3 ytl lik görüşme yapsan en az 17 ytl para ödememiz gerekiyor.önceden iyi idi hesaplı hatta 7 ytl ye 100 kontör de bedavaydı. şimdi tam bir kazık
Printable View
3 ytl lik görüşme yapsan en az 17 ytl para ödememiz gerekiyor.önceden iyi idi hesaplı hatta 7 ytl ye 100 kontör de bedavaydı. şimdi tam bir kazık
son kararım dır offfffff yapardım*:nod:
kesinlikle evet, sömürü dünyası. Harkan arkadaşın notunu gözönünde bulundurup telekoma soracağım.
inaninki cok zoruma gidiyor kendimi devlet tarafından soyulan bir enai gibi hissediyorum
hiç düşünmem anında kapatırım hayveye bir sürü para veriyoruz ev telefonlarına
bende hemen kapattırırdım sabit telefonu süs diye tutuyorum üstelik hiç konuşmadan 10 ylt veriyoruz
Türkiye'nin acı gerçeği istemedende olsa birilerine rant sağlıyoruz. Hemde Devlet güvencesiyle...
bence de evetttttttttttttttttttttttttttt
hemde hemen bir dakika bile beklemem bunlar resmen haraç kesiyorlar
Bende katılıyorum hocam hemen iptal ettiririm
ADSL Şartı Olmasa Sabit Telefonunu hemen İptal cep telefonu ondan ucuza geliyor
turktelekom kazigina hayir. adsl olmasa yarim sn sabit hatti tutmazdim evde
ev telefonu çokmu saglıklı?çalınca hemen açılıyormu?cebi olan şarjsız gezmesin.o gibi çoluk çocuu olanda kontörsüz bırakmasın telefonunu yada hatlı alsın...yani ev tel.savunulacak hiçbir tarafı yok.şuan hiçbi çözümde yok.ben geçenlerde biraz araştırdım tepki heryerde var bu konuda fakat dava açıp kazanan var...ama davayı telekom temyize gönderiyor ve dava düşüyor....:angry8:
Ben de iptal ettirirdim.Alıntı:
Fakat TELEKOM yetkilileri, bu forumdaki anketi görseler, sabit telefonu iptal ettirmemekle ne kadar iyi yaptıklarını göreceklerdir, kendileri açısından.
Sabit telefonu hic kullanmadigim halde, ADSL icin sart oldugundan her ay mecburen sabit ucret odemek zorunda kalmak beni uzuyor. TELEKOM'a ebediyyen veda etmek istiyorum. Sabit telefonu iptal ettirmek istersem interneti de iptal ediyorlarmis, sozlesme oyleymis vs. Bu gibi seyler cok sacma, Tuketici Kanununda "Bir mal veya hizmetin satilmasi icin baska bir mal veya hizmet dayatilamaz" diye acikca yaziyor ama TELEKOM, ADSL icin sabit telefonu bal gibi dayatiyor.
Elimden gelen Hakem Heyeti'ne basvurmakti, basvurdum, ilginctir emsal gosterdigim kararlara ragmen Hakem Heyeti, beni degil TELEKOM'u hakli buldu. Bir adim daha ileri gittim, Hakem Heyeti'nin kararina itiraz ederek Adana Tuketici Mahkemesi'ne dava actim ama bu mahkeme de gorev yonunden davayi reddederek Sulh Hukuk Mahkemesi'ne havale etti. Bu gibi davalara Tuketici Mahkemesi bakamazmis, ADSL bir mal veya hizmet degil, "Eser Sozlesmesi" imis vs. Sulh Hukuk Mahkemesi de muhtemelen tekrar Tuketici Mahkemesi'ne yollayacak, oradan da konu Yargitay'a gidecek.
