eminimki yine şampiyon GS- FB ve belki BJK arasından çıkacak...
umarım yanılıyorumdur...
Bugun sivas kötü oynamadı... ama çokta iyi oynamadıç galibiyet hakkıydı sadece bu..
Printable View
eminimki yine şampiyon GS- FB ve belki BJK arasından çıkacak...
umarım yanılıyorumdur...
Bugun sivas kötü oynamadı... ama çokta iyi oynamadıç galibiyet hakkıydı sadece bu..
Buz gibi lider
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Galatasaray; Lincoln, Servet ve Meira gibi 'olmazsa olmazlarından' yoksun gittiği Sivas'tan puansız dönerek, şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı! Buzlu bir zeminde oynanan maçın 45. dakikasında Ümit Karan kırmızı kart gördü.
Cimbom'un 10 kişi kalmasından sonra oyunda üstünlüğü ele geçiren Sivasspor, 51'de Abdurrahman Dereli ve 66'da Sezer Badur'un golleriyle 3 puana ulaştı. Yiğidolar, ligde 58. galibiyetini alarak, Sivas'ın plakasını tutturdu.
Ağır darbe
Maça iyi başlasa da Ümit'in atılmasıyla çözülen sarı-kırmızılılar ev sahibine boyun eğdi. Goller Abdurrahman ve Sezer'den geldi.
Etkili başladı
Lige verilen ara öncesinde aldığı galibiyetlerle büyük sükse yapan Galatasaray, Sivas'a takıldı. Eksikler nedeniyle sahaya 17 kişi çıkmak zorunda kalan sarı-kırmızılılar, buna rağmen maça iyi bir başlangıç yaptı. Zeminin bozuk ve buzlu olmasına karşın topun hakimi olan Galatasaray, çift forvetle sahaya çıksa da golü getirecek son vuruşu yapamadı. 45. dakika ise maçın kırılma noktasıydı.
Cimbom'u yaktı
Bu dakikada yardımcı hakemin uyarısıyla Ümit Karan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Galatasaray'ın eksik kalmasının ardından Sivas üstünlüğü ele geçirdi ve 51. dakikada Abdurrahman ile 1-0 öne geçti. 59'da oyuna giren Sezer ise 7 dakika sonra attığı golle maçın skorunu ilan etti. Sahadan 2-0 galip ayrılan Sivas, Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4'e çıkardı ve liderliğini sürdürdü.
Şans topu oynadık!
"Nedensiz kırmızı kart bizi mahvetti Avrupa'da bu sahada maç yapılmaz".
G.Saray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Sivasspor yenilgisini hakeme ve zemine bağladı. Yunus Yıldırım'ın bütün sistemlerini alt üst ettiğini belirten Alman çalıştırıcı, "Ümit'e gösterilen nedensiz bir kırmızı kart ve ardından seyri değişen bir maç. Hakem, kırmızı kartla bütün sistemimizi mahvetti. İlk devre bitene kadar kontrol bizdeydi ama bu şartlarda 10 kişi oynamak zorunda kaldık" diye konuştu.
KADIKÖY'DE DE OLMUŞTU
Skibbe şöyle devam etti: "Eskişehirspor ve Fenerbahçe maçlarında da bu tip hatalar bizi etkiledi. Her şeye ve herkese karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Buzlu zemin yüzünden maç açık havada şans oyununa benzedi. Federasyondan futbol oynayabileceğimiz bir saha tayin edilmesini bekliyoruz çünkü Avrupa'da bu zeminde maç olmaz. Haftaya Denizli'yi yenmemiz şart oldu."
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Kırmızı çelişki
Ümit Karan yardımcıya küfür etmediğini, hakem ise kötü sözden kırmızı kart gösterdiğini söyledi.
Süper Lig'de zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada kırmızı kart gören Ümit Karan ile orta hakem Yunus Yıldırım'ın açıklamaları birbirini tutmadı. 45'inci dakikadaki pozisyonda buzun üzerinde kaydığını ve canı yandığı için yere tekme attığını ifade eden Ümit Karan, "Sanırım yardımcı hakemin üzerine bir damla su gitmiş, o yüzden kırmızı kart gördüm. Yoksa ben 13 senedir futbol oynuyorum, ne futbolcu arkadaşıma, ne de hakeme küfür etmedim, etmem" dedi.
KURALI UYGULADIM
Maç sonunda yaptığı açıklamada, "Bu kararla ilgili olarak ben de bir açıklama bekliyorum" diyen Ümit'in ardından, orta hakem Yunus Yıldırım konuştu. Yıldırım, "Ümit Karan'ı pozisyonun ardından yan hakeme kullandığı kötü sözden dolayı kırmızı kartla oyun dışında bıraktım. Ben kararı, yardımcımın bana yaptığı açıklamanın ardından verdim. Kurallar neyi gerektiriyorsa onu yaptık. Bir sorun yaşanacağına inanmıyorum" diye konuştu.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Evlere şenlik!
Hakan Balta ilk golde Abdurrahman'a asist yaptı, ikincisinde de Balili'nin getirdiği topa refakat etti. Emre Aşık da kötüydü.
BALTA'YI SEÇTİ
G.Saray, Sivas'ta tam anlamıyla defansının kurbanı oldu. Emre Güngör ve Meira'nın cezalı, Servet'in sakatlığı nedeniyle değişen defans kurgusunda Skibbe göbekte Emre Aşık-Hakan Balta ikilisine görev verdi. Alman hoca, Mehmet Topal ile Hakan Balta arasında kararını son anda verdi ve Emre Aşık'ın partneri olarak Hakan'ı seçti. Ancak tecrübeli oyuncu büyük hatalar yaptı.
AŞIK DA ŞAŞIRTTI
Hakan Balta ilk golde yapılan ortayı kornere atacağına kafayla vurdu ve Abdurrahman Dereli'ye adeta asist yaptı. Hakan Balta ikinci golün ortasını yapan Balili'ye de refakat ederek İsrailli oyuncuya müdahale etmedi. Emre Aşık'ın kısa düşen geri pasında ise Mehmet Yıldız'ın şutu şans eseri yan direkten döndü. Sabri ve Volkan Yaman da zorlu maçta bekleneni veremeyen isimlerdi.
İlk gol ofsayt mıydı?
Sivasspor'un ilk golünün hazırlık aşamasında Musa'nın, Balili'ye pas çıkardığı sırada İsrailli futbolcunun durduğu noktanın ofsayt olduğu iddia edildi. Ancak Ümit Karan'ı attıran yan hakem Erdinç Sezerdam, bu pozisyonda bayrak kaldırmadı.
Her yerden taraftar aktı
G.Saray maçı için Türkiye'nin dört bir yanından taraftar Sivas'a geldi. Şehirde adeta seferberlik ilan edilirken, geniş güvenlik önlemleri alındı. G.Saray taraftarına ayrılan 870 kişilik yer de tamamen doldu. Stat kapıları 3.5 saat önce açıldı. Maç sonrası da şehirde taraftar şarkılar, marşlar eşliğinde tur attı, Sivas tarihi bir gün yaşadı.
Baros etkisizdi
İlk yarının son dört maçında 9 gol atan Milan Baros, Sivas'ta tanınmaz haldeydi. Çek yıldız, ofsayt pozisyonda direkten dönen vuruşu dışında kaleye tek şut çekemezken, altı top kaybı yaptı. Skibbe, Baros'u 61'de çıkarıp yerine Yaser'i aldı.
Cimbom 18. kişiyi bulamadı
G.Saray ikinci yarıya da eksiklerle girdi. Emre Güngör, Meira cezalı; Lincoln, Servet, Nonda, Linderoth, Mehmet Güven, Ferdi, Hasan Şaş, Kewell, Murat Akça, Uğur ve Serkan ise sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Sarı-kırmızılı ekip sahaya eksiklerin çok olması nedeniyle 17 kişi çıktı.
Polat çok kızdı
Karşılaşmayı Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile birlikte izleyen G.Saray Başkanı Adnan Polat, "İyi oynayamadık. Kırmızı kart da maçın seyrini değiştirdi" dedi. Polat'ın oyundan atılan kaptan Ümit Karan'a çok kızdığı öğrenildi.