Beşiktaş'tan tarihi rekor
Beşiktaş'tan tarihi rekor
21 Mayıs 2007 Pazartesi 11:15
Turkcell Süper Lig'in bitimine 1 hafta kala 2. sırayı garantileyen Beşiktaş, bu sezon gol bakımından kısır bir sezon geçirdi.
Ligde oynadığı 33 maçta ancak 43 gol atabilen siyah-beyazlılar, tarihi bir
rekora imza atarak, son 23 yılın en az gol attığı sezonunu yaşadı.
Ezeli rakipleri 62 gollü Fenerbahçe ve 58 gollü Galatasaray'ın çok gerisinde
kalan siyah-beyazlılar, bu sezon gol üretmekte oldukça zorlandı.
1983-84 sezonunda 33 maçta 39 gol atabilen siyah-beyazlılar, o sezondan bu yana geçen yıllarda, bu kadar az gol atmamıştı.
Siyah-beyazlılar, 1983-84 sezonunu 4. sırada tamamlarken, bu sezonu ise 2. sırada bitirdi.
SEZONLAR VE GOLLER
Beşiktaş'ın sezonlara göre attığı gol sayıları şöyle:
1983-84: 39
1984-85: 46
1985-86: 56
1986-87: 64
1987-88: 61
1988-89: 79
1989-90: 76
1990-91: 63 (30 maçta)
1991-92: 58 (30 maçta)
1992-93: 68 (30 maçta)
1993-94: 58 (30 maçta)
1994-95: 80
1995-96: 74
1996-97: 86
1997-98: 56
1998-99: 55
1999-00: 70
2000-01: 66
2001-02: 69
2002-03: 59
2003-04: 65
2004-05: 68
2005-06: 50
2006-07: 43
(Not: 1990-91, 1991-92, 1992-93 ve 1993-94 sezonlarında ligde 30'ar maç yapılmış, diğer sezonlar 33 maça göre verilmiştir.)
Yener'in havaalanında yaşadığı şok
Yener'in havaalanında yaşadığı şok
21 Mayıs 2007 Pazartesi 11:15
Şarkıcı Hande Yener’in sevgilisi Kadir Doğulu ile Atatürk Havalimanı’nda herkesin gözü önünde tartıştığı ve Yener’in sevgilisine tokat attığı iddia edilmişti.
Bu iddialardan sonra ilk kez Antalya Kemer’deki Clup İnferno’da sahne alan Yener, burada da suskunluğunu bozmadı. Yaklaşık bin kişinin izlediği konserde Yener, ‘Nasıl Delirdim’ adlı yeni albümünde bulunan şarkılarının yanı sıra eski ve sevilen şarkılarını seslendirdi.
Gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen konuşmak istemeyen Yener, performansının ardından apar topar kulise döndü. Kadir Doğulu ise, havaalanında tartıştıklarını reddetti.
Kolunu tutan ve bir rahatsızlığı olduğu belli olan Doğulu, bunun da tartışmayla ilgisi olmadığını söyleyerek, “Kolumu otelde asansöre sıkıştırdım. Ciddi bir şey değil” dedi.
Vekil bey çay içiyor, bekleyin
Vekil bey çay içiyor, bekleyin
21 Mayıs 2007 Pazartesi 11:05
Olay bu sabah Samsun'un Çarşamba Havalimanı'nda meydana geldi. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'a benzerliğiyle de tanınan AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, saat 10.10'da İstanbul'a hareket edecek olan uçağa binmek üzere partililerle birlikte Çarşamba Havalimanı VIP Salonu'na geldi.
Ahmet Yeni, burada çay içip partililerle sohbete daldı. Bu sırada yolcularını alarak kapılarını kapatan uçak, havalanmak üzere pist başına doğru hareket etmeye başladı. Uçağın hareket ettiğini gören partililer, Milletvekili Yeni'ye ikazda bulundu. Ahmet Yeni de “Beni neden uyarmadınız?'' diyerek görevlilere tepki gösterdi. Bunun üzerine havaalanı görevlileri, pilota ulaşarak uçağı pist başındayken durdurdu. Havaalanına ait araçla pist başına giden Ahmet Yeni, THY'nin ‘Şırnak’ adlı uçağına bindi.
