Ara transferde takımı güçlendirmek isteyen Beşiktaş'ın, Danimarkalı forvet oyuncusu Rommedahl ile ilgilendiği iddia edildi. Avrupa'nın bir çok kulübünün transfer listesinde yer alan tecrübeli oyuncuya teklif yapan takımlar arasında Beşiktaş'ın de yer aldığı ifade edilirken, yönetim ise bu konuda bir açıklama yapmadı.
12-01-2009, 21:47
sarıkanarya_41
Ekrem ile 14 dakika
Beşiktaş orta sahasının dinamosu Ekrem Dağ, Gaziantepspor mücadelesinin son 14 dakikasında görev yaptı. Mustafa Denizli'nin güvendiği oyuncular arasında yer alan Ekrem, bu sezon takımıyla 14 karşılaşmaya çıktı.
12-01-2009, 21:47
sarıkanarya_41
Bursa'dan Seric'e veto
Beşiktaş yönetiminin, Aydın Karabulut konusunda yaşanan pürüz nedeniyle Bursaspor'a, "Size Aydın yerine Seric'i verelim" önerisini götürdüğü öğrenildi. Yeşil-beyazlıların yeni, Beşiktaş'ın eski hocası Ertuğrul Sağlam'ın ise, kendi döneminde transfer edilmesine rağmen Hırvat savunma oyuncusu için olumsuz yanıt verdiği ifade edildi.
12-01-2009, 21:48
sarıkanarya_41
Beşiktaş günlüğü
15 Ocak'ta W.Bremen İkinci yarı hazırlık kampı çalışmalarını Antalya'da sürdürecek olan Beşiktaş ilk hazırlık karşılaşmasını 15 Ocak perşembe günü Werder Bremen ile yapacak. WOW Futbol Center'da, Bundesliga'nın güçlü temsilcisini ağırlayacak olan siyah-beyazlıların maçı, TRT- 1'den canlı olarak yayınlanacak.
Arıkan'a tam puan G.Antep Belediye ve G.Antepspor ile oynanan kupa maçlarında forma giyen Hakan Arıkan, teknik heyetten tam not aldı. Lig maçlarında Rüştü'nün arkasında bekleyen Hakan'ın kupadaki performansı için siyah-beyazlılar, "Kalemizin emin ellerde olduğunu bilmek güzel" yorumunu yaptılar.
Altyapıda çifte zafer Beşiktaş'ın futbol altyapı takımları dün oynadıkları iki maçı da kazandılar. U-14 takımı, Fulya'daki maçta Zeytinburnu'nu Hüseyin (2), Berke ve Fatih'in golleriyle 4-2 mağlup etti. U-15 ise, deplasmanda Üsküdar Anadolu'yu; Emirhan, Fuat, Hakan ve Halim'in golleriyle 4-0 geçti.
12-01-2009, 21:48
sarıkanarya_41
Üzülmez tövbe etti
PFDK tarafından üç maç ceza alan siyah-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu İbrahim Üzülmez, G.Antep karşılaşmasıyla sahalara geri döndü. İbrahim, "Bundan sonra 'deli' İbrahim yok, 'akıllı' İbrahim var. Cezayı, fazlasıyla çektim" yorumunu yaptı.
15-01-2009, 19:43
sarıkanarya_41
Zico'ya göre fazla iyiydim"
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Türk futbol tarihine 'en kariyerli yerli kaleci' ismini şimdiden yazdıran Milli Takım ve Beşiktaş'ın kalecisi Rüştü Reçber, her maç öncesi kendisine güvenenlere mahçup olmamak için Allah'a dua ettiğini söyledi.
Tecrübeli file bekçisi, Boydak Holding'in kurumsal yayın organı Bizbize Dergisi'ne yaptığı açıklamada, futbolculuk kariyerinden özel hayatına ilginç açıklamalar yaptı. 19 yıllık kariyerine Fenerbahçe, Beşiktaş, Milli Takım ve Barcelona gibi takımlarda oynama başarısını sığdıran Rüştü, karşılaşmalara formayı alttan keserek çıkan Roberto Carlos, sağ ayakla üç kez sekerek çıkan Alex ve Deivid'den farklı olarak maçlara dua ederek başladığını açıkladı. Birçok futbolcunun inançları çerçevesinde farklı hareketlerle müsabakalara çıktığını anımsatan Rüştü, "Maçlardan önce Allah'a bana güvenenlere mahçup olmamak için mutlaka bildiğim duaları ederim. Bunun yanında Ayet-el Kürsi, Felak, Nas ve İhlas surelerini okurum." dedi. Ailesine düşkünlüğüyle tanınan ünlü kaleci, batıl inanışı olmadığını ancak her maç öncesi eşi ve kızı Tuana'nın kendisini arayarak kendisiyle aynı renkte formayla televizyondan maçı seyrettiğini anlattı.
