-
enflasyon ve hükümet
enflasyon hesaplarını yaparken ne tür malları kriter olarak aldığınıza göre düşürebilir veya yükseltebilirsiniz. dolayısı ile ister bu hükümet olsun ister başka bir hükümet olsun yayınladıkları enflasyon rakamlarına şüphe ile bakarım.
neticede bunlar siyasetin bir oyunu. politikacılarda her şeyi kendi çıkarına yorumladığına göre geçin bunları. millet bunları yolsuzlukları önlesin diye seçti, halbuki bunlar daha da azgın çıkrak hamuduyla götürmeye devam ettiler. benim gelir düzeyim bırak yükselmeyi aynı durumda kalamıyorsa enflasyon sıfır olmuş neye yarar? önemli olan benden aldığı vergiyi en iyi şekilde değerlendirip benim yaşam düzeyimi en yüksek seviyeye çıkaracak dürüst, güvenilir ve kendi mefaati için değil ülke menfaati için çalışacak milletvekillerinin olduğu bir ortam da yayımlanan enflasyona inanırım. netice de şu anda ilan edilen enflasyon rakamları bir ilden bir ile bile tutmuyor! bana göre hepsi fasa fiso. :boese157: :boese157: :boese157:
-
Bundan 4 yıl önce türkiye enflasyon oranında dünyada kaçıncıydı,şimdi kaçıncı?
Bunu cevaplayan enflasyon düştümü düşmedimi cevaplamış olur...
-
Enflasyon düşmedi diye oy kullandım. Neden? Sayısal olarak düşmesi beni bağlamıyor.
Memur borç batağında, esnaf hiç olmadığı kadar berbat durumda, işçiyi söylemeye gerek yok, çiftçi tamamen öldü.
Bu durmda "0" olsa ne olur?
Saygılarımla,
-
Sözde eflasyon düştü diyorlar:49: Milletin hali ortada:devilprv: Fazla söze gerek yok:crashs:
-
bende inanmıyorum düştüğüne.ekonomi ülkenin kaynaklarını bazı kesimlere peşkeş çekilerek ayakta tutulmaya çalışılıyor.soruyorum size tüpraş nerde t.telekom nerde...... bunun gibi daha sayacağımız birçoğu nerde.neden tcdd yoları özelleştirilemiyo neden posta işletme özelleştirilemiyo.çünkü onlar zarar ediyor.tüpraş satıldığı parayı 3 yılda finanse ediyor telekom keza aynı şekilde.
ayrıca ülkemiz yatırım cenneti oldu diyor bakanın biri hani nerde ben niye göremiyom.yurtdışından gelen sıcak parayla ülke ekonomisi aykta tutuluyor.adamlar geliyor burada hiçbir riske girmeden paramız dan para kazanıp ceplerini dolduruyo ve çekip gidiyolar.bu hükümet başa geldiğinde çok seviniyodum fakat bunlarda diğerleri gibi çıktı.zaten farklı bişey beklemek hataydı gelenlerin %40ı eski barajı aşamayan partilerin üyeleri idi.bence enflasyon düşmüyo düşmüyo düşmüyo.
-
Enflasyon düştümü kalktımı bilinmez ama hükümetin herzaman işverenler yana olduguna eminim sanki ülkenin borclarını onlar ödüyormuş gibi birlik olup işçi kısmını sürekli ezdikleri bir gercek. Ne var arkadaşında dedigi gibi cok şey yerinde sayıyor tabi bizim maaşlarda o zamanda alım gücümüz yoktu şimdide yok yani aynı tas aynı hamam :)
-
arkadaşlar enfilasyon düştü diye birşey yok kendimizi kandırmıyalım. türkiyede akp hükümeti döneminde develüasyon oldu bunu bizim milletimizin %60 oraninda bir kesim bunun farkında bile değil.saadece paradan sıfırlar atıldı biliyorlar.
herkesten özür dileyerek, bir konuya deyinmek istiyorum buda konu ile yakından alakalı. Türkiye bitmiş durumda.kan dökülerek alınan bu topraklar özelleştirme adı altında yabancılara parsel parsel satılıyor bir,biraz mantıklı olalım.misal siz oturduğunuz evi sıf cebime para girecek diye sat,cebinde harçlığın olsun.nezamana kadar idare eder sizi bupara.üretim yok. dökme su ile değirmen dönmez. birde stratejik bölgeler yani, sahillerimiz ispanya modeli diye bir proje ile yabancılara villa'lar yapılıp satılıyor. arkadaşlar kusuruma bakmayın doluyum. bu ülke elden gidiyor enfilasyon düşse neeeeee düşmese ne.millet zaten bitmiş durumda.hükümetin anketi genelde büyük şirketler'in gelir düzeyine ve yüksek maaşlı memurların maaş'ına oranla anket yapılıyor.amerikanın enbüyük parası 100$ iken. Türküyenin enbüyük parası kaç ???.yorum sizin arkadaşlar.benim çocukluğumda eskiden yaşlılar anlatırlardı evladım öylebir zaman gelecekki herşey bol olacak ama kimsenin alacak parası olmayacak ve geçinebilmek için afedersiniz ama, namusunu satacak duruma gelecek demişlerdi şimdi düşünüyorumda,acaba ogünler yakınmı??. bu millet bir gün olur uyanır.
ALLAH herkesin yardımcısı olsun.
-
arkadaşlar enflasyon rakamlarını kim hazırlıyor . iktidarların denetim ve yönetimindeki Türkiye İstatistik Kurumu . Devlet memuru olarak cebimdeki paranın beni ay sonuna kadar idare etmesine bakarak söylüyorumki enflasyon kesinlikle düşmedi . bakkala , markete veya pazara gittiğimde aldığım ürünlerin fiyatı açıklanan rakamlara göre % 9,65 artmadıki . daha üstünde arttı . Toplu iğne araba lastiği gibi ürünleri de enflasyon hesaplamasına alırsan % 1 bile çıkarırsın rakamı .:devilprv:
-
gerçek enflasyon rakamlarını öğrenmek için milletvekili maaşlarına yapılan zamlara bakın.
-
Enflasyon düştü der konuyu bilmeyenler. rakam olarakta düşmüş olabilir. Elektronik eşya gibi ürünlerde mesela bir tv 1 milyara bize kakalanıyordu. bizimde alım gücümüz vardı alıyorduk. şimdi alım gücü yok. satış fiyatı bizim alabileceğimiz seviyelere doğru inmeye başladı. (Teknoloji ilerlemesi de var tabi). dolayısıyla enflasyon hızı düşüyor görünüyor.
Ama ben şunu biliyorum ki, daha önce normal ihtiyaçlarımı aldıktan sonra elimde kalan para daha fazlaydı. birikim yapabiliyordum. şimdi maaş yetmiyor birikimimi bitiriyorum.