Galatasaray teknik Direktörü Feldkamp yarın başlayacak hazırlık kampına tüm futbolcuları götüreceğeni açıkladı. Kalli yerli santrofor alınabilir derken Carrusca'ya sert çıktı...
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, İstanbul'daki çalışmalarda yer alan tüm futbolcuları yarın başlayacak yurt dışı hazırlık kampına götüreceğini söyledi. Takımın yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alman çalıştırıcı, yarın başlayacak yurt dışı kampında İstanbul'daki idmanlara katılan bütün futbolcuların yer alacağını belirterek, ''Sakatlıkları bulunan oyuncular burada kalacak. Carrusca'nın da sakatlığı mevcut. Çalışmalarını o da burada sürdürecek. Burada İspanyolca ve Portekizce bilen bir arkadaşımız kendisi ile birlikte çalışacak'' dedi. Bir basın mensubunun, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in, ''Orhan ve Cihan'a görüşlerimizi bildirdik'' şeklindeki demecini hatırlatması üzerine Feldkamp, şunları söyledi: ''Adnan bey bunu söylemişse, bu onun düşüncesi, benim değil. Öte yandan takımdan gitmeyi düşünen varsa, İsviçre ve Almanya kampında buna karar veririz. Sırf bu iki oyuncu için değil, ihtiyacımız olmayan bir oyuncu olursa bunu da değerlendiririz.'' Feldkamp, Song ve Tomas ile ilgili bir soruyu ise şöyle yanıtladı: ''Basında bu iki oyuncu ile ilgili çok şey yazılıp çizildi. Bu konuda herhangi bir problemimiz yok. Çalışmaları devam ediyor. Yazılıp çizilen şeylerden sonra birçok problemle karşı karşıya kalıyoruz. Bir oyuncuya telefonla aranıp bir şeyler söylendiğinde bile kafası karışıyor. Bunun en güzel örneğini Ümit'te gördük. Ümit ile ilgili 3 gün birtakım şeyler yazıldı ve değerlendirmelerde bulunuldu. Bu konuda menajerler daha dikkatli olmalı ve sessiz düşünmeli. Zaten bir transferde en çok parayı menajerler kazanıyor.''
-''LINCOLN SAKAT''-
Alman çalıştırıcı, dün akşam ve bugün yapılan çalışmalarda yer almayan Lincoln'un ufak bir sakatlığının bulunduğunu belirtti. Bu oyuncunun sağ bacak alt adalesinde ufak bir sakatlığının bulunduğunu kaydeden Feldkamp, ''İçeride hem çalışıyor, hem tedavi oluyor. Özellikle dün yaptığımız çalışmada adalesinde bir zorlanma oldu. Biz de daha fazla zorlamamak için hafif bir tempoyla çalışmasını istedik'' dedi.
-''ALMANYA'DA BÖYLE BİR ŞEY OLSAYDI...
''- Feldkamp, kamp kadrosuna almadığı Arjantinli futbolcu Carrusca'nın işini ciddiye almadığını dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, yaş itibariyle çocuğu olarak gördüğünü ifade ettiği Carrusca'nın, bir an önce takımla birlikte çalışmalara başlamasının kendisini sevindireceğini vurgulayarak, ''Ama bu uzun sürebilir. Almanya'da böyle bir şey olsaydı, 3 aydan sonra sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilirdi. Ama burada öyle değil. Herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. Çok genç bir futbolcu. İşini daha ciddiye almalı. Ama bence fazla ciddiye almıyor'' şeklinde konuştu.
-''BURAYA GELİRKEN HEYECANLANDIM''-
İstanbul'daki çalışmalarda futbolcuları beğendiğini kaydeden Feldkamp, ''Buraya gelirken gerçekten çok heyecanlandım. Kolay değil, birçok şey benim için yeniydi. Birlikte çalışacağım antrenörler, oyuncular, sağlık ekibi gibi. Ama çalışmaya başladığımdan itibaren zaman geçtikçe, futbolcuları ve çevremdekileri tanımaya başladım. Futbolcuları beğendim ve bu beni rahatlattı. Beni rahatsız edecek bir şey varsa o da oyuncuların kendi bölgelerinde rekabet edecek olmaları. Bu güzel bir rahatsızlık olur'' dedi.