Her insanın yaşadığı gibi hayatında ilginç kırılma noktaları bulunan Rüştü, Antalya Korkutelispor'da başlayan kalecilik serüveninin takım kalecisinin askere gitmesiyle başladığını ifade ederek "'Rahmetli hocamız Dursun Karasucu'nun Senin boyun uzun A takım kalecisi olur musun? dedi. 'Olur' dedim. Genç takımda futbolcuyken A takım kalecisi oldum." diye konuştu.
Hayatının en üzücü olayı olarak 1993 yılında Beşiktaş'a transfer olmak üzereyken Ümit Milli Takım kalecisiyken geçirdiği kazayı gösteren Rüştü "Bu kazayı kesinlikle hatırlamak istemiyorum. Takım arkadaşım Levent'i bu kazada kaybettim. Benimde kalça kemiğim çıkmış komaya girmiştim. Gözlerimi açtığımda karşımda Fatih Terim ve Rasim Kara'yı gördüm. Kazayı duyar duymaz ziyaretime gelmişlerdi." şeklinde konuştu.
Geçirdiği kaza sonrası 'futbola dönemez' raporu verilmesine rağmen azmederek 3 yıl sonra Fenerbahçe'ye transfer olarak İstanbul'a adımını atan Rüştü, kariyeri boyunca ağladığı tek maçın 2 yıl önce Fenerbahçe'deyken şampiyonluğu kaybettikleri Denizlispor maçı olduğunu kaydetti.
Fenerbahçe'den ayrılışını 'Zico'ya göre fazla iyiydim' diye yorumlayan Rüştü, eşiyle konuşarak Beşiktaş'ın teklifini kabul ettiğini anlattı. Bugünkü en büyük amacının Beşiktaş'la şampiyonluk yaşamak olduğunu vurgulayan Rüştü, "Ligin ikinci yarısında çok çalışıp bunu başarmak istiyoruz" dedi.
(CİHAN)
15-01-2009, 19:43
sarıkanarya_41
Yusuf ne kadar alacak?
Beşiktaş'ın lige verilen arada Bursaspor'dan transfer ettiği Yusuf Şimşek'in 1,5 yılda toplam 1 milyon TL garanti para ve 25 bin TL maç başı ücreti alacağı açıklandı.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderdiği yazıda, Yusuf'un 1,5 yılda ne kadar ücret alacağı bildirildi. Yusuf'un sözleşme fesih bedeli olarak Bursaspor ile Ayhan Tuna Üzümcü ve Aydın Karabulut'un sözleşme fesih haklarının devri konusunda da anlaşma sağlandığı, şirketin istediği zaman 500 bin Avro ödemek koşuluyla Aydın'ı geri alma hakkına sahip olduğu kaydedildi. Yusuf'un transferi ile birlikte ayrıca Bursaspor'a 15 Nisan 2009'a kadar toplam 700 bin Avro ödeneceği belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi:
''Şirketimiz, Bursasporlu Yusuf Şimşek ile 1,5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Sözleşme bedeli olarak oyuncuya 2008-2009 sezonu için 300 bin TL garanti para ve 25 bin TL maç başı ücreti, 2009-2010 sezonu için ise 700 bin TL garanti para ve 25 bin TL maç başı ücreti ödenecektir. Yusuf Şimşek'in sözleşme fesih bedeli olarak Bursaspor Kulübü ile futbolcularımızdan Tuna Üzümcü ve Aydın Karabulut'un sözleşme fesih haklarının devri konusunda anlaşma sağlanmıştır. Bununla birlikte şirketimiz istediği zaman 500 bin Avro ödemek koşuluyla Aydın Karabulut'u geri almak hakkına sahiptir. Yusuf Şimşek'in transferi ile ilgili sözleşmenin imzalanması ile birlikte, şirketimiz Bursaspor Kulübü'ne 300 bin Avro ve 15 Şubat 2009 tarihinde 100 bin Avro, 15 Mart 2009 tarihinde 150 bin Avro, 15 Nisan 2009 tarihinde 150 bin Avro ödeyecektir.''
Bu arada, İMKB'ye gönderilen diğer bir yazıda ise futbolculardan Ali Tandoğan'ın sözleşmesinin karşılıklı anlaşılarak, bedelsiz ve tazminatsız olarak feshedildiği bildirildi.
15-01-2009, 19:44
sarıkanarya_41
Beşiktaş'a süper lejyoner
Beşiktaş, İsveç'in Hammarby takımında forma giyen gurbetçi Erkan Zengin ile prensipte anlaştı. 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusunu sezon sonuna kadar 100 bin euro karşılığında kiralayan siyah-beyazlı ekip, lig bitiminde bu oyuncuyu satın alma opsiyonuna da sahip olacak.
Zengin Kartal
23 yaşındaki gurbetçi için İsveç kulübüne 100 bin euro ödeyecek olan yönetim, lig bitince isterse satın alacak.
Beşiktaş, Yusuf'un ardından İsveç ekibi Hammarby'de forma giyen 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Erkan Zengin'i de renklerine bağladı. Habertürk'ten Kartal Yiğit'in haberine göre gurbetçi futbolcu sezon sonuna kadar kiralandı. Siyah-beyazlı kulübe önerilen oyuncunun menajerleri Doğan Ercan ve Derya Akkar önceki gece Antalya kampına geldi. Görüşmede prensipte anlaşıldı. Erkan'ı 5 aylığına renklerine katan Beşiktaş, Hammarby'ye 100 bin euro verecek.
BU SEZON 2 GOL ATTI
Sezon sonunda satın alma opsiyonu da Beşiktaş'ta olacak. Hammarby altyapısında yetişen Erkan, 2004'ten beri İsveç Süper Ligi'nde mücadele ediyor. Bu sezon Hammarby'de 30 maçta görev yapan Türk asıllı futbolcu, 2 gole imza attı. 18 Yaş Altı Türk Milli Takım forması da giyen sağ kanat oyuncusu daha sonra vatandaşı olduğu İsveç Milli Takımı'nı tercih etti. İsveç U-21 Milli Takımı'nda ter döken Erkan, geleceğin yıldız adayları arasında.
15-01-2009, 19:44
sarıkanarya_41
Bobo, Real Betis'e
Mustafa Denizli döneminde kulübeden fazla çıkamayan yıldız için Beşiktaş 7.5 milyon euro istedi. Pazarlıklar devam ediyor.
AURELİO DA ORDA
Beşiktaş'ın Brezilyalı golcüsü Bobo'ya Real Betis talip oldu. İspanyol kulübünün, sambacıyı transfer etmek için menajerler aracılığı ile siyah-beyazlı kulübe başvurduğu ve bonservisine 5.5 milyon euro teklif ettiği öğrenildi. Yönetimin, eski F.Bahçeli Aurelio'nun da forma giydiği Betis'ten 7.5 milyon euro istediği ve pazarlıkların devam ettiği belirtildi.
GÖZDEN DÜŞTÜ
2006 yılı ara transfer döneminde Corinthians'tan kiralanan Bobo, başarılı performans gösterince sezon sonunda bonservisi de alınmıştı. Tigana zamanında forvetin değişmezi olan Brezilyalı, siyah-beyazlı forma altında 115 maçta 53 gol kaydetti. Denizli'nin genellikle yedek oturttuğu Bobo'nun bu sezon lig, UEFA Kupası ve Fortis'te toplam 7 golü var.
15-01-2009, 19:46
sarıkanarya_41
Fener'den teklif almadım
Beşiktaş'ta sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Mert Nobre, siyah-beyazlı takımda kalmak istediğini söyledi. Antalya kampında basın toplantısı yapan oyuncu, "Menajerimle görüşüldü, bir kez daha görüşülecek. Benim fikrim burada devam etmek. F.Bahçe'de güzel bir mazim var ama teklif almadım" dedi.
Nobre ilk yarıyı istedikleri yerde bitirememelerinde aleyhlerine çalınan düdüklerin rol oynadığını savunarak, "Her insan hata yapabilir ama bu kadar hata insanın aklına soru işaretleri getiriyor. Galatasaray derbisi ve Belediye maçında attığımız golde tek faktör formalar. Bu bizi rahatsız ediyor" ifadesini kullandı.