sayısal ve spor toto tamamiyle şans oyunu oldugu için haramdır ama borsanın şansla alakası yok kar zarar ortaklık meselesi
sealmetle
Printable View
sayısal ve spor toto tamamiyle şans oyunu oldugu için haramdır ama borsanın şansla alakası yok kar zarar ortaklık meselesi
sealmetle
güzel arkadaşım...halk dilinde borsa da iş yapanlar "borsada alım satım yaptım" demiyorki? "borsa oynadım" diyor...ben hep böyle duyduğum için yazdım...
bende sakat iş olduğunu zannediyordum...arkadaşlarda genel olarak öyle dedi zaten...
yoksa bildiğimden değil...
selametle... (sakat iş vesselam...) :wave:
Haramdır, Çünki; biri kaybederken biri kazanıyor, biri ağlarken biri gülüyor, biri batarken biri çıkıyor, birisi ötekinin evine incir ağacı dikiyor. Ağlayanın malı gülene hayır getirirmi? Gerisini siz düşünün gayri, Selametle..
devlet her turlu vergısını alıyorsa helal abım helallllllllll!
borsa bir ticarettir.bir milletin tasurruflarının tekrar ticaretle ekonomiye katılmasıdır.bunun sonunda kazanç da var zararda var.o zaman helal kazanç ticarette olduguna göre kar ve zararda borsanın vaz geçilmedigi olduguna göre.aynı zamanda borsaya yatırılan para üretimde yaptıgına göre. günahmı sevapmı bunuda artık aklı olan kolayca çözer.başkasına danışmadan.
borsayı banka faiziyle karşılaştırmayınız.çünkü faizde zarar yoktur.hep kar vardır.
şimdi çeşitli yorumlar var
borsa için herkes birşey yazmış herkez birşeyler demiş en güzeli neydiği belirsiz birşeye bulaşmamaız lazım diye düşünüyorum haa benim hala borsada kagıdım var var ama çekmem gerektiğini düşünüyorum
selametle
Pencere77 kardeş valla benim böyle bir derdim yok. Emekli ikramiyesini alınca düşüneyim diyordum. Ona da çocukların dertleri el koyacak bu gidişle. Soruna gelince elindeki paranın (YTL) değerini korumak için neden almayasın ki? Paramızın değeri, elin paraları gibi değerli olsa zaten altın gümüş almana gerek kalmaz. Borsa işi ülkemizde tamamen kumara dönüşmüş durumda. Yatırıma filan gittiği yok. Eğer dedikleri gibi yatırıma gittiyse bu kadar işsiz niye? Değil mi?Alıntı:
Saygılar.
Kaybedecek parası olan girer, kimseye fetva verecek halimiz yok. Herkesin kendi vicdanına kalmış, kumar oynamayı seven bir milletiz ve tabi ki borsa helal gibi geliyor, inşallah yanılmıyorlardır. Borsa yüzünden, evini, arabasını, ailesini, gururunu yitiren nice insan var, bunların hesabı kimden ve nasıl sorulacak acaba......:angry8: