Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
İlk 15 haftada 8 galibiyet, 4 beraberlik, 3 yenilgi alan Kartal, geçen sezon da aynı istatistiklere imza atmıştı.
2007-08'de teknik direktör Ertuğrul Sağlam'la 15 haftalık dönemde 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 28 puan toplayan Beşiktaş, bu sezonun aynı döneminde de 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi ile yine 28 puana ulaştı. Sağlam yönetiminde geçen sezon lige iyi başlayan ve üst üste galibiyetler alan, daha sonra inişli çıkışlı grafik çizen Beşiktaş, bu sezona da iyi başlamış, daha sonra aynı şekilde inişler çıkışlar yaşamıştı.
GEÇEN YILIN KOPYASI Geçen sezonun adeta kopyasını yaşayan Beşiktaş, son 2 yılda 11 ile 15. arasındaki haftalarda da adeta aynı anları yaşadı. Geçen sezonda 11 ile 15. haftalar arasında 5 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlikle 7 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, bu sezon aynı dönemde 5 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgi ve beraberlik elde edip yine 7 puana ulaştı. Beşiktaş, bu 2 yılda F.Bahçe'ye, Kadıköy'de iki maçta da 2-1 yenilerek ilginç bir olaya daha imza atmış oldu.
15-12-2008, 19:11
sarıkanarya_41
Tello'ya baskı
Denizli, "Derbiye yetiştirin" talimatı verdi, doktorlar seferber oldu. Şilili oyuncu ise ağrılarından şikayetçi.
YAKIN MARKAJ
A.Gücü galibiyetiyle zirveden kopmayan Beşiktaş'ta derbi seferberliği başladı. Teknik direktör Mustafa Denizli, cezalı Sivok ve İbrahim Üzülmez dışında G.Saray maçına tam kadro çıkma istediğini söyledi. Sakatlığı nedeniyle son maçta forma giyemeyen Tello ve Serdar Kurtuluş'un derbiye yetiştirilmesine çalışılıyor. Denizli özellikle Tello'nun durumunu yakından takip ediyor, doktorlardan tedavi hakkında bilgi alıyor.
YETİŞECEKLER Mİ? Ağrılarının sürdüğünü belirten Tello ise, "F.Bahçe maçında oynayamamıştım. G.Saray derbisini de tribünden izlemek istemiyorum. Umarım maç saatine kadar iyileşirim" diye konuştu. Bugün kontrolden geçecek Tello'nun ve çarşamba günü takımla çalışması bekleniyor. Tedavisine devam edilen Serdar Kurtuluş'un da derbiye yetişeceği öğrenildi. Denizli'yi tek düşündüren iki oyuncunun da kondisyon eksiğinin olması.
sarıkanarya_41
Titre De Sanctis
A.Gücü maçında kaçırdığı gollerin acısını derbide çıkarmayı hedefleyen sambacı, "G.Saray'a yine golümü atacağım" dedi.
ÇOK ÜZGÜNÜM
Beşiktaş'ın önceki akşam Ankaragücü ile oynadığı maçta birçok net gol fırsatını değerlendiremeyen Mert Nobre, G.Saray kalecisi De Sanctis'i gözüne kestirdi. Ankaragücü önünde kaçırdığı gollere çok üzüldüğünü belirten Nobre, "Gol atmayı çok istedim ama olmadı. Bence takım olarak bu kadar pozisyona girmemiz de çok önemliydi. Kazandığımız için mutluyum" diye konuştu. ALTI GOLÜ VAR Bugüne kadar F.Bahçe ve Beşiktaş formasıyla G.Saray'a 6 gol attığını hatırlatan siyah-beyazlı oyuncu, "G.Saray'a gol atmayı seviyorum. Pazar günü yine gol atacağım. G.Saray kalecisi De Sanctis beni durduramayacak" diye iddialı konuştu. Nobre, maçın zor geçeceğini kayderek, "G.Saray iyi bir hava yakaladı ama biz de çok hırslı bir takımız. Onları sahalarında yeneceğiz" ifadesini kullandı.
sarıkanarya_41
Yarıştan kopmayız
Mustafa Denizli: Zirveden kopmazsak şampiyon olabiliriz. Derbide hedefimiz galibiyet.
Teknik direktör Mustafa Denizli, NTV Spor'da yayınlanan "Yüzde 100 Futbol" programında Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını değerlendirdi. Yarıştan asla kopmayacaklarını belirten Denizli, "Liderle aramızdaki 3-4-5 puan farkını korursak şampiyonluğa ulaşabiliriz. Fark açılırsa sorun olur" dedi.
Derbi üzerine de konuşan Denizli şunları söyledi: "Galatasaray'ın Benfica ve Hertha maçlarına bayıldım. Yarışını sürdüren ve ofansif olarak ***if veren bir takım. Onların bu gidişi bizi korkutmuyor ama bazı şeyleri düşünmemize yol açıyor. Derbi maçta gerekli tedbirleri alıp galip gelmeye çalışacağız."
sarıkanarya_41
Sami Yen'den mutlu döneriz
A.Gücü maçından sonra taraftarın, "G.Saray'ı yenmeden İnönü'ye gelmeyin" tezahüratına Rüştü'den cevap geldi. Tecrübeli kaleci, "Bu sezon takımımıza derbi sevinci yaşatamadık. G.Saray maçında bunu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Rüştü şöyle konuştu: "Maçın, Türk futbolunun 2 büyük takımının isimlerine yakışmasını diliyorum."
15-12-2008, 19:12
sarıkanarya_41
İbre bizden yana
Asbaşkan Levent Erdoğan, "A.Gücü maçını stres altında kazandık. Derbi farklı olacak. G.Saray'ı yeneceğiz" dedi.
A.Gücü galibiyeti Beşiktaş'ta moralleri düzeltirken yönetim de gözünü derbi maçına çevirdi. Asbaşkan Levent Erdoğan, hafta sonunda G.Saray'ı yeneceklerini iddia etti. Erdoğan, derbiyi yönetecek hakemi de uyardı.
"Yaşanacak puan kayıpları bizi zirveden uzaklaştırabilir. Bu nedenle hakemlerin çok dikkatli olması gerekir" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Stres altında olsak bile A.Gücü maçını kazandık. Derbi çok farklı olacak, 3 puan bizim."
sarıkanarya_41
Özkan'a Denizli nasihatı
A.Gücü maçında oyundan çıkarken bazı taraftarların yuhaladığı Serdar Özkan büyük üzüntü yaşarken, genç futbolcuya teknik direktör Mustafa Denizli sahip çıktı. Denizli, "Futbolda bunlar olur. Kendini bırakma. Daha çok çalış ve futbolunla kendini alkışlat" dedi.
sarıkanarya_41
Canım anneme
Ekrem Dağ, galibiyeti tedavi gören annesine hediye etti.
Beşiktaş'ın A.Gücü ile oynadığı maçta futboluyla alkış olan Ekrem Dağ, "Beni alkışlayan taraftarlara teşekkür ediyorum. Annemin morale ihtiyacı var, çünkü kanser tedavisi görüyor. Taraftarın beni alkışlamasına en çok annem sevindi" dedi.
sarıkanarya_41
Tandoğan fırsatı tepti
A.Gücü maçında sağ kanatta görev yapan Ali Tandoğan performansıyla herkesi şaşırttı. Hücuma da fazla destek veremeyen tecrübeli oyuncunun moralinin bozuk olduğu belirtiliyor. Denizli, Tandoğan ile konuşarak "Kendini topla" dedi.
15-12-2008, 19:13
sarıkanarya_41
Derbide canla başla savaşırız
G.Saray derbisinde cezalı Sivok'un yerine stoper olarak görev yapması beklenen İbrahim Toraman iddialı konuştu. G.Saray'ın golcülerine geçit vermeyeceklerini söyleyen tecrübeli futbolcu, "Sami Yen'den zaferle çıkmak için tüm gücümüzle savaşacağız" diye konuştu.