim bölgesine gelenler, kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlarla, özellikle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunmayanlar, askerlikten terhis olanlardan listede kaydı bulunmayanlar, taksirli suçlardan hükümlü veya tutuklu olduğu halde düzenlenen tutuklu seçmen listesine yazılmamış olanlar listelere yazılabilecek.
Seçmen kütüğünde kayıtları olmayanlar, askı yerlerinde hazır bulundurulacak
ya da ''www.ysk.gov.tr'' internet adresinden temin edilebilecek Seçmen Yeni Kayıt Formu'nu doldurarak askı yeri görevlilerine teslim edecek.
İkametgahını diğer bir ilçeye veya aynı ilçe dahilinde bir muhtarlık bölgesinden diğer bir muhtarlık bölgesine nakleden seçmenler, yeni ikamet
ettikleri muhtarlık bölgesi askı listesine kaydolacak.
Askı listelerindeki bilgilerinde yanlışlık olan seçmenler de aynı formu
doldurarak, yanlışlıkları giderecek. Formlara, kimlik bilgilerinin yanı sıra TC
kimlik numarası da yazılacak.
Güncelleştirilmek suretiyle kesinleşen veya bu tarihten sonra herhangi bir
seçim nedeniyle yeniden güncelleştirilerek kullanılan muhtarlık bölgesi askı
listelerinin kesinleşmesinden sonra ikametgahını aynı ilçe içinde başka muhtarlık bölgesine nakledenlerle bir ilçeden diğer bir ilçeye nakledenler, askı süresi içinde yeni ikametgahlarını belirten belgeleriyle ilçe seçim kurulu başkanlığına başvurabilecek.
Aynı ilçede muhtarlık bölgesini değiştirenlerin adres bilgileri, yeni
muhtarlık bölgesi listesine kaydedilecek.
İkametgahını başka ilçeye nakledenlerin adresleri ise yeni seçim bölgesine
kaydedilecek.
Taksirli suçlardan hükümlü ve tutuklu seçmen listeleri ise 17 Temmuz 2007
Salı günü askıdan indirilecek.
Veto yiyen MHP'liler tepkili
Veto yiyen MHP'liler tepkili
19 Mayıs 2007 Cumartesi 10:20
Adı Susurluk Skandalı'na karışan Emniyet eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin,1997 MHP kongresinde "illegaliteyi ilan ediyorum" diyerek kürsüyü yıkan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, silah ruhsatı verilmesiyle ilgili usülsüzlük yaptığı iddiasıyla hakkında 5 ay 10 gün hapis cezası verilen eski Merkez Valisi Ayhan Çevik, Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan Altınbaş'ın gözaltında öldürülmesine adı karışan emekli polis İbrahim Dedeoğlu, "Hortum Süleyman" lakaplı eski başkomiser Süleyman Ulusoy, oyuncu Gamze Özçelik davasında sanık Gökhan Demirkol'un avukatlığını yapan Ömer Yeşilyurt, AKP Bursa vekili Zafer Hıdıroğlu'nun eski danışmanı Gülnur İhtiyaroğlu veto yedi.
PARTİYLE KONUŞMUŞTUM
Tepki ve şaşkınlık içindeki adaylar şöyle dedi:
Sabri Uzun: Benim kendiliğimden gidip de başvuru yapmam mümkün mü? Elbette ki önceden temaslarımız oldu. Şimdi, neden aday göstermediklerini bana değil, partiye sormak lazım.
Ömer Yeşilyurt: Hiç kimse benim ülkücülüğümü sorgulayamaz. Ben hukuka inanan bir insanım. Susurluk'ta avukatlık yaptım diye, şehit yakınlarının avukatlığını yaptım diye aday yapılmadıysam bilemem.
Süleyman Ulusoy: 30 yıl polislik yaptım. Rabbime şükür, polislik yapıp ceza almayan insan azdır, tek cezam yok.
Gülnur İhtiyaroğlu: Tecrübemi siyasette değerlendirmek için aday adayı olarak başvurmuştum
'Allah Türk'ü korusun' diye bağırdı
'Allah Türk'ü korusun' diye bağırdı
19 Mayıs 2007 Cumartesi 08:32
Malatya'da, İncil dağıtıp misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle, Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesi olayının kilit ismi Emre Günaydın, polise ifade vermeye başladı.
Emre Günaydın'ın ifadesinde, "O gavur, (hepiniz İsa'ya tapacaksınız) deyince kendimi kaybetmişim." dediği öğrenildi.
Sağlık kontrolünden sonra polis aracına bindirilen Günaydın, "Allah Türk'ü korusun'' diye bağırdı.
Üç gündür gözaltındaki Günaydın'ın ifadesinde, önce olay anını ve öncesini 'hatırlayamıyorum' diyerek geçiştirdiği, polislerin ısrarlı soruları karşısında ise çelişkili ifadeler verdiği belirtiliyor.
Adnan Polat 'saat kaç' dedi
Adnan Polat 'saat kaç' dedi
19 Mayıs 2007 Cumartesi 08:31
G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın G.Saray Store Çadırı'nda düzenlediği basın toplantısı espriyle başladı.
Polat'ın, canlı yayına girmek için hazırlanan gazetecilere "Saat kaç?" diye sorması gülüşmelere neden oldu.
Adnan Polat: "Fenerbahçe camiasının şampiyonluğunu kutluyoruz ama yönetimleri için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Çünkü bu başarıyı fair-play ruhu içinde kazanmadılar".. dedi.