arkadaşım o zaman sende uygun bölüme aç bu konuyu !!
Printable View
hay Alahım ya işi gücü bıraktık size virüs yoluyoz, abuk sabuk yazıp konuyu bulandırmayın program vpn dir avast ve avg buna alarm veriyor, diğer anti vürüslerle taratın bıse olmadıgını göreceksiniz .. bu bir vürüs değildir programla anonim sorf yapıldıgı için bu iki antivirüs vurus diye alarm veriyor bidaha bu tur yazılar yzmayın... virus faln yoktur kurarkende gunceleyip kurun. kulanmayı bılmıyorsanız danısın sorun pm atın bu cokmu zor:nono::
meraba ankete bir yanlıslık olmalı diyer anketler göre
tabiki evet yorum yapmaya gerek yok yapacağım yorumu ali harbiye kardeşimiz yapmış zaten bende şok oldum hayır oyunun fazla olduğunu görünce vay halimize
atatürk anayası değilde ismet paşa ve kenan paşa anayası olmasın bu..bırakın MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN üzerinden siyaset ve söyleşi yapmayı..atatürk gibi bi insan bu ülkenin başına gelmez.rahat bırakmafdılar ATAMIZIN yakasını.ah bi yaşasaydııı.inadına evet.bu ülke için bu şart.darbeci bi düşünceyle bu ülke yerlere serildi ayıptır.
acaba yasanin icinde ne oldunu biliomusunuz 12 eylul 1981 de yasadinizmi zanedersem yasamadini ben evet veriom onemli olan oy vermeniz hayirda olsa oda guzel cunku ulkemize sahip cikilio hic oy vermeseler ozaman korkardim tesekurler
bence akp sayın Erkan YOLAÇ abimizle anlaşıp millete ewet dedirtecek sorular ayarlasın.Erkan YOLAÇ kesinlikle ewet dedirtip anayasayı değiştirmek için akp ye yardımcı olur.
örnek sorular;
* geçim sıkıntısı varmı - ewet
* ay başını getiremiyosunuz değil mi - ewet
* işsizsiniz değil mi - ewet
.......vs vs vs
bakın ne kadar basit.:8[1]::8[1]::8[1]:
evet akıllı olalım sindire sindire
hayır oyu kullanacam.nedeni ise 12 eylul oncesi sag sol kavgası yuzunden
bir çok kişi vuruldu 12 eylul olmasa idi bu gün guney kore ve kuzey kore
gibi bolunecek tik belkide
hiç boşuna nefesinizi tüketmeyizi evet ezip geçecek çooook gördük o acıları unutmadık kimse unutmazda evet evet
sag taraftaki google reklam sayfasını neden kaldırılmıyor site yöneticisi sayfa ilerliyemiyoruz 4. sayfayı gecemiyoruz .............
hayırda mutlaka hayır vardır arkadaslar simdiye kadar cıkardıkları yasalarda vatandasa yarar hic birsey olmadı hep sonu kazıga bizleri oturtular agızlarıyla hersey güllük gülüstanlık aldanmayalım...bizlere faydalı bir yasa cıkarıyorlarsa önce dokunulmazlıkları kaldırsınlarrr....o zaman evet derimmm
darbe anayasasına hayır ama tayyip anayasasınada hayır Türkiyeyi kendi başına yönetmesine hayır...
hayır kullanacagım...
12 eylul oncesi sag sol kavgası yuzunden
bir çok kişi vuruldu 12 eylul olmasa idi bu gün belkıde hayatda olmaya bilirdık. darbeden sonra sokakda gezer olduk eski günlere dönmemek için hayır diyorum.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Bu memlekette tok acın halinden anlamdıgı için böyle kulaktan dolma sözlerle evet diyebiliyor,ne acıdırki bu ülke açılım adı altında büyük bir kaosa gidiyor bu referanduma evet demek PKK yı siyasallaştırmadır.Tabiki ülkede darbeler olmasın ama 12 eylül de referandum yapmak da darbeden nemalanmak kadar gaflet ve delalettir. Sizki tmel gıdadan kdv alacaksın sizki pırlanta işinden kdv almayacaksın,sizki bu ülkenin bütün ihalelerini dost akrabaya peşkeş çekeceksin,sizki asgari ücret utanç verici diyeceksin ve simit parası kadar zam yapacaksın,cehalet en tehlikeli silahlardan daha tehlikelidir.Bu evet diyen arkadaşlar ne olursunuz kulaktan dolma sözlerle degil oyunuzu glecek için kullanın,ya işiniz tıkırında yada cebinizde çay paranız yok yada tamamen siyasi düşüncedir,yazık bu ülkenin gelecegine; bu anayasaya evet demek PKKya evet demek kadar gaflet ve delalettir takdir sizlerin söylenecek çok şey var ama burası yeri degil,memlekete hayırlı olsun ne diyelim,bu devlet deniz ve başbakanın oglunun gemileri yüzer bu denizde...........
bi ara arsa marsa ne affı ise çıkardılar zamanın maliye bakanı her af'dan yararlandı sanki kişiye özel af çıkardılar işlerine geldiğini yapıyorlar gerisi o'nları ilgilendirmiyor
bence ilk önce dokunulmazlık zırhını kaldırsınlar CUMHUR BAŞKANI DAHİL HER BÜROKRAT yargılana bilsin ondan sonra ANAYASA YI değiştirsinler tabi hala o mevkide kalabilirlerse
Arkadaşlar referandumdan hayır oy çoğunluğu çıkarsa başbakan yargılanırmı öle bişey duydumda ne derece doğru bilmiyorum saygılarımla aliharbiye
içeriklerini bilmediğim için oy vermeyeceğim
bende evet diyorum
Hayır da hayır vardır. Yoksa bunlar bizim canımızı okuyacaklar. maskeleri düştü artık kimseyi kandıramazlar, hepsi köşeyi döndüler, artık halka verebilecekleri birşey kalmadı
sonuna kadar hayır
Oy veremeyeceğim
evet diyorum çünkü demokratik olmayan anayasanın değişmesi lazım.
valla ben tekrar ediyorum bir ülkücü olarak yine diyorum soınuna kadar evet ama sayın devlet bahçeliye halla inanamiyorum neden böyle yapar tabanımız çoook oy kaybedecek ama yinede evet diyorum
Kesinlikle bende evet diyeçeğim
arkadaşlar vicdanınız ne diyorsa onu yapın saygı göstermeliyiz amaben evet diyorum
PAPAZI DÖVDÜRTMEYECEKTİK
Bu üç arkadaş bir yaz günü yaya olarak yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar.
Biri Türk, biri Kürt, diğeri de Ermeni.
Ama Ermeni olan aynı zamanda papaz.
Sıcak, bir süre sonra yolda susuyorlar.
Etrafta su yok.
Bağların olgun zamanı.
"İki salkım üzüm yiyelim de ağzımız ıslansın," diye Bir bağa giriyorlar. Bağın sahibi bir Türk ama onu görememişler.
"Kaç paraysa veririz," diyerek yemeye aşlamışlar.
Bu sırada bağın sahibi gelmiş.
Bakmış üç kişi üzümünü yiyorlar.
Fena bozulmuş ama üç kişiyle de başa çıkamayacağını düşünmüş.
Birine bakmış, kıyafetinden Ermeni ve papaz olduğu belli.
Diğerine bakmış, konuşmasından Kürt olduğunu anlamış.
Üçüncüsü de Türk.
Dönmüş Ermeni'ye,
"Bak bu adam Türk, yesin malımı.
Benim kanımdandır.
Helali hoş olsun.
Bu da Kürt'tür ama din kardeşimdir.
Sen niye yiyorsun benim üzümü mü?" demiş.
Bu laf, üzerlerine sorumluluk yüklenmeyen
Türk ve Kürt'ün hoşuna gitmiş.
Adam, papazı bir güzel dövmüş.
Kıpırdayacak hal bırakmamış, yere uzatmış.
Bağ sahibi biraz sonra Kürt'e dönmüş.
"Müslümansın da niye sahipsiz bağa giriyorsun. Bu adam benim kanımdan yediyse afiyet olsun, Çünkü o Türk'tür. Kardeşimdir," diyerek bir güzel onu da dövmüş
ve yere uzatmış.
Bu durum Türk'ün hoşuna gitmiş.
Biraz sonra Türk'e dönmüş ve "Tamam anladık Türk'sün,
Aynı kandanız, aynı dindeniz ama sahibi olmadan başkasının bağına girilir mi?" diyerek Türk'e de vurmaya başlamış.
Türk yumrukla yere yuvarlanınca Kürt'e dönmüş ve "Biz," demiş."papazı dövdürmeyecektik."
Mesajımı açıyorum:
Ey dostlar uyanın!
Askerini bu İktidara dövdürttün ve eyrettin!.....O döverken sesini çıkarmadın !
Yüksek yargıyı da dövdürüp... seyrediyorsun!.....
Sıra sana geliyor,uyan !. Kendim ettim kendim buldum diye ağlamaman için, bir hakkın kaldı!
Bari artık kendini düşün de, şu insanlara : '' bi durun ya huuu '' de!
ben darbe yıllarını bizzat yaşadımve gördüm mahalleler bölünmüştü,semtler,okullar,bir mahalleden diğer mahalleye ailenizlede olsa gidemiyordunuz eşinizin ve sizin önünüze parkalı 8-10 genç çıkıyor durdurup sadece şu soruyu soru SAĞCIMISIN,SOLCUMU hiçbirinden değilim demekte dayak sebebi idi binlerce genç gitti allah o günlere geri döndürmesin hükümet başa çıkamadı ve sonra kenan paşa geldi kan bitti kardeşin kardeşi öldürdüğü günlerdi o yıllar darbeleri sevmem ama bir çoğumuz hayatta kaldıysak 12 eylül darbesi sayesinde arkadaşlarımın çoğu birbirini vurdu şu an hayatta değiller o gün SAĞ SOL kavgasını çıkaranlar bugün TÜRK ve KÜRT SAVAŞINI çıkartmaya çalışıyor bakın İNEGÖL ve HATAY olayları halk ev ev dükkan dükkan güneydoğu kökenli vatandaş arıyor bu doğru bir şeymi?? bıraksın güvenlik gücleri müdahale etmesin kürt ve türk birbirini yesin öylemi evet diyenleri bunları düşünmeye davet ediyorum benim şahsi görüşüm HAYIR ŞEHİTLERİM için ATALARIM için HAYIR dedelerim İÇİN HAYIR 30 bin mehmetciğimi katledenleri HABURDA davul zurna İLE karşılatanlara HAYIR açılım masalı ile güneydoğulu Vatandaşları sokağa dökenlere HAYIR Mayınlı arazileri 50 yıllığına israile vermek için kanun hazırlatan kamu oyu baskısından korkup tasarıyı geri çekip DAVOSTA yalandan ONE MİNUTE komedisi oynayanlara HAYIR saygılarımla
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
hayırda hayır vardır bu hayırsızlardan kurtulmamız için hayır vede hayır
milletvekilleri önce kendi dokunulmazlıklarını kaldırsınlar.
kendilerine göre düzenlenmiş bir anayasa degişikligine ancak hayır denilir:bangin::bangin::bangin::bangin:
Herkes kendisi ile ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahip olacak. Bu hak, kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsayacak. Kişisel veriler ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızası ile işlenebilecek.
yukarda yazılan maddeye mi hayır diyeceksiniz??yoksa aşağıdaki maddelere mi hayır diyeceksiniz??
Yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması nedeniyle ve hakim kararıyla sınırlandırabilecek.
Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça ana ve babası ile kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahip olacak. Devlet, her türlü istismara karşı çocukları koruyucu tedbirleri alacak.
Aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olunabilecek.
TOPLU SÖZLEŞME HAKKI
Memurlara verilen uyarma ve kınama cezaları yargı denetimine açılacak.
Adalet hizmetleri ile savcıların idari görevleri yönünden Adalet Bakanlığınca denetimi, adalet müfettişleri ile hakim ve savcı mesleğinden olan iç denetçiler; araştırma, inceleme ve soruşturma işlemleri ise adalet müfettişlerince yapılacak.
yukardaki maddeyede mi hayır diyecekisiniz?önce paketteki maddeleri inceleyein bence....
Memurlara ve diğer kamu görevlilerine toplu sözleşme yapma hakkı tanınacak. Toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde, taraflar Kamu Görevlileri Kuruluna başvurabilecek. Kurul kararları, kesin ve toplu sözleşme hükmünde olacak. Toplu sözleşme emeklilere de yansıtılacak.
