BAKALIM NELER OLACAK DAHA ZAMAN VAR
BAKALIM NELER OLACAK DAHA ZAMAN VAR
arkadaşlar dm 800 hd kullanıyorum ve newnigma yüklü
bu uydu sattelitede yok nasıl aktif ederim
sudi arabistan abha dayim azerspace 1 uydusundan şu ferankasları ızlıyorum 11015 11169 sinyal sevileri yuzde 50 60 sinyal cikiyor selamlar
her şeyi ayarladım,sadece cihazdan uyduyu bulmaya kaldı oda olmadı.cihaz next 2000 süper plus manuel arama yok uydu için.nasıl yapabilirim acaba?:49:
cihazınnızdaki menü+kurulum+uydu tp ekle bölümünden yapacaksınız kullanılmayan bir uyduyu ismini değiştireceksiniz cihazınızda o uydu ekli değilse başka yapılacak birşey yok.
uydunun ismini değiştirdiğinizde frekansların hepsini tp ekle bölümünden ekleyip otomatik tarama ile taratabilirsiniz eğer manuel arama varsa tek tek aratabilirsiniz.
menü-uydu-çanak ayarı tamam da malesef manuel uydu ekleme yok.başka uydunun ismini deşirtiriyorum tpleri ekliyorum ama azerspace uydusunu hangi uydunun üstüne değiştirdiysem onun derecesi çıkıyor ve haliyle hiç bir kanal bulmuyor.yani 46 derece yapamıyorum ve manuel eklemede azerspace uydusu çıkmıyor,nasıl bir şeydir anlamadım. o kadar ilgiliyim ama bi çözüm bulamadım.
uydu derece farklı göstersin önemli değil önemli olan uydunuzun yönü ve konumudur. Bana kalırsa siz uydu ayarlarından diğer ayarları eksik yaptınız . Mesela lnb ayarları üniversal olacak dayzek seçimi gibi uydu ayarlarını kontrol edin bunlarda yanlışlık vardır. Kontrol edip taratın sorun düzelecektir. Ordaki derece önemli değil. Kolay gelsin.
ayarladım arkadaşlar.ilginize teşekkürler.yüzde yetmiş sinyalle azerspaceyi görüyorum...