Galatasaray'ın takım kaptanı Hakan Şükür, Fenerbahçe karşılaşmasında aldıkları 0-0'lık sonucun rövanş için fazla avantaj sağlamadığını savundu.
Hakan Şükür, antrenman sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, maçtan önce Fenerbahçe'nin favori olarak gösterildiğinin hatırlatılması üzerine, “Söylenen tabii ki öyleydi, ama derbilerin favorisi olmadığı da bir gerçek. Bizler için konsantrasyonu yüksek olan bir karşılaşmaydı. Çünkü karşımızda güçle bir rakip vardı. Maç genelinde üstün oynadık, yakaladığımız çok pozisyon vardı, ama bunları değerlendiremedik. İkinci maç için bence çok avantajlı bir skor değil, çünkü İstanbul içinde bir karşılaşma oynayacağız, derbi maç yapacağız” dedi.
Karşılaşmanın takıma verdiği güven açısından önemli olduğunu dile getiren Hakan Şükür, “Genç arkadaşlara bu maç güven verdi. Bu denli motive olduğumuz bir maçta genç oyuncular neler yapabileceklerini gördüler. Bu anlamda en büyük kazancımızın bu olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“FENERBAHÇE MİSAFİRPERVER DAVRANDI”
Hakan Şükür, Fenerbahçe'nin dünkü karşılaşmada kendilerine misafirperverce davrandığını söyledi.
Bu sezon Fenerbahçe ile kendi sahalarında iki maç yapacaklarını dile getiren Hakan Şükür, şunları söyledi:
“Orada bizi iyi ağırladılar. Kötü şeyler yaşamadık, Servet'in yaptığı hareket sonrasındaki küfür olayı dışında stada giriş ve çıkışlarda çok misafirperver davrandılar. Bu duygular altında rövanş da iyi maç olacak. O zamana kadar sakatlar iyileşecek. Onların ve seyircinin desteğiyle o maçtan galip ayrılıp turu geçen taraf olacağız. Lig maçında durumumuzun ne olacağını bilmiyorum. Bu genç kadronun, bu gidişle ligi şampiyon bitireceğine inancım çok fazla. 3 kulvarda devam ediyoruz. Bütün zorluklara ve şanssızlıklara rağmen bunu koruyabildik. Önemli bir takım olduğumuzu, sezon sonuna kadar 3 kulvarda gidebileceğimizi düşünüyorum.”
“GENÇ ARKADAŞLARA GÜVENİYORUZ”
Hakan Şükür, genç oyuncuların hiç kimsenin beklemediği, ancak kendilerinin beklediği şekilde iyi maç çıkardıklarını söyledi.
Maç öncesinde kampta kimseyle bir şey konuşmadıklarını dile getiren Hakan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sahanın ortasında bir konuşma yaptık. Atmosferin çok güzel olduğunu, maçtan keyif almamız gerektiğini söyledik. Güzel sonuç alarak, oraya gelen az sayıdaki seyircimizi mutlu etmemiz gerektiğini konuştuk. 'Lider olan zirvede olan biziz. Her türlü zor koşula rağmen buraya takımı bizler getirdik' dedik. Bu genç arkadaşlarla belki kimsenin beklemediği, ancak bizlerin beklediği şekilde bunları başardık. Genç arkadaşlara güveniyoruz. Bu duyguyu onlara vermeye çalıştık, hepsini kutluyorum.”
“O STATTA YAPILANLAR GENELDE SÖYLENMİYOR”
Hakan Şükür, kaçırdığı net gol pozisyonu sırasında arkasından destek ayağına darbe aldığını ve bu nedenle net bir vuruş yapamadığını iddia etti.
Bir basın mensubunun, “Kaçırdığı pozisyonda arkadan sana bir hareket yapıldığını ve yapılmadığını söyleyenler var” demesi üzerine Hakan Şükür, “Genelde o statta yapılan şeyler pek fazla söylenmiyor zaten. Ben pozisyonda bir darbe aldım, arkadan ayağım açıldı, dikiş atmak zorunda kaldık. Destek ayağıma darbe geldi ve çok net vuruş yapamadım. Çok daha net bir vuruş yapabilirdim. Belki de vuruşu yapmış olmam nedeniyle destek ayağıma vurulması görülmedi, hakem tarafından değerlendirilmedi. Bandaj falan vardı onlar parçalandı. Yine de kendi adıma verdiğim mücadelenden çok mutluyum. Hem yaşım ileri olmasına rağmen, genç arkadaşlarla oynarken en az onlar kadar koşmak beni mutlu etti” şeklinde konuştu.
