Çok haklısınız burda bir haksızlık varsa hükümetin müdahale edeceği durumda bütün yük vatandaşın sırtına atılmasa saçmalığın alası :45:
Printable View
hükümet bu tarz hiç bir olaya parmağını dokundurmamıştır bu zamana kadar. telekomuda bu hale getiren hükümet değilmidir. ?
Ben bu konuda aylar evvel telekoma başvurmuş ve sabit ücreti iptal attirmiştim. Hatta konu ile ilgili örnek dilekçe ve gerekçeli kararı bu forumda vermiştim. Bir çok kişi okudu. Hiç kimse telekoma başvurmadı. Bu da öyle olacak. Herkes konuşacak. Armut piş ağzıma düş diyecek. Biz böyle oldukça daha ne vergiler alınır. Dilekçeye sadece kendi adınızı yazacaksınız ve bulunduğunuz yerdeki telekom müdürlüğüne verecektiniz. Bu kadar basit bir işlemi kimse yapmadı. Türkiyede sabit ücret ödemeyen sadece üç kişi var. Ne kadar acı değil mi?
ınsallah lehımıze bır karar cıkar
arkadaşlar geçen gün ben itiraz dilekçesini telekoma verdim ve benim elime bir kağıt verdiler yazan şu sizlere sağladığımız hizmet karşılığında alınan bu para bizim sizlere sağladığımız hizmet telefonunuzun açık olması sürekli aktif halde eolması istediğinizde arayıp istediğinizde aranmanız için gerekli iletişimin sağlanması amacıyla alınmaktadır falan gibi şeyler yazıyor yani bu para benim hakkım kimseye yedirmem diyor biz bu aşamadan sonra ne yapmalıyız bilen varsa tekliflere açığım
fazla sevinmeyelim arkadaşlar
Türk Telekomun uyguladığı sabit ücretlere ilişkin olarak Beykoz Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen Beykoz Hakem Heyeti kararının, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi tarafından iptal edildiği bildirildi.
Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, mahkemenin bu kararıyla, Türk Telekomun "haklılığı ve uygulamasının hukuka uygunluğunun bir kez daha teyit edilmiş olduğu" ifade edildi.
Açıklamada, ''Daha önce de aynı konuda farklı mahkemeler birçok benzer karara imza atmıştı. Böylece telefon hizmetinde erişim maliyeti, bir başka deyişle, müşteriye tahsis edilen hattın her zaman konuşulabilir durumda tutulması karşılığında alınan bir ücret olan sabit ücretin hukuka aykırı hiçbir yanının olmadığı anlaşılmış oldu'' denildi.
Sabit ücretin tüketiciye geri ödenmesini isteyen Beykoz Tüketici Hakem Heyetinin kararının geçtiğimiz ay basında yer aldığı ve kesinleşmiş bir yargı kararı gibi kamuoyuna duyurulduğu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:
-MAHKEME MASRAFLARI-
''Türk Telekom olarak daha önce yaptığımız açıklamalarda sabit ücret uygulamasının hukuka uygun olduğunu, bu tür Tüketici Hakem Heyeti kararlarının mahkemelerce iptal edildiğini, müşterilerimizi doğru şekilde bilgilendirmek ve korumak adına, gerekçeleri ile birlikte birçok defa açıkladığımız halde bazı çevreler, aksine yönlendirmelerine devam etmiştir. Maalesef, söz konusu yönlendirmeler, mahkeme masrafları nedeniyle ilgili müşterilerimizin daha fazla maddi zarara uğramasına sebep olmuştur.
Söz konusu Beykoz Tüketici Hakem Heyeti kararının mahkemece iptali ile artık şirketimizin bu konudaki haklılığının ve uygulamasının hukuka uygunluğunun müşterilerimizin menfaati açısından ilgili herkes tarafından anlaşılacağını umut ediyoruz.''
AA
Başka ne bekleniyordu ki?
:rant: :rant: :( :( çok sevinmiştim