idam olmalıki birşey yaparken düşünülsün değilmi
Printable View
idam olmalıki birşey yaparken düşünülsün değilmi
idam olmalı...kişiler yaptıkları iş eylem v.s için ödül yada ceza ile yönlendirilmelidir..terör konusunda ise mutlaka acı bir ölümle cezalandırılmalıdır..
:yell: bu vatanın ekmeğini yiyen vatan hainleri asılmalıdır
idam cezası olmalı çünkü allahın izni var ama suçluyu tespit etmek önemli suçsuz olanları ayırmak gerekir bizim kanunlar suçludan yana degilmi arkadaşlar
ABD de idam var bizde neden olmasın
bazı kardeşlerimiz tercihlerini olmamalıdan yana kullanmış,olabilir saygı duyarım...en nihayeti kişinin yaşamını elinden alıyorsunuz....dolayısıyla ilk bakışta bazı arkadaşlarımıza vahşice bi uygulama gelebilir ancak şunu lütfen unutmayalım...kanunlardaki cezalar caydırıcılık sağlaması açısından konulur,sadistlik olsun diye değil...eğer buna rağmen hala daha suç işleyip sizin,benim ve bilimum herkesin canına kastedebilecek kadar gözünü kan bürümüş birinin yaşam hakkı sorgulanabilir diye düşünüyorum....diğer türlü suçlarda da hapis cezasından ziyade daha yaratıcı cezalara ihtiyacımız var diye düşünüyorum...mesela devletin parasını dolandıranlara çaldığı para oranında günü belirlenmek kaydıyla sokakta süpürgecilik yaptıracaksın...zorunlu kamu hizmeti...yada başka suçlarda demiryolu hattı döşetmek gibi....ancak terör suçluları ve iflah olmaz cinayet suçlularında idam cezasını destekliyorum....
gerekti kişilere yapılmalı bence....
Ben oyumu evet olarak kullandım fakat bu aponun asılması için degil.her fırsatta memleketi farklı boyut ve renklere cekmek isteyen bir kesimin ekmegine yag sürmek istemem nasılki aponun bu kadar büyümesine ve cıban başı olmasına neden olan brokrasi ve yönetim zafiyetiyse şindide onu hapiste tutmak devletin bakiyesini ve güçünün bir göstergesidir.önemli olan idam cezasının yılanın başını küçüken ezilmesi için kullanılması gerektigine inanıyorum.
:mad2: terör suçluları kesinlikle idam edilmeli ve bunlar beslenmemeli vatan haini bunlar
terörist-tecavüz gıbı adi suçlarda direk ölüm cezası olmalı
Karın yararak bebek çalan hırsıza idam cezası
Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, (DHA).
ABD'de 3 yıl önce hamile bir kadının karnını mutfak bıçağıyla kesip, bebeğini çalan Lisa Montgomery adlı kadın idam cezasına çarptırıldı.
Lisa Montgomery, 16 Aralık 2004 tarihinde, 23 yaşındaki hamile Bobbie Jo Stinnett’i öldürmekten, karnını kesip bebeği çıkarmaktan ve kaçırmış ve çevresindekilere bebeği kendisinin doğurduğunu söylemişti. ABD'nin Kansas kentinde önceki gün görülen davada, mahkeme jürisi 39 yaşındaki bebek hırsızlığı suçundan yargılanan Montgomery’nin ölümle cezalandırmasına oybirliğiyle karar verdi. Mahkeme jürisinin 5 saati aşan oturumdan sonra, Montgomery’nin avukatının, müvekkelinin küçükken annesi tarafından psikolojik, üvey babası tarafından da cinsel tacize uğraması yüzünden akli dengesinin yerinde olmadığı savıının geçerli olmadığına karar verdi.
Dünyaya 4 çocuk getirdikten sonra 1990’da tüpleri bağlanan Montgomery, yakınlarına birkaç kez hamile olduğu yalanını söylemiş ve en son 2004’te, aralık ortalarında doğum yapacağını iddia etmişti. Montgomery, cinayetten bir gün sonra doğduğu şehir Melvern’de yakınlarına, bebeği kendisinin gibiymiş gibi tanıtırken polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı. Lisa Montgomery’nin, doğuma dört hafta kala annesinin karını bıçakla kesip çaldığı, Victoria adındaki kız çocuğunun sağlığının iyi olduğu ve ölen annesinin ailesiyle yaşadığı belirtildi.
evet olmalı
evet olmalı
kadına verilen ceza bana göre yerinde ve doğru bir karar.
benim şahsi kanaatime göre çok doğru bir karar verilmiş.
bence başına gelmediğiiçin böyle düşünüyorsunuz.
eğer sizin ailenizdende ölen yada yaralanan olmuş olsa çok değişik düşünür ve asalım bu canileri derdiniz.
kesinlikle olmalı,suça'mükafat değil,gereken ceza verilmelidir.a.b'de yok filan yerde yok bunlar bizi ilgilendirmemeli....
bir ülkede vatana hainlik yapanlara idam mutlaka olmalı diğer suçlarada çok ağır cezalar getirilmeli ki bir insan neden ben bu suçu işledim demeli
vatana ihanet edenler başta olmak üzere adam öldürmeyi meslek edinenlere vede sübyanlara tecavüz edenlere idam cezası gelmeli.avrupa birliği karşı çıkarmış çıkarsa çıksın kardeşim admlar kirli yüzlerini gösteriyorlar zaten daha dün beçikada pkk yı protesto mitinginde gözaltına aldıkları Türk gençlerine yaptıkları işkenceyi izledik.
olmalı
ülkemizde idam cezası olmalı ilk başta apo piçini asalım ondan sonrada meclisteki 22 tane yani dtplileri asalım ülkemizde terör bitecektir
yalnız şunu unutmayalım....başta terörist başı olmak üzere diğer teröristleri üç büyük şehrin meydanlarında ,tüm ulusal kanalların canlı yayınında ,boyunlarına da 'VATAN HAİNİ' yaftasını takıp öyle asacaksınki cezanın bi anlamı ve bu ülkeye ihanet etmeyi düşünenler içinde bi caydırıcılığı olsun...diğer suç türleri için fikrimi daha önce yazmıştım zaten...selametle...
Olmadiği Için Bukadar Başi Boş Köpek Ortalarda Cirt Atiyo . Bunlari Besleyecek Kadar Sabrimiz Kalmadi:45:
Olmadiği Için Bukadar Başi Boş Köpek Ortalarda Cirt Atiyo . Bunlari Besleyecek Kadar Sabrimiz Kalmadi:45:
olmamalı nedeni...
bir insan suç işlerken bilinç altınta veya ruhsal dengesi bozuk olan insanlar düşüncesizce hareket eder evet ağır suçlar vardır yalnız insanın doğasında ne yapıp edip yaşatmak yaşamak duygu ve hislerini buna yöneltmesi lazım
bul ve yok et insana yakışmayan bir yaklaşımdır..
BEBEĞE İŞKENCE ZANLILARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
BURSA (A.A) - Bursa'da, ''trafik kazası geçirdiği'' iddiasıyla hastaneye götürülen bir yaşındaki bebeğe işkence yapıldığının belirlenmesi üzerine dün gözaltına alınan, 17 yaşındaki annenin de aralarında bulunduğu 3 kişiden 2'si, adliyeye sevk edildi. (AA)
Alıntı: Tercüman
Cezası???
hemde 2 kişi tutuklanıyor ve ortada sabi sübyan hiç bir şeyden haberi olmayan kimseye zararı dahi dokunamayacak bir zavallı bebek
Bunun cezası idam değil keşke olsa
İdam cezası olmalı ve uygulanmalı
Olmamali tabi ki,madem Avrupaya gidiyoruz Avrupali olmaliyiz.
uyum yasası falan kaldırdılar adamlar hala devam idama söyleyin hakkedenin boynuna ipten başka ne yakışır.
arkadaşlar bence yaşadığımız çağda ne böyle vahşi insanlar nede iğdam olmalı
fakat bölmek isteyipte askerlerimize saldıran insanın. cumhuriyetinin sayesinde
rahat ibadet edipte üstüne üstlük insanları şeriat deyip cumhuriyeti yıma
planlayan insanlarında yaşama hakının elinden alınmasına OK....................................
evet olmalı ben idamdan korkmuyorum çünkü vatan haini
degilim
hemde meydanda
olmalı vatan hainlerinede meydanda olmalı ibreti alem için hemde
aklı selim davranın biraz şuan örgütün elinde esir askerler ve devlet hiçbir açıklama yapmıyor askere alırken alıyorsun da şimdi niye sahip çıkmıyorsun.Ayrıca Abdullah Çatlılar-Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım- ve Gaffar Okkan'ı öldüren kişiler nerede beyler? Yaraları iyileştirmenin iki yolu vardır:Cellatlık ve doktorluk.İdam olmamalı.Adama sorarlar 23 yıldır en büyük orduyla niye çözemedin bu sorunu.Allah aşkına Genelkurmay niye esir askerler için açıklama yapmıyor?Uyumayın beyler...
genelkurmay yaptigi planimi anlatsin..sahip cikilmadigini nerden biliyorsun???23 yildir komsularimiz besliyordu bu hainleri ondan bitmemistir..bence idam olmali teror u besleyen destekleyen herkesi kapsamali
başta öcalan olmak üzere tüm hainler için olmalı,hatta idam bile onlar için hafif olur:46:
adamlar 2 dakkada yakaladı 5 dakkada astı.kimsenin gıkı çıkmadı.biz niye imralıda misafirperverligimizi gösteriyoruz.aslında kim asılmamakta haklı veya kim asılmakta haklı o da bir muamma:49:
olmalı da lafmı hak edenin hakkı mutlaka verilmeli....,,,,avrupa birliğine gireceğiz öylemi amerika dost mu buna ancak kim inananır ? cevap kadir.....
olmalı
olsun idamı hak eden herkes icin sadece teror icin degıl ansına babasına haksız yere zulmeden televızyonlarda goruyoruz insanklıga sıgmayan herseye idam cezası uygulanmalı
illaki terörist olması mı lazım asılması için. tamam olsun peki ya yetim hakkı yiyen, ırza namusa tecavuz edeni,başkasının ve onun sevdiklerin hiç yere öldürenleri, devletin malını çalanı vs vs.. peki ya bunlar ne olacak??????
idamlar çözüm olsaydı şimdiye kadar dünya düzgün bir yer olurdu.şimdiye kadar ne oldu?
ayrıca suç işleyeni idam ettiniz mi ceza çekmiyor ki.ölüp gidiyor kurtuluyor.önemli olan gerçekten cezasını çekmesidir diye düşünüyorum..
özellikle VATANhainliği,ırza geçme.ve benzeri şuçlardan.idam ve bazı şeriat hükümleri uygulanmalı.:mad2:
şehitlerimizin kanı yerde kalmasın terör suçluları yargısız idam edilmeli:mad2:
olmamalı diyenleri kınamıyorum ama binlerce insanımızı,askerimizi öldüren pkk pislikleri tükenene kadar idam cezası uygulanmalı.tvl erde izliyorsunuzdur,ağlayan babası şehit olan çocukları mutlaka görmüşsünüzdür.onları izlerken gözleriniz dolmuyormu? hatta onlarla birlikte ağlamıyormusunuz? eğer hayır diyorsanız ki;hiç kimsenin hayır dediğini sanmıyorum) o zaman idam cezası kalkmasın.bu pislikleri hapishanelerde krallar gibi ağırlayalım.hatta daha ileri gidip pisliği görüldüğü yerde sorgusuz sualsiz kafasını koparan kanunlar çıkaralım derim...venkler birde kalmışlar insan haklarından söz ediyorlar.yukarıda tamerk isimli üye arkadaş sen hala olaylara birde türkiyeden bak bakalımda ondan sonra ne diyeceksin.uzaktan davulun sesi hoş gelir...
Olmalıdır, başta vatan hainleri olmak üzere, küçük çocukların ırzlarına geçen, zorla ırza geçenlerin, namus cinayeti diye günahsızları öldürenlerin, gasp veya hırsızlık yapmak amacıyla cinayet işleyenlerin asılması gerekir... Yoksa bu tür suçların önüne geçilemez, caydırılamaz....
Idam Cezasi Geri Dönülmesi Imkansiz Bir Cezadir
Her Insanin Pişman Olma Hakki Vardir Eğer Verilen Cezadan Ders Alip Pişmanlik Duymuşsa Onu Kazanabiliriiz. Bu Yüzden Idama Hayir Bir De Ya Adam Suçsuzsa Yanlişlik Yapilmişsa öyle Davalar çok çikiyor Hele ülkemizde Iyi Düşünüp Duygusal Davranmamak Gerekir Biraz Empati Yapalim Idam Olacak Bizim Evladimiz Veya Kardeşimiz Olabilkir
bencede idam cezası olmalı...
vatan hainleri için idam olmalı
daha önce yazmıştım ama özellikle kırmızı renkle belirttiğim suç için çok yaratıcı cezalar uygulanabilir....hemde o kadar çok seçenek varki...burda yazamıycam tabiiki..onun için idam gibi bi cezayı bunlara uygulamak gereksiz...biraz yaratıcı cezalar bulursak o tecavüzcü yalvarır 'noolur beni idam edin' diye....
gercekten bende bu forumdakı arkadaslarıma gonulden katılıyorum ve idam olmalı gerektigi durumlar cok fazla malesef
senin fikrine karsı degil bu toplum ama serefsizlere gerekli bu vatanı talan eden lere gereklı bu mılletı ezenlere gereklı bu guzel ulkeyı huzursuzluga surukleyene gereklı kısacası allah korkusu olmayan ınsan canavarlarına idam gerekli
evet arkadaşım sizinde dediğiniz gibi biraz empati yapalımAlıntı:
idam cezası geri dönülmesi imkansız bir ceza
ve her suçada uygulanmıyor
duygusal olarak düşünürsek idamı hakketmiş olan benim evladım veya bir yakınım;
benim yakınım olması idamı gerektirecek bir suç işlemesi hakkını vermez
bir başkasının yakınınada benim yakınıma zarar verebilecegi hakkını vermez
Adalet duygusu insanın kendi içinden başlar
Kendi içinde adalet duygusu taşımayana idam gereklidir
idam gerekli suçun içeriğine bağlı olarak hızlı yada yavaş uygulanmalı diye düşünüyorum.
Bence olmamalı.eger medeni bir ülkede yaşıyorsak yargı vardır.onun verecek oldugu cezalar uygulanmak zorundadır.
bu güzel vatanımızda devletimize milletimize hainlik edip kurşun sıkan kardeşim dahi olsa idam edilsin
Anketimiz kapanmıştır oylamaya katılan arkadaşlarımız teşekkurler