“FUTBOL DIŞI SERTLİKLERE KARŞIYIM”
Hakan Şükür, futbol kuralları içinde sertliklerin olabileceğini, ancak kendisinin futbol dışı sertliklere karşı olduğunu ifade etti.
Fenerbahçe'deki oyuncunun o pozisyonda zamanlama hatasıyla arkadan müdahale ettiğini anlatan Hakan, “Bilerek kimsenin kimseye vuracağını düşünmüyorum. Servet'in pozisyonunda da öyle oldu. Zamanlama hatası o da bunun farkında, hakem de zaten cezasını sarı kart olarak verdi. İyi niyeti olduğu için bence sarı kartı verdi. Belki başka türlü de değerlendirilebilirdi. Bu zamanlama hataları futbolda olur, mühim olan içimizin iyiliği güzelliği, futbola da bu yansırsa Türk futbolu için iyi olur” diye konuştu.
“MİLLİ TAKIMDA OLMAZSAM DESTEKLERİM”
Hakan Şükür, milli takımın İsveç ile oynayacağı özel karşılaşmanın aday kadrosuna çağrılmamasını, Fatih Terim'in tasarrufu olarak değerlendirdi.
“Bana zamanında o formayı veren, beni kadroya çağıran, takıma ağabeylik yapmamı isteyen ve gerçekten performansıma güvenen bir hocamız var. O'nun tasarrufu” diyen Hakan, “Kendisi öyle karar verdi. Oradaki genç arkadaşlarımız iyi başarı kazandılar. Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandılar. İnşallah o süreci de beraber yaşayacaklar. Ben de Galatasaray'daki üç kulvardaki mücadelenin içinde olup, performansımla orada olmayı hak etmek için mücadele edeceğim. Yaşımın ne kadar ileri olsa da performansımın iyi olduğunu düşünüyorum. Söylenenlere bakmıyorum, çalışıyorum. Kısmet olursa orada olmak istiyorum, ama kısmet olmazsa da hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız, onları destekleyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
05-02-2008, 18:18
CABBARİ
Kalli'ye Hakan tepkisi
Galatasaray Kaptanı Hakan Şükür, oyundan çıkarken, Fenerbahçe önündeki oyun stratejisi ve hamleleri genel olarak beğenilen Kalli'ye tepki gösterdi. Kral maç sonrası "Pişmanım" dedi.
0-0'a razıydık Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp'ın Şükrü Saracoğlu'ndaki Fenerbahçe derbisinde takımını idare edişi genel olarak beğenildi. Hafta içinde oyuncularıyla yaptığı toplantıda "Sürekli golü düşünen bir futbol sergileyeceğiz" diyen Alman teknik adam sahaya çift forvet sürdü ve öğrencilerinin oyunu geride kabul etmesine izin vermedi.
Ancak Kalli'nin maçtaki tek hatasının 61. dakikada yaptığı Hakan Şükür-Ayhan Akman değişikliği olduğu yönünde yorumlar yapıldı. Bu yorumların dayanağı ise Hakan Şükür'ün çıkmasından sonra Galatasaray'ın oyundaki egemenliğini kaybetmesi ve Fenerbahçe'nin dengeyi sağlaması.
"SAKATLANDIĞI İÇİN ALDIM"
İkinci yarının başında yüzde yüzlük bir gol kaçıran Hakan Şükür ise 61. dakikada kulübeye çekilmesine tepki gösterdi. Galatasaray'ın kaptanı bu tepkisini tüm Türkiye'nin gözleri önünde kafasını sallayarak belirtti. Hakan 2004-2005 sezonundaki Gençlerbirliği maçında dönemin teknik direktörü Gheorghe Hagi'ye de oyundan çıktığı için el kol hareketi yapmıştı.
Feldkamp, Hakan Şükür'ü oyundan çıkarmasını "Sakatlandığı için böyle bir karar aldım" şeklinde açıkladı. Hakan ise hocasından özür dileyerek, "Oyundan çıkan herkes üzülür. Sakin kafayla düşününce yaptığım hareketin yanlış olduğunu gördüm" dedi.
Sabah
05-02-2008, 18:52
temel50
haber için teşekkürler üsdat
10-02-2008, 13:03
CABBARİ
STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Bünyamin Gezer xxx, Nihat Mızrak xxx, Mustafa Sönmez xxx
GALATASARAY: Orkun xx, Uğur Uçar xx, Servet xxx, Emre xx, Volkan xx, Serkan xx (Lincoln dk. 64 xx), Mehmet Topal xxx, Arda xxx, Barış xxx, Ümit Karan xxx (Ayhan dk. 87 x), Hakan Şükür xxxx (Hakan Balta dk. 84 x)
YEDEKLER: Aykut, Carrusca, Bouzid, Mehmet Güven
TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp
VESTEL MANİSASPOR: Martinez x, Şener x, Borbiconi x, Ze Antonio x, Celaleddin x (Ferhat dk. 46 xx), Uğur İnceman x, Selçuk xxx, Metin x (Güven dk. 80 x), Ümit Bozkurt xx, Rafael x (Da Silva dk. 60 xx), Burak xx
YEDEKLER: Ufuk, Sezer, Sinan, Allyson
TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural
GOLLER: Barış (dk. 7), Hakan Şükür (dk. 23, 47 ve 83), Arda (dk. 27 pen.), Ümit Karan (dk. 59) (Galatasaray), Selçuk (dk. 57 ve 65), Burak (dk. 68) (Vestel Manisaspor)
SARI KARTLAR: Şener, Da Silva, Uğur İnceman (Vestel Manisaspor), Hakan Şükür (Galatasaray)
4. dakikada sağdan Şener'in ara pasıyla Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Burak'ın yerden vuruşunda, top kaleci Orkun'da kaldı.
7. dakikada Ümit'in sağdan ceza alanına doldurduğu topu Hakan Şükür, göğsüyle indirdikten sonra Barış'ın önüne bıraktı. Bu oyuncunun penaltı noktası üzerinde sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Martinez'in sağından ağlarla buluştu: 1-0.
9. dakikada Arda'nın ceza alanı dışından sert vuruşunda, kaleci Martinez güçlükle uzanarak köşeden topu çeldi.
23. dakikada sağdan Barış'ın ortaladığı topu ceza alanında kontrol eden Hakan Şükür, dönerek vuruşunda meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.
26. dakikada ceza alanında Şener'in Arda'yı düşürmesi sonrası hakem Bünyamin Gezer penaltı noktasını gösterdi.
27. dakikada penaltı atışını kullanan Arda, Galatasaray'ı 3-0 üstünlüğe taşıyan golün sahibi oldu.
43. dakikada soldan Burak'ın ortası sonrası Metin'in üzerinden atladığı top Rafael Marques'in önünde kaldı. Vestel Manisasporlu oyuncunun şık bir vücut çalımıyla önünü boşattıktan sonra yaptığı vuruşta, kaleci Orkun iki hamlede topun sahibi oldu.
45. dakikada Uğur'un soldan ortasında ceza alanında Serkan kaleciyle karşı karşıya kalırken, bu futbolcunun vuruşunda top Martinez'den döndü ve maçın ilk yarısı 3-0 evsahibi Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.
Maçın ilk yarısın G.Saray 3-0 önde bitirdi. Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında lider Galatasaray ile Vestel Manisaspor, Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Galatasaray'ın 6-3 üstünlüğüyle sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada Arda'nın pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Ümit Karan'ın yerden içeriye ortasında arka direkte Hakan Şükür, topu ağlara göndererek, kendisinin 2., takımının 4. golünü kaydetti. 4-0
57. dakikada Selçuk'un ceza sahası dışından sert şutunda top üst direğe çarparak ağlarla buluştu. 4-1
59. dakikada defansın arkasına atılan uzun topla buluşan Ümit Karan, kaleci Martinez ile karşı karşıya kaldı. Ümit Karan, ceza sahasına girmeden ceza yayı üzerinde yerden plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 5-1
65. dakikada Selçuk'un ceza sahası dışından sert vuruşunda top kaleci Orkun müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 5-2
68. dakikada Da Silva'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Ümit Bozkurt, yerden içeriye ortaladı. Topla buluşan Burak'ın plase vuruşunda top direğin dibine çarparak ağlara gitti. 5-3
76. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Da Silva'nın vuruşunda defans son anda topa müdahale ederek büyük bir tehli***i önledi.
80. dakikada Ümit Karan'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Lincoln'ün gelişine sert şutunda top yandan auta gitti.
82. dakikada Ferhat'ın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
83. dakikada Lincoln'ün sağdan kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Hakan Şükür'ün kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 6-3
Maç G.Saray'ın 6-3 üstünlüğü ile sona erdi.
Ajanslar
10-02-2008, 13:05
CABBARİ
Müthiş 90 dakikanın ilginç ayrıntıları
G.Saray'ın Vestel Manisaspor'u 6-3 yendiği maç ligin de en gollü maçı oldu. G.Saray ilk kez bir maçta 3 gol kalesinde gördü. Ve maçla ilgili daha başka ayrıntılar:
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Lincoln, 69 gün süren sakatlığının ardından Vestel Manisaspor karşılaşmasıyla yeşil sahalara döndü. Ligde en son 2 Aralık tarihinde forma giyen Lincoln, bu maçta yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Galatasaray'ın farklı skorla öne geçtiği maçta sarı-kırmızılı taraftarlar da yaptıkları tezahüratlarla Lincoln'un sahaya girmesini istediler.