Greve katılan işçilerin ve sendikanın kasıtlı veya kusurlu hareketleri sonucu grev uygulanan iş yerinde neden oldukları maddi zarardan sendika sorumlu tutulamayacak. Siyasi amaçlı grev ve lokavt, dayanışma grevi ve lokavtı, genel grev ve lokavt, iş yeri işgali, iş yavaşlatma, verim düşürme ve diğer direnişlere ilişkin yasaklar kaldırılacak.
bu maddelere hayır oyu mu vereceksiniz?daha çok hak elde etmeye hayır dememek gerek bence....[/COLOR]
birbirinizin kararlarına saygılı olun gereksiz mesajlar silindi herkez kendi işine baksın ortamda gerginlık yaratacaz siyaset yapıcaz diye gereksiz mesajlar yazıyorsunuz. buna başından söyledım izin verilmeyecek yazdığınız gereksiz mesajlar silinecek ısrar edenlere ceza verilecek.
Parti kapatılması
- Siyasi partilerin kapatılması zorlaştırılıyor. Siyasî partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Bassavcısının talebi üzerine, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan her bir siyasî partinin beşer üye ile temsil edildiği ve Meclis Başkanı başkanlığında oluşturulacak.
Komisyonun üye tam sayısının üçte iki çoğunlugu ve gizli oyla verecegi izin üzerine açılacak dava, Anayasa Mahkemesince kesin olarak karara bağlanacak. Komisyonun bu kararı, yargı denetimi dışında. Reddedilen izin basvurusunda ileri sürülen sebepler, hiçbir şekilde yeni bir başvuruya konu olamayacak. Siyasî parti gruplarında ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde izin konusunda görüşme yapılamayacak ve karar alınamayacak.
Anayasa Mahkemesi
- Anayasa Mahkemesi'nin yapısı değişiyor. Mahkeme 19 üyeden oluşacak. Yüce Divan kararlarına yeniden inceleme istenebilecek. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru da yapılabilecek.
- 16 üyeyi Cumhurbaşkanı, 3 üyeyi TBMM seçecek. (TBMM 2 üyeyi Sayıştay, 1 üye baro başkanlarının avukatlar arasından gösterecekleri adaylar içinden seçiyor) / (Cumhurbaskanı 3 üyeyi Yargıtay, 2 üyeyi Danıştay, 1 üyeyi Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, 3 üyeyi YÖK'ün göstereceği üyesi olmayan öğretim üyelerinden, 5 üyeyi üst kademe yöneticileri, serbest avukatlar veya Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından; 2 üyeyi yüksek öğrenim görmüş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasından seçer.)
- Üyeler, 12 yıl görev yapacak. Bir üye iki defa seçilemeyecek. karar vermeden önce okuyun
benden evet
hayır yargı tarafsızlığı için
Memurlara ve diğer kamu görevlilerine toplu sözleşme yapma hakkı tanınacak. Toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde, taraflar Kamu Görevlileri Kuruluna başvurabilecek. Kurul kararları, kesin ve toplu sözleşme hükmünde olacak. Toplu sözleşme emeklilere de yansıtılacak.
Peki anlaşamama halinde başvurulacak Kamu görevlileri kurulunu kimler atayacak biliyormusun ben söyleyim hükümet.Değişen ne olacak.Nedense açıklanan maddeler hep eksik açıklanıyor.
Ya arkadaşlar bu anket sizce gerçeği yansıtıyormu acaba... 12 Eylülden sonra anayasa değişiklik paketi % 60 'ın üzerinde evetle halkın onayından geçerse ne diyeceksiniz? Aziz Nesin'in dediği gibi Türk Milletinin %60'ı ...................dır mı diyeceksiniz..
Biz Nano Teknolojiye geçmeye çalışıyoruz sen atatürkün yasalarından bahsediyon kardeş yeni bir türkiye var artık eskisi gibi fetih döneminde savaş döneminde yaşamıyoruzki ?
bu yüzden evet
atatürk denince aklına yanlızca savaşlar geliyorsa gerçekten çok yazık nano teknolojiden bahsetmişsin hala köylerde elektriği olmayan yerler var millet çöpten ekmek topluyor sen uzaya çıkıp orada gökdelen yapsan ne olur atatürk ün yasaları yoktur onun bize armağan ettiği cumhuriyet ve düşünceleri mevcuttur:nono:::nono:::nono::keşke o yeni dediğin türkiyeyi ulu önderin de söylediği gibi muassır medeniyetler seviyesine çıkarabilsek ama bu düşüncelerle çok zor!
