TFF ve çok kişi, Türk futbolunun katilleri
Alıntı:
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) hakimlerinden ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan,
"Fenerbahçe'ye daha kapsamlı ceza uygulanacağını zannediyorum"
Fenerbahçe Kulübü'nün Beşiktaş'a oranla daha kapsamlı bir ceza alabileceğini aktaran Arslan, "Bu konuda Beşiktaş'la ilgili talep beni biraz şaşırttı. Beşiktaş'ın 1 dosyayla alakalı ve sadece teşebbüsten dolayı UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini duydum ama Fenerbahçe ile ilgili 5 dosya var. O bakımdan Fenerbahçe'nin daha kapsamlı bir ceza uygulamasına muhatap olabileceğini zannediyorum. UEFA, Beşiktaş'a da bu müsamahayı göstermeyecektir" ifadelerini kulland
----"TFF'nin yargı organlarınca verilen kararın hukuki dayanağı yok"
----"Savunma için ek süre verilme ihtimali az"
"UEFA müfettişi F.Bahçe için iki yıl men istiyor. Hadi diyelim ki bu men isteği bir yıla düşsün ve otomatik olarak da F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesiyle bu ceza ortadan kalkmış olsun. Ama şunu da düşünmek lazım. F.Bahçe'nin sahaya yabancı madde atılması sebebiyle ertelenmiş iki yıl cezası var. Bu da bir disiplin cezası ertelemesidir. Şikeden bir disiplin cezası alınırsa bu ertelenmiş iki yıllık ceza da toplandığında F.Bahçe'yi büyük bir felaket bekliyor olabilir."
"Şimdiye kadar sıraladıklarım olabilecek olaylar. Haziran sonunda her şey çok netleşecek. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yanlış hesap UEFA'dan dönerse burada başta TFF ve çok kişi, Türk futbolunun katilleri olarak maalesef tarihe geçeceklerdir."AHMET ÇAKAR
TFF heyeti İsviçre'ye gitti!
Alıntı:
"UEFA müfettişi F.Bahçe için iki yıl men istiyor. Hadi diyelim ki bu men isteği bir yıla düşsün ve otomatik olarak da F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesiyle bu ceza ortadan kalkmış olsun. Ama şunu da düşünmek lazım. F.Bahçe'nin sahaya yabancı madde atılması sebebiyle ertelenmiş iki yıl cezası var. Bu da bir disiplin cezası ertelemesidir. Şikeden bir disiplin cezası alınırsa bu ertelenmiş iki yıllık ceza da toplandığında F.Bahçe'yi büyük bir felaket bekliyor olabilir."
"Şimdiye kadar sıraladıklarım olabilecek olaylar. Haziran sonunda her şey çok netleşecek. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yanlış hesap UEFA'dan dönerse burada başta TFF ve çok kişi, Türk futbolunun katilleri olarak maalesef tarihe geçeceklerdir."AHMET ÇAKAR
TFF başkanı Yıldırım Demirören ve Başkan Vekili Servet Yardımcı, sabah saatlerinde özel bir uçakla İsviçre'ye hareket etti. Demirören ve Yardımcı'nın TSİ 14:00'te UEFA Başkanı Michel Platini ve Genel Sekreter Gianni Infantino'yla bir araya geleceği ve yapılacak bu toplantıda UEFA müfettişinin hazırladığı raporda TFF'nin kararlarının neden dikkate alınmadığını ve TFF'nin bu konuda neden devre dışı bırakıldığını soracağı öğrenildi.
:8[1]: