haklı gerekçelerle vatanı için idam edildi
Printable View
haklı gerekçelerle vatanı için idam edildi
Saddam BÜyÜrken KÜÇÜlenler İse Abd'nİn İŞbİrlİkÇİlerİ Mukteda İle Malİkİler...
Gözünüz aydın.Ortadoğu'ya bunca yıldan sonra medeniyet,insan hakları,demokrasi geldi.Binlerce şükür.Sağolasın ABD,bu topraklara ayak bastığından beri insanlar neredeyse sevinçten çıldırdı.Gelişini ve kalışını kutlamak için silahlar bir türlü susmadı.Hatta insanlar kurban veriliyor şerefine.HEY GÖZÜNÜ SEVDİĞİM MEDENİYET.Daha önceleri nerelerdeydin?
Evet güzel bir konu basligi, ama kimlere nefaydasi olur,Bir kisi ne kadar kötü olursa olsun asilmasi bile gerekiyorsa yaptiklarindan dolayi, en azindan bayram günü asilmasi bu bir yanlis, buradaki mesaj aslinda müslümanlari birbirine düsürmek müslümanlar icin kutsal olan bir günde,liderlik yapmis iyi yada kötü yillarca hizmet etmis birinin asilmasi, ve üstelik asildiktan sonra bile iskence yapilmasi , ya siilerin bölgesinde patlama oluyor yada sunni lerin isgal altindaki halk nereden buluyor o kadar patlayicilari her yeri kontrol altinda ve ne tesadüfki irakli ya polisler yada halk ölüyor amerikalilara azmi etki ediyor bu patlayicilar,
değerli arkadaşlarım.benim şahsi görüşüm saddam'ın asılmasının arkasında,hele hele oldu bittiye getirilmesinde sizce biraz saçma gibi gelecek ama, kürt'ler var.yok canım olurmu öyleşey dediğinzi duyar gibi oluyorum. bukanıya nerden vardığımı merak ediyorsunuzdur.özet olarak anlatayım. şimdi saddam kimleri öldürmüş bir düşünün.hiçbir arab'ı öldürmüşmü yada hiçbir türkü ?. peki abdullah öcalan'ı neden asamıyorlar ?, çünkü abdullah öcalan'ın öldürmüş olduğu kişiler'in hemen hemen hepsi türk. bu anlattıklarımdan büşünürsek çok anlam çıkar. yorum sizin.
değerli arkadaşlar bu yazdıklarımda kesinlikle ırkçılık gibi bir anlam çıkmasın bu benim şahsi düşüncem.
düzmece bir ırak mahkemesinde yargılandı. yaptığı söylendiği suçların doğru olup olmadığı açık değil zaten. ben inanmıyorum katliam yaptığına. her şey amerika ve yahudilerin oyunu zaten. asmakla onu kahraman yaptılar.
arkadaşım size katılmıyorum, çünkü kürtleri başta amerika olmak üzere şimdilik kimse takmıyor ki (onları iran için saklıyor, zamanı gelince kullanır), asılma olayını onlara bıraksınlar. yargılamanın ana konusu da öldürdüğü şiilerdi ve cezayı ondan aldı, cellatları da şiiydi, cesedine işkence yaptığı düşünülenler de şii. kürtleri olayın içine sokmadılar fazla. herşey çok net değil mi. orada olacak bir kürt arap çatışmasından ziyade sünni- şii çatışması amerikanın işine geliyor. kürtleri zayi etmek istemiyor. onlar iranı ve türkiyeyi içerden gıdıklamak için hep lazım.Alıntı:
bu arada saddamın arap öldürmediğini yazmışsınız, katlettiği varsayılan şiiler neydi, anglo sakson mu:)
benim fikrime gelince; ölmesi ölmemesi umurumda değil, ama yargılama süreci ve tarz yanlış.
Hakılı bulmuyorum
Vatanına İnsanlarına kursun sıkan birini vurmak teröristlikse ozaman asmakta haklılar eger vatanını korumak görevse haksa haksızlar gerci asıldımı bilinmez ama herşey olabilir nasıl Amerikanın Uzaya ilk Mekigi gönderdigi ayda resim cektirdigi yalanını insanlara senelerce yutturdugu gibide olabilir Irakta kaos yaratmak ve birbirlerini öldürmelerini saglamak icinde olabilir neyse benim fikrim bu
Saddam idamı hakketti fakat zamanlama çok yanlış
bir ulke işkal edılecek işkal ebenlerle işbıliği yapanlar yonetıcılerını asacak bundan buyuk aptalca bı iş olabılırmı ne devletler yıktık ne hukumdarlar devırdık bızım şanımız buradadır cakallar utansın
kesinlikle yanlış
o zaman apo niye hala asılmadı niye
ulkeleri var sa ışkal altında onlar işkalcılerın devırdığı yonetıcılerı asıyorlar
ulkerı varsa onu işkalden kurtarsınlar soysuzlar
dağda kurt kalmayınca şehırlere cakallar hukmeder yonetır
saddam asılmamalıydı.amerikanın ıraka müdahale sebebi nükleer silahtı niye ondan yargılanmadı.çünkü amerikada işin içindeydi.saddam amerka ne istediyse onu yaptı.körfez savaşınıda amerika için yaptı.saddamla.işi bitincede onu astı.