-YERLİ SANTRFOR-
Alman çalıştırıcı, santrfor alınması konusunda, yabancı kontenjanlarının dolu olduğunu, ancak iyi bir yerli santrforun transfer edilebileceğini söyledi. Bir basın mensubunun, ''Takımda 5 tane santrfor var, neden hala yönetim santrfor arayışında'' sorusuna ise Feldkamp, ''Evet takımda 5 santrforumuz var. Yabancı kontenjanımız dolu. Yabancı forvetten öte iyi bir yerli olabilir'' yanıtını verirken, ''Bu Gökhan Ünal olabilir mi'' sorusunu da gülerek yanıtsız bıraktı. Feldkamp, yurt dışı kampından kafileden bir gün sonra İstanbul'a geleceğini sözlerine ekledi
14-07-2007, 11:49
CABBARİ
Kupa Kalli felsefesiyle geldi
GS Teknik Direktörü Feldkamp, Sarı-Kırmızılı oyunculara yeni bir oyun kimliği kazandırmak için çalışıyor. Feldkamp, antrenmanlarda oyuncularına adeta ezberlettiği oyun felsefesiyle ilk kupa geldi...
Kalli felsefesi ilk kupayı getirdi
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Sarı-Kırmızılı oyunculara yeni bir oyun kimliği kazandırmak için çalışıyor. Feldkamp, antrenmanlarda oyuncularına adeta ezberlettiği oyun felsefesinin ilk ürünlerini Obi-Cup 2007 Turnuvası'nda şampiyon olarak topladı.
G.Saray'ın iki forveti Özgürcan ve Ümit Karan, ilk kupanın sevincini böyle yaşadı.
Belçika'nın güçlü temsilcisi Anderlecht'i 1-0 yenen Sarı-Kırmızılılar, finalde de İsviçre'nin kalbur üstü takımlarından Young Boys'u 3-1 yenerek Feldkamp yönetiminde ilk kupasını kazandı. Kazanılan kupadan çok oyuncularının saha içinde, oyun felsefesine uygun futbol oynamaları, başarılı teknik adamın yüzünü güldürüyor. Feldkamp, antrenmanlarda felsefesini oyuncularına özenle işliyor. Yapılan her hataya anında müdahale ediyor, ikazlarına kulak asmayanları sert bir dille uyarıyor. Oyuncuların isminden çok sahadaki mücadelelerine ve performanslarına önem veriyor.
Feldkamp'ın oyun sisteminin temelinde topu devamlı ileriye oynama kuralı var. Bu sezon topu ayağında çok tutan, şov yapmayı seven oyuncuların işi bir hayli zor olacak gibi gözüküyor. Zaten Hasan Şaş ve Arda Turan'ın bu konuda sıkıntı çektiğini antrenmanlarda bile görüyoruz. Alman çalıştırıcı, bırakın çalım atmayı, oyuncularının kendi yarı alanlarında pas yapmasına bile tahammül edemiyor. Böyle durumlarda hemen oyunu kesiyor, "Pas yapıyorsunuz; ama daha rakip yarı sahaya gidemediniz. Hâlâ kendi alanınızda oynuyorsunuz." diyerek oyuncularını sert bir dille uyarıyor. Taç atışları, serbest atışlar bile artık hep ileriye kullanılıyor. Bu tür atışları geriye yapan oyuncular tecrübeli teknik adamın hışmına uğruyor. Bu yüzden topu ayağına alan her oyuncu rakip alandaki takım arkadaşını arıyor. Bu sistemde Sarı-Kırmızılı oyuncular, hem hızlı oynuyor hem de çok çabuk rakip alana geçiyor. Topu hücuma hızlı çıkaran Galatasaray, bu sayede hem Anderlecht hem de Young Boys karşısında çok fazla gol pozisyonuna girmeyi başardı.