Hala futbol takımı tutar gibi parti tutuyoruz şimdiki anayasa 1980 ihtilali ile gelmiş bir anayasa yani 30 yıl olmuş akpden önce hiçbir hükümetin aklına gelmemiş yeni bir anayasa için yeni bir ihtilali mi bekleyelim kim ne oy kullanırsa kullansın beni ilgilendirmez hekezin görüşüne saygım var ben evet oyu kullanacağım
12 eylül rejiminin hapishanelerde çürütüp perişan ettiği (sağdan olsun soldan olsun) insanların hayır demesi çok acaip birşey
HAYIR illede HAYIR
sonuç belli apacık tüm netteki anketlerde HAYIR %68 evet %32 lerde çok fark var arada
halk gözünü açtı artık bir torba kömüre sattmayacak oyunu tebrikler
ha buarada bu ayın sonunda kömür dagıtımı başlayacakmış sizlere söylüyorum bir torba kömüre kendilerini satanlara diyorum yaww öleceksek şerefimizle ölelim
bu yasa akp kendini yargılanmaktan kurtarma yasasıdır bilmiyormusunuz tayyip ve abdullahın halen kayıp trilyonlar hakkında mahkemeleri sürüyor şuanda dokunulmazlıklarına güveniyorlar ve önümüzdeki genel secimlerde kazanamayacaklarını kendileri bizden daha iyi biliyorlar uyanın ve akp nin yargılanmasını saglamak için hep birlikte HAYIR diyelim
bizler nasıl bi suç işlersek hemen mahkeme karşısına çıkıyorsak onlarıda çıkaralım hiç kimse cezasız kalmasın arkadaşlar ben bile bi sucum varsa cezama razıyım ama akp mahkemelerden kaçıyorlar
düşünsenize birzamanlar türkiyeyi avrupa ihm sine şikayet edenler şuanda türkiyenin başındalar
inan nın artık gururuma yediremiyorum kendinizi düşünmüyor sanız gelecekleri olan çocuk larımız için HAYIR diyelim
ha yasalar elbette degişsin daha iyi yaşamamız için yasalar çıkarılsın fakap tek partinin hazırladıgı bir yasa için HAYIR diyelim
yasalar degişecekse TBMM deki tüm partiler bir araya gelerek yasalar degişmesi için çalışma yaparlar hep birlikte yasa lar degişir
bu nedenle şimdi akp nin tek başına hazırlamış oldugu yasa sadece kendilerini kurtarma yasasıdır bu nedenle HAYIR diyelim
inşallah hepimiz için HAYIRLI olur ..
bu bir torba kömüre kendini satanlar kelimesi beni çok geriyor bilginiz olsun öyle bir kelime konuşuyorsunuzki nereye çekersen çek kelimelerinize dikkat edin birde hatırlatma allah kimseyi soğuklarda bebeleri ile birlikte aç ve aciz bırakıp namerde muhtaç etmesin çeken bilir tok açın halinden anlamaz çünkü!!!bu arada ben artık hatırlatmaktan yoruldum ama siz yazmaktan bıkmadınız tekrar hatırlatıyorum:
VOLKAN:
ankette lütfen kendi yorumunuz kendınıze yapın o neden hayır o neden evet dediği herkezın kendısıne herkez birbirini görüşüne saygılı olsun.
Bu mesajdan sonra yazdıklarımızn dışında mesaj yazanların mesajları sılınıecek ısrar edenlerden forumdan uzaklaştırma cezası alacaktır.
S.A.26 maddelik anayasa değişikliğinde kime ne zararı varki,en ufak bir fayda da olsa EVET demekte fayda var.Şu şöyle olsaydı böyle olsaydı diye keninizi niye kandırıyorsunuz ki.Yakalama emri olduğu halde tavşanlar gibi evlere saklanan darbecilerin düzeltilmesi yola getirilmesi için EVET.Sırf devleti küçük düşürebilmek için askerlerimizin şehadetini naklen izleyenler için EVET.411 el kaosa kalktı diyenler için EVET.Ergenekoncu darbecileri destekleyenler için EVET.12 eylül ve 28 şubatta milleti hor ve küçük görenler için EVET.27 nisan rezaletini o gün destekleyip akışlayan bu gün hesap soracağız deyip milleti kandıranlar için EVET.AEO.
yeterli değil ama kesinlikle evet