Burada bir mesajım var Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Alıntı:
Serkan Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Dizinin sonunda nermin ölecek. Mezarının basında ender-filiz mehmet aglayacaklar ve mehmet giderken filiz elinden tutuyor ve film bitiyor.
Acı hayatın filmini seyrettim aynen böyle bitti. Çogu kısım benzemiş ama dizi oldugu için sanırım bir çok ekleme baya yapılmış
İzlemek isterseniz tıklayınız Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Acı Hayat 1962
Konusu:
Kaynakçı ustası Mehmet (Ayhan Işık) ile manikürcü Nermin (Türkan Şoray) evlenmek isterler. Evlenmek, barınabilecekleri, kafalarını sokabilecekleri bir ev bulmakla eş anlamlıdır. Ekonomik imkansızlıklar yüzünden istedikleri gibi bir ev bulamazlar. Bu iki fakir gencin arasına zengin bir ailenin züppe ve şımarık oğlu Ender (Ekrem Bora) girer. Zengin oğlan Nermin`le evlenmek ister. Kız bu teklifi reddeder. Bir gece Ender, Nermin` i sarhoş edip iğfal eder. Böylece kaynakçı ustasıyla manikürcü kızın yolları ayrılır.
Tersanede çalışan kaynakçı ustası intikam alma hayalleriyle doludur. Birgün Milli Piyangodan büyük ikramiyeyi kazandığını öğrenir. Zengin olduğunu öğrenince intikam düşüncelerini hayata geçirmeye başlar. Önce zengin oğlanın kızkardeşi Filiz` i (Nebahat Çehre) iğfal eder. Gelişen olaylar manikürcü kızı intihara kadar sürükler. Son planda eski fakir yeni zengin tersane ustası Mehmet, zengin oğlan Ender ve kızkardeşi Filiz manikürcü kızın mezarı başında görülürler.
Tersane ustası manikürcü kızın mezarı başında ağlayarak af diler, elini vurmak üzere Ender`e doğru kaldırır ama, bunun hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini düşündüğünden vaz geçer ve hızla mezardan uzaklaşır. İğfal ettiği zengin kız Filiz, yeni milyonerin peşinden koşar. İnce uzun mezarlık yolu boyunca el ele uzaklaşırlar.
Yönetmen
Metin Erksan
Senaryo Yazarı
Metin Erksan
Müzik
Fecri Ebcioğlu
Oyuncular
Oyuncu Filmdeki Karakteri
Türkan Şoray Nermin
Ayhan Işık Mehmet
Ekrem Bora Ender
Nebahat Çehre Filiz
Hüseyin Baradan
Handan Adalı
Asım Nipton
Memduh Alpar
Osman Türkoğlu
Faik Coşkun
Ahmet Turgutlu
Baran Kutluk
Hamit Türker
Demir Şahmercan
Araski Hebo
Adnan Uygun
Edit Laleşen
Sami Acun
Gülten Ceylan
Talia Salta
Muadelet Tibet
Yapımcı
Muzaffer Arslan
Kamera
Ali Uğur
Işık
Fehmi Eryılmaz
Kurgu
Özdemir Arıtan
Türkan Şoray Seslendirmesi
Adalet Cimcoz
Ses
Tuncer Aydınoğlu
Yapım
Sine Film
Tür
Dram,Duygusal
Özellikler
Siyah Beyaz
Ödülleri
1. Antalya Film Şenliği, 1964 - Türkan Şoray - En İyi Kadın Oyuncu
1. Antalya Film Şenliği, 1964 - Ali Uğur - En İyi Görüntü Yönetmeni
20-06-2007, 00:46
ereneren44
Bence Dİzİ Zamaninda Bİttİ.gerÇİ Son BÖlÜm BayaĞi Kestİrme Oldu.1,2 BÖlÜm Daha Uzatilabİlİrdİ-
Fİlmİn BÖyle BİteceĞİnİ Tahmİn Edİyordum,,tek KÖtÜ Yani Daha Öncekİ BÖlÜmlerde Olaylari Anbean YaŞanirken,son BÖlÜmde Kestİrİp Attilar--
Bana GÖre Yerlİ Dİzİler,Özellİklede Çok İzlenen Dİzİler Reytİng UĞruna Sakiz Gİbİ Uzatiliyor..ve İŞİn Tadi KaÇiyor,,bence Bİr Dİzİ Fİlm ÖmrÜ,Özellİklİ Drama TÜrÜ Dİzİlerİn ÖmrÜ Bİr Yildan Fazla Olmamali,,hİkayenİn Sonu Bellİ Tadinda Birakmak Lazim.
Kurtlar Vadİsİyle Kiyaslayan ArkadaŞlar Var,.konunun BenzerlİĞİ Yok Bİr...İkİncİsİ Kurtlar Vadİsİ Polİtİk,gÜncel Bİr Dİzİ BaŞi Yok Sonu Yok,,konu GenİŞ,,uzat Ta Uzat.......neyse Kafa Yormayalim
Zaten 45 Dakka Dİzİ + 45 Dakka Reklam
20-06-2007, 01:04
afif4747
ya arkadaşlar bu dizide sizce endermi çok sevdi nermini yokda kosovalımı bence ender daha fazla nermini seviyor adam nelerden vazgeçti hayatından bile birisi bana cavap yazarsa sevinirim
20-06-2007, 01:40
turkmaya
Şahsen dizi filmleri seyretmiyorum. Birçok dizide yanlış mesaj var ve ayrıca ülkemizi ilgilendiren sorunlar varken (terör başını almış giderken, 20 yaşında hayatının baharında, can veren, şehit olan askerlerimiz varken) içimden dizi seyretmek müzik dinlemek gelmiyor. Benim için haberler ve bilgisayarım var. Bu benim şahsi görüşüm sizlere iyi seyirler.
Saygılarımla...
20-06-2007, 07:53
Simba
Alıntı:
afif4747 Nickli Üyeden Alıntı
ya arkadaşlar bu dizide sizce endermi çok sevdi nermini yokda kosovalımı bence ender daha fazla nermini seviyor adam nelerden vazgeçti hayatından bile birisi bana cavap yazarsa sevinirim
ender sevmiş olabilir.Mehmette sevdi neleri yaptı ama mehmet kendiside itiraf etti kıza gel dön diyemiyorum diye.
20-06-2007, 08:15
kaankar
evet 2 bölüm daha uzayabilirde
20-06-2007, 12:57
kenanacar
:nono: son bölümlerde amma zırvaladılar ilk başlarda iyiydi aslında zaten kenan oynamasaydı dizide kimse doğru düzgün izlemezdi kanaatindeyim
20-06-2007, 14:06
hayatiki
ben diziye değil sizin yazdığınız yorumlara bayıldım yurdumun güzel insanları süpersiniz valla.:clap2:: :clap2:: :clap2::
20-06-2007, 23:22
irfan024
ender'in ne şekilde yaşadığı ve nasıl öldüğü gösterilmedi. insanlara bu kadar eziyet çektiren kişinin cezasının ne olduğunu görmek isterdim. final maalesef olmadı.
20-06-2007, 23:26
Simba
Alıntı:
irfan024 Nickli Üyeden Alıntı
ender'in ne şekilde yaşadığı ve nasıl öldüğü gösterilmedi. insanlara bu kadar eziyet çektiren kişinin cezasının ne olduğunu görmek isterdim. final maalesef olmadı.
Bana görede final olmadı :smiles22: diziyi bastan sona seyreden biriyim uzattıkca uzattılar mehmet ender için seni minibus kuyrugunda beklerken görmek istiyordum diyodu hep ama olmadı final:devilprv: