YÖK önerdi Sezer atadı
18 Mayıs 2007 Cuma 18:02
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Sezer, Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mutlu'yu atadı.
Printable View
YÖK önerdi Sezer atadı
18 Mayıs 2007 Cuma 18:02
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Sezer, Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mutlu'yu atadı.
Koç'tan ''Yıldızlar Geçidi'' daveti
18 Mayıs 2007 Cuma 17:58
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısına kulüp asbaşkanlarından Ali Koç ve Tahir Perek, İtalyan şölen tasarımcısı Valerio Festi ve 100. Yıl Komitesi Başkanı Ender Alkaya katıldı.
100. YILDA BEKLEDİĞİMİZ BAŞARIYI YAKALADIK
Asbaşkan Ali Koç, Fenerbahçe'nin 100. yılda tüm branşlarda şampiyonluk için mücadele ettiğini vurgulayarak, ''Fenerbahçe tüm branşlarda birincilik ve şampiyonluk için mücadele etti. Yüzmede, kürekte, yelken, masa tenisinde, boksta ve atletizmde hedeflediğimiz başarılara ulaştık.
Son olarak futbol takımımız 17. şampiyonluğu ve bayan basketbol takımımızın da lig şampiyonluğu bizi mutlu etti. Erkek basketbol takımımızdan da aynı başarıyı bekliyoruz. Voleybolda erkeklerde 3., bayanlarda 2. olduk ama voleybolda da şampiyonluk önümüzdeki yıllarda gelecektir. Emeği geçen tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz'' dedi.
Bu kez hakem şikayetçi
18 Mayıs 2007 Cuma 17:49
Hakem Selçuk Dereli, Kadıköy'deki F.Bahçe-Beşiktaş kupa rövanş maçı sonrası kendisine hakarette bulundukları gerekçesiyle F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve 3 yönetici hakkında 100'er bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Hukuk Kurulu Başkanı avukat Murat Söylemez tarafından hazırlanan ve Kadıköy nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan 4 ayrı dava dilekçesinde, Selçuk Dereli'nin 19 yıldır futbol hakemliği yaptığı belirtildi.
Dilekçelerde, son 5 yıldır FIFA hakemliği yapan ve faal 7 Türk FIFA hakeminden biri olan Dereli'nin, 26 Nisan 2007 tarihinde Fenerbahçe-Beşiktaş futbol takımları arasında yapılan Fortis Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasını yönettiği hatırlatıldı.
Karşılaşma sonrası Fenerbançe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile asbaşkanlar Ali Koç, Mahmut Nedim Uslu ve Osman Murat Özaydınlı'nın, Dereli'nin önünü keserek hakaret içeren sözler sarf ettikleri ileri sürülen dilekçede, yöneticilerin söylediği iddia edilen sözlere yer verildi.
Bu şekilde Dereli'nin şahsiyet hakkının hukuka aykırı bir şekilde tecavüze uğradığı belirtilen dilekçelerde, Yıldırım, Koç, Uslu ve Özaydınlı'nın ayrı ayrı 100'er bin YTL manevi tazminata mahkum edilmesi talep edildi.
Dereli ayrıca, 4 yönetici hakkında Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu dilekçelerinde, Aziz Yıldırım hakkında “görevli memura hakaret”, “sövme” ve “tehdit” suçlarından, diğer 3 yönetici hakkında da “görevli memura hakaret” suçundan işlem yapılması istendi.
Bankamatik karşılığı durak
18 Mayıs 2007 Cuma 17:37
Beyoğlu’nda değişim devam ediyor. Sokakları yenilenen, meydanları açılan Beyoğlu’nda modern taksi duraklarına bir yenisi daha eklendi. Akyol Taksi Durağı hizmete girdi.
Taksici esnafını katıldığı açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Ahmet Misbah Demircan “ Son günlerde modern taksi duraklarımızı hızla hizmete açıyoruz. Bu bizim için sevindirici bir şey,yapılan taksi durakları sayesinde çevre güzelliğide ortaya çıkıyor, ayrıca bildiğiniz gibi her durakta birde bankamatik var, biz bu durakları yaptırırken bankalarında atm koymasını istedik, tabi bunun karşılığında bankalarda durakların bedelini ödediler”dedi.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Konuşmaların ardından Beyoğlu Belediye Ahmet Misbah Demircan, taksici esnafı durağın açılış kurdelesini birlikte kestiler.