Neticede en son asamaya gelsem dahi elde edebilecegim bir sey yok. Cunku TELEKOM bu defa sabit telefonun sabit ucretini ADSL faturasina ekliyormus. Yani el elde bas basta... İlk noktadan daha kotu noktaya gelecegim. O noktadan sonra sabit ucreti odemeden ADSL hizmeti almak icin mucadeleye devam ettim diyelim, yine Hakem Heyeti, yine Tuketici veya Sulh Hukuk Mahkemeleri, yine Yargitay... Son asamada dahi yine elime gecen bir sey olabilmesi icin bu defa İcra Mahkemesi'ne dava acmam gerekecek. Cunku TELEKOM, mahkeme kararlarina kuzu kuzu uyan bir kurum degil. Bu surec yillarca surecek. Her durusma icin isyerimden izin alacagim, mahkeme kapilarinda uzun uzun bekleyecegim, her dava asamasinda 20 YTL odeyecegim. Mahkemelerin lehime karar verecegine dair bir garanti de yok. Bu gibi durumlarda, yani mahkemeleri kaybettigimde de her dava icin TELEKOM'a 220 YTL avukat ve dava giderleri parasi odeyecegim. Yani zamaniniz ve paraniz varsa TELEKOM'la ugrasin, benden bu kadar.
Sulh Hukuk Mahkemesi'nde su anda ama sanirim daha ileri gidemeyecegim.
Herkese basarilar.
M. Kadir...
Ben çok mücadele ettim ve pes ettim. komşunuza mutlaka ulaşmam lazım. Benim bildiğim sabit telefon olmadan ADSL kullanan yok.Alıntı:
Komşunuzun iletişim bilgilerini verirseniz çok memnun olurum.
Teşekkürler.
Oran öyle böyle degil % 88 kısım iptal ettirim diyor telekom yetkilileri bu anketi mutlaka göruyorlardır..
Telekom yetkilileri işine gelmiyeni görmezler.Çünkü tabiri caizse kaz yolar gibi yoluyor.
parayı yoldan tırmıkla topluyoruz sanki
kesinlikle iptal ettirirdim bıktım her ay boşuna sabit ücret ödemekten
mahkemeye vermeye düşünüyorum sakaryada bir kişi davayı kazanmış diye gazetede okudum fatura geliyor 40 ytl 25 ytl si vergi ve sabit ücret devleti göreve çağırıyorum bu soyguna dur deyin artık yeeeeeeeeeeteeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr.
arkadaşlara katılıyorum hemen iptal ettirirdim
niye boşuna para verelim ki
helel sana toprağım devam arkandayız maviufuklar kardeşim inşallah kazanırsın buda bir emsal teşkil eder
hemde hiç düşünmeden iptal ettiridim.:clap2::
bence bu komşun görüşmeye kapattırmıştır.sende sabit tel kapattırdınmı?kapatmadıysan neyi bekliyosun?
:clap2:: sabit telefon olmadan ADSL kullanılamaz diye biliyorum arkadaşlar.
Kesinlikle evet hemen kapattırırdım
arkadaşlar bende sizlere katılıyorum öyle bir şey olsa hemen yarına kalmaz kapatırım
hemen iptal ettirirdim iyi bir konu açmışsınız sizi tebrik ederim.ptt ,yi özelleştirdiler. yatırdığımız sabit ücret adı altında alınan yabancı sermayeye gidiyor.eski tarifelerde sabit ücrette konuşmadan düşülüyordu şimdi oda yok aklım almıyor gittim itiraz ettim kapatayım dedim adsl,de kapatılır dediler .inşallah sesimizi duyarlar da bir düzenleme getirirler...
böyle giderse adsl nizde telefononuzda yerin dibine girsin deyip kapatacam resmen bizi her ay kazıklayıp cmylmz a yediriyorlar hükümette aldığı kdv nin ve verginin derdinde vatandaş kazııklanmış ne var umrundamı ama hatrı sayılır bir toplu iptal etme olsa bazı şeyler değişir örneğin bir gün belirleyip adsl kullanıcıları kapatmaya gitsin o zaman ses imiz duyulur
neden haraç vereyimki milleti enayi yerine koyuyorlar daha önce duymuştum adsl kullanmak için illaki sabit telefon olması gerekmiyor diye hayatta sabit hat kullanmazdım
Bir hizmet karşılığı olmaksızın alınan sabit ücret anayasaya aykırıdır ve kanunsuzdur.Aslında bütün Türk halkı Sabit telefonlarını iptal ettirse, Telekom şirketi mutlaka geri adım atacaktır. Ama nerede o birlik ve beraberlik... Ben göremiyorum. İşte bizim en zayıf yönümüz bu...