Saddam Kesinlikle haketmedi
amerika belki saddamı asmakta kendine göre haklıydı burada asıl yanlış olan bu olayın televizyon kanallarında canlı canlı gösterilmesi ve bunu neredeyse tüm kanallar tekrar tekrar yayınladı.bakın bunun yüzünden bir kaç çocuk bunun oyun olduğunu düşünerek kendini astı peki sonuç ne?işte bence yanlış olan bu tabi takdir sizin saygılar...!!!
Saddamın asılması konusunu anketen taşıyanlara saygı duyuyorum busatırlarda arkadaşlar çok çeşitli yorumlar yapmışlar hepsi birbirinden enteresan bu ankette bende saddamın asılmasına hele mubarek kurban bayramı arifesi hiçte hoşkarşılanacak bir davranış değildir başta amerika denen devletin müslümanlığa küstahca kafa tutmasdını kınıyorum ayrıcaAmerikakendi devletinde yargıladığı adi suçluya bile ölyüm seceneği verirken neden saddama buunu tanımadı yani iyisiyle kötüsüyle saddam bir devlet adamıydı neden arzusu olan kurşuna dizilmek hakkını ona tanımadılar yazıklar olsun......:49: :49: :49: .....
ne ekersen onu biçersin...ama amerikanın biçmesi tartışılır
not:saddamın milletine ve milleti olmayanlara yaptıklarını unutmayalım........
Arkadaşlar bende asılmasına karşıydım bu ABD çakalının. İmralı Palas gibi bir otel de ona ayarlanabilirdi. Bize bu palası ayarlatan ABD acaba Saddam'a niye böyle bir oteli ayarlatmadı? ABD bu adamı yıllar boyunca evire çevire kullandı. Sekiz yıl İran'la savaştırdı. Her iki tarafa da silah sattı bu batı denen şerefsiz ülkeler. Hatta öylesineki Şimdi İsral'i bir numaralı düşman ilan eden İran bu ülkeden el altından silah satın aldı. Büyük şeytan dediği ABD'den albay olacak sanırım Oliver NORTH aracılığıyla silah aldılar. Ondan sonra ABD'nin işi bitince "Hadi aslanım, şu Kuveyt'e bir gir. Burası senin bir eyaletin." deyip Kuveyt'i işgal ettirdi. Saddam salağı da bu zokayı yuttu. Gidip işgal etti. Ortadoğudaki tüm olumsuz gelişmelerden kim veya hangi ülkeler karlı çıkıyor. Sonuca bakınca Saddam'a bayramı bile göstermeyenlerdir elbette. Saddam nedense Halepçe Katliamından yargılanmadı. Çünkü o dava açılsaydı orada ABD ve AB ülkelerinin parmakları olduğu ortaya çıkacaktı. Sadece 148 Şiinin ölümünden idam edildi. Alçaklığın şerefsizliğin bu kadarında pes doğrusu. Hele o müslümanların ve özellikle Arapların suskunluğu! Hepsi ABD ve AB ülkelerinin köpekleri olmuş yöneticileri. Talabani ve Barzani alçakları hayatları boyunca Irak'a ihanet etmişlerdir. Hatırlayın; Saddam Halepçe'ye neden kimyasal bomba atmıştı? İran-Irak savaşında bu çakallar Saddam'ı arkadan vurmamışlarmıydı. Peki Saddam'a bu bir atımlık bombayı kim vermişti? Bir atımlık diyorum çünkü BM yetkilileri tüm aramalarına rağmen ne biyolojik,ne kimyasal, ne de nükleer silah yapılan yer bulamamışlardı. Kısacası ABD Saddam'ın diğer davalarda kendi pisliklerini açıklamaması için astı olay bundan ibaret. Bizdeki AB ve ABD hayranı ağzı açık ayran delilerine de bir ders olur mu bilmem.
Saygılar.
Allahın verdiği canı ancak Allah alır. Sadece müebbet hapis cezası verilmeliydi.
[QUOTE=ekrem;110184]Saddamın asılması konusunu anketen taşıyanlara saygı duyuyorum busatırlarda arkadaşlar çok çeşitli yorumlar yapmışlar hepsi birbirinden enteresan bu ankette bende saddamın asılmasına hele mubarek kurban bayramı arifesi hiçte hoşkarşılanacak bir davranış değildir başta amerika denen devletin müslümanlığa küstahca kafa tutmasdını kınıyorum ayrıcaAmerikakendi devletinde yargıladığı adi suçluya bile ölyüm seceneği verirken neden saddama buunu tanımadı yani iyisiyle kötüsüyle saddam bir devlet adamıydı neden arzusu olan kurşuna dizilmek hakkını ona tanımadılar yazıklar olsun......:49: :49: :49:
Rüzgar eken fırtına biçer. Kesinlikle iyi oldu Keşke bu kararı IRAK halkı verip uygulasaydı, darısı bizim başımıza. Kısmetse bir gün birde kendi kasaplarımızı asarız.
