Aynen Katılıyorum size sayın arkadaşım.
Saygılar,
Printable View
Nasıl ki laik bi ülkede yaşıyoruz ve bu ülkede kadın erkek eşitliği varsa o zaman milletvekili ve vatandaş eşitliğide olmalı ya dokunulmazlık kalksın yada herkeze dokunulmazlık verilsin.
Nasıl çözüm ama :)
Herkeze dokunulmazlık verilemeyeceğine göre o zaman milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmalıdır.
Sevgili Arkadaşlar
Dokunulmazlıklar şayet kaldırılırsa bu bağımlı yargı sistemi içersinde siyasilerin birbirlerine haklı haksız attıkları çamur davalarından geçilmez ve ülkenin genel gündemi olur. Bir taraftan adalet bakanlığı vasıtası ile siyasi iktidara bağlı bir adalet sistemi yapısı, öbür taraftan dokunulmazlıkların kaldırılmış olduğu bir yapı birlikte düşünülemez. Öncelikle çok ciddi bir yargı reformu yapılmalı ve bağımsız mahkemelerimizin olduğuna kanaat getirebilmemiz gerekir. 7 sene 10 sene 5'er 10'ar hakimle yürüyen dünyada eşi benzeri görülmemiş derecede kötü bir adalet yapısı, istenilen davaya istenilen hakimin atandığı bir adalet yapısı, hatta işe gelmeyen hakimlerin sürgün edildiği bir Adalet bakanlığı ile ne kadar övünsek azdır herhalde. Osmanlı zamanındaki kadı yapısının bile daha adaletli olduğunu söyleyen yargı mensupları var inanın. Yan, ayrgı mensupları bile sistemin ne kadar kötü olduğunu bu şekilde alayla vurguluyorlar.
Önce siyasilerin (İktidarın) elinde oyuncak olmayan bağımsız ve düzgün bir yargı sistemi sonra dokunulmazlıkların kaldırılması gerekir. Kısmi dokunulmazlıkların ise muhafaza edilmesi gereklidir. Yoksa olur olmaz her suçta milletvekillerinin yargıılanması da doğru değildir. Bu siyasi sistemin ve rejimin çökmesi anlamını taşır.
Baksanıza kendisini hiç sevmem ama Deniz Baykal'ın 20 sene evvel aldığı arsanın bugünkü değerini dile getiren bir başbakan var ülkemizde. Nedeni ise inanılmaz bir şekilde zenginleşmelerini karşı tarafa saldırararak örtbas edebilmek. Yani bak sizde yapıyorsunuz diyebilmek. Yani adeta kendi yaptıklarını da bu yolla kabullenmek. Adamın 20 sene evvel aldığı arsa bugün değer kazanmış bunu konuşuyorlar utanmadan. Neymiş imar gelmiş değeri şu kadar katlanmış. 20 sene evvel sahip olduğumuz hangi toprak halen aynı değerde ki ayıptır bunun dile getirilmiş olması. AKP belediyelerinin imara açtığı alanlardan bir bahsetsek kağıtları arka arkaya dizsek herhalde dünyamızı on kez çevreler dizin. Ya bu yolla götürdükleri ........
Sermayeninin hızla el değiştirdiği bir ülkedeyiz. Bu değişim artık maalesef inanılmaz boyutlara geldi. Bakalım gelecek ne gösterecek. Hadi hayırlısı.
Sevgiler
Fatih
milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın ama 657 ye tabi olanlarda kalksın
Hayır kaldırılmamalı...
Kaldırılırsa Türkiye büyük bir çıkmazın içine girer. Herkes birbirini şikayetten mahkemelerle boğuşur ve uğraşır dururuz kısır döngü içinde. En iyisi bu...
Ayrıyeten eğer dokunulmazlık kaldırılacaksa sadece milletvekillerinden değil bu devletin yüksek makamlardaki herkesin dokunulmazlığı kalkmalı. Sadece milletvekillerinin dokunulmazlığının kalkmasıyla bu iş çözülmez. Ve tabi ki yargının da tamam bağımsız hale getirilmesi lazım.
O güzelim Demokrasi rejimini hiç eden , kimlerdir ?
Bizim seçtiğimiz sözüm ona bizim vekillerimiz ,vekillerimiz silah taşır ve düğünlerde patlatır ,dokunulmaz ,yolsuzluk olur dokunulmaz .Adi suçlar olur , dokunulmaz ,Trafikte adam öldürür ,dokunulmaz . Mecliste silah çeker ,darp eder ,dokunulmaz .
Bunları vatandaş yapsa al içeri .Vekillerimiz dışarda,asillerimiz içerde .Bununda
adı demokrasi .
