:present::present::present::present::present::present::present:
Printable View
konu kürt açılımı....bu konunun içine cumhuriyet...atatürk....ordu..türban tabiki girer..Alıntı:
çünkü bu sorun "devlet" sorunudur...anlaman için açayım...
yani yanlış işleyen rejim sorunudur...
sen her daim statükoyu beğenebilirsin...
başörtüsü sorunun olmayabilir senin...
darbeler yapılsa susabilirsin...kendi mayınından ölsen mutlu olabilirsin...
ben olmam arkadaşım.....
ama ben hangi kurum yanlış yapıyosa...demokrasiden sapmışsa karşı dururum...
sen benin devleti(aslında rejimi) eleştirmeme laf söylüyosun da...niçin rahatlıkla su anki devlet(rejim) olan ak parti'ye her fırsatta kinini kusuyosun...ne haddine senin...
haddin mi var...hadi doğruyu söyliyeyim...var tabi...tıpkı benim diğer hükümetlerin bana göre yanlış uygulamalarını eleştirmem gibi...
kendinde bulduğun hakkı...gözünü seveyim bana da ver daa...
atatürkü de ...cumhuriyeti de...orduyu da....asli kimliklerine kavuşturalım....
kendi ergenekon mantığımıza vurgulamayalım...
tüm türkiye için atatürk de...cumhuriyette...ordu da...çok önemlidir..olmazsa olmazımızdır..kurumlar üstü "değer"lerimizdir bunlar...
ama sandık da önemlidir...halkın seçtiği yöneticilerde...
eleştirelim tabi...ama anlayarak eleştirelim..yoksa henüz bir paketi bile çıkmamış bir çözüm için..set olmak değil...
şimdi şunu söyleyuin ...böyle bir sorun var mı yok mu...
mhp'den tutun da..chp...ve demirele kadar...herkes...kürt sorununda hemfikir...
yani şimdiye kadar tanımadıkları kürt realitesini...artık tanıyorlar...
düne kadar kabul etmeyip..bi sürü yasaklarla kan akıttıkları newruz....artık bayram olarak kutlanıyor...
ve hatta...türk newruz'umuz bile var...
demek ki neymiş...yanlışın neresinden dönülürse kardır...
ve bu açılım da...bunca yıllık bir yanlıştan dönmedir...bir milattır...kardeşlik adına...
......
son şehit olan 4 askerimiz için açılan diğer konuda yazdım üzgünlüğümüzü...umarım sende yazmışındır...
hiç bir şey..bir mehmetçiğin bir damla kanından daha önemli değildir...
ve bu konuda da şıunu düşünüyorum....bu açılımın olmamasını isteyen pkk ve işbirlikçileri...4 masum cana kıymıştır...
dikkat etmek lazım...hala kan akıtabilirler...
bu kanın akmasından kim karlıysa...katiller onlardır...
pkk ve ergenekoncular işbirliği içersindedirler...her vatandaşımızın uyanık olması lazım...
....
demek konu sulandırmaya örnek istiyosun sen arkadaşım.....buyur burdan yak...."bu arada emeklilerin aldıgı zam üniversite harçları memurtoplu sözleşmesi benzine ,gıdaya,bilmem kaç defa zam sesiz sedasız hayatımıza giriverdi"....
konu sulandırma ve dahi bulandırma budur...
bu konuyu konuşacaksak ,açarsın bir konu konuşuruz arkadaşım...topu taça atarak ...haksızlığınızın üstünü örtemezsiniz...
......
bu arada espiri ve gülme konuları kendim içindi....sen kafana göre takılabilirsin..(allah bilir sen şimdi bana cevap olarak..."sana mı sorcam,takılırım tabi"...diycen..)
.....
gelelim zaman gazetesine....gerçi siz sanırım reklamını yapmamak için adını yazmadınız ama...ben yazayım...
imdi...evinin önüne bedava bırakılan zaman gazetesinin sayısı bir kaç tane değildir..iyi say....sekiz on dene olması lazım....
walla doğrudur bırakırlar ...
kimbilir belki de..."pimi çekilmiş bomba" konusunda....seni yanlış bilgilendiren gazetelerin önüne set çekmek içindir...
....
içişleri bakanı ve hükümet istese...oy oranı müsait...hiç bir kurumu partiyi,muhalefeti muhatap almaz...
alıyosa...onları "adam" yerine koyduğu içindir...
hükümetin muhatabı "türk milleti" dir...
haa gündem yaratıyo tabi o da...."kardeşlik gündemi"...hani sizin hiç teneffüs etmediğiniz "kardeşlik gündemi"...
imralı adasını olayın dışında tutarak....tek bayrak....tek vatan etrafında bir ...demokratik çözümdür muradımız...:)
(imralı adasını olayın dışında tutarak....tek bayrak....tek vatan etrafında bir ...demokratik çözümdür muradımız... )
eee erdal kardeş zaten sana günlerdir demek istediğimizde zaten bu iti köpeği işin içine katmadan tek vatan ve tek bayrak etrafında oradaki kardeşlerime yapılacak yardımlar zaten buna kimsenin bir itirazı yokki biz ne dedik muhattap alacaksan oradaki insanını muhattap al imralıyı yada onların uşaklarını değil onun dışında kimse farklı konuşmadıki
Diyorsan, çözümün nedir? Ölümlere devam mı? Daha nice kadınlarımız kocasız mı kalsın, daha nice anaların yürekleri mi yansın, daha nice ocaklara ateş mi düşsün? Sen veya yakınlarından biri doğuya gittin mi hiç, şehit verdin mi, yüreğin yandı mı?
kardeslerım ak partını 220 mıllet vekıllerı kurt cok gormeyın ne mutluyum turkum dıyene bunlarıda omrude yetmez
hep söyledim yine söylüyor akp diyetini ödüyor iktidar olmanın bedeli neydi unutanlara kıbrıs neydi kürt sorunu neydi ermeni sorunu neydi fener rum patrikanesi neydi milletin nafaka toplumu haline getirilip çaresiz bırakılması bunun için heryol mubah durmak yok yola devam buyrun kürt acılımına kormayın yada erbakının dediği gibi acılımı olaçak sert mi olaçak kanlı mı olaçak kansız mı olaçak dediği türden ŞEHİT ler veya başkasının bakış acısından kelleler ölmeye devam ediyor diğer taraf demokrasi hak hukuk diye bağırıyor madem yok nasıl sesleri çıkıyor anlamış değilim bıraksak ne ... yiyecekler onlarda bilmiyor yarın birbirlerini yemeye başladıklarında onlara da amerika demokrasiyi getirecektir ama zavallı insanım hem alarım hem giderim şarkısını söyleyerek durmak yok yola devam diyor bakalım yolun sonu nereye gidecek
arkadaşım ezberlediğimiz yorumlarınızı tekrar buyurmuşsunuzAlıntı:
sizin bu ezberiniz bozmak mümkün olmayacak konu ne olursa olsun sizde cevap fiks
1) Baş örtüsü benim sorunum olup olmadıgı konusunda bir yorum yapmadım 7 yıldır sizin fikirlerinizin hüküm sürdüğü bir ortamda baş örtüsü diyeher konuya soktugunuz kimi kime şikayet ettiğinizi anlamadıgımdır siz duymadınızmı birisi çıktı fürüattır demişti
2) Devlet sorunudur diye ortaya koydugunuz aylardır meşgul oldugumuz Tehlikeli buldugum açılımızın iç işleri bakanımız tarafından açıklanan sonunu söylermisiniz tekrar yazayım ben sadece gündem yaratma gündem değiştirme olarak görüyorum
3)Hükümet dileğini yapar sadece bizleri adam yerine koydugu için bize soruyor çok haklısınız ama Hükümet tarafından yapılmak zorunda hissetikleri biz Türkiyenin Tümü değiliz açıklamasını atlamışsınız.???
mesela beni 2005 senesinde amerikan konsoloslugu karşısındaki otelde Dtp lilerle neyin görüşüldüğünü bundan öncede yazdım ankarada bir balıkçıda bir bakanla birer dublecik rakı yudumlayarak ne konuştukları konusunda da adam yerine koyulmak istiyorum zatışahaneniz müsade buyurursa
3)kendi döşediğimiz mayına basılması konusunda bir daha yazayım bu haberin gerçegi varsa mutlaka araştırılmalı sebep olanların mutlaka cezalandırılması gerektigini pimi çekilmiş el bombası konusunda ben olsam aynı cins bombayı o manyagın eline verip patlatırdım bunu 3 defadır yazıyorum ama siz okudugunuz bir konunun sonuna geldiğinizde başını unutma inadınızda devam ediyorsunuz
4) Ben apartmanda oturuyorum kapıya bırakılan gazetenin kaçtane oldugunu saymadım sayısını siz daha iyi bilirsiniz.
5) Hükümet konusunda önce ne haddime oldugunu ardından da başkaları için kendinizde bulduğunuz eleştirme hakkını banada hak verme ali cenaplıgını vermişsiniz. allah razı olsun valla mitinglerde padişah;halife diye açılan pankartları şimdi daha iyi anladım
sizlerin siyasi tahassubunuz dışında söz konusu vatansa gerisi teferruat dır diye düşünen birilerinin oldugunu ne zaman anlayacaksınız allah bilir
sanada hakveriyorum daaa
senğide angladıgm loov
hediii zonk höörk höönk züüttt
6)Türk nevruzu yazmışsınız
Nevruz tüm Türk cumhuriyetlerinde yıllardır kutlanır Hatta osmanlı döneminde nevruz günü yenilmek üzere nevruziye diye eczacılar tarafından yapılan, özellikle hekimbaşı tarafından hazırlanıp saraylılara sunulan bir nevi tatlı macun. manisa merkez camii minaresinden halka atılan mesir macununun atasıdır. sagolun bizim olan bir bayramı bize müjdelemeniz gerçekten hoş sağol
7)emeklilerin aldıgı zam üniversite harçları memurtoplu sözleşmesi benzine ,gıdaya,bilmem kaç defa zam sesiz sedasız hayatımıza giriverdi" sulandırmamı dediniz haksılını örtmek mi dediniz ?? ama başbakınımız Kürt açılımıyla ekonominin düzelecegini söylemişti onun için yazdım ama benmi sulandırıyorum yoksa balık hafızalılarmı unutuyor
8)Evet buyurdugunuz üzere biz hiçtenefüs etmediğimiz kardeşlik gündemini artık tenefüs ediyoruz merak buyurmayınız siz okumadınızmı dinlemedinizmi??
50 bin kişinin toplandıgı barış gününde
EmineAyna: eger operasyonlar durmuş olsaydı o dört asker ölmeyecekti
Ahmet Türk : İmralısız çözüm olmaz Sayın aponun fikirleri alınmalı hatta ortak noktanız Ahmet Türkte kendisi gibi düşünmeyenlere kitap okuyun demokrasiyi ögrenin falan diye akıllar veriyorVallahi aklıma hemen siz geldiniz sizde gogıl amcayı adres gösternmiştiniz hatta falanı okudunuzmu diyordunuz ya
eh kardeşin kardeşle benzer fikirleri akılları olmasından daha doğal ne olabilir
neyse iyi kardeşlikler Dünya Barış gününüz kutlu olsun
ya arkadaş biz eskileri konuşuyoruz
şimdi Gündem Ermeni açılımına dönmüştü ya ermeni açılımımız hayırlı olsun
haydi yola devam