:8[1]::8[1]::8[1]:
Printable View
Et ve balık kurumunu bilen birisi olarak konuşuyorum.Gelecek olan canlı hayvanlar her türlü veteriner kontrolünden geçmektedir.Polemiğe açık bir konu olduğundan şimdi dahada hassas davranacaklardır ve gelecek etlerin kilosunun ondört lira civarında satılacağı hesaplanıyor.Eski fiyatlarla fakir zaten et yemiyordu eti alan zengin tayfasıda spekülatörlerin cebini dolduruyordu.Gelecek olan eti yerim hemde öyle yerimki hele bi gelsin.Üç beş tane spekülatörün kışkırtığı üç beş tane sözde besici için milyonlarca fakirin çoluğun çocuğun et yemesi engellenemez.İlk defa hükümetin bu kararını destekliyorum.
14tl zor bence zaten tonunu 2500 euroya ithal edecekler canlı hayvan.kemikli kilo 10 tl yapar ..2-3 tl masraf koyarlar kemiksiz 17-18 den asagı kimse yiyemez yani ortalama 18-20 tl kıyma alabiliriz gerisi yalan
İthal etin karşısındayım.gelmesini istemem.ama gelirsede ki gelecek kendim yerim.şimdi ucuz et osun besi yok hikaye.besimiz bize yeter ne olduda birden bire yetmez dendi.türkiyede bundan 2 ay önce besi ve besi kabiliyeti olan erkek hayvanlar sayıldı.benim bulunduğum ilçede 4.500 civarı besi hayvanı çıktı..et kesimleri 17 TL yi görmüşken. şimdi şu anda 11 TL ye kadar düştü. bu üreticiye yansıyanı. tabi bu piyasadan dolayı vatandaş besi için ortalama 100-120 kg canlı ağırlıklı montafon veya simental erkek danayı 2.500-3.000 TL ye aldı ve bu alanların %80 i bankadan kredi çekerek aldı.( zaten besicilerin büyük bölümü krediyle çalışır) şimdi et birden düşünce ne oldu. besiye alınan mallar kazık fiyata geldi. yem düşmedi,ilaç düşmedi vs. ihtiyaçlar sabit,besici şaşkın ,şimdi yukarda yazdığım kesim fiyatlarındaki fark 6 TL şimdi 300 kg gelen bir besi karkasında zarar 300x6=1,800 TL bu rakam hayvan sayısı arttıkça artacaktır besicinin zararı olarak. kim kardadır.tabiki firmalar,hele birde yandaşsa.ithal et bana gelmiyor,mahalle kasabınada gelmiyor,benim soframa işlenmiş ve yan ürün olarak gelecek yani üretici ve tüketici maalesef zararda,peki bence ikinci hamle ne olacak kanımca olabilecek şey,üretici mağdur tepkili, yumuşatmak için, seçim yatırımı için verin bir teşvik şöyle et kilosuna kesimhaneden fatura getirene 1-2 tl deyin benim balık hafızalı vatandaşımda "bak görüyonmu adamlar bizi genede düşünüyor,teşvikle zararımızı kapatıyor" deyip hücum sandığa.sanki ithali başkası getirdi? bir konuda yiyip yememe meselesi bakın hormonluda ,her türlü karışımda zaten ülkemizde mevcut,(bir kaç firmayı tenzih ederim) o yüzden meraklanmayın gönül rahatlığıyla yiyin.
Yapılan ihalede karkas etin kilosuna dokuz liraya anlaştılar.
bakalım kıymayı kaça yiyecez gun gun fiyatını buradan yazacağım kıymanın su anda 24 tl kıymaNIN KİLOSU samsun-bafra
bizim burdaki yediğimiz etler nekadar sağlıklı olduğunu bile bilmiyoruzki dışardan gelen eti yiyelim çok düşündürücü
yaşadığım yerde etin kilosu 22 milyon şimdi yaşadığım yere ithal et girsin tabii eğer büyük bir fark varsa yerim valla neden yemeyim hafta sonu mangal yapacam 3 kilo et hadii buyur 66 milyon sadece et hangi parayla alacam bu eti ya veresiye yada almıyacaz yemiyecez ucuz et gelsinde bakalım tadına selamet.
Nötig.Anketin sonucu iyiye gidiyor yerim diyen sayısı daha fazla paran yoksa parana göre alacan yiyecen tabii.