Uçak daha sonra İstanbul'a doğru hareket etti. AKP Milletvekili Yeni'nin bu davranışı, o sırada özel uçakla Cumhuriyet Mitingi'ne katılmak üzere Samsun'a gelecek CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i bekleyen partililerin tepkisini çekti.
"BENİ ZORLA BİNDİRDİLER"
Konuyla ilgili olarak kendisinin bir hatası olmadığını söyleyen Milletvekili Ahmet Yeni, THY uçağının 12 dakika erken hareket ettiğini iddia etti. Yeni, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, “Görevlilerin bana gelip haber vermesi lazımdı. Uçağın hareket ettiğini görünce ben onları uyardım. Ben binmek istemedim. Ama bana ‘Hayır sizi mutlaka uçaracağız’ dediler. Araçla pist başına giderek uçağa bindim. Yolcular bu durumu farketmedi. Çünkü 12 dakika erken kalkan uçak benim biniş süreme göre normal kalkış saatinden 3 dakika geç kalktı. Bu yüzden yolcular durumu farketmedi. Ben her zaman randevularıma erken gelirim. İlk kez böyle birşey başıma geldi'' dedi.
"İNSANLARA SAYGILI OLMAK LAZIM"
DSP İl Başkanı Enver Mertoğlu ise Yeni'ye tepki göstererek, “Genel başkanları beklemek için havaalanındaydık. Ahmet Yeni, VIP Salonu'nda çay kahve içip partililerle sohbet ediyordu. Daha sonra onların bulunduğu bölümde bir haraketlilik oldu. Sorduğumuzda muhabbete dalıp uçağı kaçırdığnı öğrendik. Hemen apar topar bir araca bindirilip Ahmet Yeni pist başına gönderildi. Ardından da uçağa binmek üzere merdiven götürüldü. Merdivenin gitmesini, insanların uçakta bekletilmesini doğru bulmuyoruz. Vekil de olsa insanlara saygılı olmalı. Kaçırdığı uçağa binmemesi gerekiyordu. Trafikte takılsa bir mazeret olabilirdi. Ama orada bekleyip muhabbete dalarak uçağı kaçırması ve daha sonra uçağı durdurup binmesi doğru bir davranış değildi'' diye konuştu.
Tatlıses'e milyonluk haciz şoku
Tatlıses'e milyonluk haciz şoku
21 Mayıs 2007 Pazartesi 11:04
Tatlıses’in “Kuşadası Oteli”nde karşılıksız çek ve alacakların tahsil edilememesi nedeniyle Doğtaş firması ile mahkemelik olmuştu. Anlaşmazlık ödenmemiş çekler ve otelin belirlenen tarihte bitirilememesinden kaynaklanıyor.
Doğtaş’a ödemesi gereken para miktarı 2 milyon YTL’ye ulaşan İbrahim Tatlıses’in Bodrum’da satmak üzere yaptırdığı 40 villaya mahkeme kararı ile el konuldu. Villaların satış geliri Doğtaş’a verilecek. İbrahim Tatlıses’in Bodrum’da yaptırdığı villalar arasında kendisi oturmak için yaptırdığı bir villa da bulunuyor. İbrahim Tatlıses, daha önce otelin inşaatında çalışan ve paralarını alamadıklarını söyleyen taşeron firma temsilcilerine de sert tepki göstermişti. Doğtaş’ın İbrahim Tatlıses’ten alacakları toplamı faiziyle birlikte 2 milyon YTL’yi buluyor.
VİLLALAR BİTEZ’DE
Tatlıses’in, Bodrum’da yaptırdığı Tatlıses evlerinin bir benzerini, memleketi Şanlıurfa’da da yaptırıyor. Bodrum’da Bitez’e çok yakın bir konumu bulunan villalar toplam 52 adet. “Tatlıses Evleri” ismini taşıyan sitenin içindeki bir evi ise İbrahim Tatlıses kendisi oturmak için yaptırmış. Bitez’deki evler toplam 8.5 dönüm arazi üzerine 11 bloktan oluşuyor. Evler, klasik Bodrum tipi ve yüzme havuzlu olarak inşa edildi.
