YARDIM TOPLAMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
İçişleri Bakanlığından
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 27/12/1999
Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23919
BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ile 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununa göre toplanacak her türlü yardımlarda uygulanacak esas ve usulleri belirlemektir.
Kapsam
Madde 2 - Bu Yönetmelik;
a) Yardım toplama faaliyetinde kullanılacak olan makbuz ve biletlerin şekli, bastırılması, dağıtılması ve kullanılmasına ait esasları,
b) Yardım toplama faaliyetinde bulunacakların müracaat dilekçelerinde bulunması gereken hususları ve eklenecek belgeleri,
c) Türk Hava Kurumu Şubelerince, kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle nakdi ve ayni yardımın toplanması, bu faaliyetler sırasında yapılacak harcama ve elde edilecek gelirlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Türk Hava Kurumu, Türkiye Kızılay Derneği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Türkiye Diyanet Vakfı arasında paylaşılmasına ait esas ve usulleri,
27.12.1999 yılında çıkmış vede TBMM tarafından kurban derisi toplama yetkisi verilmiş olan bir kurumu bu kadar yanlış mesajla zorla kurban derisi topluyormuş gibi zan altında bırakmak bizlere yakışmaz.
THK'mu hiç bir zaman kimseyi silah zoruyla zorlayıp illa'da kurban derini bana vereceksin diye zorlamamıştır.Eger onun haricin'de bir kurum toplamaya kalkarsa bu kesinlikle yasaktır.İsteyen Kurbanın etini,derisini,sakatatlarını istedigi yere vermekte serbesttir..zorlama diye bir şey yok.buradaki konu.derileri toplama yetkisinin sadece THK'da oldugunun bilinmesidir
Saygılarımla.