Dokunulmayan yöneticilerin yaptığı herşey mubah olursa o ülkede ne demokrasi
kalır , nede düzen ! :present: :present: :present:
kaldırılmalı'da kim kaldıracak,kalkmasını en çok isteyen C H P onlarda kalkmasını istemezler politika yapıyorlar.onlarda biliyorki kimsenin işine gelmeyeçeğini.
daha önceki bir dava dan yargılanmaktan kurtulmak için millervekilliliğin arkasına sığınmamalılar.evet:milletvekili dokunulmazlığı gerekli hallerde kalkmalıdır
Bence De Kaldırılsın. Ama Korkarım Ondan Sonra Da Milletvekili Bulunamaz Diye. çünkü Pek çoğunun Yolsuzlukları Olduğunu Düşünüyorum.
kesinlikle kaldırılmalıdır.bu zırh kalkmalı vekiller halktan kendini soyutlamamalıdır.
valla biz ne desek boş onlar hallerinden memnunlar ve hiç kaldırmak taraftarı değiller mangal gibi yürekli vekillerimiz olacak ki hemen kaldıracaklar dokunulmazlıkları malesef o da pek gözükmüyor o yüzden böyle devam eder bu düzen saygılar
kaldırılmalı mutlaka
::46: mad2: :mad2: bunlar millet vekili olunca ayrı dünyanın insanı oluyorlar ve kendilerini halktan üstün görüyorlar dokunmazlıkları kalksııııııııııııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnda suç işlemesinler ki?cezalarını ceksinler neymiş dokunulmazlıkkkkkkkkkkkk.onlar 550 kişi bizler ise 70000000 kişiyiz.ve bunların üstesinden gelemiyoruz.onlar zevk ve sefada bizler ise aclık sınırındayızzzzzzzzzzzzzzzzzz saygılar.yarası olan gocunsuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnn.:mad2: :mad2: :46:
:smiles22: :rtfm: biraz ağır oldu ama kimse kusura bakmasın.doğru söyleyeni 9 köydenkovarlar.:nono: :46:
kürsü ve mevkii olarak okey ama sade bir vatandaş gibi yargılanmalı
Dokunulmazlıkları kaldırsalar ne olur kaldırmasalar ne olur.Şu anda milletvekili olmayıp hakkında bir sürü soruşturma olan kişileri bile soruşturamayan yargı ancak gariban vatandaş ile uğraşır arkası sağlam olanlarla değil.
:49:
evet kaldırılmalı ben nasıl dolaşıp geziyorsam millet vekilleride saf ve temiz dolaşmalı dokunulmazlıgım var diye istedigi gibi hareket etmemeli
maşallah görüyoruz ki herkez kalkmasından yana bizde patişahlıktan bu yana cumhuriyette saltanatların kalkmasından yanayızda tık yok koy iktidarı bir kenara adı cumhuriyet olan bir parti var mecliste tabi başka partilerde var madem onlar sütten cıkma ak kaşık hepsi birden imza versinler kendimize dokunulmazlık istemiyoruz diye bu medeni cesaret karşısında dokunulmazlıkmı kalır görelim madem orada milleti kendi yandaşlarının fikirlerini savunmaya gittiler yandaşlarıda kamu oyunda bunu istiyor yapsınlar bakalımda görelim
evet bende kaldırılmasından yanayım
kaldırılması gerek bence de...
arkadaslar bi noktada kaldırılma fikri doğru fakat dokunulmazlık kaldırılınca kafasına esen milletvekillerini dava edebilecek. bu da beraberinde yüzlerce gereksiz davanın acılmasına neden olacak.. cok gerekli davalar var aslında ama en azından şimdilik kaldırılması doğru değil bence...
Meclis kürsüsünde Türklere hakaret haricinde serbest konuşabilmeli ama ,onun dışında kesinlikle dokunulmazlık kaldırılmalı. Ben halkım .Benim vekilim yani benim atadığım kişiler,ben yargılanıyorsam onlar da yargılanmalı.Herkeze saygılar ,selamlar.
bazı konular hariç kaldırılmamalı. çünkü o zaman kafasına esen vekillere dava açacak. özellikle hükümet üyelerine dava açacak ve hizmetler duracak.bunu chp liler çok iyi yapıyor.örnek cumhurbaşkanlığı seçimi. utanmadan ve üşenmeden anbayasa komisyanuna 10 000 teklif verdiler. o kadar saçma ve aptalcaydı ki akıllara ziyan. sadece komisyonu kilitlemek için yaptılar.onbin tekliften birkaçı.
40 yaşını doldurmuş üniversite mezunu herkes cumhurbaşkanı olabailir.
41 ............................................................................. olabilir
42 ..............................................................................olabilir.
43 ..............................................................................olabilir.
41 yaşını doldurmuş lise mezunu herkes cumhurbaşkanı olabilir.
42.............................................................................
43.............................................................................
41 yaşını doldurmamış üniversite mezunu herkes cumhurbaşkanı olabilir
42 ........................................................................................
