Ben her ikisinide kutlarım
Printable View
Ben her ikisinide kutlarım
Arkadaslar bence yılbasını kurban diye kutluyorsak bile kutlamamak belki dini bayrama saygıdan ileri gelir yapmayan saygısız olur diye söylemiyorum bu bi nevi takva meselesidir ama söyle bir durum var yeni yıl dediğimiz sonuçta hz.İsa'nın doğum günüdür ve bunu kutlamanın bir müslüman olarak mantıklı olmadığını düşünüyorum bu söylediğimden sonra o zaman miladi takvim kullanalım diyen olacak ama hristiyanların müslümanları insan yerine bile koymadığı bir dünyada bunu su asamada tahayyül etmemiz çok zor ama sonucta ben bir bireyim ve toplumuda bireyler olusturuyorsa bende üzerime düsen vazifeyi yani yılbasını kendimce boykot etmeyi düsünüyorum kutlayan kimseyi elestirmiyorum bu sadece kişisel fikrimdir karınca misali ;karıncaya hz.İbrahim'i Nemrut yakacakken agzında suyla gören biri demişki;ne yapacaksın o suyla koca atesi mi söndüreceksin Karınca'da demişki evet biliyorum bu suyla atesi söndüremem ama safım belli olsun benimkide o hesap safım belli olsun
Herkese hayırlı bayramlar...
kurban bayramı in yılbaşı out
tabiki kurban bayramın kutlayacagız:45:
kurban bayrami
önce mubarek kurban bayramını gecede yeni yılı kutluyacam
değerli arkadaşilarım müslüman bir ülkede yaşıyoruz ama hıristiyan adetlerini kutluyoruz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
bir tane hıristiyan kurban bayramının ne olduğunu biliyormu onlar Allah için kurban kesiyorlarmı ama bize ne oluyor onların adetlerini taklit ediyoruz benliğimize sahip çıkalım arkadaşlar biz müslüman türkleriz bize yakışan manevi değerleri büyük olan bayramlarımıza sahip çıkmak birlikteliğimizi kardeşliğimizi pekiştirmek. Şimdiden hepinizin kurban bayramını kutlar ülkemize ve dünyamıza sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim saygılarımla..
arkadaslar yıllardır şu polemiklerden kurtulamadık siz kim hristiyan kim degil daha bunu farkedemediniz diyoruz ki noel 24 ya da 25 aralıktır hristiyanlar bu tarihte noeli kutlarlar bunu bin defa dedim ama anlatamadım ben yeni bir yıla geçmeyi kutluyorum ama siz hala anlamamaya çalışıyorsunuz amacım ne benim fikrim ne müslümanım diyenlerden 5 kat daha müslümanım bunu bir türlü anlayamıyorum tabiki kurban bayramımın yeri tartışılmaz bile sabah kurbanımı kesip bayramın gerektirdiklerini yerine getirecegim akşamda yılbaşını kutlayacagım
neyi kutlarsanız kutlayın yaw daha hristiyanlıkla müslümanlıgın ayrımını yapamayacak kadar dar kafalısınız işte bu ülke sizler yüzünden bir adım ileri gitmiyor anket diye girmiştim ama anketten çok derin devlet oyunu oynayan arkadasları gördüm burada zaten senelerdir yılbaşı kutlamadınız da ülke dünyada dev oldu veyahut ben yılbaşı kutladım da hristiyan oldum bırakın bu işleri yahu asıl oyun işte sizi bu durumlara düşürenlerdir yıllardır dünya bu polemiklerle gelişmemizi engellemek için çalışıyor bundada başarılı oluyor eskiden sag sol davası şimdi de bu gibi şeyler kaç adım ileriye gittiniz hiç adım hatta geriye gittiniz siz benim müslümanlıgımı tartışadurun atı alan üsküdarı geçti siz kendinizin herseyiyle müslüman ve türk örf adetlerine saygılı oldugunu düşünüyosunuz alakası yok bize örf adet müslümanlık dersi vereceginize dünyanın sizi piyon olarak kullandırmasını engelleyin ve de kimsenin düşüncesine saygısızca cevap vermeyin
ben de KURBAN BAYRAMI nı kutlayacağım
teşekkürler dostum güzel yazından dolayı.allaha şükür hepimiz müslümanız ve allah yeni bir yıla giren hiç bir müslümana iyi dilekler dileyip sevdikleriyle yan yana olmalarından dolayı günah yazmaz sanırım.aslında konuyu kapaman ıyı olmuştu ama açılmış yine yorumdan çok tartışma oldu burda reytıng arrtı ama sinirler geriliyor..
Bu ülke sizin gibiler yüzünden çok çekti bırakın artık bu işleri yaaa... Bu işlerde ne çıkar oyunlarının döndüğünü biliyoruz evelallah..... Yılbaşı günah dersiniz arkadan türlü türlü işler çevirirsiniz.... Şimdiye kadar yılbaşı kutlamadınzı ne geçti elinize... Allah'a şükür biz hristiyan olmadık ve olmayacazda..... Siz sürekli geri geri gidin hep böyle devam edin..... Kimse kimsenin müslümanlığına laf etmesin dünyayı dar ederler adama.... Yılbaşını hep kutladım ve her zaman kutlayacam siz aynen böyle devam edin bakalım yol nereye çıkacak.... Müslümanlığıma hacı hoca geçinenlerden daha çok güveniyorum ve yılbaşınıda kutluyorum...... Sizin gibiler hâlâ Türkiye'yi yönetmekte ve ülkenin nereye gittiğini at gözlüğü takmayanlar çok rahat görür.... Bırakın artık bu alicengiz oyunalrınıda önce insanlığı öğrenin..... Tekrar söylüyorum kimse kimsenin müslümanlığına laf etmesin herkes işine baksın.....:boese157: :boese157:
tabiki önce tum islam aleminin mubarek kurban bayramını kutluyacam:Smiletabar
Neyse anket polemiklere döndügünden kapanmıştır.Sanırım bu ilk anket yeterli sanırım cok tartışma cıktı cok görüş ayrılılıkları cıktı.
Ankete katılan tum arkadaşlarımıza tekrar teşekkurler...