Türkiye sınırına Kürt yığınağı
Türkiye sınırına Kürt yığınağı
21 Mayıs 2007 Pazartesi 11:04
TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak sınırına askeri yığınağı devam ederken, Irak hükümeti de Türkiye sınırında yeni 8 karakol kurdu ve bu birimlere merkezi hükümete bağlı Kürtlerden oluşan asker sevk etti. İki aylık eğitimlerini tamamlayan 1200 peşmergenin de sınır kesimlerine sevk edildiği belirtildi.
Terör örgütü PKK’nın sınırdan geçişlerini engellemek ve bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak sınırında bulunan Şırnak’ın kırsal kesimlerinde başlattığı operasyonlar devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınıra sevkedilen zırhlılar, Kuzey Irak tarafındaki köylerden de çıplak gözle görülüyor.
Kuzey Irak'ta Zaho'ya bağlı Kanimasi kasabasının sınıra iki kilometre mesafede bulunan Nazduri Köyü'nün karşı tarafından yer alan Türkiye’nin Yemişli bölgesine tank ve toplardan oluşan ağır silahlar yerleştirildi. Kuzey Irak’taki köylüler, TSK’nın sınırdaki hareketliliğini Kürt hükümetine bağlı peşmergelere ileterek olası bir operasyonla ilgili kaygılarını dile getirdi.
DHA’nın Kuzey Irak’taki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, peşmergelerin Zaho'ya yakın sınır kesiminde tatbikat yaptıkları da belirtildi. Zaho’nun Batufa kasabasından Suriye sınırına kadar bölgeyi kapsayan karakollara Kürt asıllı askerlerin yerleştirildiği de vurgulandı.
Okan Bayülgen de estetik oluyor
Okan Bayülgen de estetik oluyor
21 Mayıs 2007 Pazartesi 10:59
Sivri dili, cesur konuşmalarıyla dikkatleri üzerine ünlü şovmen Okan Bayülgen şimdi de estetik olmak istediğini açıkladı.
Bayülgen Kanal D’de yayınlanan "Makina" programında estetik yaptırmak istediğini söyledi.
Güzelliklerini korumayı başaran kadınlara özendiğini söyleyen ünlü şovmen, "Ben de kulaklarımı düzelttirmek ve gözaltı torbalarımı aldırmak istiyorum" dedi.
İstanbul'un "en"leri dünya basınında
İstanbul'un "en"leri dünya basınında
21 Mayıs 2007 Pazartesi 10:58
ABD’nin en iyi yayın organlarından New York Times gazetesi, haftalık seyahat ekinde İstanbul’a geniş yer ayırdı.
“Bu yaz Boğaziçi olunması gereken tek yer” ifadesinin kullanıldığı makalede İstanbul’un “en”leri sıralandı. İşte liste:
En iyi eğlence mekanları: Reina, Aşşk, Bebek Bar, Çubuklu 29, Lacivert, Kuruçeşme Arena
En iyi restoranlar: Mikla, Muzedechanga ve Cezayir
En iyi klüpler: Babylon, Balans, Ghetto, Hayal Kahvesi, Nardis Jazz Club
En iyi beach’ler: Burç B., Solar B., Dalia B., Büyükada.
En iyi sanat durakları: Uluslararası İstanbul Bienali, Galerist, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Pera Müzesi, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi
En iyi kitap: Kara Kitap/Orhan Pamuk
En iyi İstanbul filmi: Ferzan Özpetek, Hamam.
En iyi İstanbul Şarkısı: İstanbul İstanbul Olalı/ S. Aksu.
Resmi nikah tarihi belli oldu
Resmi nikah tarihi belli oldu
21 Mayıs 2007 Pazartesi 10:52
Anavatan Partisi -DYP'nin birleşme takvimi, bu hafta sonu DYP'nin gerçekleştireceği tüzük kongresiyle başlayacak. Büyük Anadolu Oteli'nde 27 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek kongrede DYP, isimini ''Demokrat Parti'' (DP) olarak değiştirecek.
Bir süre önce İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesi verilen DP, DYP'nin bu
kongresinden önce kurucular kurulu toplantısı yaparak DYP'ye katılma kararı alacak.
DYP, yapacağı tüzük kongresinde DP'nin katılımını onaylayacak ve ismini DP olarak değiştirecek. Partinin amblemi de Türkiye haritası üzerine ''Kırat''
olarak değiştirilecek. Böylece DYP, 1983'den beri kullandığı ismini ve amblemini değiştirmiş olacak.
Bu değişikliğin ardından 2 Haziran'da Anavatan Partisi'nin 9. Olağan Büyük
Kongresi ASKİ Spor Salonu'nda toplanacak. Kongrede, DP'ye katılma kararı alınacak. Böylece 20 Mayıs 1983'de kurulan Anavatan Partisi, 25 yıllık siyasi hayatına son verecek.
Öte yandan DP parti programı, 25 Mayıs Cuma günü İstanbul'da
gerçekleştirilecek bir toplantıyla açıklanacak. Lütfü Kırdar Spor Salonu'nda yapılacak toplantıya DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da katılacak.
Askerin efsane olan anketi (!)
Askerin efsane olan anketi (!)
21 Mayıs 2007 Pazartesi 10:45
Ankara ilginç bir söylentiyle çalkalanıyor. İddiaya göre asker anket yaptırdı. Bu iddiaya en çok inananlar ise AK Partililer...
Sabah'tan Metehan Demir'in yazdığına göre, şahsen kendisine AK Parti'den iki genel başkan yardımcısı bu anketi sordu; "Senin haberin var mı?"...
AK Parti'nin ağır topları bu sözde anketin peşinde. Nedeni de ankette ortaya çıkan rakamlar. İddialarına göre, bu ankette AK Parti açık ara önde çıktı. CHP, DP ve MHP'nin durumu ise ankete göre pek parlak değil.
Efsane halini alan anketle ilgili ortada somut bir bilgi yok. Askeri kaynaklardan hiç biri böyle bir anketi doğrulamıyor. Ancak AK Partililer hayalet anketin büyüsüne çoktan kapıldılar. Peşini de bırakmaya niyetli değil gibiler...//
Karne ve reçete tarih oluyor!
Karne ve reçete tarih oluyor!
21 Mayıs 2007 Pazartesi 10:22
Sağlıkta yeni bir reform daha hayata geçiyor. Eylülde reçete devri kapanacak. Eczacı, hasta takip numarasını sisteme girdiğinde, hangi doktorun hangi ilaçları yazdığını görecek. Akıllı kartla desteklenecek sistem, sağlık karnesini, sevk kâğıdını ortadan kaldıracak. Denetim kolaylığı ise birçok yolsuzluğu bitirecek.
Reçete devri bitiyor, bir türlü okunamayan doktor yazısı tarihe karışıyor, sağlık karnesi, sevk kâğıdı gibi uygulamalar yerini elektronik işlemlere bırakıyor.
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altında birleştiği Sosyal Güvenlik Kurumu, eylül ayından itibaren söz konusu reformları hayata geçirecek.
Medula sistemi adı verilen uygulamanın işlerlik kazanması için hastanelere 120 gün hazırlık süresi verildi. Medula sisteminde en belirgin değişiklik, reçetelerin elektronik ortamda yazılması olacak. Doktor, hastanın eline reçete tutuşturmayacak. Hasta, kendisine verilen takip numarasıyla gittiği herhangi bir eczaneden ilaçlarını alabilecek.
Eczane online sisteme hastanın numarasını girdiğinde hangi hastaneden geldiğini, hangi doktorun baktığını ve yazılan ilaçları görecek. Doktor-tıbbi malzemeci ilişkisini de bitirecek olan sistem, denetim kolaylığı sağlayacağı için sağlık alanında görülen birçok yolsuzluk ve usulsüzlüğün de önüne geçilecek.
Akıllı kartta parmak izi dönemi
Bu proje ile sağlık karneleri de tarih olacak. Karnelerin yerini akıllı kartlar alacak. Akıllı kartta temel bilgiler ve sağlık bilgilerinin yanı sıra o kişinin parmak izi olacak. Hastaneye gidildiğinde hastanın parmak izi kontrol edilecek. Dolayısıyla başkasının karnesiyle hizmet alma anlamındaki yolsuzluk tamamen bitecek. Akıllı kart uygulamasına birkaç ay içinde pilot bölgelerde geçilecek. 2008'de ülke geneline yayılacak.