ordumuzla uğraşanları kınıyorum.her toplumun içinde elbette iyide olur kötüde ama şunu kimse untmasınki ordu bizim ordumuz atatürk ün ordusu.
Printable View
ordumuzla uğraşanları kınıyorum.her toplumun içinde elbette iyide olur kötüde ama şunu kimse untmasınki ordu bizim ordumuz atatürk ün ordusu.
Ya... bok atalım atmasına ama ülkede ziraat bitmiş hayvancılık bitmiş halen kayıkçı kavgasında hangi yöne kürek çekelim? Et kaç para yarın sıra buğdayla mısıra gelecek, yine Çine bakıp ucuz ucuz mal alalım diycez ama parayı biz nasıl kazanacaz....:common001:
albay nevzat tarhan'ın türk silahlı kuvvetlerinde ki...hikayesi...
Prof. Dr. Nevzat Tarhan
Merzifon'da 1952 yılında doğdu. 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesini 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982 yılında GATA'da Psikiyatri uzmanı oldu. Erzincan ve Çorlu'da hastane hekimliği sonunda GATA Haydarpaşa'da yardımcı Doçent (1988) ve Doçent (1990) oldu. Klinik direktörlüğü yaptı. Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumunda bilirkişilik yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu.
.....
Ünlü bir piskiyatris olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan 28 Şubat sürecinde ordu içinde yapılan tasfiyedeki hedef isimlerden birisiydi.
GATA'da çalışırken sürgünden sürgüne gönderilen Nevzat Tarhan bunun inançlı olduğu için yapıldığını öğreniyor. Sürgünlerin ardında ise Batı Çalışma Grubu ve Çevik Bir var.
O dönemlerde çok sıkıntı çektiğini söyleyen Tarhan ''bir iki sene boyunca arabamın altına bakmadan arabaya binmiyordum'' diyor.
1969 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ni bitiren Nevzat Tarhan ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirir. 1982 yılında GATA'ta doktor olarak göreve başlayan Nevzat Tarhan'ın hayatı 28 Şubat döneminde Genelkurmay'a gelen asılsız ihbar mektupları ile bir anda altüst olur.
Bu mektuplar sonucunda hiçbir gerekçe gösterilmeden görevinden alındığını ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir tarafından Çorlu Veteriner Sağlık şubesine psikiyatris olarak atandığını söylüyor.
Davayı kazanmasına rağmen GATA komutanının kendisine söylediği şok sözler Tarhan'ı bir kez daha yıkar. Dönemin GATA Komutanı Tuğgeneral Çetin Harmankaya ''sen kazandın dönersin ama bir müddet sonra seni Şırnak'a atayacaklar. Emir komuta zinciri dışında bir odak var bu odak sizi istemiyor'' der.
'YAŞAM TARZINI BEĞENMİYORUZ'
Bu atamaların nedenini öğrenmek isteyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a şok bir cevap gelir: ''yaşam tarzınızı beğenmiyoruz''
''Onlara göre laik yaşam tarzı demek içki içmek, eşinin başının açık olması ve dinden uzak durmak'' diyor Prof. Dr. Tarhan.
'BU İŞLERİN ALTINDA ERGENEKON VAR'
28 Şubat sürecinde sahte belgeler düzenleyerek insanların damgalandığını söyleyen Tarhan bu işi Ergenekon'un yaptığını ifade ediyor.
''Emir komuta zinciri dışında bir odak var bu odak sizi istemiyor'' sözü ile ne kastedilmek istendiğini anlamak için araştırmalar yaptığını söyleyen Tarhan, bu işin ucunun Ergenekon Terör Örgütü'ne dayandığını iddia ediyor.
'ÇEVİK BİR'E DAVA AÇTIM'
Emekli olduktan sonra dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'e dava açan Prof. Dr. Nevzat Tarhan davayı kazanır. Fakat Yargıtay daha sonra kararı bozar. Mahkeme ise ilk kararında ısrar etmez. İşte burada mahkemenin baskı altına alındığını ''askeri bir savcı mahkemeye gelerek biz bu dava ile ilgileniyoruz, siz olayı kapatın'' dediğini iddia ediyor Tarhan.
'ORDUNUN ARŞİVİ AÇILMALI'
Genelkurmay'ın ordu arşivlerini açması gerektiğini söyleyen Tarhan bu şekilde 28 Şubat sürecinde neler tezgahlandığının, ne tür komplolar yapıldığının ortaya çıkacağını söylüyor.
''Eğer amacımız gerçeği ortaya çıkarmaksa bu arşivler açılmalı, hukuk ancak böyle çalıştırılır'' diyen Tarhan, ordu yıpranmak istemiyorsa bunu yapmalı diyor.
28 Şubat'ta insanların hassas duyguları ile oynanarak bir iç düşman yaratıldığını söyleyen Tarhan, ''dini duyarlılığı olan insanlar kitlesel düşman olarak kabul edildi'' diyor.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan son yasa ile davayı tekrar gündeme getirmekte kararlı.
sayın erdal05; Yani ordu ülkemizi kaosa sürüklüyor, Din düşmanlığı yapıyor, haklı olanların önünü kesip çıkmaza sokuyor... bunu mu demek istiyorsunuz, yada kardeşim Prof. Dr. Nevzat Tarhan bunumu söylüyor ben söylenenleri buraya taşıyorum önünde yada arkasında değilim ne anlıyorsanız anlayınmı? diyorsunuz. Bak kardeşim adam söylediğinin her yerindedir. Bu söylemi adının geçtiği platformda açıklarsa benimseyip deklare etmek ihtayacını duyan kişidir. Hiç orasında burasında yok kardeşim bu da bunu söylüyor diye yorumsuz taşıma durumuna düşmez. Bu ucuz ayak oyunlarıdır. Direk söyleyelim, kıvırmadan! Bak ben diyorum ki Ne Mutlu Türküm Diyene! Türkiye Türklerindir. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü bozmaya kalkan kalleşler, farelerin sonu gibi sonu, yaşamakla devam edip sonlarını lağımda bulacaklardır. :bangin:
. biliyorsun bazı medya kuruluşları elinden gelse adamı bir kaşık suda boğacaklarAlıntı:
coçukları çok seviyorya önemsiz şeyler bunlar
gerçekten böyle düşünüyor olamazsın bence çok büyük bir iftiradır bu.AKP kökenli birileri bu yazdıllarını okursa başın araya gider eleştirilerini daha ılıman yapman daha iyi olur.
aşağıya başbakanın konuşmasından bu konuyla ilgili bölümü aldım.
“Yani 1 yıl önce olmuş bir olay hakkında her türlü yasal yollar, bunun yanında ilgili bakanlıkların atması gereken adımlar, valiliğin atması gereken adımlar, hepsi atılmış ve bugün bu tekrar gündeme getiriliyor. Bu gazetecilik değildir” diyen Erdoğan, “Bu bir medya mantığı değildir, bu basın ahlak ilkelerine yakışan bir yaklaşım değildir. Bu tam aksine, gerek o ilimizle ilgili gerek o olayda adı geçenlerle ilgili psikolojik yıkımlara neden olur. Buralarda çok daha dikkatli olmaya bence gerek var diye düşünüyorum.”
burda ben coçukları çok seviyorya önemsiz şeyler bunlar bu imayı hak eden birşey görmedim sen gördünmü yoksa çamur at yapışmazsada izi kalsınmı diyorsun senin yazdıklarınla başbakanın konuşması arasında bir benzerlik kuramadım doğrusu
dostum 8 yıl önceki gazeteleri bi oku derim o zaman devlet bitmişti devlet iflas'ını açıklamak üzereydi erken seçime gitme bahanesiyle yönetimden kaçtılar aylık enflasyonun, şu anki yıllık enflasyonu ikiye katladığını emekliye maaş veremeyecek duruma gelindiğini banka faizlerinin %200 e çıktığını dövizin hergün yükseldiğini bir gün dahi cebinde TL bulunduranın zara ettiğini vs.vs.vs. bi oku istersen TÜRK milleti olarak geçenleri çabuk unutuyoruzda.
ordu içersinde insanların nasıl harcandığının yanlızca bir örneği nevzat tarhanın dramı...üstelik profösörlük ve albaylık ünvanına ramen,alt rütbelerdekinin karşılaştığı haksızlığı siz düşünün..bunlara sebep kendini yaratan allahına ibadet etmesi,hanımının başının kapalı olması,toplantılarda millet şarap bira viski içerken onun meşrubat içmesi vs vs...Alıntı:
sivil yargı ve sivil yönetimden tamamen muaf ayrı bir cumhuriyet olan ordumuzun nevzat tarhan gibilerinin olayı kokuşmuşluğun yanlızca bir kısmı...sivil iktidarlara baskılar,muhtıralar,darbeler,ihale yolsuzlukları,sahte çürük raporları,sınırlardaki ticari çıkarlar vs vs ..
mesleğini kendi çıkarları doğrultusunda icra eden her meslekten insanoğlunun yaşadığı ülkemizde ast üst emir komuta zinciri içersinde görev yapıp sayıları sekizyüzbini bulan silahlı bir gücün aylık yiyecek içecek giyecek ihtiyaçlarının karşılanması bedelinin tutarı sivil tüccarlar kadar ordu içersindeçeşitli rütbelerdeki subaylarında iştahını kabartmaktadır,aynı şekilde silah ve mühimmat alımlarında..butür alışverişlerde komusyon karşılığı kendi çıkarlarını düşünen subaylar olmuştur ve olacaktır,olmaması eşyanın tabiatına aykırıdır..bunun çaresi daha şeffaf ve denetlenebilir bir reforme edilmiş profosyenel bir ordudur..böyle bir ordu savaşa giderken ağzından şarap kokusu çıkartmadan ALLAH ALLAH diye yeri göyü inletip düşmanının üzerine gidip zeferler kazanan ordudur..inşallah o günler yakındır.
evet işte bu Türk İslam ülküsünü savunan bir partinin yasaya hayır demekle düştüğü durum. bence kendi seçmenine sırt çevirmektir sivil mahkemede yargılanma hakkı olsaidi herhalde birçok subay görevinde kalırdı