ergün yaşlanmadımı yaw daha
Printable View
ergün yaşlanmadımı yaw daha
Nonda Vestel Manisa maçına hazırlanıyor
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Galatasaray'ın yeni transferi Kongolu Nonda, lig'deki Vestel maçı için idmanlara aralıksız başladı...
UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında dün Hırvatistan'ın Slaven takımını 2-1 yenerek 1. tura yükselen Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de 2 Eylül Pazar günü deplasmanda yapacağı Vestel Manisaspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın katılmadığı antrenmanda sarı-kırmızılı oyuncular, antrenör Burak Dilmen yönetiminde çalıştı. Antrenmanda dünkü Slaven maçında oynayan futbolcular koşuyla çalışmayı tamamlarken, diğer oyuncular kısa pas çalışmasının ardından yarım sahada çift kale maç yaptı.
NONDA ANTRENMANDA; Galatasaray'ın yeni transferi Shabani Nonda, takımla çalışmalara başladı. Sarı-kırmızılı kulüple bugün sözleşme imzalayacak Kongolu futbolcu, çift kale maçta 2 gol atıp, bir de asist yaptı.
Nonda, antrenman sonrasında taraftarların yanına giderek imza verirken, birlikte fotoğraf da çektirdi. Bu arada Song'un oğlu Ronny, Hasan Şaş ve babasıyla bir süre top oynayıp, şakalaştı. Sakatlığı bulunan futbolculardan Aydın antrenmana katılmazken, tedavisi devam eden Linderoth ise fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Diğer yandan dün akşamki karşılaşmada sakatlanan Volkan'ın bugün MR'ının çekileceği bildirildi. Sarı-kırmızılı takım, Vestel Manisaspor ile yapacağı karşılaşma için yarın akşam saatlerinde İzmir'e gidecek.
Seyrantepe ihalesinde en iyi teklif
RAKAM Seyrantepe ihalesinde en iyi teklifi 243 milyon 567 bin 890 YTL ile Eren Talü-ALKE ortaklığı verdi...
Yenilenen Seyrantepe arazisi ihalesinin 2. oturumunda, en iyi teklifi Eren Talu Mimarlık verdi. Şirket toplamda 777 milyon 777 bin 777 YTL, idareye 234 milyon 567 bin 890 YTL ve gelir yüzdesi olarak '0' teklif verdi.
Daha önce gerekli rekabet koşullarının yerine getirilememesi nedeniyle iptal edilen Seyrantepe arazisine yapılacak stat ve otopark için açılan ihalenin 2. oturumu TOKİ'nin Bilkent'teki binasında yapıldı. TOKİ İhale Kurum Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu'nun başkanlık ettiği oturumda, ilk önce ihaleye katılan firmalardan sözlü teklifi alındı. Daha sonra kapalı zarf usulüyle şirketlerden teklif verilmesi istendi. Buna göre teklif veren firma ve teklif rakamları şöyle:
"Eren Talu Mimarlık toplamda 777 milyon 777 bin 777 YTL, idareye 234 milyon 567 bin 890. YTL ve yüzde '0'; Sembol İnşaat toplamda 1 milyar 596 milyon YTL, idareye 150 milyon 100 bin YTL, yüzde olarak 7.2; Kuzu İnşaat ise toplamda 640 milyon YTL, idareye 130 milyon 816 bin YTL, yüzde olarak 20.44 teklif verdi.
İhale tekliflerini değerlendiren Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, söz konusu tekliflerden Eren Talu Mimarlık'ın verdiği teklifin en iyi teklif olduğunu belirterek, "Çok uzun maceranın bittiğini hissediyorum. Galatasaray camiasına hayırlı olsun" dedi.
Galatasaray'ın rakibi Sion'u tanıyalım
Galatasaray'ın UEFA Kupası 1.turunda eşleştiği İsviçre'nin Sion takımı, geçen sezon İsviçre Ligi'ni, Zürih ve Basel'in ardından 3.sırada tamamladı...
İsviçre kenti Sion'un takımı olan FC Sion, 1909 yılında kuruldu. Maçlarını 20 bin kişilik Tourbillion Stadı'nda oynayan Sion'un Avrupa'da kayda değer bir başarısı bulunmuyor.
İsviçre Ligi'nde Grasshopers, Zürih ve Basel'in gölgesinde kalan FC Sion, İsviçre Ligi'nde toplam 2 kez şampiyon olmayı başarırken, en sonki şampiyonluğunu 1997'de yaşadı.
Alberto Bigon'un teknik direktörülüğü yaptığı İsviçre ekibinin kadrosunda 17 yabancı bulunurken, FC Sion, UEFA Kupası ön elemesinde, Avusturya'nın SV Ried takımını elemişti.
BAŞARILARI:
İsviçre Lig Şampiyonluğu (2) : 1992 - 1997
İsviçre Kupası (10)
KADROSU
Kaleciler
Germano Vailati
David González
Nicolas Beney
Defans
Kali
Obinna Nwaneri
João Pinto
Mirsad Mijadinoski
Jamal Alioui
Paíto
Bastien Geiger
Vilmos Vanczák
Safet Suljevic
Arnaud Bühler
Orta Saha
Virgile Reset
Raphael Wicky
Beto
Adel Chedli
Didier Crettenand
Jocelyn Ahouéya
Goran Obradović
Alvaro Domínguez
Damien Germanier
Florian Berisha
Forvet
Álvaro Saborío
Zbigniew Zakrzewski
Mobulu M'Futi
bu turu kolay geçmemiz lazım
maç 2-2 vestel le olan maç şuanda
maç bitti.2-2 berabere bitti
Servet dobra dobra konuştu
Manisapor-Galatasaray maçında takımınıın yediği 2 golde de suçlanan Servet Çetin, tümspor.com editörü Taha Dağlı’nın sorularını yanıtladı. 2 golü de anlatan Servet, “bana hatalı diyenler futboldan anlamıyor” dedi...
-Servet, Manisaspor maçında yediğiniz 2 golden dolayı çok eleştirildin. Sen o gollerde hatan olduğuna inanıyor musun?
“Hayır benim hiçbir hatam yoktu, bizim ülkemiz böyle işte, kaç haftadır Galatasaray gol yemiyor diye bekliyorlardı, adeta ne zaman gol yiyeceğiz onu bekliyorlardı, yer yemez de hemen suçu bana yüklediler, oysa ben çok çok iyi oynadığımı düşünüyorum, hem bu son maçta hem de genel olarak.”
-Pozisyonları hatırlıyor musun?
“İlk golde top sağdan geldi, ben vuracaktım ama o an tersime geldi ve ters bir vuruş yapar da kendi kalemize gol atarım düşüncesi ile ya da topu kornere atarım düşüncesi ile vurmadım. Arkamdaki arkadaşıma bıraktım, o arada Holoska güzel vurdu ve gol oldu.”
-Peki ya ikinci gol?
“Hele ikinci golde benim hatalı olduğumu düşünenlere hayret ediyorum. Onların futbol bilgisine de hayret ediyorum. O golde beni suçlayanlar futboldan ne anlıyor, bence hiçbirşey. Bilmeden konuşuyorlar. Selçuk şut çekti ve benle birlikte defansta 3-4 arkadaşım daha vardı, yerden gidip, gol oldu. Ben bunları anlamıyorum.”
Feldkamp ile aranda bir konuşma geçti mi o gollerden sonra?
“Hayır kesinlikle hocam hep benim arkamda ve bana çok destek oluyor, beni suçlayıcı ya da uyarıcı tek kelime söylemedi o gollerle ilgili.”
-Servet Galatasaray şu an en favori takım görünüyor. Sen neler söyleyeceksin?
“Allah’a bin şükür olsun, çok iyi durumdayız ve böyle de götüreceğiz, nasıl başladıysak sezonu böyle tamamlayacağımıza inanıyorum.”
Kral'ın seyir defteri!
Takımımızın başarılı kaptanı Hakan Şükür'ün kariyeri önemli istatistiklerle dolu
Hakan Şükür'ü içeren istatistikler, söze gerek bırakmıyor. İşte, profesyonel futbol kariyerinde 20. yıla girmeye hazırlanan Kral'ın seyir defteri... * Birinci ligde en çok gol atan futbolcu: 241 gol.
* Birinci ligdeki ilk golü: 26 Şubat 1989, Eskişehirspor-Sakaryaspor: 2-2.
* 241 golü, 91 farklı kaleciye attı. İlk golü Sead Tanoviç’e, en çok golü Şanver Göymen’e attı: 14 gol.
* 3 kez Türkiye Gol Kralı: 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999
* A Milli Takım formasıyla en çok gol atan futbolcu: 51 gol.
* A Milli Takım’daki ilk golü: 8 Nisan 1992, Türkiye-Danimarka: 2-1.
* A Milli Takım formasıyla çıktığı maç sayısı: 110.
* Avrupa kupalarında en çok gol atan Türk futbolcusu: 38 gol.
* 1997 FIFA Dünyanın en iyi golcüsü ödülü.
* 1997 Bronz ayakkabı ödülü.
* UEFA Kupası’nda ilk Türk Gol Kralı: 10 gol (1999-2000).
* Beşiktaş ve Trabzonspor’a 10’ar, Fenerbahçe’ye 9 gol attı. Galatasaray’a golü yok.
* Bir kez kırmızı kart gördü: 26 Mart 2004, Samsunspor-Galatasaray (Hakem: Bülent Uzun).
* FIFA Dünya Kupası tarihindeki en erken 2. gol: 29 Haziran 2002, Güney Kore-Türkiye: 2-3 (11. saniye).
Çok gol attı ama!Hakan Şükür, Vestel Manisa filelerini sarsarak, Süper Lig tarihinin en golcü oyuncusu unvanını eline geçirdi. Ama Kral maç başına ortalamada oldukça gerilere düşüyor. Devamlılığı ve üst düzey profesyonelliği sayesinde 36 yaşında futbol kariyerini sürdüren Hakan bu özellikleri sayesinde 476 karşılaşmada 241 rakamına ulaştı. Ancak Hakan maç başına 0.516 gol ortalamasıyla bu kategoride yedinci sırada yer alıyor. Süper Lig tarihinde 100 gol barajını geçen oyuncular kıstas alındığında bir dönemin yıldızı Tanju Çolak, 0.869’la zirvede oturuyor. Tanju’yu binde sekiz farkla yeşil sahaların ‘Taçsız Kral’ı Metin Oktay takip ediyor.
Birinci Lig
Sezon Takım Maç Gol
1988-1989 Sakaryaspor 11 5
1989-1990 Sakaryaspor 27 5
1990-1991 Bursaspor 27 4
1991-1992 Bursaspor 27 7
1992-1993 Galatasaray 30 19
1993-1994 Galatasaray 27 16
1994-1995 Galatasaray 33 19
1995-1996 Galatasaray 32 16
1996-1997 Galatasaray 32 38
1997-1998 Galatasaray 34 32
1998-1999 Galatasaray 33 19
1999-2000 Galatasaray 32 14
2003-2004 Galatasaray 28 12
2004-2005 Galatasaray 33 18
2005-2006 Galatasaray 31 10
2006-2007 Galatasaray 26 4
2007-2008 Galatasaray 4 3
Toplam 17 sezon 467 241
Avrupa Maç Gol
77 36
Maç başına gol
Futbolcu Gol
1.Tanju Çolak 0.869
2.Metin Oktay 0.861
3.Fevzi Zemzem 0.654
4.Fikri Elma 0.636
5.Aykut Kocaman 0.566
6.Serkan Aykut 0.557
7.Hakan Şükür 0.516
8.Feyyaz Uçar 0.507
9.Oktay Derelioğlu 0.488
10.Saffet Sancaklı 0.485
Süper Lig’in en golcüleri
Futbolcu Maç Gol
1.Hakan Şükür 467 241
2.Tanju Çolak 276 240
3.Hami Mandıralı 465 219
4.Metin Oktay 252 217
5.Aykut Kocaman 353 200
6.Feyyaz Uçar 376 191
7.Serkan Aykut 337 188
8.Fevzi Zemzem 220 144
9.Cenk İşler 313 131
10.Saffet Sancaklı 268 130
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, UEFA Kupası 1. turunda İsviçre'nin FC Sion takımına 3-2 yenildikleri ilk maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, fark atacakları karşılaşmada yenilmelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karşılaşmada beklentilerinin farklı olduğunu dile getirerek, ''İsviçre'ye kazanmak için gelmiştik, ama maç, beklentimizin dışında gelişti'' dedi.
Maçın ilk yarım saatlik bölümünde 3 gol birden yiyerek, adeta şok olduklarını ifade eden Adnan Polat, ''İkinci yarıda çok iyi mücadele edip, çok gol pozisyonu bulduk. 3-0'dan maçı çevirmek büyük takımların işidir. Biz de bunu gerçekleştirerek, tur için avantaj elde etmeyi başardık'' dedi. Futbolun ciddi bir iş olduğunu vurgulayan Polat, ''Her maçı ciddiye almanız gerekir. Büyük takım, küçük takım ayrımı yapmamak lazım, futbol bunu kaldırmaz. Rövanşta maç çantada keklik gibi gözükse de futbol gayri ciddiliği kaldırmaz. Rövanşta maçı ciddiye alıp, bu turu geçeriz'' diye konuştu. FC Sion maçının artık geride kaldığını anlatan Polat, ''Şimdi Kasımpaşa maçını düşünüyoruz. Bu karşılaşmaya taraftarlarımızı bekliyoruz. Yalnızlıktan bıktık'' dedi