Frikiklere büyük önem veriyor
Sarı-Kırmızılı takımın uzun süredir frikikten gol atmadığını artık herkes biliyor. Galatasaray adına son frikik golünü Teknik Direktör Hagi döneminde Brezilyalı oyuncu Conceiçao atmıştı. Feldkamp da bu sorunu çözmek için antrenmanlarda frikik çalışmaları yaptırıyor. Frikik atışlarının baş aktörü ise şüphesiz Brezilyalı Lincoln. Antrenmanlarda attığı frikik gollerinin yarısını maçlarda atarsa, Galatasaray bu sezon frikiklerden çok puan toplar. Lincoln dışında Volkan Yaman da sert ve düzgün vuruşlarıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda Sabri Sarıoğlu hatta genç Ferhat Öztorun bile frikik atmaya aday isimler olarak ön plana çıkıyor. Sadece frikik değil, antrenmanların büyük bir bölümü şut çalışmalarıyla geçiyor. Artık her antrenmandan sonra şut çalışması yapmak bir prensip haline geldi. Anderlecht maçında Sabri'nin, Young Boys karşısında da Barış'ın attığı bu goller, bu çalışmaların birer meyvesi adeta.
Bu sezon kanatlarda forma giyen oyuncuların işleri bir hayli zor olacak gibi gözüküyor. Çünkü Feldkamp, bu oyuncuların bir piston gibi ileri geri gidip gelmelerini istiyor. Şu anda bu görevi en iyi şekilde sağ kanatta Sabri Sarıoğlu yapıyor. Hem kalesini savunuyor hem de her fırsatta ileri çıkarak rakip kaleye düzgün ortalar yapıyor. Anderlecht maçında rakip kaleye en çok giden ve orta yapan oyuncuların başında Sabri geliyordu. Aynı şekilde sol kanatta ise Volkan, ceza alanına yaptığı sert ortalarla Feldkamp'ın gözüne girmeyi başardı. Sarı-Kırmızılı takımın bu maçta attığı iki gol kanat ortalarından geldi. Teknik Direktör Feldkamp'ın iş disiplinini görüp de şaşırmayan kimse yok. Obi-Cup 2007 Turnuvası'nda Anderlecht ve Young Boys maçları öncesi son antrenmanları maçın oynanacağı statta yaptırarak hem iş disiplinini hem de özel maçlara bile ne kadar büyük önem verdiğini herkese gösterdi.
14-07-2007, 11:50
CABBARİ
Cimbom 12'den vurdu
İlk kez Young Boys önünde görücüye çıkan 7 yeni isim, otoritelerden geçer not aldı. Galatasaray, kazanma azmi ve mücadele gücüyle alkış topladı
Orkun Uşak
Anderlecht maçının ikinci yarısında, Young Boys mücadelesinde ise 90 dakika forma giydi. İlk başlarda tutuktu. Yan toplarda hatalar yaptı. Ancak birebirlerde ve cepheden gelen atakları önlemede çok kritik kurtarışlara imza atarak güven verdi.
Servet Çetin
Sadece Young Boys ile oynanan final maçında yer aldı. Alışık olmadığı savunmanın sağ kanadında görev yaptı. Yüksek toplarda etkiliydi. Hücuma çıkışları iyiydi ancak dönüşlerde biraz ağır kaldı. Kendine güveni tamdı. Cim Bom’un savunmasına güç katacağını belgeledi.
İsmael Bouzid
Doğal olarak ilk kez oynamanın tutukluğunu yaşadı. Hava toplarındaki başarısını, Song ile uyumunda pek gösteremedi. Teknik kapasitesi alışılagelmiş stoperlerden iyiydi. Bunu da, ‘dan-dun’ yerine, savunmadan isabetli paslar çıkartarak kanıtladı.
Volkan Yaman
Kırk yıllık Galatasaraylı gibiydi. Sol kanatta genç Anıl’la çok iyi anlaştı. Savunmaya desteği mükemmel derecedeydi. Ancak aynı sözleri, şimdilik kaydıyla hücuma katkısı için söyleyemeyiz. Demek ki, Fatih Terim’in kendisine milli formayı vermesi boşuna değilmiş.
Barış Özbek
Galatasaray forması altındaki ilk maçında güzel bir gol atması, hem kendine olan güvenini artırdı, hem de taraftarların ondan beklentisini... Çok yönlü bir futbolcu. Bu özelliğiyle Feldkamp’ın jokeri olacak gibi gözüküyor. Sağ kanadı etkili kullandı.
Linderoth
Günümüz futbolunda takımların temel taşlarında olan savunma ağırlıklı orta saha oyuncusu nasıl olur, bundan güzel örnekler sundu. Hata yapmadı mı? Tabii ki yaptı, yapacak da... Ama konsantrasyonu, yerinde müdahaleleri ve yer tutuşlarıyla güven verdi.
Serkan Çalık
Çok çalışkandı. 85 dakika usanmadan hücum pres yaptı. Rakip savunmanın üzerine korkusuzca gitti. Ceza alanı içinde mikser gibiydi. Lincoln’ün paslarıyla beslenmeye başlandığında, önemli işlere imza atacağını gösterdi. Young Boys maçının en iyilerindendi.
14-07-2007, 11:52
CABBARİ
Cimbom'un son bombası Baptista
İsviçre'den İspanya'ya geçen Haldun Üstünel ile Adnan Sezgin, Real Madrid ile Baptista için pazarlıklara başladı. Sambacı da teklife sıcak bakıyor...
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Her transferde onlar var
Lincoln aracılığıyla Kevin Kuranyi konusunda nabız yoklayan Galatasaray’da flaş gelişme... Kafile dün İsviçre’den Almanya’ya geçerken, gözler bu sezon bütün transferlerde başrolü oynayan yönetici Haldun Üstünel ile Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin’i aradı. Ancak telefonlarını da kapatan ikilinin, apar topar İspanya’ya uçtuğu ortaya çıktı. Yabancı forvet arayışını sürdüren Sarı-Kırmızılılar’ın buradaki ilk durağı Real Madrid oldu. Madrid’de Real’li yöneticilerle masaya oturan Üstünel ile Sezgin’in, Julio Baptista’yı İspanyol devinden resmen istediği vurgulandı.
Cassano başlamadan bitti!
Fenerbahçe’nin de talip olduğu Baptista’nın, Saviola transferi sonrasında forma şansı yok denecek kadar azaldı. Capello istemediği için geçen sezon Arsenal’da kiralık oynayan Brezilyalı yıldıza, Schuster’in de sıcak bakmadığı ve Baptista’nın Madrid’den ayrılmayı düşündüğü bildirildi. ‘Tank’ lakaplı Sambacı’yı çok isteyen Cim Bom’u bu transferde zorlayacak en önemli konu, 10 milyon Euro’yu aşan bonservis bedeli. Bu arada tarafların Cassano için de fikir alışverişinde bulunduğu, ancak İtalyan yıldızın Türkiye’yi düşünmediği belirtildi. Diğer yandan Aslan’ın Morientes için de Valencia’nın nabzını yokladığı kaydedildi.
14-07-2007, 11:53
CABBARİ
Mondi: Ben varken niye transfer yoktu?
Galatasaray'ın yeni transferlerini beğendiğini söyleyen Mondragon, "Keşke benim zamanımda yapsalardı, şampiyon biz olurduk" dedi...
