BİR FIKRA Kağıt çıktısı alamıyorum
Müşteri : Alo, bilgisayara kağıda dök diyorum fakat kağıt çıkmıyor.
- Tekniker : Kabloları kontrol ettiniz mi?
- Müşteri : Şimdi yapabilirim
- Tekniker : Peki bekliyoruz
- Müşteri : Yine vermedi
- Tekniker : Denetim masasından seçili mi?
- Müşteri : Bilmem
- Tekniker : Bakalım, sürücü yok ve sürücü yükleniyor. Çıkış alabilirsiniz
- Müşteri : Hala vermiyor, acil çıktı almam gerekiyor hemen gelebilir misiniz?
- Tekniker : Evet ( gidiliyor )
- Müşteri : Hoşgeldiniz
- Tekniker :Teşekkürler, bir bakalım
- Tekniker : Yazıcınız nerde
- Müşteri : İşte burda
- Tekniker : Bu bilgisayar, yazıcıyı sordum
- Müşteri : Ben de yanlızca bu var
-Tekniker : Beyfendi, sizin yazıcınız yok ki, peki kağıdın nerden gelmesini bekliyorsunuz
- Müşteri :Şu boşluktan ( Müşteri disket sürücüsünün boşluğundan kağıt bekliyor.)
Bilgisayarda kesik el var ve parmaklarıyla işaret ediyor
Müşteri : Alo, bilgisayarımda soru işareti var açılmıyor ( Apple Macintosh bilgisayarlar için )
- Tekniker : Sisteminiz bozulmuş yeniden yüklenmesi gerekli
- Müşteri : Çok acil işlerim var, ne yapabilirsiniz
- Tekniker : Telefonda sistem yükletebilirim.İşletim sisteminin CD sini takıp bilgisayarı açınız
- Müşteri : Tamam hemen yapıyorum.
- Tekniker : Ayarlar yapılır ve sistem yükleme işlemi başlatılır, ( telefonda bir panik )
- Müşteri : Kardeşim bilgisayarda kesik el var ve parmaklarıyla işaret ediyor tehlike var galiba, ne oluyor, bilgisayarıma ne yaptırdın
- Tekniker : Yok birşey telaşlanmayın. Sistem yüklenirken bekleme anında o işareti verir. ( Macintoshlar da böyledir, Nasıl ki Windows yüklenirken kum saati çıktığı gibi )
Güzel okusun diye cd'ye 3 adet cd takdık
Müşteri : Alo, CD rom'um okumuyor
- Tekniker : Bilgisayarınızı dün kurduk bir problemi yoktu
- Müşteri : Akşam hanımla cd dinleyelim dedik, cd takılacak yere birtane takdık, cd içinde oynuyordu bol gelmişti, sıkıştıralım ve güzel okusun diye 2 tane daha cd takdık, şimdi ne çalıyor ne de cdler çıkıyor
- Tekniker : Cd sürücüsüne 1 tane takmalıydınız.
Masamın ucuna geldim, mouse hala ekranın ortasında
Müşteri : Alo mouse'umun işareti gitmiyor ekranımın ortasında kaldı
- Tekniker : Ne yapmak istiyorsunuz ki
- Müşteri : Dosyanın devamını okumak için sağ köşeye gitmem gerekiyor, fakat masamın en son köşeşine kadar mause'u getirdim
- Tekniker :Evet
- Müşteri : Mause masamın köşesinde, fakat ekranda hala orta tarafda duruyor. Ekranda mouse!u nasıl ileri götürebilirim
- Tekniker : Mouse'u kaldırın tekrar sürükleyin ( Aslında ilave masa getirip devam edebilirsiniz demek geliyor, ama ne yapalım müşteri işte )