43.........................................................................................
bu şekilde yüzlerce önerge. adam 20 den başlamış 100 yaşına kadar. böyle devam ettirmiş.
bide bunların dava açtıklarını düşünün. örneğin biri sabah kalkıp bu sabah donum ıslaktı bu başbakanın şuçu deyip dava açabilir.
kesınlıkle milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmalıdır içtenlikle desdekliyorum
bence kaldırılmalı kimse yaptıklarından dokunulmazlıkla korunmamalı ben vatandaş olarak yaptımdan mesulsem ve yargılana biliyosam herkes yargılanmalı siyasi yada başka bir ünvanına bakılmadan.........
Haklısın benimde bahsettiğim o kalkanı kaldırmak, elbetteki ellerindeki bilgi belge benim elimde yok, ama benim bahsettiğim ayrı şey ben herhangi bir partiyi yada zümreyi örnek gösterek düşüncemi aktarmadım, bahsettiğim özgür irademle M. Vekilini Meclise göndermek, orada benim isteğim dışında mecliste yer alıyorsa beni temsilde na kadar beni düşünür, kaldıki biz bir hukuk devletinde yaşıyoruz, vede bu ülkede avukatlık yapan bir müessese var davadan davayada koşmalarına gerek yok, suçları sabit değilse. saygı, sevgilerle.
evet kaldırılmalı
Evet kaldırılmalı onlarıda bız sectık bızım gıbı vatandas:45:
kürsü dokunulmazlığı dışında milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırılmalı. en azından türk milletinin ve devletinin bölünmez bütünlüğüne karşı işlenen suçlara ve haksız kazanç elde edenlere dokunulmalı. milletvekilliği rant kapısı olmadan çıkarılmalı. milletvekili olan şahsın oraya kendisini ve çevresini zengin etmeye değil, millete hizmet etmek için göreve geldiğini bilmeli. yani ateşten gömlek giydiğini hissetmeli.
kalksın
Milletin vekiliyim diyen o muhteremi ben o kişiyi beni temsil etsin diye içimizden seçtim benden üstün bir tarafı yok kanun benim için neyi gerekli görüyorsa uygulanan her şey onada uygulanmalı ama onlar o mevkii ye geldiklerinde bu işi yanlış algıladıklarından içimizden oraya geldiklerini unutuyorlar kesinlikle dokunulmazlılıkları kaldırılmalı şu andaki maaşları bizlere reva gördükleri asgari ücret üzerinden olmalı emekli olduklarındada normal dışarıdaki emeklilerin aldıkları kadar emekli maaşı almalılar eger en son sözlerim gerçekleşse kimse milletvekili olmaz talep etmez:46: :45: :present:
hayır.......amma..kaldırılsa çok iyi olur ...herkesin yani buna ordu mensubu da dahil tüm herkesi kapsar ise hemen kaldırılsın
o vekillerin haricinde herkes nasıl yargılanıyorsa onlarada uygulansın kaldırılsın derim
kesinlikle kaldırılmalı ama bu sadece burdaki ankette kalır bu ülkede o iş bu vekillerle olmaz
EVET, EVET... hemde cok aciliyet arz eden bir konu bir milet vekilinin,de her vatandas gibi yaptigi hatanin bedelini ödemesi mutlaktir. ben yurt disinda 35 yildir (ALMANYA,DA) yasayan bir (TR) vatandasiyim vekilerin avrupadaki siyasi ahlaka sahip olmasini yürekten istiyorum cünki burda herkes yaptiginin bedelini ödüyor. ödemelide? ama bizimkiler kendini saglama almak icin TBMM,ne giriyorlar ondan sonra gel keyfim gel deve misalini herkes bilir ?ayni deve misalindeki gibi ne demeli ALLAH yardim etsin:TÜRK MILLETINE SAYGILARIMLA.. gurbet 54
Kaldırılmasın diyecek çok azdır tabiki. Ama her konu için olmazsa ii olur. Canı sıkılan Adliye mensubu soruşturma acar. Onun için dokunulmazlık sınırlı olsun . İlk Önce bir kısmını kaldıralım, alıştıktan sonra tamamı kaldırılsın. Sanırım en iyi bu olacak.
Tabi hemen kaldırılmalı işledikleri suçlardan yargılanmalılar.Çifte standart uygulanmamalı.Onlarda bu ülkenin vatandaşı olduğuna göre yargılanmalılar.Kanunlar onlar içinde geçerli olmalı.Hayır diyen arkadaşların neden hayır dediklerini'de merak ediyorum.
Evet kaldırılmalı
Eger temiz bir toplum istiyorsak dokunuzmalik kaldirilsin devlet içinde neler oluyorysa ortaya çiksin ve de temizlensin ki gelecegin yetişen nesileri ona go gore yetiştirilsin
eweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet
Evet kaldırılmalı
Anketimiz kapanmıştır.Oy veren arkadaşlara teşekkurler