Kesinlikle iptal ettirirdim. Konuşmasam bile ücret ödemek zoruma gidiyor.
evet çünkü benim cebimden para çekiyorlar
Alıntı:
tamamen katılıyorum dostum zaten herkes şirketlerde dahil olmak üzere cep telefonu kullanmkta yaygın bir şekilde yani abonelerin çoğu hatlarını anlaşıp aynı anda iptal ettirseler iletişim bakımından hiç bir şey kaybetmezler ama sonucunda çok şey kazanırlar
fakat birlik yok işte
:clap2:: :clap2:: evet kapattırırım adsl var kapatıramıyoruz tanıdığım birçok kişi telekom hattını kapattırdı....haberleşmeden vergi alınmaması lazım alınsa dahil cüzzi fiyat olmasılazım...telekom böyle devam ederse tüm hatlarını kaybeder.. adsl var mecbur kullanıyoruz işte...akıllarını başlarına çeksinler böyle vergi dünyanın hiçbiryerinde yok bazı ülkeler var telefon haberleşmesinden para almıyor..saygılarımla..........:49: :49:
evet kapatırdım konuşmadan ücret ödüyorum ya en çok o zoruma gidiyor
Cep telefonlarının tamamı bazla çalışıyor bu yüzdende şehir merkezleri ve birçok yerleşim alanı radyason tehtiti altında .Bence sabithatlar güvenli,bazistasyonu yok diye ulaşamamazlık yapmıyor,ayrıca beyin fonksiyonlarımızıda bozmuyor.SABİTHAT İYİDİR
kesinlikle iptal ettirirdim. kesinlikle
evet iptal etirirdim ayda 10 ytl de cepte kalırdı
adsl haricinde sabit telefona o kadar az ihtiyaç duyuyorum ki... hemen kapattırırdım.
Cep telofonları yeterli.Telekom (gelirden mahrum kalmamak için) hizmet vermeden sabit ücret adı altında soygununa devam ediyor.
adsl alabilmek için sabit telefon alma saçmalığı bizden başka bi ülkede var mı acaba?
evet iptal ettirirdim
evet hemen kapatırdım
EVET kapattırmayı düşünüyorum
bu adilere haybeye para yedirip durmaktan usandım...
hiç düşünmeden iptal ettirirdim...
ve kesinlikle telefon bağlattıracak olanlara bağlattırmazdım...
1sn bile düşünmeden hemen kapattırırdım.
tüm arkadaşlar kapatma sebebini sabit üçrete endekslemiş haksızda degiller rekabet ortamı şart 80 yıllık cumhuriyette sen ileriyi görmeden T.C ni bir tek p.t.t ye esir edersen olacagı bu şehrin göbeginde 8 yıl telefon sırası bekledi bu millet yakın tarihte şindi bir evde kac kişi varsa o kadar cep telefonu var neredeyse internet bilgisayarlarda çabası sabit ücret olmasın ben sabit telefonu bir şeye degişmem bunla ilgili bir konu acalım sabit üçret kalksın telefondan yoksa yakında yeni acılacak bir telefon şirketi ayda bu kadarda bedava derse cok müşteri arar bu p.t.t
dünyanın en pahalı görüşmesi bizde internet olmasa hiç düşünmem hemen kapardım
teknolojininin nimetleri varken bi kabloya bu kadar bağlanmazdım tabiki iptall ettirirdim zaten evdeki telefondan 10 senedir bi alo bile demedim benide arayan yok zaten
dilediğin kadar hişi ekleyip gönderilebiliyor
erde o günler nerde o günler 10 ytl nin kazan ması kolay sanıyorlar ne 10 ytl si 15 ytl alıyorlar nereden soyarız diye halkın cebinde devletin gözü
hiç düşünmeden kapattırırdım
tabii ki EVET!
anında ıptal ettırırım bos bos duruyor her ay sabıt odeme kullanmadan
cepten internete baglanılıyormu baglanıyorsa üçretinedir kullanan arkadaşlar varsa
lütfen bilgi
Ben kapattırdım bile :D