Arkadaşlarımın çoğu ile hem fikirim. Bence asılması zaten yanlıştı bide zamanlaması vardıki o en büyük yanlıştı. Ondan önce asılması gereken onlarca insan olamayan canlılar var. Birde bu Irak'ın iç meselesi filan değil kardeşim, hikaye anlatmasın kimse. Bu bal gibi Müslümanlarla Gayrimüslimlerin meselesi. Sonumuz hayır olur inşallah.
sadam zalim ve barbar biri idi 100 binlerce masum kurtleri öldurmuştur buna rahmen asilması çagımız geregince olmamaliydi kesinlikle yanlistır diyorum:clap2: :clap2:
Bence saddam bu kadarını haket etmiyordu tamam yaptıkları az degildi ama boyle bir ceza alması cok yanlıştı :nono:
Benim düşüncem kesinlikle dogru bulmuyorum.Ne olursa olsun bu sekil olmamalıydı
saddamın idam kararı doğru olsa bile bu kadar cani bi şekilde ölmesi yanlış ancak bu mesaj tüm müslamnlık alemi için amerikanın gözdağı vermesi hiç kimseyi dinlememesi ve son olrak dünyada bir olması dır.
Saddamın asılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Burada SADDAM asılmadı bu ip tüm müslümanların boynuna geçirilerek İSLAM Dünyasına meydan okundu. Biim Hükümetimizde buna resmen seyirci kaldı. ( Askerlerimizin başına cuval geçirildiği gibi )
Sadece Saddam'ın değil hiçbir insanın asılması doğru değil. Hangi asırda yaşadığımıza bakıp ondan sonra birşeyler yapmalıyız. Irakı yönettiğini zannedenler bu utancı unutamayacaklar.
saddamın asılması islam dünyasında şiilere karşı nefretin artmasına dolayısıyla iran ın yalnız kalmasına neden olacaktır buda iran asaldırmak isteyen israilin işine gelmektedir önümüzdeki dönemde sıcak gelişmeler olması kaçınılmaz gözüküyor.
herhangi bir idamı doğru bulmak mümkünmü asla sadece çocuk tecavüzcülerini beslemeden hemen asmalı
arkadaşlar adam gitti ama kalanların çektikleri daha çok bu gözardı ediliyor bakın petrol gelirlerinin yüzde 70 i 30 yıl sömüreleçek bundan bizim çıkarmamız gerekenler daha çok onu çıkarmamız dileğiyle
guya medenıyetın beşigi oldugunu savunan ulkelerın bu kadar cag dişi oluşlarına bu ıdam sayesinde acıga cıkardılar:Smiletabar :puah:
Evet asılmamalıydı. Ama madem Allahın adaleti var. Bekleyelim sebep olanlarında sonunu merak ediyorum. Saddam dan daha beter olabilir onların akibeti şimdilik bekle gör..
hayır!! dünyada saddamdan daha sadam olan nice sadamlar var ama onlara kimsecikler gıkını cıkaramıyor helal olsun ama onlarada biri dur der şamarını vurar ona havale ediyorum kalan sadamları.
Bence Karar DoĞru Fakat Uygulama Şeklİ YanliŞ. Bence TÜm DÜnyada Eger Mutlak ÖlÜm Cezasi Verİlecekse Bunun Yolu DaraĞaci Ve Ya Kelle Kesme DeĞİl Bazi Ülkelerİnde Halen Yasalarinin İnfaz Şeklİ Olan Zehİrlİ Enjeksİyon Yapilarak Olmaliydi. Zaten Bu TÜr İnsanlar Organlarini BaĞiŞlamayacaklari İÇİn O Konuda Da Bİr Sorun TeŞkİl Etmez. DÜnya ÜstÜnde HİÇbİr Canli BoĞularak ÖldÜrÜlmeyİ Hak Etmİyor Bu Saddam HÜseyİnde Olsa. İĞne Yapip İnfaz Edİlmelİydİ Bence. Herkesİn Fİkrİne De Saygi Duyuyorum.
Saygilarimla.
slm.bende katılmıyorum.idam edilmesi gereken bir sürü insan varken(en başta apo) neden saddam?cevap vereyim çünkü orta doğuda tek diktatör,tek cesur adamdı da ondan.vatanın ve milli gelirini tek satmayan insandı.petrol bir noktada insanların ekmeğiydi,bunuda geçelim israile musallat olmasın diye,hadi bunuda geçelim diyelim ve kürt sorununu çözen tek adamdı.yani bizim yapamadığımız pkk olayını ortadan kaldırıyordu.DR.ONUR CAN POLAT.
Saddamın idamını haklı buluyormusunuz
ANKET SONUÇLARI
Evet İdamı Yerinde Karar 9.97%
Hayır Kesinlikle dogru bulmuyorum 90.03%
Oylayanlar: 291 Kişi
ANKATE KATILAN VE TUM YORUM YAPAN ARKADAŞLARA TEŞEKKURLERİMİ BİR BORÇ BİLİRİM