Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yapılacak artış için çalışmaların bitmek üzere olduğunu söyledi. Çelik, “Artışı söz verdiğimiz gibi yapacağız” diye konuştu.
ANKARA - Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde alacakları artış konusunda son noktaya geldi. Milli Eğitim Bakanı Çelik, öğretmenlere verilen söz gereğince artış yapılacağını söyledi.
Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin soruları üzerine konuşan Çelik, artış öngören kanun çalışmasının bitmek üzere olduğunu söyledi.
Kendi bakanlığına bağlı bürokratlarla Maliye Bakanlığı bürokratlarının bu konu üzerinde çalıştıklarını belirten Çelik, “Öğretmenlerin ek ders ücretlerini söz verdiğimiz şekilde artıracağız” dedi. Daha önce bu konuyla ilgili bir çalışma yapılmış ama Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın karşı çıktığı gerekçesiyle düzenleme tamamlanamamıştı. Düzenlemede ek ders ücretlerinin 9 YTL, 82 YKr’ye yükseltilmesi öngörülüyordu.
Alıntı ntvmsnbc.com
19-01-2006, 22:04
umsado
İstanbul’a Dubai ilgisi sürüyor
Dubai International, Zincirlikuyu’da Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılacak araziyle de ilgileniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, arazinin dikey ya da yatay olarak kullanılabileceğini söyledi.
ANKARA - İstanbul’a yapacağı yatırım tartışma yaratan Dubai International Properties’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ortak kuracağı gayrimenkul yatırım şirketi tamamlanmak üzere. Levent’teki eski otobüs garajına kule yapmayı planlayan Dubaili yatırımcıların bir diğer hedefinin Karayolları 17. Bölge müdürlüğünün Zincirlikuyu’daki 100 dönümlük arazisi olduğu belirtiliyor.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, “Biz bu satışa büyükşehir belediyesi olarak girmeyi düşünmüyoruz. Ama bizim gayrimenkul yatırım ortaklığımızın kuruluşu yetişirse bu Dubaililerle yapmakta olduğumuz ortaklık yetiştiği taktirde girmeyi düşünebiliriz. Bir rekabet olacaktır rekabet olsun ne kadar rekabet olursa iyi olur” diye konuştu.
Topbaş, şu anda Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü olarak kullanılan arazinin turizm alanı haline getirileceğini açıkladı. Topbaş, “100 bin metrekarelik bir arazı yani 300 bin metrekare kullanım alanı olacak dikey de yatay da kullanılabilir” dedi.
DUBAİLİLER BU AY GELECEK
Dubai International yetkililerinin bu ay İstanbul’a geleceklerini belirten Topbaş, söz verilen 5 milyar dolarlık yatırımın kesinlikle hayata geçirileceğini söyledi.
Alıntı ntvmsnbc.com
19-01-2006, 22:06
umsado
Hükümetten MB’ye enflasyon desteği
Devlet Bakanı Babacan, bu yıl uygulamaya geçen enflasyon hedeflemesi konusunda Merkez Bankası’na sonsuz destek verdiklerini söyledi.
İSTANBUL - Merkez Bankası tarafından düzenlenen ‘enflasyon hedeflemesi: uygulama ve olası sorunlar’ konulu konferansta konuşan Devlet Bakanı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflemesi uygulamasına sonsuz destek verdiklerinin altını çizdi. Babacan, “Ben, Türkiye’nin enflasyon hedeflemesi sürecinde de çok başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Merkez bankamızın, bu yeni rejimi gündeme getirdiği ilk günden itibaren, hükümet olarak arkalarında çok kuvvetli bir şekilde durduğumuzu, onlara sonsuz destek verdiğimizi burada açıkça ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Enflasyon hedeflemesinde Merkez Bankası’nın bağımsızlığının önemine vurgu yapan MB Başkanı Süreyya Serdengeçti de, bağımsızlığın, sadece yasal olarak değil, fiilen ortaya konması gerektiğini kaydetti.
Petrol fiyatları ya da kuş gribi gibi faktörlerin geçici etkiler yaratabileceğini görüşünü dile getiren Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fatih Özatay ve Arjantin Eski Merkez Bankası Başkanı Mario Blejer, Merkez Bankası’nın faiz politikası açısından temkinli davranması gerektiğini ifade ettiler.