merhaba.
kayd1m1 için mesaj yollad1m.
kolay gelsin
Printable View
merhaba.
kayd1m1 için mesaj yollad1m.
kolay gelsin
Şartlar bana uygun değil...katılmam şu an için düşüncelerime ters...teşekkürler...sevgilerimle...
Madem boyle dusuyorsun sende bilgi verme egoist bir sekilde oburkilerinden faydalan ne varki ona buna gelicek menfati dusunmeden yardim etsen mademki burasi yardimlasma ve paylasim yeri diye geciyorsa neden kimi bilgileri sifrelemek istiyorsunuz.herseyin sonunda illaki para olmasimi lazim insanlik ver yardimlas nerede kaldi.:( Saygilar
evet arkadaşlar güzel düşünülmüş bir konu fakat bizler gibi 38 yılını bu mesleğe vermiş şu anda evinde bu işi amatörce icra edip konu komşuya yardım edip sorunlarını çözmeye çalışan insanlar neden faydalanmasın derim.Ben meslek hayatım boyunca bildiğim herşeyi insanlarla paylaşmaya çalıştım.genede sizler bilirsiniz.herkese mutluluklar diliyorum.
evet arkadaşım herşeyin sonu para keşke olmasada dediğiniz gibi olsa ama olmuyo egosit flanda değilim benim mesleğimle alakalı bi arkdaşıma elimden ne gelirse yaparım ama kullacının bilemsi yada yapması gereknler aldığın elektronik eşyada belirtilmiş sizin dediğiniz gibi olsadı o ozaman her tv yada başka elktronik eşya alana firmalar bi arza kataloğu verirdi tamirciyede gerek kalmazdı yada servislere hem unutmdan bizim bu meslektekikadar paylaşımcı başka bi mesek bulamssınız araştırın görün
yardım difrizi silemiyorum proğram ekle kaldırdada böyle bi proğram yok bilgisayarıkasıyo nasıl silerim
gs78 malesef dediklerini paylasamiyorum tamam mesleginden para kazan haklisin ama burasi (forum) acildigindan beri en cok kullanilan kelime PAYLASIM idi yani simdi tum tersini yapmak istiyorsunuz sen ve digerleri cevaplamasin arkadaslarin problemlerini ama ne hakla yardim etmek isteyenlere engel olmak istiyorsunuz herkez kendinden sorumlu degilmi ve yapmak istediginde ortama zariri yoksa yapma, konusma ve bilgi verme veya alma hakki yokmu bu forumda konu ne olursa olsun
bu konuyu açtığınız için tüm elektronikçi arkaşlar gibi bende teşekkür ederim.
sn:tamerk sizde haklısınız bende ben kendi adıma tamirci olmıyan birisine asla yardım etmem paylaşmam veya bişi payalşılmasın demiyirom ama bi sınır var forum sahibi arkaşlarında yapmak istediği o bu işle uğraşmayn bişi sorsa tabiki yardım edlir sen tamirci değilsin yardımcı olmayız denmez o kişiyede yol gösterilir ne yapması gerektiğini anlatılır..
Şu konuya tam bir acıklık getireyim
bölümün normal üyeler kapatılması demek bu forumda amatörce uğraşan kişilere yardım edilmeyecek
anlamına gelmez.biz bu bölüme işinde usta teknisyen arkadaşları alacağız ki birbirimize faydamız
olabilsin gerek bilgi gerekse döküman olarak yardımcı olsun..
inanın ki bu tür bir uygulama teknisyenlerden cok amatörce uğraşan kişilere faydalı olacaktır.
sebebine gelince forumlarda bircok örnek var küçük bir arıza amatörce uğraşma sonucunda daha
büyük arızalara sebep olabiliyor zaten amatör arkadaşlarımızın yapabileceği arıza veya kontroller varsa herkes burada elinden geleni yapar...
Size yaşadığım bir olayı anlatayım ve olayın ciddiyetine siz karar verin.:
bir arkadaş tvsindeki arızayı soruyor ses var görüntü yok ne olabilir diye
hemen başka bir arkadaş yardımcı olacakya mesaj atıyor yüksek voltaj varmı diye
diğer arkadaş ben acemiyim nasıl kontrol edebilirm diye tekrar soruyor.
buraya kadar herşey normal ama bundan sonrasını okuyup düşünün
yardımcı olmak isteyen arkadaş yazıyor tv nin kapağını acın tarfo var bir kablo tüpe gider(DST nin
anot ucu) o kabloyu cıkartın tv yi acın bir tornavida ile kablonun ucuna deyin tornavidaya atlama
yapıyorsa yüksek yüksek voltaj vardır diye.
şimdi bilmeyen arkadaşlar için belirteyim o kablonun ucunda(anotta) yaklaşık olarak 24-26 kv yani 24000
ile 26000 volt arasında bir voltaj var ve Allah'tan tvde yüksek voltaj yokmuş olsaydı olacak
durumu düşünmenizi isterim
bu örnekten sonra neden böyle bir uygulama yapılığını umarım daha iyi anlar hak verirsiniz
işin içine girince anlaşılır ki tamir etmek şakaya gelmez insan hayatı değerlidir bilen yetkili ve
ustalar tarafından yapılmalıdır
amatör arkadaşlara onların yapabileceği türden sorunlarda destek devam edecektir ama bu bölümde
sadece usta ve teknisyen arkadaşlar yer alacaktır
Kolay Gelsin...