Bu fırsatı kaçırmayın !
18 Mayıs 2007 Cuma 17:31
S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Müzeler Haftası” kapsamında, 23 Mayıs Çarşamba günü, 10:00-22:00 saatleri arasında tüm ziyaretçilerini ücretsiz olarak ağırlayacak.
Sanatseverler gün boyunca, “Tanrı’ya Adanmış Halılar: Transilvanya Kiliselerinde Anadolu Halıları” ve “Dağıstan Dokuma Sanatı, Kaytag İşlemeleri” başlıklı sergileri gezme fırsatını bulacak.
Yünsa’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen sergilerde; büyük çoğunluğu Romanya ve Macaristan’daki kilise ve müzelerden seçilen, 16. ve 18. yüzyıl arası Batı Anadolu halılarından 41 örnek ile Dağıstan’ın Kaytag bölgesine özgü dokumalardan 47 örnek yer alıyor.
S.Ü. SAKIP SABANCI MÜZESİ
Sakıp Sabancı Caddesi No: 22 Emirgan 34467 İstanbul
Telefon: (0212) 277 22 00
Gençlere 19 Mayıs hediyesi
18 Mayıs 2007 Cuma 17:24
Beyoğlu’ndaki liselerde eğitim gören ve okullarında birinci olan başarılı öğrenciler Beyoğlu Belediye Başkanı tarafından hediye edilen bisikletlerini aldılar.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Beyoğlu Belediye Başkanlığı tarafından okullarında birincilik alan 50 öğrenci Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından hediye edilen bisikletleri ile İstiklal caddesindeki kortejde buluştular...
Tünel Meydanında İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer,Spor AŞ.Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı,İl Spor Müdürü Tamer Taşpınar ,Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’la birlikte bisikletleri alan öğrenciler Galatasaray meydanına kadar akrobası göterileriyle birlikte yürüdüler.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahemt misbah Demircan yaptığı konuşmada “ Biz gençlerimize il milli eğitim müdürümüzün dediği gibi geleceğimize sahip çıkıyoruz,çünkü sahip çıkmak zorundayız,bugün burada okullarında birincilik kazanan 50 öğrencimizi bisikletle ödüllendirdik,fakat bizim öğrencilere yaptıklarımız bunlarla sınırlı değil,bu yıl 6000 öğrencimizi Kefken Çevre ve Yaz Kampında ağırlayacağız,ayrıca bu yıl yine öğrencilerimizi değişim programı kapsamnında yurt dışına göndereceğiz”dedi.
Konuşmaların ardındn ödüllerini alan öğrenciler akrobasi gösterilerini izledikten sonra alandan ayrıldılar.
Sezer'i şok eden açıklama
18 Mayıs 2007 Cuma 17:19
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, milletvekili adayı olmama kararının arkasında olduğunu söyledi.
Zeki Sezer, DSP Parti Meclisi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sezer, Rahşan Ecevit’in kendisiyle ilgili açıklamalarını şöyle değerlendirdi:
“Şok oldum. Rahşan Ecevit’in, Ecevitlerin Türkiye’nin üzerinde DSP’nin üzerinde ve benim üzerimde çok hakları var. O söz beni şok etti. Ama sanırım çok üzüldüğünü belirtmek içindir bu. Ben sayın Rahşan Ecevit’le konuşurum, hakkını helal etmesini sağlarım."
CHP listelerinden aday olunması için istifa edilmesi gerekebileceği tartışmalarına da değinen Sezer şöyle devam etti:
“Onlar teknik detaylar. Teknik detayları değerlendiririz. Önemli olan, hep söylüyorum, Türkiye’nin güvencesi Demokratik Sol Partidir. DSP’nin Türkiye’nin güvencesi olduğu hep söylüyorduk. Şimdi görüldü ki rejim tehdit altındayken, bütünlüğümüz tehdit altındayken, ekonomide büyük sıkıntılar varken, DSP Türkiye’de sol bir iktidar alternatifi yaratıyor. Öyleyse Türkiye’nin güvencesi DSP sonsuza kadar aslanlar gibi yaşayacaktır."
MHP'ye gazeteci aday
18 Mayıs 2007 Cuma 17:12
İnternethaber'in yazarlarından Kemal Çapraz, vekilliğe soyundu. Çapraz MHP'den aday oldu. İstanbul'dan aday olan Kemal Çapraz, 1964 yılında Kastamonu'da doğdu.
Bir öğretmen çocuğu olan Çapraz'ın her iki dedesi de İstiklal Savaşı gazilerindendi. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okuluna giren Kemal Çapraz 1985 yılında Türkiye gazetesinde gazeteciliğe başladı.
Türk Dünyasını “Evliya Çelebi” misali adım adım dolaşan Kemal Çapraz, Efulfez Elçibey, İsa Yusuf Alptekin, Mustafa Cemiloğlu, Rauf Denktaş, Dr. Sadık Ahmet, Azatbeg Kerimi gibi Türk dünyasının önemli isimleri ile röportajlar yaptı.
Kemal Çapraz’ın BOZKURT üzerine yapmış olduğu araştırmalar, bugün Türkiye’de ve Türk Dünyasında kaynak çalışma olarak kabul edilmekte olup, Çapraz’ın Bozkurt ile ilgili neredeyse bütün resimlerde kaynak kişi olarak adını görmek mümkündür.
Çapraz’ın “Bozkurt” üzerine yapmış olduğu çalışmalarda en dikkat çekeni ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, bozkurda olan sevgi ve ilgisini ortaya koymasıdır. Atatürk’ün milli sembolümüz Bozkurtla ilgili yaptırdığı çalışmaları belgeleriyle ortaya koymuştur.
Kemal Çapraz halen gazetecilik mesleğini aylık olarak yayınladığı Ufuk Ötesi Gazetesi’nde sürdürmekte.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti parlamento üyesi seçilen Kemal Çapraz’ın, çeşitli konularda aldığı 85 ödül ve plaketi bulunmaktadır. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Çapraz’a, Gagavuz Özerk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 10. yılı sebebiyle de “Gagavuz Cumhuriyeti Devlet Madalyası” verilmiştir. 1995 yılında Zuhal Ardıç’la evlenen Çapraz’ın, Çağrı ve Çağla adında iki çocuğu var.
İttifakçılara 'çürük yumurta' dedi
18 Mayıs 2007 Cuma 17:09
Toplu açılış törenleri için beraberindeki 10 bakanla Van’a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi.
Sağda ve solda ittifak yapan partilere de ilk kez yanıt veren Erdoğan “Şimdi biraraya geliyorlar. 40 çürük yumurtayı bir araya getirsen, bir sağlam yumurta etmez'' dedi.
Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Başkalarının gündemi demokrasiye, adalete, hukuka, milli iradeye gölge düşürmek olabilir. Başkaları milletten, milletin iradesinden kaçabilir, olmayacak hayallere de kapılabilir. Az önce Milli Eğitim Bakanımızı dinlerken aklıma geldi. Sayın Bakanımız, Van’da açılan okulları anlattı.
Burada bir şey söylemek istiyorum. Bir öğretmenin yeri okuldur, sınıftır. Doktorun yeri hastanedir. Milletvekillerinin yeri de parlamentodur. Bunlar ne yazık ki parlamentodan kaçmışlardır. Hastaneden kaçan doktor, okulu terkeden öğretmen ne kadar muteberse, parlamentoyu terkeden milletvekili o kadar muteberdir.
Türkiye, kararını yenilemeye doğru millete gidiyor. Biz, bizi parçalamak isteyenlere cevabı şu meydanlardan veriyoruz, vereceğiz.
AK Parti'den vekillere uyarı
18 Mayıs 2007 Cuma 17:03
AK Parti Grubu Başkanlığından milletvekillerine gönderilen yazıda, Genel Kurulun 22 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında yoğun bir şekilde çalışacağı ifade edildi.
Bu nedenle, tüm bakan ve milletvekillerinin, bu tarihler arasında Ankara dışına çıkmamaları, resmi ve özel programlarını buna göre yapmaları istendi.