“Kim Allah’ın rızasını talep ederek bir mescid inşa ederse, Allah ona cennette bir ev inşa eder.”
[Buhârî, Salat 65; Müslim, Mesacid 25, (533); Tirmizî, Salat 237, (318).]
Printable View
“Kim Allah’ın rızasını talep ederek bir mescid inşa ederse, Allah ona cennette bir ev inşa eder.”
[Buhârî, Salat 65; Müslim, Mesacid 25, (533); Tirmizî, Salat 237, (318).]
İsa İbnu Hamza (ra) anlatıyor: “ Abdullah İbnu Ukeym (ra)’in yanına girdim. Kendisinde kızıllık vardı.
“Temime (muska) takmıyor musun?” diye sordum. Bana şu cevabı verdi:
“ Bundan ALLAH’a sığınırım. Zira Resulullah (sav) şöyle buyurmuştu:”
“Kim bir şey takınırsa, ona havale edilir.”
(Tirmizi, Tıbb 24)
“Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını tacil edip dünyada verir; bir kulu hakkında da kötülük murad ettimi onun günahlarını tutar, Kıyamet günü cezasını verir.”
Tirmizi, Zühd 57, (2398).
Vallahi isimiz köt cami yaptirmiyanlar yandi desane.
Muhakkak ki mü’min, kendisine bir şey hatırlatılmasından hoşnut kalıcı bir yapıda yaratılmıştır.”
(Deylemî, hadis no: 718)
Cerir’in (r.a.) bildirdiğine göre:
Hz. Peygamber (a.s.) Veda haccında kendisine: “Halkı sustur da beni dinlesinler” diye emretti. Sonra da şöyle buyurdu: “Benden sonra birbirlerinizin boyunlarını vuran kâfirler durumuna dönüşmeyiniz.”
Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 98
Bu (Kur’an), insanlar için basiret nurları, kesin olarak inanan bir toplum için hidayet ve rahmettir. Yoksa kötülük işleyenler ölümlerinde ve sağlıklarında kendilerini, inanıp iyi ameller işleyen kimseler ile bir mi tutacağımızı sandılar? Ne kötü hüküm veriyorlar!” (Câsiye, 20-21)
“Emin ve doğruluktan ayrılmayan ticaret ehli (ayette sırat-ı müstakim ashabı olarak zikredilen) peygamberler, sıddikler, şehidler ve sâlihlerle beraberdir.”
[Tirmizî, Büyû 4; İbnu Mâce, Ticârât 1]
“Ölüm sana erişinceye kadar Rabbine kulluk et!” (Hicr, 99)
Tefekkür gibi ibadet yoktur.”
(Beyhakî, Şuab, IV, 157)