çözümlenebilir.işşizlik=tembellik çalışmaya *** yok.az iş çok para.nerede görülmüş çalıştın mı az da olsa gelirin olur.bugün az olur yarın çok olur.yeterki çalışmaya *** olsun
Printable View
çözümlenebilir.işşizlik=tembellik çalışmaya *** yok.az iş çok para.nerede görülmüş çalıştın mı az da olsa gelirin olur.bugün az olur yarın çok olur.yeterki çalışmaya *** olsun
bu hükümet hiç bir sorunu çözemez,aksine her geçen gün bu ülkenin başına sorun çıkarmaktadır...
arkadaşlar işşizlilik diye bir şey yok.okumuş tahsilli kişiler işsiz kalıyor azı beğen meyen çoğu hiç göremez.
kardeşim bilerekmi konuşuyorsunuz?
işsizlik nasıl yok? yada nasıl iş beğenmiyorlar?
her gördüğünüz camdaki "eleman aranıyor" yazısı işçi kıtlığını mı gösterir?
yani iş varda millet iş beğenmediğindenmi çalışmıyor?
ben tam 6 ay işsiz gezdim 2006 temmuzdan 2007 şubatına kadar...(şimdi buldum çok şükür.allah bozmasın..herkesede böyle bir iş nasip etsin)
200 ün üzerinde iş başvurusunda bulundum...(abartı yok)
hem sarı sayfaları değerlendirdim hemde önüme çıkan camdaki eleman aranıyor yazılarını...
adamlar asgari ücreti bile vermiyor...bırak ssk yı yatırmayı...yol parası da yok... nasıl çalışacaksın?
adam gibi imkanlar sağlanıyorda milletmi iş beğenmiyor?
insaf..."nasıl olsa millet işsiz içinden bulurum birini" diyen işveren fiyatı ve imkanları düşük tutuyor...
selametle...
Doğrudan Türkiyeyi düşünmezsek, işsizlik değil hiç bir sorun düzelmez. Bürokrasi ile halkın barışı sağlanmalı öncelikle. Tek düstur olmalı Önce Türkiye.
Malesef bu kafayla çözülemez ben 6 aydır iş arıyorum ve malesef daha boştayım 14 senelik bilgi ve tecrübem var her türlü iş konusunda son derece bilgiliyim ama iş verenler köle gibi az parayla ve esnek çok çalışma saatleriyle köle aradıkları için tecrübe işe yaramıyor sonuçta o kadar çok okumuş ve tecrübeli işsiz varki görüşmeye gittiğim yerlerde ellerindeki cv'lere bakıyorum o kadar cv içinde bir görevli kişi 10 dakika görüşmeyle ne kadar çalışacak kişi hakkında bilgi sahibi olabiliyorsa ona göre seçiyorlar galiba ama bu olaylar genelde Türkiye'mizde tanımladığımız Dayı ve Tanıdık Akraba olayıyla Tecrübe olmadan işe girme durumu daha kolay olabiliyor malesef
Türkiyede ara elemana ihtiyaç çok.O işi yapanda olmayınca işsizlik sorunu oluyor.
hocam o zamanda düsük maas ile insanin emekli olmamasi gerekir bence hadi benim emekliligim geldi deyipte calismamak gerekiyor ama zamani geldigindede cikmak gerekiyor ki arkadan gelen neslin önünü kapatmamak icin..
yani toplamda 120 ila 150 bin ytl toplami olanin artik calismamasi lasim saten onun alicagi para 1 in üstündedir..
biz fakir bir ülke olmaktan kur tu la ma yız...
Atatük gibi bir başkan olsun başımızda fakirliğe işsizliğe göğüs gereriz.
Ama başımızdakiler fakirliği işsizliği bir türlü anlamak istemeyen ve her gun parasına para katan insanlar olduğu için böyle sürünmeyede mahkumuz..