boyle sacma sapan işler olmamıstır bır kocaelı/izmitli olarak.ama su dogru golcuk donanmada subaylar partı yapmıslar eglencede dansoz varmıs hatta o donemlerde izmit buyuksehır beledıye baskanı sefa sirmende aralarında imiş.
Printable View
boyle sacma sapan işler olmamıstır bır kocaelı/izmitli olarak.ama su dogru golcuk donanmada subaylar partı yapmıslar eglencede dansoz varmıs hatta o donemlerde izmit buyuksehır beledıye baskanı sefa sirmende aralarında imiş.
Boş boş yazı karalamayın arkadaşlar. Peki Gölcük dışındaki deprem olan yerlerde de mi dansöz vardı? İftira atmanında bir adabı vardı eskiden. Şimdilerde adap filan hak getire. Birbirinizin kulaktan dolma dedi-kodularına gaz verip durmayın. Ve laf arasında orduya bindirmelerin farkında olmadığımızıda sanmayın. İnternet elinizin altında. Depremle ilgili tüm bilgilere ulaşmanız mümkün. Ama siz bunu yapmayıp hurafeler üretip duruyorsunuz. Deprem sırasında oluşan doğa olaylarını gelip burda hurafeleştirmeyin lütfen.
Saygılar.
depremin ardından 10 yıl gecti umarım felaketler yasanmaz bir daha
bu gün bi deprem daha oldu buralarda
Güzel kardeşim, deprem sırasında elbette çeşitli doğa olayları olacaktır. Böyle depremi ilk gören bir insanda normal olarak korkusundan, olayları olağanüstü abartarak anlatır. Ama bunları o yaşayan insanların hurafeleştirerek anlatması başka, yukarıda yazanların niyetleri başka. Bilmem anlatabildim mi?
Saygılar.
allah (c.c.) bu mübarek günlerde bizleri doğal afetlerden korusun...amin...
Tüm insnları korusun.
selam herkese bende bir gölcüklü oarak yaşadıgım ve gördügüm kadar anlatabiliyim.
o gece 02:55 civarı öyle yataga uzandım tam dalmamıştım ama
03:02 saat inde yerin altından güm diye bir ses geldi:vitrin camları zangır zangır titriyordu tabak çanak hepsi aşagıya devrildi güm güm kırılıyordu noldugunu anlamadım noluyo lan savaş mı çıktı dedim!bu zamana kadar hiç deprem görmemiştim taki 17 agustosa kadar ben sersemledim tek katlı ev olmasına ragmen yatagın altına girmeye çalışıyorum halbuki dışarı atmam gerek kendimi evdeki herkes kalktı benide çagırıyorlar can havliyle benim kapı açılmaz kilit yerleri sıkıştırma yapıldıgı için açılmıyor yani o an sallantıda;sonra kapı bir an düzgün hale geldi tık o anda bir anda açıldı hemen dışarı attım kendimi dışarı çıktıgımda gökyüzü kıpkırmızı bir renk almıştı 20 saniye sonra bu ışık kaybolmuştur.gökyüzü yere dogru çok yaklaşmıştır ve bunu herkez zaten görmüştür kimse uydurmuyor yani ve o gece müthiş yıldızlar kayıyordu vala ben bile sayamadım kayan yıldızları izlemeye çalıştım ve her kayan yıldız bir çizgi çizerek sanki bir yerlere düşüyordu her yıldızın kayması bir insanın hayatı bittigi anlamınıda söylüyorlar bu ne kedar dogru bilmiyorum sokak direkleri yatıp yatıp kalkıyordu teller bir o yana bir buyana gidip gidip geliyordu.çiftlik ford otosan fay hattı tam bu istikametten geçtigi için amcam ilk yeni başlamıştı güvenlik olarak ford da oranın topragı ikiye bölünmüştü bir büyük otobüsün sıgcagı kadar büyük yani bu istikamette bazı araçlar bu yarıgın içine girip kafalama çakılmışlardır bazı fotografları da vardı zaten şimdi ford la bizim burası 2 km mesafe var aşagısı komple rokont bütün evler yerle bir anayolun üstüne devrilen 8 katlı bir binayı düşünün yollar günlerce açılamadı zaten elektirik desen öyle neyseki kızılay yetişti ...bu arada kızılay dada bir yıl gönüllü çalıştım halka bol bol yemek dagıttım.hemde maaşımı da verdiler her nese kavaklı sahilinde bir sarhoşun gördügünü herkes dilden dile konuşmuştur.deniz bir minare boyu kadar kabarıp vede gökyüzü kırmızı bir halde etrafı kaplaması olmuş deniz suyu kara ya dogru gelip her şeyi suyun içinde batırmıştır.şimdi denizin içinden gelen fay 11.02 şiddetindedir.ancak karaya dogru geldigi için şiddeti azaltmıştır en son 7.4 olarak makine ölçmüştür . bu dogrudur neden diyceniz ford ve çiflik yerle bir olmuşken biz 2 kilometre daha yukarıda oturdugumuz ,için burada sadece 2-3 ev yıkıldı bunlarda tugladan inşaat halindeki ev çok şükür burda pek yıkılan yer olmadı ancak 2 km aşagısı yerle bir oldu neden deniz 11.02 ile vurdu ondan dogrudur yama yapan ve ta dogudan gelip bir şeyler bulmak maksatıyla çok insaan olmuştur ceset üstlerinden degerli eşyalar beyaz eşya camı kır hücüm yapanlar. bankamatik ler sapıtıp bank notları hava ya fışkırtması ve o anda kapış kapış kapmaları yani insan oglu böyle ne yapsan fazlada anlamaz malesef deprem mi oldu felaket oldu hadi namaza okumaya baş örtüsü filan ee 20 gün sonra noluyo aynen devam felaket gelirse zaten daha kötü gelecek tüm insan larda bir gevşeklik bir uyuşukluk hiç iş yapası olmayan biriler olmuşuzdur yani hiç kimse de bu yalan demesin üstünüde alınmasın gerçek bu dur saygılar sunarım biz tedbiri alalım ilahi takdir artık yaratanındır.