bu arada bize desteğini veren ve serveri saglayan dali arkadaşımızada teşekkür etmek istiyoruz çocu forumlar hala kapalı bizimki açık daliye sonsuz teşekkürler
selametle
Printable View
bu arada bize desteğini veren ve serveri saglayan dali arkadaşımızada teşekkür etmek istiyoruz çocu forumlar hala kapalı bizimki açık daliye sonsuz teşekkürler
selametle
cok sukur her sey yolunda kolay gelsin:clap2::
:45: sonsuz teşekürler tüm dedikleriniz yerindedir.bana 30'a yakın cihaz geldi çeşit çeşit ve tek tek düzeltme yaptıktan sonra teslim ettim ayrıca
yemin ederim bir ytl bile almadım.:warn: bazıları gacvokem usta ve osman usta'nın dediği gibi oldu tek frenkas bazılarınıda uğraştım.:warn:
serkan usta teşekürler formumuzun yayına başlatıması için.:ty:
ne kadar tık o kadar bant genişliğine bınen yuk o kadar servere yük
kapanmayan forumlarda vardı ama bilgi almakta mümkün deyildi
Yaklaşık 2 gün boyunca uyumadım.
Ve haliyle bütün forumları da dolaştım.
üç dört forum kapanmamıştı ama online sayısı olmadıgı ve sorulan şeylerinde yanıtlanmadıgı yerler oldugu için kapalı olsada birşey degiştirmicegi için açık olan açık abicim diye bir mantık olamaz.
İnternet üzerinden yayında olan bir site sunucu ya (host) bant genişligi (band width) kadar para öder.
Peki bu Band width nedir?
serverın ihtiyaç duydugu genişlikte denilebilir.Yani forum a ne kadar kişi girmeye çalışırsa yada bir tık yaparsa server band width yemeye çalışır.
Arkadaş demiş mail atılsaydı filan
Forum açıldıgında kapandıgı kısımda gerekli açıklama vardı.
2.olarak mail forum üzerinden yollandıgı için mail yollıyamazdık çünkü yavaşlıyo
Yav bu Türk milletinin herşeyi niye böyle tantanalı oluryor? Onu anlamam birtürlü. Bir uyduya geçiş yaptık, nerdeyse Türkiye sarsıldı. Başka ülkelerde geçiş yapıyorlar uydulara ama, kimse fark etmiyor bile uyduya geçildiğini. Neyse kazasız, belasız bu işide atlattık ya! Siz ona bakın.
Bende tükkanın kapalı olduğu günlerde forumları gezdim ama yukarıda arkadaşın dediği gibi, ne sorulan sorulara yanıt vardı, ne de doğru dürüst bir açıklama. Açıklanan şeyler Serkan ustanın girişe yazdığından farklı değildi. Neyse tükkanı açtıp kurtulduk avarelikten.
Saygılar.
Valla o açık olan yerlerden mi bu kafanıza sokulan bilgiler var yoksa bilemiyorum genel de hep türksat 3a ya geçtik söylemleri var.
Kesinlikle size birşey demiyorum usta bilgi vermek için yazıyorum aşagıdaki yazıyı ki dogru şeylerden konuşalım :D
Türksat 3a 27 ekim gecesi devreye girmedi.
T3a bir iki aydır zaten çalışıyordu.Türksat 3a nın görevi türksat 1c deki frekans aralıklarını almak ve türksat 2a da türksat görevlileri tarafından bozulan (yakılan denilir genel de :D ) bir aralık var bu aralıgı tam verimli kullanabilmek için türksat 2a daki çalışan o aralıktaki (12500 - 12750 arası) tp leri kapatıp o aralıga da türksat 3a yı kullanacak şekilde dizayn ettiler.
Yani İTU nun bize 42 Derece Dogu yörüngesinde tahsis ettigi aralıkları tam verimli kullanabilmek için o şekilde üretildi uydu
Fakat Geçtigimiz bir iki ay evvel Türksat 1c den frekansları aynı şekilde türksat 3a ya alındı zaten çok sayıda kanal yoktu bu uydumuzda ve kullanıcılar bunu hissetmedi.
Fakat türksat 3a nın türksat 2a dan 12500 - 12750 arasını da alması gerekiyor ve bildigim üzre frekanslar uyuşmadıgı için o kısmın yeni frekanslarla geçmesi gerekiyordu diye biliyorum fakat Türksat A.Ş nin yeni bir projesi vardı (ufak kanalları uyduya kendileri çıkarken sorun yaşıyolardı Türksat Paket yapıp kendi üzerlerinden uyduya 30000 sr li paketlerle atmak kısaca böyle) ve tahminimce bu proje ile birlikte uyduya çeki düzen verilmesi karar verildi bana göre ve biraz olsa uydu düzenlendi ve bir takım kararlar almışlar uyduya yayın basanların kullanıcakları bant genişligi hakkında
Özledik forumumuzu :)