arkadaşım ne yapıyor konuyu açabilirmisin belki benim bilmediğim görmediğim bir şeyler vardır cihaza haksızlık etmeyelim...
Printable View
arkadaşlar cihaza haksızlık yapmayalım bu paraya bu hizmet cok bile diye düşünüyorum .
uydularda elle *** girilerek acılabilen tüm kanallar acık daha ne olacak ki.saygılarımla
ekrem956 arkadaşımla aynı fikirdeyim bu fiyata bu kalite ve hizmet bence çok iyi..
Bu Yazi baska bir forum sitesinden alintidir. Seoul uydu alicilarinin yazilimcisi tarafindan yazilmistir. Bence bu uyduyu almadan önce asagidaki aciklamalari okuyun!...
SEOUL Almayı Düşünenlere Tavsiyeler !!!
Sevgili Arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi uzun bir süredir bu forumda elimden geldiğince destek vermeye çalışmaktayım.
Bu süreçte sinirsel olarak gerçekten çok yıprandım, ama yine de işe yarayacak birşey yapmak istiyorum gece yarısı...
Bildiğiniz gibi, bizim en üzüldüğümüz şeylerden ikisi şunlar:
1) Bu forumun 7/24 teknik servis gibi zannedilmesi ve kullanılmaya çalışılması.
2) Cihazın başka cihazlarla karşılaştırılması.
Bu duruma, başarılı olabilirsem, bir nebze son verebilmek için, yeni cihaz olarak SEOUL'ü seçmeyi düşünen arkadaşlara bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
Cihazın genel özellikleri şunlardır:
1) SEOUL, sıradan bir FTA uydu alıcısıdır. CI ( Modül girişi olan uydu alıcısı) değildir. MultiCAS ( Tüm Smart Kartlarla çalışabilen ) veya X4 ( MultiCAS ile aynı) da değildir. Yani SmartKart Girişi de yoktur.
2) Sahip olduğu EMU ile, piyasada yazılım ile açılabilen birçok kanalı açar. Ama kesinlikle hepsini açmaz. Dünyada böyle bir uydu alıcısı yoktur, olamaz da.
3) Cihazda CardSharing özelliği de mevcut değildir. Yani internetten illegal yollarla bazı şifreli kanalları da açmaz.
4) Cihazın uydudan yazılım güncelleme özelliği vardır. Bu güncelleme vasıtasıyla, Ana yazılım, ***, kanal listesi, yeni özellikler....vs hepsi birden güncellenebilmektedir. Güncelleme Türksat uydusu üzerinden yapılmaktadır.
5) Cihazın "Stand-By'da kendiliğinden yeni kanal bulma" özelliği vardır.
6) Cihazın AutoFocus dediğimiz hassas tarama özelliği vardır.
7) Cihazın kanal geçiş hızı, aynı TP'de 0.3-0.4 saniye, farklı TPde ise 0.6-0.9 saniye civarındadır. Bu hız, sinyal kalite ve şiddetine göre değişiklik gösterebilmektedir.
8) Cihazın en güncel yazılımı v26'dır. İlk versiyon 15 Şubat 2007 tarihinde yayınlanmış, 2 ay öncesine kadar haftada bir, son 2 aydır da, 2-3 haftada bir yeni yazılım yayınlamaktayız. Bu aralıklar, cihazın yazılımı geliştikçe uzayacaktır !!!
9) Cihazın yazılımları ayrıca bilgisayar vasıtasıyla güncellenebilmekte, standart FTA cihazlarda mevcut olan bütün bilgisayara dayalı işlemler, bu cihaz ile de yapılabilmektedir.
10) Cihazın, Teletext, Altyazı, EPG, Zoom, Çoklu Resim, Dil seçimi, Favori Kanallar, Radyo, Resim dondurma, Stereo/mono ses seçimi,oyunlar, PIG...vb standart özellikleri mevcuttur.
11) Üretici firmanın ülke genelinde birçok teknik servisi mevcuttur. bu liste, SEOUL başlığının "önemli" bölümünde de mevcuttur.
12) Üretici firma hakkındaki bilgiler için Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. sitesini ziyaret edebilirsiniz.
