Arkadaşlar hepinizin haklılık payı var elbet. ben de bir kamu kuruluşundan emekli oldun. Çalışırken büyük sıkıntılara katlanarak(kendimi zorlayarak) A.Ö.F (Lisans) yüksekokulu bitirdim. 31 yıllık memuriyet hayatımdan sonra baktım işler çok karışık, sevgi-saygı ve itibar yok hiç tereddüt etmeden emekli oldum. Aslında çalışma azmim vardı. İşler çoluk çocuk oyuncağına dönüşünce çalışmanın anlamsızlaştığını farkettim. Şimdi iyiki yüksekokulu bitirmişim diyorum. 1.145,00 TL maaşla hala kredi borçlarımı ödemeye çalışıyorum. Emekli ikramiyeme takviye yaparak bir aileye yetecek kadar daire aldım. 31 yıllık birikimimle bir tatil-seyahat bile yapamadım. Ama şükürler olsun. 500-600 TL emekli maaşı alanlara Allah sabırlar versin. Herkesin kendine göre sıkıntıları oluyor. Ama 1980-1994-2001 li yılları gözardı etmemek lazım. Ben iyi biliyorum %7 ile tüketici kredisi bile bulamıyorduk. Alternatif yok ne yapalım. Biz iktidara gelince asgari emekli maaşını 1000 Tl yapacağız projemiz bu diyen varmı? İki anahtar vaadedip birini dahi veremeyen politikacılar hala arı kovanına çomak sokmaya çalışıyor utanmadan. İnsan biraz olsun kendi emeğine de saygı duymalı. Depremzedelere toplanan yardım paralarıyla memur maaşlarını veren hükümetleri iyi biliyorum. Çünkü o toplanan paralarda benim de emeğim var. O yıllarda idarecilik yaptım. Hatta cenazeleri kaldırmaya din görevlisi gönderdik. Neyse vakit buldukça daha söyleşiriz.