calısmak ısteyen her vatandasa ıs ımkanı var!ama sımıtcılık ama boyacılık yanı dılenme ısı cok basıt sadece agız yorulmasıyla tonla para kaldırılıyor.ama tum dunya da boyle.saygılar.
calısmak ısteyen her vatandasa ıs ımkanı var!ama sımıtcılık ama boyacılık yanı dılenme ısı cok basıt sadece agız yorulmasıyla tonla para kaldırılıyor.ama tum dunya da boyle.saygılar.
Gerçekten gruplar halinde dilenenler ortaya çıktı. Geçek ihtiyaç sahiplerinin dilendiklerini hiç görmedim. Dilenenlerin çoğunun yatı, katı, arabası bile var. Bu işi melek edinmişler. Yakalandıklarında zabıtaya bir kaç kuruş ceza ödeyip işlerine devam ediyorlar.
gerçekten dilendiklerini hiç sanmıyorum çünkü gerçek ihtiyacı olanlar dilenmiyorlar.
Alıntı:
sana katılıyorum dostum gerçek ihtiyaç sahibi insanlar istiyemiyor ne kadar aç olsa yine dilenemez onlar diğerleri bunu meslekhaline getirmişler tabi ki sadaka vermek çok önemli ama o dilenemeyen ihtiyaç sahibi insanlara vermek lazım gelir hadisi şerifte ne güzel söylemiş "veren el alan elden üstündür" diye selam ve dua ile.
bugun hiç görmesem 4 - 5 tane dilenci gördüm. yahu ben yüzlerine bakmaya utanıyorum adamlar dilenmeye utanmıyorlar. tamamen duygularımızı menfaat bilip dileniyorlar. taxim meydanında çiçekçilerin yanında gazi osmanpaşa ziraat bankasının önünde bu güne kadar ne zaman geçtiysem mutlaka görmüşümdür. bugunde bayrampaşada gördüm. sürü halinde.diyecek laf bulamıyorum..
arkadaşlar hayır ihtiyaçtan falan değil artık bu iş meslek olmuş yani kolay yoldan parakazanma mesleği
bir gün dükanda oturuyorum dilencinin biri geldi ne olursun oğlum ekmek parası inan çok açım dedi bende çırağıma git oğlum marketten ekmek peynir gibi şeyler getir ver yesin oda yok ben ekmek istemiyorum sen bana alacaklarının parasını ver ben alırım dedi bende üzerimde bozuk param yok 50 milyonum var çocuk bozsun getirsin ver ben bozarım dedi çocuğu yorma demezmi o zaman çok sinirlendim ve dışarı kovdum yani işi almanyadan güzel kadının eli ayağı sağlam gitsin çalışsın ha sakat çalışamaz olana verilir ama onlara hayır
--------------------------------------------------------------------------------
elbette hayır, bunlar yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlar mağdur oluyor.
arkadaşlar ihtiyacı olana devlet yardım ediyor ihtiyacı olmayanda ondan yararlanıyor bunu sana haline getiren cok insan var bunu dikate alalım devlet kimi ac ve susu bırakmış bana gösterin bir sürü yardım yapan yerler var bu dilenen lere para verirken iyi düşünün cünkü kötülük yapıyoruz bu yola teşvikten
ihtiyaç sahibi olan bir insan "bir ekmek parası der" biri para verdiğinde bu o ekmeği almaya yeter ama ekmek almaya gitmez dilenmeye devam eder..bu sahtekardır...
birde yeni versiyon çıktı piyasaya. şirinevlerde karşılaştım. "abi bozuk 600 liran varmı sefa köye gideceğim param eksik" birde elindeki 3-5 bozuk parayı gösteriyor.."
benim yanımda harbidende bozuk olmadığı için bozuğum yok dedim. önümdeki amcaya sordu o verdi. baktım çocuk biraz daha ileridekine aynı numarayı yapıyor. ulan dellendim. hızlanıp yanına gittim. " sen demin amcadan para almadınmı, bu ne için bidaha" dedim. çocuk bir anda kaçtı. şaşırdık...
selametle...
dilenen kişiler hakikatten bu na layıkmı dersek daha doğru olur sanıyorum bu kişilerin içinde ihtiyaç sahibi olan mutlaka var ama onlar seçilmesi lüzüm sanat haline getirenllerden sakınmak gerek selamlar .............