13) Cihazın arka panelinde, RCA, 0/12V, RF Modulator, 2 adet SCART ( biri half, diğeri full SCART'tır), IF Tuner, RS232 portu, açma/kapama düğmesi mevcuttur. Bunun dışında bir çıkışı / girişi yoktur !!!
14) Cihaz SD ( Standart Definition ) yayınlara uyumludur. HD ( High-Definition) yayınlara uyumlu değildir. Ayrıca cihaz MPEG2 yayınlara uyumludur. MPEG4 yayınlar izlenemez. Aynı anda 2 kanal birden görüntüleyemez.
15) Cihazın yanında uzaktan kumandası, SCART ve RCA kabloları ( Sadece GT5000'de) verilmektedir. Ayrıca Kullanma kılavuzu ve teknik servis listesi de verilmektedir.
16) Cihazlar için gerekli yazılımlar da, üretici firmanın web sitesinde mevcuttur.
17) Son 3 ay itibari ile, arızalı cihaz oranı %0.2'dir.
Şimdi... Cihazı aldığınızda:
1) Eğer cihazı beğenmezseniz, hemen iade edebilirsiniz. Üretici firma 1 ay geri iade garantisi vermiş durumdadır.
2) Bu forum, teknik destek forumu değildir. Cihazınızla ilgili bir problem yaşıyorsanız, ilk başvuracağınız yer firmanın kendisidir. Firmaya ulaşmak için : 0 216 435 70 48 ( Mesai saatleri içersinde )
3) Cihazın yazılımı, %100 tamamlanmış bir yazılım değildir. Çünkü hiçbir uydu alıcısının yazılımı %100 tamamlanmış değildir. Çünkü bu mümkün değildir. Her yazılımın eksiklikleri, kusurları vardır. SEOUL uydu alıcıları, yazılımda yapacağı değişikliklerin hakkını %100 saklı tutar. Eğer güncelleme yapmak istemezseniz, EXIT butonuna basarsınız. Güncelleme yapılmaz.
4) Bu forumun amacı, cihazı daha iyi, daha başarılı hale getirebilmek için, kullanıcılardan gelecek olan geribeslemeleri ( feedback) alabilmektir. Bu forum, cihazdan şikayet etmek, firmayı kınamak vs için kullanılmamalıdır.
5) Yukarda bahsedilen nedenlerden ötürü, cihazı başka cihazlarla lütfen karşılaştırmayınız. Eğer bir memnuniyetsizliğiniz varsa, cihazı iade edip paranızı geri alınız. Burada oluşturmaya çalıştığımız arkadaşlık / dostluk ortamını lütfen bozmayınız.
6) Cihazınızın daha iyi, daha güzel, daha özellikli, daha fonksiyonel olmasını istiyorsanız, bana destek olmaya çalışın, köstek değil. En basitinden, aylardır kimsenin uğraşmadığı ( ama şikayete gelince laflar deniz oluyor) şu kanal listesi meselesini halledip gerekli konu içersinde yayınlayınız. Veya, eğer yanıtını %100 bildiğiniz sorular varsa, benim cevap vermemi beklemeden, klavyenizdeki 2 tuşa basınız.
Bu mesajım da boşa gidecek, biliyorum ama en azından, "bunu da yaptım, gene de anlayamayanlar oldu" diyebilmek için bu mesajı yazdım gecenin 2sinde.
Herkese iyi geceler.
Sevgiler & Saygılar
seoul mm-9500 ın güncelleme proğ.nedir ltfn
slm arkadaşım eline saglık gerçekten seul gibi bir uydu alıcının burda olması lazımdı ellerine saglık
Teşekkürler
hayırlı olsun arkadaşlar bende gs 1180 kullanıyorum memnunum ama kanalların pidi hep değişiyor aynı kanaldan iki üç tane çıkıyor bunun nedeni yazılımdanmı acaba yada başka bi çözümü varmı
arkadaslar kolay gelsin şifreli kanalların acması için uyarı geliyor ekrana %70 ve altındaysa acmaz
canaklarınızı kontrol ediniz ben s 2000 kullanıyorum ve izliyorum kanallarımı
güzel bi makına
inpax ta kulandım
kaon da
hr cihazın kendine göre özelliklri var
zaten alırkende söyledikleri gibi har seyin bir ilki vardır ve yenıleride cıkacaktır
saygılar:praying: