Avrupa Kupaları'nın deneyimli takımı G.Saray bugün 216. sınava çıkacak. Sarı-kırmızılı takım Avrupa arenasında oynadığı 215 maçın 80'ini kazandı, 82'sini kaybetti, 53'ünde ise berabere kaldı. Cimbom bu maçlarda rakip filelere 284 gol göndermeyi başarırken kalesinde ise 314 gol gördü.
18-02-2009, 03:24
sarıkanarya_41
Forvetleri zımba gibi
Bordeaux, bu sezon Fransa Ligi'nin en golcü (24 maçta attığı 40 gol) takımı. Arjantinli forvet Fernando Cavenaghi 12 golle takımın en skoreri. Cavenaghi'yi 7 golle Marouane Chamakh izliyor.
sarıkanarya_41
Chalme oynamıyor
Bordeaux'da sağ bek Chalme cezalı. Teknik direktör Blanc'ın Diawara'ya yer vermesi bekleniyor. Fransız ekibinde Gourcuff, Diawara, Jurietti ve Chamakh kart görürlerse cezalı duruma düşecek.
sarıkanarya_41
Blanc, Kewell'ı sordu
Bordeaux teknik direktörü Laurent Blanc, "Kewell'ın oynayıp oynamayacağını çok merak ediyorum" dedi. Servet, Meira ve Arda'yı beğendiğini belirten Blanc, "Gol yemeden kazanmalıyız" diye konuştu.
23-02-2009, 23:16
sarıkanarya_41
Skibbe dönemi sona erdi
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Kocaelispor karşısında alınan 5-2'lik yenilgiden sonra Galatasaray yönetimi Teknik direktör Skibbe'nin görevine son verdi..
Skibbe'ye veda
Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, teknik direktör Michael Skibbe'nin bugün itibarıyla görevine son verildiği duyuruldu.
Yapılan kısa açıklamada, ''Görevde bulunduğu süre içerisinde karşılıklı anlayış ve dostluk çerçevesinde sürdürdüğümüz ilişkimiz doğrultusunda Sayın Michael Skibbe'ye bugüne kadar olan hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında da başarılar dileriz'' denildi.
sarıkanarya_41
Galatasaray Korkmaz'a emanet
Alman teknik adam Michael Skibbe'yle yollarını ayıran Galatasaray yönetimi teknik direktör arayışlarını hızlandırırken, takımın unutulmaz isimlerinden Bülent Korkmaz'la anlaştığı öğrenildi.
Kocaelispor karşısında Ali Sami Yen Stadı'nda alınan 5-2'lik tarihi yenilginin ardından Alman teknik direktör Michael Skibbe'yle yollarını ayıran Galatasaray'da teknik direktörlük görevine eski kaptanlardan Bülent Korkmaz getirildi. Takımın efsane isimlerinden George Hagi'ye teklif götüren Galatasaray yönetiminin olumsuz cevap aldığı bildirildi. Hagi'nin kısa süreli sözleşme teklifini reddettiği ifade edildi.
Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı efsane takımın kaptanı Bülent Korkmaz'ın 1,5 yıllık sözleşmeye imza atacağı ifade edildi.
sarıkanarya_41
"Hayal kırıklığına uğradım"
Galatasaray'da Kocaelispor karşısında alınan 5-2'lik ağır mağlubiyetin ardından görevine son verilen Skibbe, Florya Metin Oktay Tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi.
Alman teknik adamın oldukça üzgün göründüğü basın toplantısında yaptığı açıklamaların ayrıntıları şöyle;
"Bugunkü buluşmamızın sebebini zaten duymuştunuz. Galatasaray Kulubü, teknik direktörlük görevini başka bir sorumluya verme kararı aldı. Bu kararın sebebi olarak da ikinci devre yani kıştan sonra çıktığımız maçlarda sportif açısan istenilen sonuçların alınamaması gösterildi.
Biz bu sene çok zor bir lig yaşadık, sezon içinde ağır darbeler de aldık. Sportif açıdan başarısızlıklar da var. Ancak bir çok da sakatlık yaşadık. Kulübümüzün de bunları giderecek maddi olanaklara sahip olmaması da bizim elimizi kolumuzu bağladı. Oynadığımız futboldan dolayı son iki lig maçımızda hayal kırıklığına uğradım.
Benim için Galatasaray çok iyi bir noktaydı. Tabii bu maceraya girdikten sonra daha iyi bir son olarak bitirmeyi isterdim. Galatasaray kulübüne ve takımıma perşembe günkü Bordeaux maçında başarılar diliyorum. Galatasaray'da benimle beraber çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tabii ki sizler içinde geçerli medya olarak. Hem yazılı hem de görsel basının çok olmasından dolayı işinizi çok agresif yapmak durumdasınız, bu sizin işinizin bir parçası bunu anlayışla karşılıyorum.
Özelikle bunu bir daha söylemek istiyorum. Benim en çok hoşlandığım konu takımla birlikte çalışmalarımdır. Ama buna rağmen bizim en büyük eksiğimiz defansif alanda istediğimiz performansı gösteremememiz oldu. Bir takımın başarı çok güzel ve agresif oynayan değil; defansif anlamda sağlam duranlardır. Bunu özellikle ligde devamlı olarak gösteremedik. Ama bunun tam eksine UEFA maçlarında çok iyi bir defansif oyun gerçekleştirdik. Bana bundan sonra kulüp çalışanlarına ve sizlere sağlıklı günler dilemekten başka bir şey kalmadı."
"3-3 YAPSAYDIK BURADA OLMAZDIK"
Kocaelispor maçında alınan 5 - 2'lik mağlubiyetin görevden alınmasında büyük rol oynadığını da belirten Skibbe, ''Bu tip ayrılıklar profesyenel futbol kariyerinde hiç bir zaman şaşırtıcı değildir. Takımın sahada aldığı skorlar ve sonuçlarla yaşamak zorundasınız. Dün de olduğu gibi bir hocanın gitmesini veya kalmasını çok kısa anlar belirliyor. Dün akşam skoru 3-3'e getirebilseydik veya iki dakika sonra gol yemeseydik bugün burada bu konuşmayı yapmıyor olabilirdik." dedi.
Alman teknik adam konuşmasını şöyle tamamladı;
''Galatasaray benim için çok önemli bir deneyimdi. Yurt dışına gittiğiniz zaman sizi orada nelerin beklediğini hiçbir zaman öngöremiyorsunuz. Bazen istediklerinizi yapamıyorsunuz. Değiştimek istediklerinizi gerçekleştiremiyorsunuz. Ben buna rağmen yurtdışında çalışmaya devam etmek istiyorum çünkü burada çok önemli tecrübeler edindim.
İnsani açıdan takımım beni hayal kırıklığına uğratmadı ancak sportif açıdan bazen hayal kırıklığına uğradım. Başarının anahtarı takım oyununda gizlidir. Bizim takımımızın iyi bir kalitesi var. Takım olarak saha içinde disiplinli olduğumuz zaman ve topu basit bir biçimde oynadığımızda başarılıydık. Biz bu konularda yüksek düzeydeki maçlarda başarılı olduk ama bunun tam tersi biçimde ligde bazı maçlarda başarısız olduk.''
(CİHAN)
23-02-2009, 23:17
sarıkanarya_41
Geliyor 5 kardeş
G.Saray, Kocaelispor'a Ali Sami Yen'de tarihi bir fark ile yenildi. Körfez ekibine 3 puanı adeta altın tepside sunan Skibbe istifaya davet edildi!
Dört Büyükler'in belalısı Taner Gülleri, Ali Sami Yen'de 'four-trick' yaptı! yaptı! Küme düşmesine kesin gözüyle bakılmaya başlanan Kocaelispor, dün tarih yazdı, inanılması güç bir skora imza attı. Aslan, 11 yıl sonra evinde 5 gol yedi.
Galatasaray, 15'te Mehmet Topal'ın golü ile öne geçti. 24'te gecenin yıldızı Taner Gülleri sahneye çıktı ve skoru eşitledi: 1-1. 35'te Murat Hacıoğlu, durumu 2-1'e getirdi! 2. yarıda hatasından dönen Skibbe; Arda ve Milan Baros'u oyuna soktu, Galatasaray rakibi önünde amansız bir baskı kurdu. Ancak Taner Gülleri'yi durdurmak mümkün değildi dün! 64'te Taner Gülleri skoru 3-1 yaptı.
73'te Lincoln, Galatasaray'ı umutlandırdı: 3-2. 85'te Milan Baros penaltı kaçırdı! 88'de Taner Gülleri farkı getirdi: 4-2. 90+5'te Taner Gülleri kendisinin 4, Kocaelispor'un ise 5. golünü atarken, tribünlerden "Skibbe istifa!" sesleri yükseldi ve tarihi hezimet geldi. Galatasaray, perşembe günü UEFA Kupası'nda Bordeaux ile oynayacağı rövanş karşılaşması öncesinde taraftarlarını kahretti!
Utanç gecesi
Skibbe as oyuncular Arda, Baros, Emre Aşık ve Barış'ı yedek soyundururken, rakibi küçümsemenin bedeli çok ağır oldu.
Hezimete uğradı
G.Saray, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Trabzonspor ve F.Bahçe'nin mağlup olmasıyla yakaladığı avantajı kullanamadı. Teknik direktör Skibbe, Arda, Baros, Emre Aşık ve Barış'ı yedek soyundurdu. Buna rağmen G.Saray, 15'inci dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından attığı nefis golle 1-0 öne geçmeyi bildi. Ancak golden sonra sahanın hakimi Kocaelispor oldu.
Taner şov yaptı
Cimbom, savunmada çok açık verirken, Kocaeli aradığı golü 24'te Taner'le buldu. 35'te Murat Hacıoğlu, Körfez ekibini öne geçiren golü kaydetti. Maçın ikinci yarısında sahada Taner şov vardı. Tecrübeli oyuncu 64, 88 ve 90+5'te üç gol daha atarak toplam 4 golle G.Saray'ı bozguna uğrattı. Lincoln'ün 73'te attığı gol Galatasaray'a yetmezken Baros 86'da penaltı kaçırdı.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
23-02-2009, 23:17
sarıkanarya_41
Aslan tur peşinde
UEFA Kupası'nda 3. tur rövanş maçları Avrupa'nın çeşitli kentlerinde 26 Şubat Perşembe günü oynanacak ve 4. tura çıkacak takımlar belli olacak.
UEFA Kupası'ndaki tek temsilcimiz Galatasaray, 3. turda oynadığı ilk maçta Fransa temsilcisi Bordeaux ile deplasmanda karşılaşmış ve mücadele 0 - 0 berabere sonuçlanmıştı.
Sarı - kırmızılı ekibin Bordeaux'yu elemesi halinde ise 4. turda NEC Nijmegen (Hollanda) - Hamburg (Almanya) eşleşmesinde turu geçen takımla karşı karşıya gelecek. Almanya temsilcisi Hamburg, ilk maçta Hollanda temsilcisi NEC Nijmegen'ı deplasmanda 3 - 0 yenerek turu adeta garantilemişti.
UEFA Kupası 3. tur ilk maçlarında alınan sonuçlar ve 26 Şubat Perşembe'nin programı şöyle;
Ligin ilk yarısında Beşiktaş, Trabzon, G.Saray ve F.Bahçe'ye birer gol atan Taner, dün 4 golle Aslan'ı hezimete uğrattı.
G.Saray'a 5 gol
Bu sezon dört büyüklerle oynanan tüm maçlarda gol atan (G.Saray, Beşiktaş, Trabzon ve Beşiktaş) Taner Gülleri, Ali Sami Yen'de de esti. Tecrübeli oyuncu, Cimbom filelerine 4 gol birden bırakırken bir sezonda G.Saray'a 5 gol atarak tarihe geçti. Taner dün akşam toplam gol sayısını da 13'e yükseltti. Taner maçtan önce babası Ali Gülleri'ye, "Rüyamda gördüm, G.Saray'a 3 gol atıyorum" dedi.
Geriden geldi
Baba Ali Gülleri de Adana-Kartal maçını izlemedi ve oğlunun mücadelesini seyretmeye koştu. Ali Gülleri, 4 gol atan oğlu için, "Onunla gurur duyuyorum. Kocaeli, galibiyeti hak etti" diye konuştu. Dört büyüklerle oynadığı tüm maçlarda öne geçen Kocaelispor bu maçların hepsini kaybetmişti. Dün akşam ise Mehmet Topal'ın golüyle yenik duruma düşen Kocaelispor maçı farklı kazanmayı başardı.