yahu serkan hocam bi şık daha eklesydinya kararsızlar ne diyecek:49::)
Printable View
yahu serkan hocam bi şık daha eklesydinya kararsızlar ne diyecek:49::)
Kan emicilerden bu memleketi kurtarmak lazım. Yıllık gelirleri 25 miyar lira. kapatılmasın çabaları bu cukkayı kaybetmemek içindir. Memeleketi milleti düşündüklerinden filan değil.Adamlar güya müslüman yapmadıkları manevra yok. iftira atmak ,karalama dahil. Allah ıslah etsin.
Milli egitim.egitimde her sene daha aşagı dibe vuruyor.Desshaneleri kapatırsa zaten dipte dibedip olur.Bence devlet denetlesin. kapatmasın.
Konunun ilk iki sayfasını okudum.Üçüncü sayfaya ulaşmam mümkün olmadı.Önce konuyu açan editör arkadaşıma teşekkür ederim;konu az ya da çok değil,çocuğu olan herkesi ilgilendiren bir konu.İlgi görmesi de bundan sanırım.
Tartışmaya katılan arkadaşlar sorunun bir yerlerine dokunmuşlar.Hiç biri de yanlış değil.Her iki görüşün doğru yanları elbette var.Öyle olduğu için de editör arkadaşımız bu güzel tartışmayı başlatmış...
Ama şu olguyu gözden kaçırmayalım:Bu işin adı Milli Eğitim.Eğitim politikaları belirlenirken çağın gereklerine ve toplumun ihtiyaçlarına göre bir takım ilkeler saptanır,hükümetler de bu ilkeli uygulamaları yönetirler.Tek parti yönetiminde bile on yılda beş bakan değişiyorsa ve her yeni bakan kendince köklü değişikliklere gidiyorsa,burada ciddi bir eğitim politikasından bahsetmek olası değildir.
Konunu bir diğer boyutu da şudur."öğretim", eğitimin bir parçasıdır.Örgün eğitimde eğitim-öğretim birlikte verilir:içiçedir yani.Ama dersaneler eğitimle değil,öğrenmeyle ilgilenirler.Onlar için eğitimdeki çocuğun kişisel gelişimi,toplum algısı,sosyal davranışlarının niteliği önemli değildir.Dersaneler için birinci öncelikli sorun,çocuğun en kısa sürede kaç soruyu doğru yanıtlayabilmesidir.Bunun yolu,yöntemi öğretilir.Başarının kriteri budur.
1950 den sonra yönetime gelen tüm hükümetlerde birinci sorun,savunmadır.Hem içerden hem de dışarıdan edinilen tüm kaynaklar güçlü ordu,yeterli savunma için seferber edilmiştir.Belki ozamanki konjunktür bunu zorunlu kılmıştır.Ama Milli Eğitim için yeterli yatırımlar yapılmadığını görüyoruz.Öğretmen açığı,okul ve dersliklerin yetersizliği,okullardaki donanım sorunları eğitim politikamızı arapsaçına çevirmiştir.
İşte dersaneler böyle bir çıkmazın sonucudur.Bu işin doğasında adaletsizlik vardır.Görece varsıllar çocuklarını dersanelere yollayıp üniversitelere girme olanağını yakalarken,yoksul çocuklar bu yetersiz okullarda feleğin adaletine teslim edilmiştir.
Ben şahsen prensipte dersanelere şiddetli karşıyım.Üstelik çoğu dersanenin büyük apartmanların alt katlarında,kimilerinin de 3.4. katlarda faaliyet gösterdiğini ve bu alanların okul olamayacak denli yetersizliğinin canlı tanığ-ıyım. Ama realitede dersanelerin varlığını sürdürmesinden yanayım:Dersane olgusunu doğuran nedenler ortadan kalkınca,bu ticari kuruluşlar da zaman içinde yok olup gidecektir.
Aktualiteyi iyi izleyen bazı arkadaşlar,bu tartışmanın yapaylığının farkındalar.AKP hükümetini iktidara taşıyan cemaatler,siyasi iktidarın bazı davranışlarından rahatsızdır.Birlikte kotarılan bir iş için birinin diğerini dışlamaya hakkı yoktur.Gülen Cemaatinin sözcüsü durumundaki "Zaman Gazetesi"nin manşetinden indirmediği bu konu reyting amaçlı değil,huzursuzluğun dışa vurumudur.Tabii kayıkçı kavgası değilse!...Saygılar,sevgiler hepinize.:wave::wave::wave:
Bence kapatılsın.
Çocuklar resmen artık okuldan soğuyorlar. Mecburiyetten okul ve dersane..
Düşünün artık evlerde elinde pc-tablet -telefon ile herkez zamanını geçiyor. Bundan 10 yıl önce herkez TV den şikayetçiyidi.
Şimdi ben kendimi 15 yaşında olsam sabah 9 okula gitsem 4 okuldan cıkıp saat 7 ye kadar dersaneden etüd vb dersleri alsam bunun haftanın en az 6 bazen 7 gunu oluyor yapsam bende ne öğrenme zevki neden yaşam zevki kalır. maalesef ailelerde çocuklarını artık küçüklükten beri kafalarına oğlum kızım okumazsan işin olmaz çok çalıman lazım gibi dolduruyorlar.
Gununun 16 saatini sadece bir kitap başında geçiren bir insandan alim olmaz. Ailesi ile zaman geçirmeli sosyal yaşamı olmalı.
Bana göre ilk önce eğitimden önce sosyal yaşama önem verilmeli. Türkiyede maalesef sosyal sosyal medya oldu..
Şu anda okuyan çoğu öğrenciler zoraki okuyorlar. Kimse kusura bakmasın hiç bir öğrenci okuldan sonra içinden isteyerek dersaneye gitmez okuldan sonra onun yapması gereken dinlenmesi kafasını rahatlaması gerekir
Bu dersaneler yüzünden zaten ezberci zihniyet gelişti. Unıversitelereden son yıllarda mezun olupta deha gibi iş yapmış kaç kişi var. Yok..
Ayrıca bu dersanler sayesinde prensilvanyada birileri kral gibi haatını sürdürüyor.
Alıntı:
Usta ;
Müdür ile öğrencinin 'müstehcen resim' kavgası
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
TEKİRDAĞ Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki İ.B., motosikletinin plakasına yapıştırdığı kara kalemle çizilmiş kadın resmini Okul Müdürü Erhan B.’nin müstehcen bularak kendisini dövdü
:8[1]:
kardeş resime bakıp da atlama bir üste rselturk usta nedemiş bak şunu demiş ,
Bu işin adı Milli Eğitim.Eğitim politikaları belirlenirken çağın gereklerine ve toplumun ihtiyaçlarına göre bir takım ilkeler saptanır,hükümetler de bu ilkeli uygulamaları yönetirler.Tek parti yönetiminde bile on yılda beş bakan değişiyorsa ve her yeni bakan kendince köklü değişikliklere gidiyorsa,burada ciddi bir eğitim politikasından bahsetmek olası değildir. demiş mi demiş siz ne anladınız ?:49:
ben burada rselturk ustad ın yazdıklarının altına imzamı da atarım söyledikleri doğru şeyler lakin kendini bilmez bir müdür veya öğretmenin yaptığı bir sorumsuzluğun eğitim politikası ile ne alakası var.
sizin eğitim politikanıza uymuyor herhalde usta bak bir bu var eğitimde
Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, okul öncesi öğrencilerin ücretsiz biletle gönderileceği sirk gösterisi için ‘bikinili kadınlar var, gitmeyin’ uyarısı yaptırmış
Özel bir sirk geçtiğimiz pazar günü Amasya’da bir gösteri düzenlemiştir. Bu gösteri için Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul yönetimlerine okul öncesi öğrencilerinin faydalanması için ücretsiz bilet dağıtmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullardan bu biletlerin toplatılmasını istemiş ancak ailelere dağıtılan biletlerin toplatılamaması üzerine velilere telefon ve mesaj yolu ile iletişime geçerek bu gösterinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygun görülmediği mesajı iletilmiştir” iddiasını dile getirdi.
nasıl bir eğitim politkası buda sorumsuz yönetici kılıfımı :49: