umarım bu sene gecen senelerdeki gibi taslı sopalı kutlamayız cumhuriyet bayramımızı izin verdi vermedi derdi olmaz
Printable View
umarım bu sene gecen senelerdeki gibi taslı sopalı kutlamayız cumhuriyet bayramımızı izin verdi vermedi derdi olmaz
Yarin cumhuriyet bayramini kutlayacagiz umarim Kavgasi gürültüsüz olur
Yarın Cumhuriyetimizin 90. yılını kutlayacağız. Andımızı da okuyacağız. Diyeceğiz ki: "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım".
inşallah kavga dayatma arbede olmadan cumhuriyet bayramımızı kutlarız. arkadaşlar bugün yarım gün resmi dairelerin çalışması var. yarında tam gün tatil.
yanına sapanını molotofunu taşını sopasını alan çapulcular yarinki cumhuriyet kutlamaları için istanbuldan otobüslerle düşmüşler ankara ottü yollarına...yarın ALLAH polise sabır versin...aşağı sümkürse başka yukarı tükürse bambaşka...
Sosyal medyadan örgütleniyor hicbur amaci olmayan sirf kendine macera arayan tipler bunlari gezi parkindada gorduk kime neeye yaradi turizmle ugrasanlara %8 lik bir kayip oldu oda genel anlamda byuk kayip
:present::present:Cumhuriyet deyince...Çocukluğumdan kalma bir anı canlandı gözümde:Ozamanlar eğitim-öğretimde iki ara tatil vardı.Birinci sınıfa "Alfabe" ile başlanır ve "1.yıl" diye bir kitapla eğitim-öğretim yılı tamamlanırdı.Tabii 1.yıl'a başlamak,okuma-yazmayı sökmekle eş anlamlıydı;şimdilerde bunun adına "elma kızartma" diyorlar.Her neyse,birinci yıl kitabımızda Cumhuriyet rejimini vurgulayan iki çarpıcı resim vardı:Birinci resimde bir grup genç hemen yanında bir yaşlılar grubu.Bu resmin altındaki yazı:"Askere böyle gidilir,böyle dönülürdü."Tabii fire verilmezse.Onbir yılını askerde geçirmiş ve bir bacağı olmadan bile olsa babaocağına dönmeyi sans şayan dedem için bu resim bir tarih özetiydi...İkinci resim de ise yine iki görüntü yanyana;birinci karede kimliği ve ne olduğu asla bilinmeyen ama kadına benzeyen "karaçarşaflı" bir süliet,ikinci karede modern giyimli Türk kadınları.Resmin altındaki yazı,"eskiden böyle giyinilirdi şimdi ise böyle".....
Bugün Cumhuriyet denilince bende yarattığı çağrışım,bürokrasiye girmiş türban,sokağa taşmış karaçarşaf,kent meydanlarında türbe görünümünü engelliyor diye kaldırılan "Özgürlük heykeli" ve de "Bu sanat sa,içine tüküreyim böyle sanatın"diyebilen bir belediye başkanı,"kabadayı"ağzıyla konuşan hükümet erkanı...Kul toplumundan özgür vatandaşlığa,ümmet toplumundan laik yurttaşlığa geçenlerin ve bunu yaşam biçimine dönüştürenlerin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!...
Son cumleniz pek hosuma gitmedi "ümmet toplumundan laik yurttaşluga gecenlerin...." biz kimin ummetiyiz peygamber efendimizin ummetiyiz bundan daha otesi yok baska bir yere gecme sansimiz luksumuzde yok ben bir ummet olarak yerimden cok memnunum ve biryerede gecmeye niyetim yok Allah boyle birseylede bizleri imtihan etmesin
başındaki türbanı sokakta otobüste evinde orda burda şurda giyen bir bayan çalıştığı kurumda giyememesi öncelikle kendine sonrada ALLAHına bir saygısızlık samimiyetsizlik deyilmidir...sabah akşam cumhuriyet diyen birilerinin PAŞA gönlü istedi diye ALLAHa inancının bir gereği olarak başındaki örtüsünü hala çıkaracağını sananlar şunu bilmelidirki artık o eskide kalmış olan cumhuriyet ve laiklik anlayışı tarihin çöp tenekesine atılmıştır....bugün gerçek bir cumhuriyet vardır üstelik bugün darbeden yargılanan o yere göye sıgdıramadığınız çakma cumhuriyetinizi korumak amacıyla bunu yaptığını idda eden kenan evrenin siparişiyle(insan haklarına özgürlüklere gösteri yürüyüşü ve muh.sendikal hak.başörtüsü vs vs ayaklar altına alan)yapılan 1982 anayasasına rahmen...genelgelerle kanun hükmündeki kararnamelerle mevcut anayasanın arkasından dolanarak insan ve toplum bazında birşeyler yapılmaya çalışılıyor....deyişim içinde olan ülkede maddi ve manivi kayba uğrayan ülkenin elit ve kalbur üstü beyaz yakalı kesminin cırtlak sesinin nedenini anlayabiliyorumda halkın içinden gelip bizzat sakallı türbanlı çarşaflı kesimle komşuluk akrabalık yapıp onunla aynı mahalleyi semti paylaşıp aynı kahvanede çay içen birilerinin bu kesimi eleştirip öcü gibi lanse etmesini anlayamıyorum...KUL TOPLUMUNDAN çıkıp ÖZGÜR VATANDAŞLIĞA geçilince bir başka vadandaşın özgürlüğünü neden başındaki takkesinde türbanında veya sakalında arıyorsun hani özgür vatandaşlığa geçmiştik cumhuriyetle birlikte...burada ya senin cumhuriyetin yanlış veya senin kafanın içindeki fikir yanlış....çağdaşlık sabahtan akşama mini etekle dolaşmak, yatağa gravatla girmekmidir yoksa avrupalı veya amerikalı gibi günü barda meyhanede geçirmekmidir...kriteriniz bunlarsa ben böyle medeniyeti çağdaşlığı almayayım....