Christoph Daum ile resmi sözleşme imzalamak için Aragones ile ilgili problemi çözmeyi bekleyen Fenerbahçe'de bir yandan da transfer çalışmaları sürüyor.
Başkan Aziz Yıldırım'ın "transferi 15 Haziran'a kadar bitireceğiz" sözüne rağmen yabancı oyuncu transferinde henüz sonuç alamayan sarı-Lacivertli kulüpbe teknik direktör Daum'un yönetime gurbetçi oyunculardan oluşan bir liste verdiği öğrenildi.
10 kişilik bu listeden Yıldıray Baştürkler, Serhat Akınlar, Halil ve Hamit Altıntop Kardeşler ayarında isimler yaratmak isteyen Daum'un yıldız adayı genç isimler listesi şöyle:
Taner Yalçın - FC Köln
Emre Öztürk - Sandhausen
Alper Akçam - Kaiserslautern
Ömer Toprak - Freiburg
Cenk Güvenç - Offenbach
Tufan Tosunoğlu - Offenbach
Deniz Yılmaz - Bayern Münih
Sefa Yılmaz - Wolfsburg
Deniz Ayrancı - İsveç ligi
Ergün Berisha - Grashoppers
Bu isimler arasından Ergün Berisha'yı Udinese'nin 1.5 milyon euro karşılığında transfer ettiği belirtilirken, Daum'un tavsiye ettiği bu isimlerin yönetim tarafından da araştırılacağı ve aralarından iyi bulunan gençlerin kadroya katılacağı ifade edildi.
21.06.2009
Kaynak : DHA
22-06-2009, 19:11
sarıkanarya_41
Yeni hedef Trochowski
Fenerbahçe'de sol açık için her gün ortaya bir başka isim atılırken, sarı- lacivertlilerin şimdi de Hamburg'un Polonya asıllı Alman milli oyuncusu Piotr Trochowski'nin peşinde olduğu ileri sürüldü.
Kulübün en değerli oyuncularından biri olan Trochowski için İtalya devi Juventus'un da devrede olduğu bildirilirken, Fenerbahçe'nin bu transferde yüksek bonservis kozunu kullanıp öne geçmeyi planladığı öğrenildi.
Maliyeti 15 milyon Euro'yu bulsa da 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü veren Aziz Yıldırım'ın böyle bir oyuncu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağı ifade ediliyor. Sarı-lacivertli yöneticilerin bu transfer için pazartesiden itibaren girişimlere başlayacağı belirtildi.
İKİ KANATTA DA OYNUYOR
25 yaşındaki Trochowski, UEFA Kupası'nda Hamburg'un Galatasaray'ı elediği iki maçta da forma giymişti. Polonya asıllı oyuncu, orta sahanın iki kanadının yanı sıra savunmanın sağında da görev yapabiliyor.
21.06.2009
Kaynak : Sabah
22-06-2009, 19:27
sarıkanarya_41
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Fenerbahçe'den Cenk atağı
22 Haziran 2009 Pazartesi 16:42
Beşiktaş'ın transfer listesinde yer alan Denizlispor'un kalecisi Cenk Gönen için bu kez Fenerbahçe devreye girdi
Sarı-Lacivertli yöneticilerin Başkan Ali İpek'le görüşerek Cenk'in 2 milyon Euro olarak açıklanan bonservis ücretinde indirim istediği öğrenildi.
Denizlispor yönetiminin Cenk ve Çağlar'ın transferinde tam yetki verdiği Başkan İpek, "İki oyuncu için de ciddi teklifler alıyoruz. Kulübümüzün ve futbolcuların çıkarları doğrultusunda en doğru kararı vereceğiz" dedi.
Çağlar için yurt dışından da bazı kulüplerin devrede olduğunu belirten Başkan Ali İpek, "Bu oyuncuları mutlak satmak gibi bir niyetimiz yok. Değerini bulmalan hiçbir futbolcumuzu vermek niyetinde değiliz" şeklinde konuştu.
Bu arada 26 Haziran'da top başı yapacak yeşil siyahlı ekipte takviye çalışmaları devam ediyor. Bu hafta önemli gelişmeler olacağını belirten Ali İpek, "Söz aldığımız futbolcular var. İmza attıramadığımız için isim açıklayamıyoruz. Taraftarlarımız endişe etmesin. Boş durmuyoruz" ifadesini kullandı.
24-06-2009, 18:00
sarıkanarya_41
Bekir'de imzaladı
Fenerbahçe, yeni transferi Bekir İrtegün ile 3 yıllık sözleşme imzaladı..
Futbol kariyerinde uzun süre Gaziantepspor forması giyen Bekir, Fenerbahçe Şükrü Stadı 1907 Tribünü salonunda, Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın da katıldığı törende, kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Bekir, imza töreninin ardından çubuklu sarı-lacivertli formayı giyerek, saha içinde görüntü verdi.
Sarı-lacivertli futbolcuya Fenercell hattı ve Fenerbahçe Taraftar Kartı da hediye edildi.
''KORKMUYORUM...''
Geçen sezonlarda Anadolu takımlarındaki performanslarıyla ön plana çıkıp, Fenerbahçe gibi büyük ekiplere geldikten sonra bekleneni veremeyen futbolcular bulunduğu ifade edilerek, hedefleri sorulan Bekir, ''Korkmuyorum, elimden gelenin en iyisini yapacağıma inanıyorum'' dedi.
Büyük camialarda yer almanın zor olduğunu, ortaya konulacak performansın devamlı olması gerektiğini ifade eden Bekir, ''Kalıcı olmak buralara gelmekten daha zor. Benden önce, sadece Fenerbahçe'de değil, diğer kulüplerde de tutunamayıp giden arkadaşlarım oldu. Bunda belki şanssızlıklar da geçerli olabilir veya başka etkenler vardır. Benim böyle bir korkum yok, kendine güvenen bir oyuncuyum. Yıllardır bu ligin önemli renklerinden birisi olan bir takımın kaptanı olarak buraya geldim. Yaşadığım çok şey var. Tecrübemin az olmadığına inanıyorum. Çok çalışmam gerektiğini, şansları iyi değerlendirmem gerektiğini düşünüyorum. Korkmuyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağıma inanıyorum'' şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'ye transferinin ocak ayında gerçekleşebileceğini anımsatan Bekir, ''Ben de bunu çok istedim ama bir şekilde olmadı. Şimdi olması gerekiyormuş demek ki. Eski kulübüm Gaziantepspor'a, şehre ve taraftara bana verdikleri emek ve sevgiden dolayı teşekkür ediyorum. Geçen sezon Fenerbahçe adına çok iyi geçmedi ama yeni bir yapılanma ve güçlü bir kadro geliyor. Güzel hedefler var. Bu güzel mabette hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Başkanımızın verdiği şampiyonluk sözlerine katkım olursa kendimi daha mutlu hissedeceğim'' diye konuştu.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yıllarca yeni takımına karşı oynadığını, ancak bu stada sarı-lacivertli formayla çıkacak olmanın tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu düşündüğünü anlatan Bekir, ''Umarım kısa zamanda bunu yaşarım. Çok büyük fark olduğu ortada. O günün gelmesini bekleyeceğim'' dedi.
Başkan Aziz Yıldırım'ın şampiyonluk sözünün takım üzerinde bir baskı yaratıp yaratmayacağı sorulan Bekir, ''Böyle olunca sorumluluk daha çok artıyor. Belki bu baskı yaratabilir ama bazen bu tip baskılar futbolda başarıyı getirebiliyor. Bunu göreceğiz. Çok büyük bir baskı olacağını tahmin etmiyorum'' diye konuştu.
Fenerbahçe'nin yeni yapılanması ve Aykut Kocaman'ın kendileri için büyük bir avantaj olacağını belirten Bekir, ''Yıllardır Süper Lig'de görev yapan hocalardan birisi olarak Aykut Kocaman'ın takımımıza maksimum katkı sağlayacağını, işin içinden çıkamayacağımız anlarda yardımcı olacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
KOCAMAN: ''MÜCADELEYİ SONUNA KADAR BIRAKMAYAN BİR YAPI...''
Törende Bekir'den önce söz alan Sportif Direktör Kocaman, geçen sezon Fenerbahçe'yi dışarıdan izlediğinde, görünen sıkıntılardan en önemlisinin sonuçtan çok takımın mücadele kalitesinin düşüklüğü olduğunu ifade ederek, bu sezonki transfer planlamasında buna dikkat ettiklerini vurguladı.
Kocaman şöyle konuştu:
''Dışarıdan baktığımızda Fenerbahçe'nin sıkıntılı bir görüntüsü vardı. Sonuçtan öte, takımın mücadele kalitesinin düşük olması göze çarpan bir şeydi. Bu sezon transfer planlamasında, Fenerbahçe Kulübü'nün en çok dikkat ettiği ve önemle üzerinde durduğu düşünce bu oldu. Yeni transferlerle birlikte Fenerbahçe en azından bir şeyi çevirebileceğini düşünüyor bu konuda. Maçı sonuna kadar oynayan mücadeleyi sonuna kadar bırakmayan, oyunu iki yönlü oynayan futbolcu yapısına dönüştürmek. Bekir de bu anlamda katkısı olacak bir oyuncu. Hem kendisi hem Fenerbahçe hem Türk futbolu için hayırlı uğurlu olsun.'' AA
24-06-2009, 18:02
sarıkanarya_41
Gurbetçi aşkı!
Alman teknik adam, Köln'ü çalıştırırken transfer etmek istediği Deniz Yılmaz'ın alınması konusunda yönetime bir rapor sundu.
Schalke de peşinde
Daum, bu sezon Almanya'da fırtına gibi esen Bayern Münih'in genç forveti Deniz Yılmaz'ı Fenerbahçe'ye getirmeye kararlı... Alman hoca; Schalke'nin de peşini bırakmadığı Deniz'i Köln'e almayı düşünüyordu. Ancak Fenerbahçe ile anlaşan Daum'un, Deniz'in peşini bırakmadığı öğrenildi.
Almanya'ya ret
Alman hocanın, gurbetçi listesinde ilk sırada Deniz'e yer verdiği belirtildi. Yönetimin de transfer için harekete geçtiği iddia edildi. Alman Milli Takımı'nda oynama teklifini "Ben Türk'üm ve kalbim Türkiye'den yana" diyerek geri çeviren Deniz'in F.Bahçe'ye gelme ihtimalinin çok yüksek olduğu konuşuluyor.
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILARBu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
24-06-2009, 18:03
sarıkanarya_41
Tuncay'a formül
Tuncay'a kapılarının açık olduğunu vurgulayarak dönüş sinyali veren başkan Aziz Yıldırım, yıldız futbolcuyu geri getirmek için formülü buldu. Fenerbahçe'den ayrılırken, kulübe para kazandırmayan genç yıldız için bonservis bedeli ödemek istemeyen Yıldırım, Middlesbrough'ya kiralama teklifi götürmeye hazırlanıyor. Championship'te oynamak istemeyen Tuncay'ın da Fenerbahçe'ye sıcak baktığı öğrenildi.
24-06-2009, 18:04
sarıkanarya_41
Yerinde sayıyor
Menajer Şehit, aradaki farkın bir milyon euro'yu geçtiğini söyledi. Yeni görüşme için gün belirlendi.
Mesaj hep aynı
F.Bahçe yönetimi iç transferde imza atmayan tek oyuncu Volkan Demirel ile yine anlaşamadı. Milli kalecinin menajeri Erdinç Şehit dün bir kez daha sarı-lacivertli yöneticilerle masaya oturdu. "Anlaşacağız" mesajları verilmesine rağmen dün de el sıkışılmadı. Şehit, aradaki farkın bir milyon euro'yu geçtiğini söyledi.
F.Bahçe sevdalısı
Camiada, "Volkan da Gökhan Zan'ın yaptığı gibi başka takıma gidecek" konuşmaları yapılırken, menajer Erdinç Şehit şunları söyledi: "Volkan'ın F.Bahçeliliği tartışılmaz. Biz F.Bahçe ile durum olumlu ya da olumsuz netleşmeden başka kulüple görüşmeyiz. Volkan'ın nasıl gönülden F.Bahçeli olduğunu anlatmama gerek yok." Deniz DERİNSU
24-06-2009, 18:04
sarıkanarya_41
Cenk Gönen tamam
Volkan Demirel ile henüz anlaşamayan F.Bahçe, Denizlisporlu Cenk Gönen'i bitiriyor. 21 yaşındaki kaleci ve kulübü Denizlispor ile her konuda anlaşıldığı, resmi açıklamanın bir-iki gün içinde yapılacağı iddia edildi. Sarı-lacivertli yönetim böylece Volkan Demirel'e de gözdağı verdi. Cenk'te sorun çıkma ihtimaline karşılık Manisalı Ufuk yedekte bekletiliyor.
24-06-2009, 18:05
sarıkanarya_41
Aragones'te mutlu son
Yönetimin , uzun zamandır sözleşmesini feshetmek için uğraştığı Aragones ile sonunda anlaşmaya varıldı. İspanyol hocanın avukatı Vicente Montes, tarafların FIFA'ya gitmeme konusunda ortak noktada buluştuklarını belirterek, "Bazı maddelere saygı gösterilmesi gerekiyordu. Uzlaşmaya sıcak baktıkları için Fenerbahçe'ye teşekkür ediyoruz. Artık imzaların atılıp sonlandırılması kaldı" şeklinde konuştu.
24-06-2009, 18:06
sarıkanarya_41
Gökhan Bursa'ya
Mehmet Topuz karşılığında Kayserispor'a verilmesi kararlaştırılan Gökhan Emreciksin, yönetime Bursaspor'da oynamak istediğini iletti. Sarı-lacivertliler de Gökhan'ı Sercan transferinde takas olarak kullanıp, Kayserispor'a 1 milyon 600 bin euro vermeyi göze aldı.