“ Mü’min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, ALLAH onun sebebiyle mü’minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur.”
(Buhari, Marda 1)
Printable View
“ Mü’min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, ALLAH onun sebebiyle mü’minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur.”
(Buhari, Marda 1)
Allahım! Gücüm yettiği kadar ahdine ve va’dine sadâkat gösteriyorum”
(Buhârî, Daavât, 16)
18 – O halde Rabbinizin hangi nimetlerini inkâr edebilirsiniz?
19 – O iki denizi salıverdi, birbirine kavuşurlar.
20 – Fakat aralarında bir engel bulunduğundan, birbirinin sınırını aşmazlar.
* Rahmân Sûresi
Kimin arzusu ahiret olursa, ALLAH onun kalbine zenginliğinden koyar ve işlerini derli toplu kılar, artık dünya ona hakir gelmeye başlar. Kimin hedefi de dünya olursa, ALLAH iki gözünün arasına (dünyanın) fakirliğini koyar, işlerini de darmadağınık eder. Netice olarak, dünyadan da eline, kendisine takdir edilmiş olandan fazlası geçmez.”
(Tirmizi, Kıyamet 31)
“O, sizden öncekilere ALLAH’ın gönderdiği azabtı. (Şimdi) ALLAH onu mü’minlere bir rahmet kıldı. Taun çıkan memlekette bulunan bir kul, kendisine ALLAH’ın takdir ettiği şeyin ulaşacağını bilip, sevap umuduyla sabredip orada kalır ve dışarı çıkmazsa, mutlaka ona şehid sevabının bir misli verilir.”
(Buhari, Tıbb 31)
11 – Ne zaman onlara: “Yeryüzüne fesat saçmayın!” denilse “Biz sadece barışçıyız, ortalığı düzeltmekten başka işimiz yok!” derler. [8,73; 47,11; 2,205]
12 – Gözünüzü açın, bunlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin şuurları yok, farkında değiller.
* Bakara Sûresi
“Ey kavmim! Ölçüyü ve tartıyı adaletle yapın. İnsanlara eşyalarını eksik vermeyin.”
* Hûd sûresi (11), 85
Kim oruçlu iken yalan konuşmaktan ve kötü hareketlerden vazgeçmezse bilsin ki Allah’ ın (cc) onun yemeyi ve içmeyi bırakmasına ihtiyacı yoktur.
* Buhari Savm 8
Oruç ve Kur’an Kıyamet Günü kula şefaat ederler. Oruç der: “Yâ Rabbi! Ben onun yemesine ve zevklerine engel oldum. Beni ona şefaatçi yap.” Kur’an der: “Ben onun gece uykusuna engel oldum. Beni ona şefaatçi yap!” Cenâb-ı Hak tarafından “Şefaatiniz kabul olunmuştur.” Buyurulur.
(Fethür Rabbani, c.18, s.4)
“Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını tacil edip dünyada verir; bir kulu hakkında da kötülük murad ettimi onun günahlarını tutar, Kıyamet günü cezasını verir.”
Tirmizi, Zühd 57, (2398).