Galatasaray'ın eski Christoph Daum'un çalıştırdığı Köln'ün ise yeni kalecisi Mondragon Almanya'da özel açıklamalar yaptı. İşte Kolombiyalı file bekçisinin Galatasaray'dan ayrılışından, yerini alacak Aykut ve Orkun'un rekabetine kadar bir çok konu hakkındaki görüşleri... "Galatasaray benim için çok önemli bir takım. Ama şartlar ayrılmamı gerektirdi. Bir senelik daha kontratım vardı. Başkanımızdan 1 seneden sonrası için 1+1 yıllık sözleşme garantisi istedim. Başkanım da dürüstçe bu garantiyi veremeyeceğini söyledi. 36 yaşında Köln'den 3 yıllık teklif alınca kabul etmek durumunda kaldım." "Bunu kimse bilmez ama bir yıllık kontratıma karşılık olarak bonservisimi alabilmek için alacaklarımın yüzde 60'ını Galatasaray'dan almadım." "Galatasaray'la pazar günü (yarın) bir hazırlık maçı oynayacağız. İnanın şimdiden çok heyecanlıyım."
KALE İÇİN FAVORİSİ AYKUT
"Bana göre Aykut ve Fevzi iyi kalecilerdi. Şimdi Fevzi gitti. Galatasaray'da rekabet Aykut ve Orkun arasında geçecek. Orkun'un maç tecrübesi daha fazla. Ankaragücü ve Erciyes'te devamlı oynadı. Aykut'un Orkun'a göre tecrübesi az ama daha avantajlı. Çünkü Aykut az da olsa Galatasaray'ın kalesini korudu. Galatasaray kalesini korumak o kadar kolay bir iş değil." "Galatasaray bu sezon çok iyi transferler yaptı. Bu transferleri geçen sezon yapsak şampiyon olurduk. Keşke benim zamanımda yapsaydılar. (Gülüyor) Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın transferlerini de göz ardı etmemek lazım."
14-07-2007, 11:54
CABBARİ
Aslan'da aşı tuttu
Sarı-kırmızılı yönetim, göreve getirdiği 73 yaşındaki Feldkamp'a ve transfer ettirdiği oyuncularına tam not verdi...
Aslan'da aşı tuttu!
Takımlarının İsviçre'de oynanan hazırlık maçlarında sergilediği futboldan ve özellikle yeni oyuncuların daha ilk maçta ortaya koydukları performanstan son derece memnun kalan Başkan Özhan Canaydın ve beraberindeki yöneticilerin, Alman çalıştırıcıyı tebrik ettikleri, takımın gösterdiği gelişimden duydukları memnuniyeti dile getirdikleri öğrenildi.
Yönetimin, Anderlecht karşısına tamamen eski oyunculardan kurulu bir 11'le çıkan, ikinci maçta ise Lincoln haricindeki tüm yeni futbolcularını sahaya süren Feldkamp'a bunun nedenini sorduğu, Alman hocanın ise "Eski ve yeni oyuncuları ayrı ayrı göstermek istedim. Ayrıca herkes takımda oynayabilmek için nasıl olması gerektiğini anladı" yanıtını verdiği kaydedildi.
Lincoln'ün sakat olmamasına karşın her iki maçta da oynamaması nedeniyle hem kombine satışları açısından, hem de sponsorlarla yapılan anlaşmalar yüzünden zor durumda kalan yönetimin buna rağmen Feldkamp'a destek verdiği bildirildi.
Başkan Özhan Canaydın'ın da maçtan sonra görüştüğü Alman hocaya, yabancı forvet sorununu kısa sürede çözeceğini söylediği ifade edildi. Yöneticilerin gurbetçi yıldızlar Serkan Çalık ve Barış Özbek'i ayrıca kutladıkları, Başkan Canaydın'ın da İsveçli yıldız oyuncu Linderoth'un oyununu çok başarılı bulduğu bildirildi.
14-07-2007, 11:55
CABBARİ
Lincoln: En büyük taraftar bizde
Galatasaray'ın flaş transferi Lincoln, yeni takımındaki ilk günlerini Brezilya'nın Globoesporte gazetesine değerlendirdi. Lincoln taraftarların ilgisini ön plana çıkardı...
"En büyük taraftar bizde"
Galatasaray'ın flaş transferi Lincoln, yeni takımındaki ilk günlerini Brezilya'nın Globoesporte gazetesine değerlendirdi. Yıldız oyuncu, Türkiye'deki futbol anlayışına ve Galatasaray taraftarına hayran kaldığını belirtti, "Kamp yaptığımız ülkedeki antrenmanlara bile binlerce kişi geliyor. Bu futbol aşkını sanırım başka hiçbir yerde bulamazsınız. Galatasaray'da yaşadıklarım her gün beni biraz daha şaşırtıyor. Taraftarın bu ilgisinden anladık ki, dünyanın en büyük taraftarı bizde" dedi.
Teknik Direktör Feldkamp'ın antrenman sistemini de değerlendiren Brezilyalı oyuncu, "Ben Schalke'deki çalışmaların çok sert geçtiğine inanırdım. Ama burada uyguladığımız idman programı çok daha üst düzeyde. O kadar sert oynuyoruz ki, antrenmanlarda sanki karşınızda çok ciddi bir rakip varmış gibi. Kazanmak için herkes büyük bir hırs içinde" yorumunu yaptı.
Aile havası hakim
Takım arkadaşlarının kendisine gösterdiği ilgiyi asla unutamayacağını kaydeden Lincoln, "Takım içinde bir aile havası yaşanması için her türlü koşul var. Bizi hemen kendilerinden biri gibi görüyorlar. Hayatımda ortama en çabuk alıştığım kulüp Galatasaray oldu. Zaten buraya gelen bir yabancının adaptasyon sorunu yaşayacağına inanmıyorum" diye konuştu.
Brezilyalı yıldız, belli bir dönem lisans problemi yaşayacağını söyledi, "Çünkü Türkçe o kadar da çabuk öğrenilecek bir dil değil. Ama Galatasaray çok kaliteli ve kültürlü insanlarla dolu. Burada herkes en az bir yabancı dil konuşabiliyor. Ve sorunlarınızı kolayca çözebiliyorsunuz. Özellikle başta Başkan Özhan Canaydın olmak üzere tüm yöneticiler rahat etmem için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak hepsinin bize söylediği tek şey var, o da şampiyonluk ve başarı. Onlara şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, hiç endişe etmesinler. Bu kadro hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da büyük başarılara imza atacak güçte. Özellikle UEFA Kupası'nda ses getireceğimizi düşünüyorum. Taraftara da mesajım; içleri rahat olsun. Büyük bir takıma geldim ve bunun bilinci içinde tüm gücümle savaşacağım" ifadelerini kullandı.
21-07-2007, 12:15
CABBARİ
Canaydın ile Kalli arasında ilk kriz
Sarı-kırmızılı ekibin Almanya'daki hazırlık kampındaki hazırlık maçlarda yeni transfer Lincoln'ün oynatılmaması Özhan Canaydın'la Kalli'yi karşı karşıya getirdi.
Canaydın, sarı-kırmızılı ekibin Almanya'daki hazırlık kampında yaptığı maçlarda yeni transfer Lincoln'ün oynatılmamasıyla ilgili, ''Herhalde hocamız taraftarın senelerdir hasret kaldığı 10 numara arzusunu ilk kez Türkiye'de göstermek istiyor'' dedi.
Canaydın, Digitürk Lig TV'de katıldığı programda Seyrantepe'deki stat projesiyle ilgili bilgiler verip, çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.
Yeni transfer Lincoln'ün hazırlık maçlarında oynatılmamasını taraftarların merak ettiği ifade edilerek yöneltilen soruya Canaydın, şöyle yanıt verdi:
''Sakatlığı yok, pırıl pırıl. Esprili, keyifli, takıma neşe veren bir oyuncu. Linderoth da çok kibar ve beyefendi. Fakat sahada çok agresif, motive olmuş, mücadele eden bir oyuncu. İkisi de güzel anlaşım içinde. Yerli transferlerimiz de öyle. Güzel bir ahenk var. Lincoln, herhalde hocamız senelerdir taraftarın hasret kaldığı 10 numara arzusunu ilk kez Türkiye'de göstermek istiyor. Öyle düşünüyorum. Başka hiçbir problem yok, o da hocamızın görüşü.''
Yıldız bir transfer daha yapıp yapmayacakları sorusu üzerine, bu sezon en büyük transferlerinin, Seyrantepe projesinin ihalesi yapılarak hayata geçirilmeye başlanması olduğunu ifade eden Canaydın, ''Futbol A.Ş genel müdürümüz çalışıyor. İnşallah daha transfere zaman var, bir şeyler olur'' dedi.
Seyrantepe projesi ihalesinin başlaması nedeniyle çok mutlu olduğu görülen ve ''Bugün bir bayram günü'' diyerek sevincini dile getiren Özhan Canaydın, ''Kimse endişelenmesin. Galatasaray'ın istediği stat yapılacaktır. Stadın yapımı için 720 gün süre konmuş ama, 20 ay gibi bir zamanda biteceğini tahmin ediyorum'' diye konuştu.
21-07-2007, 12:16
CABBARİ
G.Saray'da hazırlıklar sürüyor
Yeni sezon hazırlıklarını Duisburg'da sürdüren Galatasaray kampın 14. gününe sabah 08:00'de kros çalışmasıyla başladı.Günün 2. antrenmanı ise saat 10:45'de XXL spor tesislerinde yapıldı...
G.Saray'da hazırlıklar sürüyor
Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, yarın oynanacak olan VFL Bochum-Galatasaray karşılaşması öncesinde Bochum Rewirpower Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına katılırken, takımımız 1.5 saat süren bir çalışma yaptı.
Isınma ve pas çalışmasının ardından tam sahada 1 saat süren çift kalede ter döken futbolcular saat 12:45'de yenilecek öğle yemeği için kamp yapolan Landhaus Misler Otel'e döndüler.
4-4 berabere biten çift kalede Kırmızı takımın gollerini Necati (2), Lincoln ve Ayhan atarken; Sarı Takım'ın golleri Hasan Kabze (3) ve Volkan'dan geldi.
Kırmızı Takım: Orkun, Orhan, Bouzid, Emre, Cihan, Ayhan, Mehmet Güven(Sabri), Lincoln, Okan, Ümit Karan, Necati
Sarı Takım: Aykut (Fırat), Anıl(Ferhat), Tomas (Song), Servet, Volkan, Mehmet Topal, Barış, Linderoth, Arda, Hasan Kabze, Serkan (Özgürcan)
Galatasaray, günün 3. antrenmanını saat 17:30'da XXL tesislerinde yapacak.
Galatasaray, 21 Temmuz Cumartesi günü saat 20:00'de oynanacak olan VFL Bochum karşılaşması sonrasında 22 Temmuz Pazar sabahı İstanbul'a dönecek.
21-07-2007, 12:17
CABBARİ
G.SARAY’IN genç transferleri Serkan ve Barış, başarılı olmak için geldiklerini söyledi. Serkan “İstanbul ve Türkiye çok farklı. Burada yok olup giden gurbetçileri çok gördük, tedbirimizi alıyoruz. Tecrübeli ağabeyler bize yardımcı olacak. Şimdilik tesislerde kalacağız. Büyük şehirde kaybolmak istemiyoruz. Biz daha yeni geldik ama lig başlayınca taraftarlar bizi daha iyi tanıyacak. Türk Milli Takımı’nda oynamak isterim ama teklif nereden gelirse orada oynayacağım. Türkiye’de de herkes Lincoln’ün kim olduğunu görecek” dedi.
Barış ise şöyle konuştu: “Türkiye’den teklif gelmediği için Alman Ümit Milli Takımı’nda oynuyorum. Türkiye’den davet gelmezse yapacak bir şey yok. Feldkamp bizim için büyük avantaj ama G.Saray’a sadece onun için gelmedim. Alex ile Lincoln farklı. Ne olacağını ligde göreceğiz.”