Lincoln, soğuk havada sahaya takım arkadaşlarının tersine kısa kollu formayla çıkarken, Vestel Manisaspor'da ise yalnızca Burak kısa kollu formayla mücadele etti. -2 MAÇTA 10 GOL ATTILAR-
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de yaptığı son 2 maçta filelere 10 gol gönderdi. Ligde 20. haftada Ankaragücü'nü 4-0 yenen Cim bom, Vestel Manisaspor'u da 6-3 yenerek rakip filelere adeta gol yağdırdı. Galatasaray, bu sezonki en gollü maçını Vestel Manisaspor ile yaparken, sarı-kırmızılılar Çaykur Rizespor'u da 5-2 yenmiş, Konyaspor'u da ilk yarıdaki maçta 6-0 yenmişti. -LİGİN EN GOLLÜ MAÇI-
Galatasaray ile Vestel Manisaspor, bu sezonun şimdiye kadar en gollü maçını oynadı. Karşılaşmada toplam 9 gol olurken, ligde daha önce en gollü maç 5. haftada Gaziantepspor ile Kayserispor (3-4) arasında oynanmıştı. - GALATASARAY, İLK KEZ BİR MAÇTA 3 GOL YEDİ-
Galatasaray, bu sezon ligde ilk kez Vestel Manisaspor maçında kalesinde 3 gol birden gördü. Sarı-kırmızılı ekip, yalnızca Fortis Türkiye Kupası'nda yaptığı Gençlerbirliği OFTAŞ Spor karşılaşmasında rakibine 3-0 yenilmişti. -HAKAN ŞÜKÜR'DEN 3 GOL-
Ligde önceki hafta takımına 1 gol kazandıran Hakan Şükür, bu kez rakip filelere 3 gol attı. Hakan Şükür, ligde toplam 246. golüne ulaşırken, bu sezonki 8. golünü filelere gönderdi. Deneyimli futbolcu, eski günlerini hatırlatan gollerini sıralarken, Ankaragücü maçında gol atan oyunculardan Ümit ile Arda da Vestel Manisaspor karşısında fileleri havalandırdı. -FELDKAMP ŞAŞIRDI-
Karşılaşmanın 30. dakikasında hakem Bünyamin Gezer, faul atışı kullanan Uğur'un topu biraz daha geri götürmesini istedi. Gezer'in yaptığı hareketleri kendi üstüne alınan Galatasaray Teknik Direktörü Karl-Heinz Feldkamp, ''Bana mı söylüyorsun?'' derken, daha sonra hakemin Uğur'u uyardığını anlayıp gülümsedi
10-02-2008, 13:06
CABBARİ
Polat: Hakan bu rekoru da kırmalı
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, V. Manisaspor karşısında alınan galibiyete alkış tutarken 3 gol atan Hakan Şükür'ün yeni bir rekor daha kırabileceğini söyledi.
çtan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adnan Polat, üstüste yenilen gollerle ilgili olarak, ''Futbol ciddi bir iş ve oyun disiplinini hiç bırakmamak lazım. Galip durumdayken yediğimiz goller için bunu söyleyebiliriz. Bugün atılan 6 gol ve kazanılan 3 puan bizim için iyidir'' diye konuştu. Bu maçı unutup, bu akşamdan itibaren hafta içinde UEFA Kupası'nda yapacakları Bayer 04 Leverkusen maçını düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Polat, ''Yolumuza devam ediyoruz'' dedi. - ''HAKAN ŞÜKÜR'Ü KUTLUYORUM''-
Polat, Vestel Manisaspor maçında 3 gol birden atan Hakan Şükür'ü, gösterdiği performanstan dolayı kutladığını söyledi. Bu oyuncunun gösterdiği performansın kendileri için memnuniyet verici olduğunu dile getiren Polat, ''Hakan Şükür'ü kutluyorum. Uzun zamandır böyle atamıyordu. Son 2 haftadır gollerini yeniden atmaya başladı. Umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder. Çünkü benim kalbimde onun kırmasını istediğim bir rekor daha var'' diye konuştu. Polat, ayrıca takımda genç oyuncuların giderek yükselen performansının kendilerini çok mutlu ettiğini, bu oyuncuların takımın geleceği olduğunu sözlerine ekledi. -SEZGİN: ''SONUÇ MUTLULUK VERİCİ''-
Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de Vestel Manisaspor karşısında oynanan oyunun kendileri adına mutluluk verici olduğunu söyledi. Sezgin, karşılaşmanın seyir zevki ve sonuç açısından tatmin edici olduğunu kaydederek, ''Futbolcularımız, kazanma isteğini maçın tamamında sahaya yansıttılar. Kendilerini kutluyorum. Artık önümüzde önemli bir periyot var. UEFA Kupası, lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda yapacağımız 7 karşılaşma bulunuyor. Ortalama 3 günde bir maç yapacağız. Önceliğimiz Bayer Leverkusen maçı. İlk maçta iyi bir skor elde edip, rövanş maçına avantajlı bir skorla gitmek istiyoruz'' diye konuştu.
10-02-2008, 13:07
CABBARİ
Hakan yeni rekorun adını koydu
G.Saray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın 'yeni bir rekor daha kırabilir' diyerek ipucunu verdiği yeni rekorun açıklamasını Milli futbolcu Hakan Şükür yaptı.
Galatasaray'ın Vestel Manisaspor'u 6-3 yendiği maçta 3 gol birden atan sarı-kırmızılıların deneyimli futbolcusu Hakan Şükür, attıkları gollerin, verdikleri mücadelenin karşılığı olduğunu söyledi.
Hakan Şükür, maçtan sonra Lig TV'de canlı yayında yaptığı açıklamada, genç arkadaşlarının bu akşam birşey daha öğrendiklerini vurgulayarak, ''Futbol ciddi bir oyun, ne zaman kendinizi bırakırsanız kalenizde goller görüyorsunuz. Atılan goller verilen mücadelenin karşılığı oldu, mücadeleden geri düştüğümüzde de goller yedik ama farklı skorla kazanmak güzel'' dedi.
Bu sezon Galatasaray'daki son yılı olduğunu ifade eden Hakan, ''İyi çalışıp arkadaşlarım gibi mücadele etmeliyim'' derken, ''Sezon sonunda yöneticiler 2 yıl daha sözleşme yapalım derse ne dersin?'' biçimindeki soru üzerine şunları kaydetti: ''Yaparım tabii ki ama sezon sonunu bekleyelim. Ben camiamı çok seviyorum. Oynayabilirim ama çok farklı psikolojik şartlar gelişiyor. Herhangi kötü bir dönemde bazı şeylerin üzerinize yıkılması, Galatasaray için kendini bu kadar yırtan bir kişi için üzüyor. Tepkiyle söylenmiş birşeydi. Sezon sonunda büyüklerimiz karar verecek. Mukavelem bitiyor.''
Hakan, başkan yardımcısı Adnan Polat'ın ''Hakan sezon sonunda bir rekor daha kıracak'' biçimindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, ''Sezon sonunda şampiyon olursak, 8. şampiyonluğum olacak. Galatasaray tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan oyuncu olacağım. İnşallah arkadaşlarım bunu bana hediye eder. Bu da beni çok mutlu edecektir'' dedi
10-02-2008, 13:08
CABBARİ
Hakan yaşlı diyenlere Feldkamp cevabı
Galatasaray Teknik Direktörü Karl-Heinz Feldkamp, Vestel Manisasspor ile çok tempolu bir maç yaptıklarını belirterek Hakan'la ilgili soruya şu cevabı verdi:
Karl-Heinz Feldkamp, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, rakibin ''şans şutu'' diyebileceği 2 şutla goller bulduğunu kaydederek, ''Bu bizi zor duruma düşürür gibi oldu ama ondan sonra oyunumuza devam ettik ve gol pozisyonları ürettik. Oynamaya çalıştığımız yüksek tempoda futbolcularımızın kimi hatalar yapmaları da doğal'' dedi. Bir basın mensubunun, ''Bu gollere 'şans şutu' demeniz haksızlık olmuyor mu?'' sorusu üzerine Alman çalıştırıcı, ''Bu şutlardan sürekli atsanız bile kaleyi sürekli isabet ettiremezsiniz. Bunlara Almanya'da 'pazar ve şans' şutu denir. Çünkü nadir atılabilecek gollerdir'' yanıtını verdi. -HAKAN'I ÖVDÜ-
Feldkamp, Hakan Şükür'ün 3 gol atmasını değerlendirirken, deneyimli oyuncuyu övdü. ''Yaşlı futbolcu yoktur, iyi ve kötü futbolcu vardır'' diyen Alman teknik adam, ''Yaşla yeteneğin bir ilgisi yok. Hakan Şükür iyi bir futbolcudur. Forvetteki arkadaşlarımız Hakan, Ümit ve Serkan çok iyi çalışıyor. Hem ofansif, hem defansif olarak iyiler, bu arada gol de atıyorlarsa güzel'' diye konuştu. Kaleci transferi istediğinin, bu akşam da Orkun'un 3 gol yediğinin hatırlatılması üzerine Feldkamp, ''O konuyu kapattık. Transfer kapanmıştır.
