Arkadaşlar, Saidi Kürdi(Nursi) denen adam İngiliz Tali Cemiyetinin kurucuları arasındaydı. Ve bu nedenle İngilizlerin kışkırtmasıyla Doğu Anadolu bölgemizizin çeşitli yerlerinde isyanlar çıkartarak, Musul'un İngilizlerde kalmasına katkı sunmuştur. İngilizler ona tıpkı şimdi olduğu gibi Doğuda bir Kürt devleti kuracaklarını ve başınada kendisini geçireceklerini söylemişlerdir. Şimdi bu adamın dinle, imanla ne alakası var? Bu adam tamamen İngiliz siyasetinin yerli taşaronuydu. Doğuda görev yapanlar bilirler. Her evin baş köşesinde bu adamın resmi asılıdır. Bu sizlere birşey anlatmıyor mu? Özelliklede PKK sempatizanlarının evinde. Ve Hasan İzzettin Dinamo'nun "Kutsal İsyan" serisinin yanılmıyorsam (çünkü bu serileri okuyalı epey zaman oldu) 2. veya 3. cildi tek olarak alınıp okunur. Bu ciltte Doğudaki Kürt isyanları ve Saidi Nursi'nin bu isyanlarda oynadığı önemli roller anlatılmaktadır. Bu anlattıklarım kendi gördüklerimdir.
Bazı arkadaşlar konuyu saptırmaya çalışıyorlar nedense. Ben bir anlayışı dile getiriyorum. İngilizin Atatürk'e düşmanlığı neyse, bu anlayışında düşmanlığı o.
Bazı arkadaşlarda Atatürk olmasaydı şu olur muydu, bu olur muydu gibi yazılar yazmışlar. Evet sömürge olsaydın adın bile bu olmazdı belki de. Size bir örnek: Nelson Mandela nereli? Afrikalı değil mi? Peki adı neden Afrikalı değil de ingilizce? Söyleyim. Sömürge Afrikasında çocuk doğduğunda bir Afrikalı ismi konuluyor. Ancak çocuk okula başlayacağı zaman çocuğun adı bir ingiliz ismine çevrilip öyle kayıt yapılıyor. Yoksa okula kaydı yapılmıyor.
Osman kardeş, ben yazıda dikkat ederseniz sorulan soruya vurgu yaptım. Bir gazeteci olan Altemur Kılıç'ın sorduğu soruya verilen cevaba özellikle. Haa babasına gelince; Kurtuluş Savaşında önemli başarılara imza atmış bir paşadır. Şapka giymeyenleri astı diyorsunuz. Evet astırdı idam kararlarını vererek. Peki asılanlar sütten çıkmış ak kaşıklar mıydı? Devrimlere karşı çıkanların listesine bir bakarsanız kimler olduğunu anlarsınız. Bu isyanları organize edenler, sadece devrimlere değil "Cumhuriyet'e" karşı çıkarak baş kaldırıyorlardı. Şapka ve diğer devrimler bahane edilerek, cumhuriyet rejimine isyan ediyorlardı. Arkalarında ise İngilizlerin oduğunu sizlerde biliyorsunuz.
Her milleti kendimiz gibi unutkan sanmayalım. Adamları hem Çanakkale'de, hem de Kurtuluş Savaşın'da yen, dünya aleme rezil et. Tabiki adamlar her fırsatı değerlendirecek. Hem de çil, çil sarı İngiliz altınlarıyla.
Saygılar.