Haziran ayında bunu konuşuruz. Ayrıca o gollerde kaleci hatası da yoktu. Orkun'un ilk yarının sonlarına doğru yaptığı çok güzel bir kurtarış da vardı. Bu konularla ilgili bütün konular konuşuldu, bir daha da lütfen soru sormayın'' dedi. Fenerbahçe maçındaki kadroyu bozmadığının hatırlatılması ve Bayer 04 Leverkusen ile hafta içinde yapılacak karşılaşmaya da aynı kadroyla çıkmasının risk olup olmayacağının sorulması üzerine Feldkamp, ''Bu konuda risk yok, bugün 6-3 yendik, yarın kadroya bakacağım. Bu akşam sakatların iyileşmesi beni memnun etti. Yedek kulübesindeki iyi oyuncularımın bulunması gelecek için bana güven verdi'' yanıtını verdi.
Feldkamp, kondisyon sorunu bulunmadığını anlatırken, ''Öyle olsaydı 5. ve 6. goller atılamazdı. Ama arada sırada maçta ara verilebilir. Orta alanda çok genç oyuncularımız var. Onlar fizik güçlerini tasarruflu olarak kullanmayı tam olarak bilmiyorlar'' diye konuştu. Galatasaray, Bayer 04 Leverkusen ile hafta içinde sahasında yapacağı UEFA Kupası 3. tur ilk maçının hazırlıklarına, yarın sabah basına açık olarak yapacağı idmanla başlayacak
13-02-2008, 00:03
CABBARİ
Feldkamp'tan B.Leverkusen taktiği
G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp, UEFA Kupası 3. tur ilk maçında karşılaşacakları B.Leverkusen ile şansların eşit olduğunu belirtirken nasıl oynayacaklarını da açıkladı.
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, yarın UEFA Kupası 3. tur ilk maçında karşılaşacakları Bayer Leverkusen ile şansların eşit olduğunu söyledi. Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, ''Tur şansınız nedir'' sorusu üzerine, her iki takımın da turu geçmek istediğini kaydederek, ''İki ekip de istekli ve birbirlerine karşı oynamaktan memnunluk duyuyor. Şanslar eşit diye düşünüyorum ama ilk maçı deplasmanda oynamayı tercih ederdim'' dedi.
İki maçlık bir eleme turu oynayacaklarını vurgulayan Alman teknik adam, ''Bu nedenle de taktik yönden düşünceler bu maçı etkileyecek. İkinci maçın sonunda penaltılar veya uzatmalar da olabileceğini düşünerek, şimdiden taktik yönden her şeyi yapmak gerek'' ifadesini kullandı.
Feldkamp, ''Yarınki maçta farklı bir sistemle mi oynayacaksınız'' sorusu üzerine de şunları kaydetti: ''Buna 'hayır' diyebilirim. Rakibimiz de değişik oynayacaktır. Rövanşı olacağı için onların harakiri yapacağını sanmıyorum. Bu tür maçlarda otomatikman ikinci maçı da düşünüyorsunuz. Örneğin Fenerbahçe maçının son 15 dakikasında ne kadar kazanmak istesem de gol yememeyi düşündüm. Hedeflerimizden biri gol yememek olacak. Benim futbol anlayışımda gol yememek ve rakibe pozisyon vermemek vardır. Böyle olunca, gol bulmak daha kolaylaşır. Kendi sahanızda rakibin kontrataklarına izin verirseniz, bu bazen kötü sonuçları beraberinde getirir.'' -BAYER LEVERKUSEN'İ ÖVDÜ-
Feldkamp, rakiplerinin, Almanya birinci liginde yaptığı sürprizlerle dikkati çektiğini belirterek, ''Rakibimiz çok iyi durumda ama kimse korktuğumuzu düşünmesin. Kimseden çekinmiyoruz'' dedi. Karl Heinz Feldkamp, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Herkesin Bayern Münih, Werder Bremen ve Schalke 04'ten konuştuğu dönemde, kimsenin beklemediği şekilde puan cetvelinin üst sıralarında yer alıyorlar. Bu üç takım şampiyon olmak zorunda ama Leverkusen'de o zorunluluk yok, yine de şampiyon olabilir. Yarınki rakibimiz şu an çok iyi durumda. Kimse aklına bir korkunun varlığını getirmesin. Kimseden çekinmediğimiz gibi, onlardan da çekinmiyoruz ama güçlü takımla oynamanın zevkini yaşayacağız.'' - TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK SORUN...-
Alman çalıştırıcı, bir basın mensubunun, Alman futbolunda düşüş olduğunu ve Galatasaray'a bu ülkeden sadece Bayern Münih'in rakip olabileceğini söylemesine tepki gösterdi. Feldkamp, bu konunun, Türkiye'de eksikliğini hissettiği tek konu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Buradaki insanların kendini büyük görmesi, diğerlerini küçümsemesi anlayışına neden olan kişiler gazeteciler. Belki bu çok hoş değil, özür dilerim ama bu gerçeği söylemem lazım. Alman futbolu ile Türk futbolu arasındaki en büyük fark bu. Alman futbolu, uluslararası turnuvaların hepsinde başarılı oldu.
Türkiye'nin katıldığı 2002 Dünya Şampiyonası dahil, hep başarılı oldu. Bizim futbolcularımız, Almanya'dakilerden veya diğerlerinden kötü değil. Yetenekli oyuncularımız var ama bu futbolcularla daha başka, daha iyi işler yapmamız lazım. Çalışmalarımız bunun için.
Almanya'da 9-10 oyuncu alabilecek olanak ve kanunlar var. Burada, sistemde de hata var. Almanya'da her türlü şey serbest ama burada sahaya sürebileceğimiz yabancı sayısını 6 ile sınırlı tutuyoruz. Avrupa'nın çok iyi takımlarına karşı oynuyorsanız, bu Bayern Münih olur, Barcelona olur... Gönül ister ki. siz de aynı şartlarda karşılaşın.''
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, taraftarların maçlara gelmemesindeki sorunun stattaki şartlardan kaynaklanabileceğini belirterek, ''Kulübümüz de bunu bildiği için yeni stat yapıyor, ama şu anda bunun bana faydası yok'' dedi.
Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, takımın oynadığı güzel futbola rağmen, taraftarların maça gelmemeleriyle ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu: ''Ortaya iyi performans koymamız lazım ki seyirciyi oraya bekleyelim. Takımımız çok iyi şeyler ortaya koydu, o desteği hak ediyor. Öyle olduğu için, gelmelerini bekliyorum. Onlar hala gelmiyorsa, bunun nedenleri başka yerdedir. Fenerbahçe'nin stadındaki imkanlar aynı değil, orada localar var. Beşiktaş'ın stadı da aynı şekilde.
Şu anki stadımız, bize sunduğu olanakları nedeniyle lidere layık stat değil. Camiamız da bu kanıda ki yeni stat yapma yoluna gitti. 2 sene sonra belki güzel bir stadımız olur, ama o stadın şu anda bana faydası yok. Seyirciler çok daha güzel statlarda maç izlemek istiyor. Ben üstte kalmaya, lider kalmaya devam etmek istiyorum. Bizim seyircilerimiz de ne zaman stada geleceğine karar verecek. '' -''AYNI KADRO SAHADA OLACAK''-
Feldkamp, Bayer Leverkusen maçında, son iki haftada sahada görülen kadronun yer alacağını belirtirken, bunun, sahaya süreceği ilk 11 değil, 18 kişilik kadro için söylediğini vurguladı. Geçen hafta, hiç kimseye ilk 11'le ilgili bilgi vermeden, antrenman sırasında, daha önceki hafta oynayan 11'i oynatacağını belirttiğini dile getiren Feldkamp, ''Antrenman bittikten yarım saat sonra, televizyonda bu konuda haberler izledik. Belki de içimizden bazıları, yarım saat içinde bile bu haberleri basına verebiliyor. Eğer bilgi veriyorlarsa, bunu bedava yapmasınlar, iyi para alıp versinler.
Bunu kendilerine de söyledim'' dedi. Alman teknik adam, Bayer Leverkusen maçını, davetlisi olarak gelecek eski futbolcularından Götz'ün de izleyeceğini hatırlatırken, ''Haftalar önce görüştük ve maça gelmek istediğini söyledi. Böyle bir program yaptık. Aklınıza, benden sonra görev yapacak teknik adamı davet ettiğim gelmesin. Bu halef-selef olayı değil. Şimdiye kadar sahip olduğum en iyi futbolcularımdan biriydi'' diye de açıklamada bulundu. -OYUNCULARIN DURUMU-
Karl Heinz Feldkamp, takımdaki sakat oyuncuların neredeyse tamamının iyileşmiş durumda olduğunu, ancak Lincoln ve Ayhan gibi futbolcularında kondisyon eksikliği bulunduğunu söyledi. Bu konuda spekülasyon yaratılmasını istemediğini vurgulayan Feldkamp, sakat futbolcuların, eksiklerini hemen gidermelerinin mümkün olamayacağını, bunun da doğal olduğunu kaydetti. Serkan'ın hafif bir sakatlığı bulunduğunu, ancak antrenmanda son durumunu göreceklerini ifade eden Alman çalıştırıcı, Afrika Kupası maçlarında oynayan Song'un da aralarında olmadığını bildirdi. Yorgunluğun sorun olup olmayacağı sorusuna Feldkamp, ''Ümit ederim olmaz. Son haftalarda o yoğun tempoda oynamak zorundayız. 6 Ocak'ta ikinci yarının başlamasının ardından sürekli hafta sonu ve hafta için oynadık. Bu arada da milli maç oynandı'' dedi. -''FUTBOLCULARIM, LEVERKUSEN'İ TANIYOR''-
Teknik direktör Feldkamp, bir Alman takımıyla oynayacaklarının hatırlatılıp, ''Alman takımını tanıdığınız için hazırlıklarınız, diğer maçlara göre daha mı az oluyor ?'' diye sorulması üzerine, ''Hazırlıklarda mutlaka farklılık oluyor. Önemli olan, yaptığım hazırlıkların takıma yansıması. Bordeaux maçından daha kolay olacak hazırlık açısında. Alman ligi hakkında oldukça bilgi veriyorum. Oyuncularım, Leverkusen'i, şimdiye kadar oynadığımız rakiplerden daha iyi tanıyorlar. Bu bizim için bir artı olabilir'' dedi.
Oyuncularının, rakiple ilgili her türlü bilgiye sahip bulunduğunu anlatan Feldkamp, ''İsimlerine kadar biliyorlar. Futbolcularımın sürekli benden gelecek bilgileri beklemelerini istemiyorum. Benim hazırlamamdan çok, kendilerini maça hazırlasınlar'' diye konuştu. Daha önce Almanya'da futbol oynayan Lincoln dışındaki oyuncuları Serkan ve Barış'ın, çok genç olduğunu, Bundesliga'yı sadece televizyonda izleyip, oynama fırsatı bulamadıklarını ifade eden Feldkamp, şöyle devam etti: ''Bunlar 20-21 yaşında genç oyuncular. Ümit ediyorum ki onlar tarihi burada, Galatasaray'da yazacaklar. Lincoln ise o deneyimleri yaşadı, ama bir Alman takımına karşı oynamaları nedeniyle istekli, heyecanlı olmaları ve daha iyi oynamaya çabalamaları gayet doğal.''
Genç oyuncuların, bir Avrupa kupası maçında, tecrübe eksikliği yaşayabileceğinin hatırlatılması üzerine de Alman teknik adam, ''Uluslararası rakiplerimize karşı genç takımımla biraz daha büyük sorunlar yaşadık. Bu, olgunluk süreci gerektiren bir konu. Maalesef bunu çok kısa sürede tamamlayamıyorsunuz. Bordeaux ve Helsingborg maçlarında bunu gördük, ama 20-21 yaş ortalamanız varsa, bu kadar genç bir orta sahadan, uluslararası seviyede iş yapmasını beklemek için sabırlı olmalısınız. Bu takımla buralara kadar gelmekten gururluyum'' açıklamasını yaptı
13-02-2008, 00:05
CABBARİ
Cimbom'un genç yıldızı yarın akşam yok
Galatasaray, Bayer 04 Leverkusen ile yarın yapacağı UEFA Kupası 3. tur ilk maçının hazırlıklarını tamamlarken, sakatlığı bulunan Serkan Çalık kadroya alınmadı.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Vestel Manisaspor maçını belinde ve sol bacak üst arka adalesindeki ağrısı nedeniyle tamamlayamayan Serkan Çalık'ın şikayetlerinin, 2 gündür süren tedavi ve özel çalışma programıyla hafiflediği belirtilerek, ''Ancak bu akşam katıldığı taktik çalışmanın ertesinde yapılan son kontrollerinde probleminin tamamen iyileşmediğinin tespit edilmesi üzerine, Serkan'ın tedavisinin sürdürülmesine, dolayısıyla Bayer Leverkusen maçı kadrosuna dahil edilmemesine karar verilmiştir'' denildi.
Sarı-kırmızılılar, Bayer 04 Leverkusen maçı için Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girdi.
İHA